Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אז לפני חודשיים וחצי בערך עשיתי טיפול לרכב שלי (רובר 25) במוסך מורשה, שם החליפו שמנים פילטרים וגם את הדיסקיות בלם בכל 4 הגלגלים (אני אמרתי להם שהרכב בולם הוא שורק ואכן התברר שכל 4 הדיסקיות עשו את שלהן) היום אני בערך עברתי כ10,000 ק"מ מהטיפול וכשאני בולם עם הרכב אני שומע שריקות מהדיסקיות, האם זה סביר לדיסקיות אחרי 10K ק"מ או שיש פה משהו לא סביר וכדאי לחזור למוסך שיתן על זה את הדעת.

אני לא יודע כמה זמן החזיקו הדיסקיות הקודמות כי זה הטיפול הראשון שעשיתי לרכב מאז שרכשתי אותו, מה שגם רציתי לציין שהחלפת הדיסקיות עלו לי בסביבות ה600 ש"ח.

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

הכל תלוי מנהג. יש נהגים שדיסקיות מחזיקות אצלהם יותר ויש כאלה שפחות. אותו דבר כמו עם קלאץ'. יש כאלה שמצליחים לשרוף אותו תוך אלפי קילומטרים בודדים ויש כאלה שעוברים מעל 200Kק"מ.

יכול להיות גם שדיסקיות לא איכותיות (תחליפי סיני למשל).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבנתי, אני הוא הנהג היחיד ברכב, אני כן מנצל את קצה היכולות של הרכב אבל אני לא זוכר בלימות חרום או נסיעה מהירה בשטח עירוני שכל רגע אני צריך ללחוץ על הבלם, אני לא זוכר את החברה שהם שמו לי אך אני זוכר שהיה רשום על האריזה בטוש אדום "סיוויק" כנראה ששמו לי משהו שמתאים גם להונדה סיוויק, חייבו אותי כ190 ש"ח לכל זוג דיסקיות, סה"כ 380 ש"ח + 220 ש"ח עבודה.

פורסם

אם יש לך גלגלי מגנזיום אתה יכול לראות מה העובי שנשאר לרפידות ולדעת אם הם גמורות או שהשריקה מסיבה אחרת

( אם אין גלגלי גנזיום ואתה ממש רוצה לבדוק אתה יכול לפרק גלגל אחד ולראות את מצב הרפידות )

פורסם

רצוי ליבדוק קודם בגלגלים הקדמים בדר"כ הם ניגמרים יותר מהר מהאחורים .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

שריקות לא מחייבות שהרפידות שחוקות.

אם הרפידות שחוקות עד הסוף אתה תרגיש בזמן הבלימה את חיכוך הברזל של סוף הרפידה בברזל של הדיסק ואיכות בלימה לא טובה.

סתם שריקות יכולות לנבוע גם מהחומר ממנו עשויות הרפידות.

היות ואי אפשר לשמוע את השריקות דרך האינטרנט אין אפשרות ליעץ לך וכדאי שמשהו מקצועי יבדוק לך את הרפידות.

פורסם

עומר אתה יודע היה לי פעם ציטוט בחתימה שאומר " גבר אמיתי לא משתמש בבלמים, רק אולי שעוצרים לקנות בירה."

אם אני לא טועה, זה היה ציטוט של השושנים.

ובכל זאת או שאתה נוהג כמו בחורה או שאתה עוצר הרבה פעמיים לקנות בירה.:-D

אל תשכח, שהרכב שלך הוא אוט' ולרוב ברכבי אוט' הרפידות נגמרות יותר מהר.

אצלי, לא החלפתי רפידות משקניתי את הרכב ואני לא יודע כמה זמן הם היו לפני.

הרכב אצלי שנה וחצי.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

שריקה של רפידות לא תמיד מצביעה על סוף חייהן.

כמובן שהפתרון "הטוב" במוסך הוא להרכיב רפידות חדשות, אולי גם הישנות היו במצב סביר.

כמובן שזה מאוד תלוי בנהג, אך עדיין 10K זה מעט מדי.

אם יתברר שאכן ברפידות גמורות, בדוק מצבם של הדיסקים, אולי הם "משופשפים"

אני ממליץ לך לבדוק את מצב הרפידות בצורה וויזואלית, ולחזור על פעולה זו כל בטיפול שיגרתי.

*ברובר 200 שנת 99 (דיסק לא מאוורר) מתאימים רפידות של סיוויק 92 , כך שאולי גם אצלך

פורסם
עומר אתה יודע היה לי פעם ציטוט בחתימה שאומר " גבר אמיתי לא משתמש בבלמים, רק אולי שעוצרים לקנות בירה."

אם אני לא טועה, זה היה ציטוט של השושנים.

ובכל זאת או שאתה נוהג כמו בחורה או שאתה עוצר הרבה פעמיים לקנות בירה.:-D

אל תשכח, שהרכב שלך הוא אוט' ולרוב ברכבי אוט' הרפידות נגמרות יותר מהר.

אצלי, לא החלפתי רפידות משקניתי את הרכב ואני לא יודע כמה זמן הם היו לפני.

הרכב אצלי שנה וחצי.

חח אבל בגלל זה הבעיה רק מתעצמת..יש לי חבית בבגאז' אז אין אפילו בשביל מה לעצור (:

יש אולי אפשרות לפרק את הדיסקיות ולנקות אותן עם חומר מיוחד או עם חומצה שתסיר מעליהן את הלכלוך שצברו..אני סתם מעלה רעיונות..

יכולות הבלימה של הרכב לא נפגעו, אין הבדל מורגש בבלימה.

• תוכן חדש...