Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צודקים, לא שמתי לב שהמכירה כבר בוצעה.

יחד עם זאת, למיטב הבנתי, טרם הועברה בעלות.

מה שהייתי מציע זה קודם כל להקפיא את הכל ובטח שלא להשלים את העברת הבעלות עד שכל הפרטים מתבהרים.

אם להסתמך על מה שפותח השרשור כתב, הרי שיש כאן חשד לחוסר תום לב מצד המוכר.

לגבי אפשרות לבטל עסקה תוך 14 ימים - אתן למשפטנים לענות על הסוגיה.

האם חתמת על זכרון דברים או הסכם כלשהו עם המוכר?

בנוסף, ציינת שהרכב נבדק במוסך. האם מדובר במכון בדיקה אשר ניפק לך בסוף הבדיקה טופס מפורט, או שמדובר במוסך שאינו מכון לבדיקת רכב לפני קניה?

מי קבע היכן הרכב יבדק - אתה או המוכר?

יש ברשותי זכרון דברים עם המוכר,

לגבי מכון הבדיקה - יש לי טופס מפורט , בגלל שהיו שם תקלות מסויימות לאחר שהם התחייבו לתקנם הלכתי לבדיקה חוזרת וקיבלתי טופס מעודכן כמעט נקי מתקלות.

על מכון הבדיקה המליץ המוכר, אך ווידאתי עם אחד העובדים שלא מרמים אותי (שילמתי לו טיפ נדיב.. ואכן נתן מידע לגבי מס' דברים שהמוכר ניסה להעלים אך לא את עניין המד קילומטרים).

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא משפטן, אבל קצת מכיר את החוק.

חוק דיני החוזים מדבר על ביטול (עסקה) והשבה (של כסף) במקרה של חוסר תום לב.

אם זה המצב אצלך, ושיחקו עם הק"מ , אתה לא צריך יותר מזה בשביל בית משפט.

1) נדרשת הוכחה (עדיף בכתב) שבתאריך X הק"מ של הרכב הי כך וכך, והיום הוא נמוך יותר.

2) אתה צריך לבקש בכתב לבטל את העסקה, ולתת לצד השני זמן סביר (הגדרה מעורפלת של החוק) להשיב לך על המכתב ששלחת. (שלח ברשום כדי שתהיה הוכחה לכך).

מקווה בשבילך שזו סתם תקלה.

בהצלחה.

אתה יודע אם אישור ממוסך לגבי חוסר תאימות בין שעון למצב רכב מספיק בשביל הוכחה שקילומטרז' מזוייף?

פורסם

לצערי, אני רואה שעשית את הטעות הקלאסית והלכת למכון בדיקה שהמוכר המליץ עליו.

אינך יכול לדעת לעולם האם יש סידור כלשהו בין המוכר למכון, ועצם העובדה שהמוכר ממליץ על מקום ספציפי מעוררת חשד.

גם אם נתת טיפ כלשהו לבוחן, כנראה שלעולם לא תדע איזה סידור יש לו עם המוכר, מה גם שיתכן והוא ראה את השטרות שדחפת לו והחליט לרקוד על שתי חתונות.

לענ"ד, כל מכון שמכבד את עצמו היה אמור לשים לב לליקוי חמור שכזה. אם לא תצליח לבטל את העיסקה (ואני מחזיק לך אצבעות שאכן תצליח לגמור את הסיפור הזה כמה שיותר מהר ובמינימום נזק), הייתי ממליץ לך להיוועץ בעו"ד במטרה לבדוק האם ניתן לצרף לתביעה גם את מכון הבדיקה, שלכאורה התרשל בתפקידו.

לאחר שהכל יגמר, נשמח אם תפרסם פרטים קצת יותר מדוייקים על הרכב, כדי שכל מי שקורא את השרשור הזה ידע להיזהר ממנו. גם השם של מכון הבדיקה יתקבל בברכה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
סוכנות שלמה לא מוכנה לתת היסטוריה של רכב , הם אומרים שאפשר לקבל רק דרך הסוחר , והסוחר טוען שאי אפשר לקבל דרכו.

לא מופיעה היסטוריה של הרכב במוסך מורשה של דייהטסו, כנראה שהם כבר מכוסים מכל הכיוונים.

אני מחר הולך לעשות בדיקה של הרכב במוסך אם הקילומטרז' אמין.

מה זה טוען ?!?! מה אתה ילד ??

תסחב את הסוחר מהאוזן לשלמה שהוא יוציא היסטוריית טיפולים , מה אתה נותן לו לעבוד עלייך (טוען עליק).

נ.ב

למה אנשים לא לומדים

לא קונים מסוחרים ! איזה עצבים !

אני מתעצבן רק מלקרוא את השירשורים האלה

פורסם

תסחב את הסוחר מהאוזן לשלמה שהוא יוציא היסטוריית טיפולים , מה אתה נותן לו לעבוד עלייך (טוען עליק).

נ.ב

למה אנשים לא לומדים

אני איתך. כי גם אני נפלתי בפח, אבל אני נפלתי עוד טרום עידן האינטרנט כמו שהוא היום, ועוד יותר, עלי עבדו בטענה של ליסינג מימוני (ולא תיפעולי) וככה הפילו אותי (תמימות, אבל הלקח נלמד, והרכב הוחזר לסוחר, וקיבלתי את הכסף חזרה).

לפותח השרשור, בכל טופס בדיקה כתוב מד האוץ כשהרכב הגיע לבדיקה.

אצל שלמה SIXT יש תיעוד מתי בוצע הטיפול האחרון, ועוד יותר מזה, אם הרכב היה בליסינג תפעולי, אפשר לשאול את קצין הרכב של אותה חברה בה הרכב היה , מה היה מד האוץ על הדלקן / פזומט בפעם האחרונה שהרכב ביקר בתחנת הדלק. (זה מה שאני עשיתי כשהבנתי שנפלתי בפח, אלבר שלחו אותי לחברת "טסקום", וקצין הרכב שם אישר בכתב שהתדלוק האחרון נעשה ב 95K ק"מ, בפועל קניתי את הרכב עם 50K ק"מ, ולא אלבר היו אלה שהורידו את הק"מ).

לי זה עלה עוד כמה אלפים בודדים (עו"ד שיוציא מכתבים מאיימים, והתחלת הגשת תלונה פלילית ואזרחית במקביל), אבל זה השתלם , כי כמו שכתבתי , הרכב הוחזר לסוחר , והכסף חזר אלי.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
אני איתך. כי גם אני נפלתי בפח, אבל אני נפלתי עוד טרום עידן האינטרנט כמו שהוא היום, ועוד יותר, עלי עבדו בטענה של ליסינג מימוני (ולא תיפעולי) וככה הפילו אותי (תמימות, אבל הלקח נלמד, והרכב הוחזר לסוחר, וקיבלתי את הכסף חזרה).

מה ההבדל ברכישת רכב מליסינג מימוני או תיפעולי ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מחירון של רכב בליסינג מימוני אמור להיות זהה לשל רכב פרטי כי זה רכב פרטי לכל דבר כמעט. המחירון של רכב מליסינג תפעולי נמוך יותר מהסיבות הידועות.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

לפותח השרשור, בכל טופס בדיקה כתוב מד האוץ כשהרכב הגיע לבדיקה.

אצל שלמה SIXT יש תיעוד מתי בוצע הטיפול האחרון, ועוד יותר מזה, אם הרכב היה בליסינג תפעולי, אפשר לשאול את קצין הרכב של אותה חברה בה הרכב היה , מה היה מד האוץ על הדלקן / פזומט בפעם האחרונה שהרכב ביקר בתחנת הדלק. (זה מה שאני עשיתי כשהבנתי שנפלתי בפח, אלבר שלחו אותי לחברת "טסקום", וקצין הרכב שם אישר בכתב שהתדלוק האחרון נעשה ב 95K ק"מ, בפועל קניתי את הרכב עם 50K ק"מ, ולא אלבר היו אלה שהורידו את הק"מ).

לי זה עלה עוד כמה אלפים בודדים (עו"ד שיוציא מכתבים מאיימים, והתחלת הגשת תלונה פלילית ואזרחית במקביל), אבל זה השתלם , כי כמו שכתבתי , הרכב הוחזר לסוחר , והכסף חזר אלי.

לגבי שלמה SIXT , לא הסכימו לתת לי תיעוד לגבי טיפול אחרון.

היום עשיתי את הבדיקה למד הקילומטרז' במוסך מורשה של דייהטסו- אמרו שלא ניתן לקבוע שהיה פה זיוף של המד.

גם אמרו שאין תיעוד של היסטוריית טיפולים במוסך וכנראה שהטיפולים נעשו במוסך של שלמה SIXT או שהצליחו להעלים את המידע,

אני אנסה להשיג את היסטוריית הטיפולים דרך הסוחר בינתיים. בתקווה שלא זייפו גם אותה.

איך גילית באיזו חברה היה הרכב ?

פורסם

נ.ב

למה אנשים לא לומדים

כנראה שהם עובדים ביחד , שלמה SIXT והסוחרים , לא אהיה מופתע אם גם הם מזייפים קילומטרז' , היסטוריית טיפולים במוסך מורשה פשוט לא קיימת. וכנראה שיש להם דרכים להעלים היסטוריה של רכב. יודעים למי לשלם..

הבנתי כבר שעשיתי טעות שלא ביקשתי היסטוריית טיפולים- למרות שקניתי פעם ראשונה רכב,הלכתי עם אנשים מנוסים בעניין,וגם הם לא עלו על הבעיתיות שבעסקה.

מן הסתם יותר לא אקנה מסוחרים...

פורסם

הבנתי כבר שעשיתי טעות שלא ביקשתי היסטוריית טיפולים- למרות שקניתי פעם ראשונה רכב,הלכתי עם אנשים מנוסים בעניין,וגם הם לא עלו על הבעיתיות שבעסקה.

מן הסתם יותר לא אקנה מסוחרים...

הטעות לא הייתה שלא ביקשת היסטוריית טיפולים כי כמו שאמרת , הוא ירים טלפון אחד ותיהיה לו היסטוריית טיפולים כתובה .

הטעות הייתה הרבה לפני זה כשנכנסת למגרש של סוחר מכוניות.

בכל מקרה עכשיו מה שנשאר לך לעשות זה לנסות באמת לבדוק דרך הצי רכב של החברה שהרכב הזה היה בה .

ויש לי שאלה למי שמבין , לפי החוק , חברת שלמה SIXT יכולה להסתיר ממנו את היסטוריית הטיפוליעם של הרכב ?

פורסם

יש סיכוי טוב שמחר אקבל את היסטוריית הטיפולים של הרכב , אך ייתכן שכבר עשו בה שיפוץ,

לגבי שלמה SIXT לא הייתי ממליץ לאף אחד לרכוש מהם רכבים לאור הסתרת המידע שלהם.

כנראה שהם מוכנים לעבור על החוק העיקר למכור כמה שיותר רכבים , לפי החוק אסור להסתיר מידע על היסטוריית טיפולים של הרכב.

כנראה שהיום נוכלי הרכב השתכללו וקשה מאוד לתפוס על חם זיוף של מד קילומטרז'.

פורסם

אולי כדאי שבפעם הבאה שאתה רוצה לקנות רכב משלמה SIXT תקנה מהם ישירות.

יש להם מגרשי מכירה והם בסדר גמור לפי מה ששמעתי מחברים שקנו.

אצלם הם מוכרים את הרכבים שהם יחסית טובים ,מטופלים ושמורים (עד כמה שאפשר)

לעומת זאת, את הרכבים הבררה , הבעייתיים והמפוקפקים הם מעבירים לכל מיני סוחרים רמאים ותחמנים ואחר כך לך תשבור את הראש....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

העובדה שמד הקילומטרז' תקוע והספק שאני לא בטוח אם אפשר לאשר או לשלול לזיוף בכמות הק"מ שהרכב עבר לא מספיקה לביטול העסקה במחינה משפטית?

פורסם
העובדה שמד הקילומטרז' תקוע והספק שאני לא בטוח אם אפשר לאשר או לשלול לזיוף בכמות הק"מ שהרכב עבר לא מספיקה לביטול העסקה במחינה משפטית?

תיקנו את הקילומטרז',

המוכר אומר ששלמה SIXT לא היו מוכנים להעביר לו את ספר הטיפולים ורק השבוע הם מעבירים לו את זה.

לטענתו הם משקרים ומוכנים להעביר ספר טיפולים רק לאחר שמשלמים להם את הכסף.

כמו כן התחייב בפניי ובכתב שאין בעיה עם הקילומטרז' של הרכב ואין פה שום זיוף וזה רק תקלה.

• תוכן חדש...