Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכיבים שלי:

- רדיו דיסק: kenwood kdc-535u.

http://www.crutchfield.com/p_113MP535/Kenwood-KDC-MP535U.html?tp=5684

- קומפוננט קדמיים: מורל פולס 6.5.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=23401

- רמקולים אחוריים: מורל פולס 6X9.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=37554

- סאב: פיוניר TSW306C.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=130834

- מגבר 1: cerwin vega exl400.4.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=40595

- מגבר 2: 300 וואט 2 ערוצים.

אני רוצה שדרוג אבל לא יודע איזה חלק לשדרג קודם, תוכלו לייעץ לי?

פורסם

תראה בגדול קשה לעזור לך כי אתה לא אומר ממה בדיוק אתה לא מרוצה.

בעיקרון השידרוג הכי מורגש לרוב הוא שידרוג הרמקולים.

עם היית נותן תקציב מסויים ושואל מה אפשר לשדרג במערכת שלך זה היה קל יותר.

בסט אפ הנוכחי שלך הייתי מתחיל בהורדת הרמקולים 6X9 שיש לך ומכירתם ומכירת הפולס שיש לך מקדימה ושידרוג למשהו יותר רציני,למשל דוטק אוביישן עם שידרוג טוויטר או הייבריד אוביישן-שנייהם עם איטום (בהנחה שאתה אוהב את האופי של הרמקולים של מורל).

אחר כך הייתי עובר לשלב ההגברה ומשתדרג למגבר יותר רציני בשביל הרמקולים הקדמיים ומגבר מונו לסאב.

אחר כך הייתי מחליף את הרדיו דיסק למשהו יותר רציני עם איכות צליל ויכולות כיוון יותר טובות,למשל אלפיין 9855 או 9853 או פיוניר prs80 שאותם ניתן למצוא ביד שניה כאן באתר במחירים מאוד נוחים.

אחר כך הייתי מחליף את הסאב לסאב יותר רציני שלא מורך את כל התדרים שהוא מוציא וסתם עושה רעשים לא מוסברים (מצטער שאני קוטל משהו שרכשת במיטב כספך).

כמובן שיש צורך בהשקעה בהתקנה טובה עם חיווטים ממוצעים ומעלה והרבה משחקי כיוון.

שים לב שבעצם שיניתי את כל הסט אפ שיש לך כרגע ועשיתי זאת רק בשביל להמחיש לך שניתן לשנות את כל הרכיבים שיש לך בשביל לקבל איכות יותר גבוהה,אבל זה לא פרקטי מכיוון שלא ציינת תקציב ולאן אתה מכוון את המערכת שלך מבחינת איכות או רעש (או מה שכולם נוהגים לכנות SQ ו-SPL).

מקווה שעזרתי.

פורסם

לפני כל דבר/עצה, מה בדיוק מפריע לך?

על פניו המפרט נראה סביר, להוציא אולי את הסאב.

תפרט יותר שנוכל לעזור לך, כמו כן גם תקציב יעזור פה

אלי

פורסם

אני מעוניין בעוצמת סאונד גבוהה יותר, האיכות חשובה מאוד - אבל אני נוטה לאהוב את העוצמה.

איך אני משדרג את המערכת שלי בצורה כזו שלא תגרע מהאיכות בצורה מאוד מורגשת - ותשפר את העוצמה בצורה שכן תורגש?

פורסם

יש לי שאלה.. אולי אני טועה אבל אני לא מכיר אותך ואת רכבך אז אשאל בכל זאת.

האם התקנת בידוד ברכב? (דלתות, תא מטען וכו')

כי אם לא, שפר את זה, אחר כך תראה מה הלאה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

הרמקולים שלך הם סה"כ רמקולים טובים - טובים מאוד למחיר שלהם ועם התקנה נכונה וכוונים נכונים אפשר לקבל מהם תוצאה יפה מאוד.

המגבר של סרווין הוא סה"כ מגבר לא רע בכלל ולכן הוא האחרון שהייתי מחליף.

הHU שלך כרגע - ניתן להסתדר איתו.

הסאב - זוועת עולם - מתחת לכל ביקורת... לא נשמע טוב באף תיבה שלא תשים אותו, איטי ומרוח וחסר כל פרופורציות.

לדעתי - זו לא שאלה בכלל איזה חלק אתה צריך לשדרג אם אתה מעוניין בשדרוג - השאלה היא מה התקציב...

אולי יש לך תקציב שיאפשר לך לשדרג רק את הסאב... אולי יותר... אולי אתה מוכן לוותר על רמקולים אחוריים על חשבון של סט קדמי יותר טוב?

בלי תקציב קשה לדעת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הסאב שלי עד כדי כך גרוע?

תסבירו לי שניה משהו.

הרי סאב בסה"כ מפיק את הצליל הנמוך בנק' חתך שמגדירים לו, אין כאן כל כך משחק לאיכות...

או שאני טועה? סאב טוב יותר הוא לא בהכרח סאב עוצמתי יותר? יש הבדלתי איכות צליל בין סאבים?

אלי,

כשאני מגביר יותר מדי האיכות נהרסת, ואני גם מפחד על הרמקולים שלא יישרפו מהמתח הגבוה.

פורסם

כשפיוניר וקנווד הם הסאבים היחידים שאתה מכיר - ככה זה דרך אגב היה אצל רובנו בנקודת ההתחלה... זה באמת מה שאתה חושב שסאב מיועד לעשות.

אח"כ אתה מגלה דברים אחרים...

יש כמה חברי פורום כולל אותי שאם אתה מתיישב בתוך הרכבים שלהם אתה לעולם לא תאמין שהסאב בכלל נמצא בתא המטען, אתה תחשוב שהסתירו אותו איפשהו מאחורי הדשבורד או שהוא בכלל עובד דרך השמשה הקדמית...

סאב אמור להשתלב עם המוזיקה, לבוא ביחד איתה ולא באיחור או להפריע לה - זה לא רק בום, זה הרבה מעבר לזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, למדתי משהו חדש.

למרות שאני מכיר המון חברות, ולא רק פיוניר וקנווד, אף פעם לא הבנתי את ההגדרה של "איכות הסאב".

אז, במסגרת תקציב של 1500 ש"ח גג (בלי חריגות), על מה תוכלו להמליץ לי?

פורסם

אני מציע לך כרגע...

להשאיר את הכסף הזה בארנק!

למה?

תבוא למפגש... תשמע מערכות - אתה כבר תבין לבד - שאתה צריך קודם כל לטעום ולשמוע מערכות טובות, להבין באיזה מהן הכי אהבת את הסאונד וללכת על ציוד בעל מאפיינים זהים או דומים.

אח"כ - כשתהיה מסוגל לאמר לנו מה פחות או יותר הכי אהבת - כבר נדאג שה1500 שקלים האלה יצאו לך מהכיס בלי עין הרע :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

דעתי

אם אתה רוצה עוצה המגבר של הסאב והסאב עצמו להחליף למשהוא הרבה יותר חזק ואיכותי ואז תרגיש עוצמה .

אתה יכול גםם סתם להחליף למשהוא כמו הCVR שכתוב שזו אותה עוצמה אבל יש לי הרגשה אתה תהנה מימנו יותר כמובן צריך מגבר בהתאם

פורסם
אני מציע לך כרגע...

להשאיר את הכסף הזה בארנק!

למה?

תבוא למפגש... תשמע מערכות - אתה כבר תבין לבד - שאתה צריך קודם כל לטעום ולשמוע מערכות טובות, להבין באיזה מהן הכי אהבת את הסאונד וללכת על ציוד בעל מאפיינים זהים או דומים.

אח"כ - כשתהיה מסוגל לאמר לנו מה פחות או יותר הכי אהבת - כבר נדאג שה1500 שקלים האלה יצאו לך מהכיס בלי עין הרע :-D

נשמע טוב, נחכה למפגש בצפון :)

• תוכן חדש...