Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי השבוע מסנטרל קאר רכב מסוג סיריון שנמכר לי מחברת ליסינג שלמה,דרך סוכנות הרכב " סנטרל קאר" שיושבים בפתח תקווה.

לאחר בדיקה ראשונית במוסך אהרון התברר שהרכב יחסית במצב טוב אך צריך לעבור טיפולים רבים, החלפת שמנים, כיוונון הגה,החלפת צמיגים וכד'...

לאחר הרבה תלאות ותיקונים שנעשו ממש לפני רכישת הרכב , הוא עבר את הבדיקה במוסך כמו שצריך.

שהתחלתי לנסוע שמתי לב שמד הקילמוטרז' תקוע ואיננו זז כלל , הרכב עבר 60 אלף ק"מ.

שהתקשרתי לסוחר שמכר לי את הרכב אמר שזה לא בעיה רצינית ובסה"כ הלך פיוז והם יתקנו לי את זה.

אמרתי לו שזה נראה שמישהו שיחק שם והוריד קילומטרז' אך הוא אמר שאין מצב.

רציתי לדעת האם קילומטרז' תקוע זו עבירה פלילית והאם ייתכן שבמוסך הבדיקה לא עלו על בעייה כזו ?

העסק נראה דיי מסריח ומה נראה לכם כדי לעשות גם במצב כזה ?

תודה

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזה שנה הרכב? , אתה יודע את ההיסטוריה שלו זאת אומרת באיזה חברת ליסניג הוא שירת ?

אם תצליח להשיג את החברת ליסיניג נסה להוציא מהם את ההיסטורית טיפולים של הרכב שם גם יש תיעוד לקילומטרז של הרכב .

נסה אולי לברר את הקילומטרז גם במוסך מורשה דייהטסו (אם הרכב הייה בבעלות פרטית סביר להניח שהרכב ביקר שם) , בקש מהם היסטוריית טיפולים.

אפשרות אחרת היא ללכת למוסכניק מקצועי שאתה סומך עליו שיבדוק את מצבו של הרכב ואם הוא תואם לרכב שעבר 60 אלף קילומטר , שיבדוק גם אם התעסקו עם הלוח שעונים (חתכו חוטים או לא יודע מה בדיוק עשו שם).

קילומטרז מזוייף זו בהחלט עבירה פלילית חמורה למדי , בכללי כל הסתרה של מידע חשוב בקשר להיסטוריה של הרכב מהקונה היא עבירה פלילית.

פורסם
איזה שנה הרכב? , אתה יודע את ההיסטוריה שלו זאת אומרת באיזה חברת ליסניג הוא שירת ?

אם תצליח להשיג את החברת ליסיניג נסה להוציא מהם את ההיסטורית טיפולים של הרכב שם גם יש תיעוד לקילומטרז של הרכב .

נסה אולי לברר את הקילומטרז גם במוסך מורשה דייהטסו (אם הרכב הייה בבעלות פרטית סביר להניח שהרכב ביקר שם) , בקש מהם היסטוריית טיפולים.

אפשרות אחרת היא ללכת למוסכניק מקצועי שאתה סומך עליו שיבדוק את מצבו של הרכב ואם הוא תואם לרכב שעבר 60 אלף קילומטר , שיבדוק גם אם התעסקו עם הלוח שעונים (חתכו חוטים או לא יודע מה בדיוק עשו שם).

הרכב מדגם 2007 , ניסיתי כבר לדבר עם חברת הליסינג ולא הסכימו למסור לי היסטוריית טיפולים , אומרים שייתנו לי רק אחרי שאסיים את העברת הבעלות.

אני בתהליכי בירור עם מוסך של דייהטסו ומקווה שאקבל מהם תשובה לגבי היסטוריית הטיפולים.

ממה שאני יודע הורדת קילומטרז' זו עבירה פלילית , השאלה אם גם מכירת רכב שהמד שלו תקוע זו עבירה פלילית ?

פורסם

שמע, לא רוצה להחליץ אבל מנסיון עם רכבים מליסינג במסגרת חברה, הרכבים מתחלפים לרוב כשמגיעים לאזור ה-90 אלף ק"מ.

לכן קצת מחשיד שהרכב שלך רק ב-60 אלף ק"מ וכבר הליסינג נפטר ממנו.

בדוק את העניין לעומק

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

זיוף קילומטראז' זה עבירה פלילית אבל מד תקוע לא מוכיח זיוף . זה אולי מחשיד אבל בדרך כלל מי שמוריד קילומטראז' יודע לעשות את זה בצורה טובה כך שהמד ימשיך לעבוד גם אחר כך.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
זיוף קילומטראז' זה עבירה פלילית אבל מד תקוע לא מוכיח זיוף . זה אולי מחשיד אבל בדרך כלל מי שמוריד קילומטראז' יודע לעשות את זה בצורה טובה כך שהמד ימשיך לעבוד גם אחר כך.

כן ,

לפי דעתי הם פשוט עשו פה טעות ששיחקו עם הקילומטרז' ושכחו לגרום לו לעבוד.

וגם מדי המרחק הזמניים הם תקינים.

פורסם

אם עוד לא עשית העברת בעלות,דרוש את המקדמה ובטל את העיסקה,,אלה אם יוציאו לך היסטורית טיפולים לפני העברת בעלות.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

סוכנות שלמה לא מוכנה לתת היסטוריה של רכב , הם אומרים שאפשר לקבל רק דרך הסוחר , והסוחר טוען שאי אפשר לקבל דרכו.

לא מופיעה היסטוריה של הרכב במוסך מורשה של דייהטסו, כנראה שהם כבר מכוסים מכל הכיוונים.

אני מחר הולך לעשות בדיקה של הרכב במוסך אם הקילומטרז' אמין.

פורסם

דייהטסו סיריון זה רכב נפוץ למדי בשוק. האם באמת יש סיבה שבגללה אתה מתעקש לבדוק רק את האקזמפלר הספיציפי הזה?

לא עדיף למצוא אחת עם עבר פחות לוט בערפל?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אפשר לחשוב שמדובר ברכב ייחודי שאין כמוהו.

אתה ממש, אבל ממש רוצה ליפול.

אני אישית מעדיף סיריון מהשכרה לשעבר שעשתה 120 אלף ק"מ מאשר אחת עם 60 אלף ועבר מעורפל.

לפחות בזאת שקרעו אותה אתה יודע מה אתה קונה ומשלם בהתאם.

פורסם
דייהטסו סיריון זה רכב נפוץ למדי בשוק. האם באמת יש סיבה שבגללה אתה מתעקש לבדוק רק את האקזמפלר הספיציפי הזה?

אלעד, אני מסכים עמך, אך לפי מה שהבנתי, ולפי מה שפותח השרשור כתב, הרכב כבר נקנה.

לפותח השרשור: נסה לאמת מה שאתה יכול לגבי הקילומטראז' שעשה הרכב (מתאים/לא מתאים למצבו, הסטוריית טיפולים אם ניתן בכל זאת).

דבר שני - האם אתה יודע מה התקלה שבגללה מד הק"מ אינו פועל ? האם תוקן ומה הממצאים? (אולי ניתן להוכיח ניתוק במכוון).

והכי חשוב שהיה צורך לשאול אולי אפילו בהתחלה - לא בדקת את הרכב לפני הקניה? (מכון/מוסך כלשהו). האם היתה לכך (למד ק"מ תקול) התייחסות בבדיקה?

alfa 156 2.5.

פורסם

כבר סגרתי את העסקה ושילמתי את המחיר המלא על הרכב.

אני עכשיו שוקל האם לנסות לבטל את העסקה ,

ממה שאני יודע לפי חוקי הצרכנות מותר לבטל עסקה עד 14 יום לפי חוק,האם גם בעסקי מכירה של רכב החוק הזה תקף ?

פורסם

צודקים, לא שמתי לב שהמכירה כבר בוצעה.

יחד עם זאת, למיטב הבנתי, טרם הועברה בעלות.

מה שהייתי מציע זה קודם כל להקפיא את הכל ובטח שלא להשלים את העברת הבעלות עד שכל הפרטים מתבהרים.

אם להסתמך על מה שפותח השרשור כתב, הרי שיש כאן חשד לחוסר תום לב מצד המוכר.

לגבי אפשרות לבטל עסקה תוך 14 ימים - אתן למשפטנים לענות על הסוגיה.

האם חתמת על זכרון דברים או הסכם כלשהו עם המוכר?

בנוסף, ציינת שהרכב נבדק במוסך. האם מדובר במכון בדיקה אשר ניפק לך בסוף הבדיקה טופס מפורט, או שמדובר במוסך שאינו מכון לבדיקת רכב לפני קניה?

מי קבע היכן הרכב יבדק - אתה או המוכר?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא משפטן, אבל קצת מכיר את החוק.

חוק דיני החוזים מדבר על ביטול (עסקה) והשבה (של כסף) במקרה של חוסר תום לב.

אם זה המצב אצלך, ושיחקו עם הק"מ , אתה לא צריך יותר מזה בשביל בית משפט.

1) נדרשת הוכחה (עדיף בכתב) שבתאריך X הק"מ של הרכב הי כך וכך, והיום הוא נמוך יותר.

2) אתה צריך לבקש בכתב לבטל את העסקה, ולתת לצד השני זמן סביר (הגדרה מעורפלת של החוק) להשיב לך על המכתב ששלחת. (שלח ברשום כדי שתהיה הוכחה לכך).

מקווה בשבילך שזו סתם תקלה.

בהצלחה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
אלעד, אני מסכים עמך, אך לפי מה שהבנתי, ולפי מה שפותח השרשור כתב, הרכב כבר נקנה.

לפותח השרשור: נסה לאמת מה שאתה יכול לגבי הקילומטראז' שעשה הרכב (מתאים/לא מתאים למצבו, הסטוריית טיפולים אם ניתן בכל זאת).

דבר שני - האם אתה יודע מה התקלה שבגללה מד הק"מ אינו פועל ? האם תוקן ומה הממצאים? (אולי ניתן להוכיח ניתוק במכוון).

והכי חשוב שהיה צורך לשאול אולי אפילו בהתחלה - לא בדקת את הרכב לפני הקניה? (מכון/מוסך כלשהו). האם היתה לכך (למד ק"מ תקול) התייחסות בבדיקה?

לגבי הקילומטרז' אני הולך מחר למוסך מורשה של דייהטסו בתקווה לקבל תשובות לגבי עניין זה.

היסטוריית טיפולים לא הצלחתי להשיג.

לגבי בדיקת הרכב , הלכתי למכון בדיקה ,ולא הייתה שום התייחסות למד ק"מ תקול.

• תוכן חדש...