Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Mazda Rx8 1.3 250HP?!

חנזו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עוד בחייה של ה NSU RO 80 כאן בארץ , לפני 40 שנה , אנשים החליפו את הואנקל במנוע טראנזיט 1700 V4 מרוב שחייו היו קצרים. מאזדה קנתה את הזכויות , ניסתה בין השאר רוטורים ותאי שריפה בציפוי קרמיקה. עדיין חיים קצרים ושיפוץ מסובך,רצועת כח לא מעשית, צריכה גבוהה . כ"ס לסמ"ק זה לא הכל.

ואגב, התנועה של הרוטורים היא לא עגולה בדיוק,- היא אקסצנטרית אליפטית.

באפליקציה הנוכחית שלו מציג המנוע רמת אמינות גבוהה. הבעיה היתה באטימת קודקודי המשולש(המקבילה לרינגים שעל הבוכנה במנוע הרגיל המוכר לכולנו) - ומאזדה התגברה על בעיה זו - שגמרה את ה-RO80.

יש לשים לב כי לא רק צריכת הדלק גבוהה אלא גם צריכת השמן(ליטר עד ליטר וחצי ל-1000 ק"מ). על צד החובה יש לציין גם את המומנט ה"רזה".

אלא שהחיים הם לא רק נתונים - ואם יותר לי לציין מנסיוני האישי עם RX7 טורבו ו-RX8, הרי שהמנוע משתלב בחוית הנהיגה של מכוניות אלו בצורה מושלמת - ואף מעצים אותה. אם לדלק מוטורס היו ביצים לייבא את RX8, לקוח אחד לפחות היה שמח לרכוש אותה במקום המיאטה שלו :wink:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מנוע הוונקל הוא מנוע ממש חזק יחסית לנפח אבל (וזה אבל גדול) הוא צורך הרבה יותר דלק ממנוע בנפח דומה (או אפילו גדול יותר) ולכן הוא גם מזהם יותר. בנוסף המנוע הזה נשחק מאוד ולכן התדירות שלו במוסכים גבוהה.

מנוע ה-1.5 אמור להציע המון כוח (לא רק בכ"ס אלא גם במומנט) ועדיין להישאר עם צריכת דלק של מנוע בנפח דומה. הוא אמור להיות אמין אבל את זה נגלה רק כאשר הוא יצא לפועל.

מקווה שזה ברור, לילה טוב.

פורסם

למה כיום יש וונקל רק ב RX של מאזדה:

חברת הנפט הגדולה קנתה את הפטנט על המנוע (יכול להיות בין היתר שהוא גם חסכוני והם לא רצו שכל העולם יהיה פתאום יותר חסכוני - זו רק השערה)

ההסכם שלהם עם מאזדה שמותר למאזדה לייצר רק דגם אחד בשנה עם המנוע הזה

וכמובן אף יצרן בעולם לא יכול להשתמש/לייצר מנוע כזה כי הוא מוגן כפטנט.

אם זה לא היה ככה, כניראה שמאז המנוע היה עובר פיתוח רציני ע'י מספר חברות והיה יכול להפגין אמינות-ביצועים-חיסכון-משקל ל יותר יחסית למנועים "רגילים"

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
יש לי שאלה אליך בתור בעל מקצוע- למה זה כזה ביג דיל לעשות שיפוץ

למנוע הזה. אין בו הרבה חלקים נעים אז אני חושב שפו"ה לא אמורים להיות כלכך מסובכים..

לפני הרבה שנים עבדתי בסדנת שיפורים שלבעלים (חבר טוב מאוד שלי) הייתה מאזדה קוסמו מאוד משופרת(עדיין קיימת ונוסעת פה בארץ).

בשל המימדים המאוד קטנים של המנוע ובשל מיעוט החלקים הנעים, שליפת המנוע מהאוטו, פתיחתו, החלפת "שפתי" הבוכנה, סגירת המנוע והחזרתו למקומו היתה לוקחת יום עבודה אחד בלבד.

למי שעובד בסדנה כזאת זה מגניב, לאזרח הפשוט קשה לי להאמין שיסכים לחיות עם פרויקט שליפת מנוע מהאוטו פעמיים שלוש בשנה.

הכל מקרה, "שפתי" הבוכנה ב RX8 כבר הרבה יותר ייחודיות ומפגינות אמינות מרשימה מאוד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
נתתי מבט בהסטוריה של הפורום לגבי הRX8 עכשיו ובאיזשהו ת'רד פורסמה כתבה בווי-נט על כך שמתכננים לייבא את הRX באופן סדרתי (מ2004). 5 שנים מאוחר יותר כולנו יודעים שלא ייבאו ולא נעליים, אז מישהו יודע איפה העניין הזה נפל בדרך?

אצל היבואן. הבטיח הבטיח וכרגיל - לא ייבאו. אבל תקינה יש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אגב,

רק שתדעו, ל-RX8 יש גם דגם היברידי.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

חברת הנפט הגדולה קנתה את הפטנט על המנוע (יכול להיות בין היתר שהוא גם חסכוני והם לא רצו שכל העולם יהיה פתאום יותר חסכוני - זו רק השערה)

אם זה לא היה ככה, כניראה שמאז המנוע היה עובר פיתוח רציני ע'י מספר חברות והיה יכול להפגין אמינות-ביצועים-חיסכון-משקל ל יותר יחסית למנועים "רגילים"

הוא לא יהיה מוגן כפטנט לעד.

מתי רשמו אותו כפטנט? אני חושב שזה "מחזיק" משהו כמו 15 שנה.

פורסם

אתה קצת מתבלבל ידידי,

RENESIS זהו דגם משופר של המנוע הרוטורי של מאזדה. מאזדה ביצעה בו כמה שינויים (שינוי הפתחים והמעברים ובטח עוד כמה דברים) והמנוע הזה קיים מהרגע שה-RX8 יצאה לעולם.

וכן, יש דגם היברידי של ה-RX8 וגם של המאזדה 5 ועוד דגמים מהעבר. מאזדה אפילו תרמה לנורווגיה מס. דגמי RX8 היברידים כאות מחווה.

jptms05_022s.jpg

P1J04114s.jpg

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם
אתה קצת מתבלבל ידידי,

RENESIS זהו דגם משופר של המנוע הרוטורי של מאזדה. מאזדה ביצעה בו כמה שינויים (שינוי הפתחים והמעברים ובטח עוד כמה דברים) והמנוע הזה קיים מהרגע שה-RX8 יצאה לעולם.

וכן, יש דגם היברידי של ה-RX8 וגם של המאזדה 5 ועוד דגמים מהעבר. מאזדה אפילו תרמה לנורווגיה מס. דגמי RX8 היברידים כאות מחווה.

לא אתה טועה ידידי כי אפילו בתמונה שלך רשום שזה מנוע שפועל על מימן (תיסתכל על הצד של הרכב ).

לקריאה נוספת http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_RX-8_Hydrogen_RE

פורסם

השוואה של מנוע רוטורי(ונקל) לעומת מנוע רגיל: יותר:כוח סוס פחות:זמן שחיקה(יותר מהירה), עלות תיקונים, צריכה בדלק. אם יצא דגם היברידי אז נשארנו רק עם בעיית השחיקה המוגברת ועלות התיקונים. ברגע שבעיות אלו תיפתרנה מנוע זה ייחשב למנוע הכי מועיל ויהיה ב-99.99% מהרכבים החדשים(זוהי דעתי האישית ואם ברצונכם לחלוק על דעתי אתם חופשיים לעשות זאת).

"הקש על ה5 ביטוח ישיר, הקש על ה6 גיהנום :evil:"

"יש שלושה סוגים של נהגים: הנהג הזהיר (שמודע להכל), השיכור (שמודע לחלק) והאישה (מהסוג שלא מודעת לכלום מעבר למראת האיפור)"

פורסם
לא אתה טועה ידידי כי אפילו בתמונה שלך רשום שזה מנוע שפועל על מימן (תיסתכל על הצד של הרכב ).

לקריאה נוספת http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_RX-8_Hydrogen_RE

התכוונתי שאתה התבלבלת בקשר ל-RENESIS.

בקשר להיברידי אתה צודק, זהו מנוע שעובד על מימן ולא על חשמל (התבלבלתי בכותרת מאתר החדשות שלקחתי ממנו את המידע)

פורסם

מאזדה בעבר הוציאה את ה-Familia rotary coupe שהיא הייתה בכלל משפחתית.

פורסם

מעניין מאד אבל חיפוש קצר בגוגל יתן תוצאות אחרות.

אפילו בארץ יצרו מנועי וונקל למל"טים.

אחד המנועים המפתיעים בתחום מיועד לקרטינג:http://www.karting1.co.uk/wankel-kart-test.htm

הפטנט המקורי נרשם ב1927 או 1929 (אין לי כח לחזור לגוגל...)

למה לזרוק דברים בלי אסמכתא?

ולגבי היתרונות של המנוע : 30% פחות חלקים נעים. תנועה סיבובית -כלומר אין צורך להפוך תנועה קווית לסיבובית (גל ארכובה)

וכמובן משקל קל לעומת מנועים בעלי הספק דומה ויעוד דומה.

החסרונות ברורים : קודם כל השחיקה הגבוהה ,מה שמאלץ אוברולים תכופים,מחיר יקר וכו'.

פורסם

השאלה אם כרגע לדוגמא מאזדה RX-8 שנת 2009 2008 היא בעלת שחיקה גבוה מאוד שבעצם כול 40K צריך להכניס אותו למוסך לשיפוץ ?

זה נשמע מאוד מוזר בהתחשב בעובדה שגם באנגליה ארה"ב ובאיחוד קנדה ראיתי לא מעט (לא מעט בכלל) מאזדות הנ"ל ולא נראה לי שהקונים של הרכב הנ"ל היו נכנסים לחווית מוסך כול חצי שנה שנה לטיפול מנוע מקיף

** Alfa Romeo 2007 GT 3.2 v6 **

**למכירה** סאב/מגברים של JBL - ROCKFORD

• תוכן חדש...