Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה אנחנו צריכים ב-WRC ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה אנשים פנו אליי וטענו שאליפות העולם בראלי, לאחר שני מרוצים, משעממת .

לכולם ברור שסבסטיאן לואב יזכה באליפות עולם נוספת ובאליפות עצמה יש מיעוט של מכוניות וגם אלו שכבר כאן נוסעות באופן שלא ממש גורם לצופה הממוצע להנות מזה וחבל.

אז מה בעצם צריך לתקן בכדי שיהיה לנו מעט יותר מעניין , לכולנו . לעכברי הראלי וגם לחובבים שרוצים רק מעט אקשן.

אישית , הייתי מתחיל בקלאסיקה . שמתם לב שראלי מונטה-קרלו איננו איתנו השנה (הוא היה, ב-IRC וזה לא אותו הדבר) ויותר מזה, לקחו לי את ראלי קורסיקה . אני רוצה ואני מאמין שעוד רבים כמוני , רוצים אליפות עולם עם מרוצים "קלאסיים" מלאי היסטוריה וסיפורי קרבות מאחוריהם - מונטה-קרלו, קורסיקה, פינלנד, אקרופוליס וספארי וכמובן חזרה ל-RAC של פעם עם יערות הבוץ .

עונת ה-WRC כווצה ל-12 מרוצים ובכול שנה "נזכה" לראות מרוצים אחרים. מבחינתי פה חייב לבוא השינוי.

עם כל הצער שבדבר, אין לי כלום נגד פולין אבל גם אין לי שום דבר בעד והאמת , קפריסין זה אי נחמד עם אנשים סימפטיים , אבל איך קולין מקריי אמר פעם - יש את אקרופוליס , בשביל מה צריך את זה פעמיים או שלוש (הוא לקח בחשבון גם את טורקיה...) .

לעומת זאת את ירדן הייתי משאיר - ראלי כזה אין באליפות העולם .

אחרי שעשינו סדר באליפות וחזרנו למסורת ניגש למה שמרגש אותנו - המכוניות.

באם נצא מתוך נקודת הנחה שמכוניות ה-WRC לא אמורות להיות שיא הטכנולוגיה, בשביל שיא הטכנולוגיה יש פורמולה-1, ואת זה אמר דיויד אוונס מומחה הראלי "אוטוספורט" , אז אפשר להוריד את הרגל ממרוץ החימוש ולחזור למשהו יותר בסיסי ועממי.

מה אנחנו אוהבים לראות בראלי ? בדרך כלל מכוניות מחליקות (שמעתי מישהו אומר "דריפט" ...? ) בהיגוי יתר . היגוי יתר אמרתם אז למה לא לחזור להנעה אחורית , טובה, ישנה ואמינה כמו של פעם ? תגידו שלסיטרואן ופורד אין מכוניות הנעה אחורית אבל בפעם האחרונה שביקרתי באולם התצוגה של סיטרואן, כאשר רכשתי את ה-C4 של אשתי , גם סיטרואן כפולת הנעה אין...

הן יכולות לייצר מה שיתבקשו באם ירצו ועדיין לשמור על מחיר שפוי. נקודה למחשבה . תנו לנהגים מכוניות עם הרבה כוח, הנעה אחורית . הם יהנו וגם אנחנו .

אז מה נשאר ? המחירים , זה מה שהורג את הספורט כולו, ביחוד לנוכח המשבר הכלכלי בעולם. כמה נהגים באליפות העולם בראלי באמת מרוויחים כסף מהנהיגה ? 4 אולי חמישה , השאר מביאים את הכסף מהבית או מהספונסר החיצוני שלהם בכדי שיוכלו לשבת בפוקוס כזו או אחרת כרגע (תשאלו את אורמו אבה למשל) . תקרת מחירים תסייע גם לשאר הנהגים לרכוש מכוניות ברמה גבוהה, מה שעשוי להגביר את התחרות . ראלי נורבגיה סיפק לנו את פטר סולברג במצב מצויין ועם מכונית מיושנת . מה יהיה כאשר יקבל C4 כמו של לואב ? אז אולי הוא לא ישתווה ללואב (ואולי כן, הוא אלוף עולם לשעבר...בגניבה...) אבל יהיה להירבונן ממי לחשוש...

והכי חשוב - טלויזיה וחשיפה . יותר והרבה . תארו לכם ראלי של חמישה ימים ובכל יום מאכילים אתכם בשידור ישיר ממספר קטעים ויורוספורט הוכיחו שזה אפשרי. כאשר הצוות מגיע לטיפול ש אמצע יום או בסוף יום אתם שומעים אותם בשידור ישיר (תנסו פעם אחת להאזין ל-LIVE RADIO באתר של ה-WRC ותבינו איזה כייף זה) .

אז מה אתם חושבים ?

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי מנסה להגיד לכם שהתוכנית ראלי עולמי חוזרת!!!!!!!!!!!!

גם לאחר המשבר הפיננסי,גם לאחר שהספונסר הראשי נטש,למרות כל זה אנחנו בעזרת השם חוזרים בשבת.

ננסה להדביק את הפער שנוצר עד קפריסין (הסבב השלישי) בשידורים הבאים.

תצחקו או לא הגיעו עשרות פניות לרשות השידור,פקסים,מיילים,טלפונים.

ראיתי חלק מהם, אחד שריגש אותי היה מצופה בין 96 (תשעים ושש) הייתם מאמינים?

הוא אגב עצבני על דובי מילר בגלל שהוא קינדר לא מנומס , הוא לא מתגלח ובא בלי עניבה:-)

מילה טובה למחלקת הספורט שלמרות הכל לקחה על עצמה את המשך הסבב.

נקווה שלא נופתע לרעה ברגע האחרון.

תוכנית נוספת לחובבי המוטוריקה

בחודש מרץ תעלה תוכנית רכב בפריים טיים בהנחיית גיא אריאלי ואון יעקובסון,במאי ז'ק מזרחי

מי שהפיק את אלי אילדיס.

מתקדמים אט אט

דני לוי

RJET ספידי, ממתין לפרגון

מירוצי מכוניות

פורסם

כשהתגייסתי ב 84 פרחה לה קבוצה B וכשזו נסגרה ב87 היה נראה כאילו הראלי מת. אבל לא כך ובשנות ה 90 טיוטה, סובארו ואח"כ מיצובישי סיפקו לנו עונות מדהימות.

ה 206 היתה כבר קפיצת מדרגה שנמשך עד ה C4 של היום. אבל אני אספר לכם סוד קטן. נהניתי לשמוע ולראות את ה 207 S2000 בטורקיה שנה שעברה יותר מכל מכונית אחרת. אני בעד לעצור את מירוץ החימוש, לבטל את מכוניות ה WRC ולעבור ל S2000.

98618180.wQzGNDVH.IMG_6538.JPG

צריך יותר יצרנים מיותר מדינות אני רוצה לראות את הונדה וטויוטה וסוזוקי וסובארו ומיצובישי מיפן ואת פיא, לנציה ואלפא מאיטליה רנו פיג'ו וסיטרואן מצרפת. פורד, פולקסווגן. תנו לנו זהות וגיוון ותנו לנו פורמט רחב עם נהגים אטרקטיביים במכוניות פחות קיצוניות מ WRC.

זאב

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

עכשיו אפשר להגיד (ושזה גם יהיה נכון):

"יש תמורה בעד האגרה..."

תודה לאל שקיבלו שם שכל בערוץ הראשון.

חבל שבשבת האחרונה לקחו את חלון הזמן לטובת האינדורו - למרות שהכתבה הייתה מעניינת, הייתי מעדיף לראות קטעי ראלי.

הערה לתיקון - ראינו את האנשים המרואיינים כשלצד שמם לוגו של WRC - לא הכי מקצועי...

יש מקום לחשיפת כל הספורט המוטורי בארץ - אבל אם זה ראלי עולמי - שיעסקו בראלי...

אלון.

נ.ב.

מז"ט דני ודובי ובכלל...

לכולנו.

אלון

נ.נ.ב.

בקשר לשרשור דובי - כל מה שצריך לעשות זה להחיות את גרופ B...

ולשלב כמה מפלצות עבר. אתה משער לעצמך איזה רייטינג יהיה ל 205T16 או ל 405T16 בסטייג' ב"פייקס פיק"?

:twisted::twisted::twisted:

איזה רייטינג יהיה לאינטגרלה או לאוודי קווטרו או אפילו לרנו 5 טורבו בריצה במונטה קרלו (ריצה על הצד כמובן)?

:twisted::twisted::twisted:

אלון

פורסם

התוכניות ששודרו לאחרונה בראלי עולמי היו על מנת לשמור על הגחלת ,כלומר לא להפסיד את רצועת השידור ב 6 בערב.(זאת עד לגמר המו"מ עם בעלי זכויות השידור)

אני אומר לכם באמת ממקור ראשון שהערוץ למרות כל הרפש שנזרק עליו (בהקשרים אחרים) עשה מלאכת קודש בנושא שייקר לכולנו, סביר להניח שערוצים אחרים מסחריים היו מעיפים אותנו לכל הרוחות.

אני מקווה למרות כל הבלגן שנוכל לשדר עוד עונה מרתקת של ראלי עולמי.

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

נו, אז מי בא לקפריסין?

לנו כבר יש כרטיסים, אני מקווה שהילד (שנה וחצי) יהנה מהסטייג' ביערות (היכן שפגשת לפני שנתיים-שלוש את זאב, במקרה) ולא ייבהל מרעש האגזוזים המאיים מרחוק...

איל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

שבת שלום

אליפות העולם בראלי אמורה להיות הטופ של הראלי העולמי, מכוניות שלא רואים או מתחרים במקומות אחרים, כך לפחות לפי התפיסה של ה-FIA ואני לא בטוח שאני מסכים איתה.

בפורמולה-1, המקבילה המסלולית מבחינתי , ייצרו קטגוריה שמיום ליום, עקב המשבר הכלכלי אבל לא רק, הולכת ומתפרקת וכל הזמן עסוקים שם בשינויים שאולי יעשו טוב ובעיקר אולי יגרמו שיהיו יות רמכוניות על הגריד.

ראלי לא צריך להיות ככה, לדעתי. אליפות העולם בראלי צריכה לרכז את הנהגים הכי טובים בעולם במכוניות ראלי מעולות, אבל אולי כאלו שיאפשרו גם ל"נהג הפשוט" , לנהג הפרטי להתחרות מול אותו אלוף באותו הרכב .

שנות ה-70 ותחילת שנות ה-80, עד הקמת קבוצה-B היו בדיוק כך וזכינו לראות שלמרות שיש כשרונות גדולים, עדיין הטובים ביותר נמצאים באליפות העולם. בבריטניה, כדוגמה, הנו מיקולה, ארי ואטנן וביורן ואלדגרד התחרו באותה פורד אסקורט MK2 מול נהגים אנגליים , אז מה ? בסך הכול ראינו עד כמה הם טובים באמת וזה בדיוק מה שצריך.

אבל אנחנו רוצים גם קצת שואו, החלקות , היגוי יתר וקצת אפקטים (רעש, הרבה רעש) - מכוניות ה-WRC הנוכחיות, למרות המחיר הגבוה שלהן, מתנהגות , מחליקות , רוקדות ודי כייף לראות אותן, ביחוד בתנאי דרך לא יציבים. מכוניות ה-S2000 די דומות למכוניות קבוצה-N בכך שהן מאד נייטרליות, צפויות ולמעט המנועים ששואגים בטורים גבוהים, הן די שגרתיות ולא מלהיבות, בלשון המעטה.

עקבתי במהלך כל העונה הקודמת אחר אליפות הראלי הבין-יבשתית, ה-IRC , שם הרוב המוחלט הוא של ה-S2000 , למרות שניתן לבחור להתחרות גם במכוניות קבוצה-N וחוץ מהעניין שמדובר במשהו אחר, שונה , לא מצאתי מעבר לכך איזו סיבה לראות את זה (טוב, ראיתי את זה גם מכיוון שאני חייב לראות הכול...) .

עכשיו מציעים ב-FIA לקחת את מכוניות ה-S2000 ולהרכיב להן קיט אוירודינמי, שלפחות יראו שונה מהמכוניות "הרגילות" , עבודה בעיניים משהו ...

לנהגים זה לא ישנה הרבה באיזו מכונית לנהוג, הם יהנו, פחות או יותר, בכל מצב אבל מה איתנו ? הקהל ?

דובי

פורסם

השבוע, כאשר צפיתי בשידור מוקלט של מרוץ ה-24 שעות של דייטונה קפץ לי רעיון משוגע לראש .

למה לא לנטרל לחלוטין את אלמנט המכוניות ולתת יותר "חופש" ותחרותיות.

איך ? בבקשה .

יוצרים "בנק" של מנועים ושילדות שרק הם מותרים באליפות וכל נהג/קבוצה יוצרים לעצמם את המסגרת המתאימה עבורם.

בסדרת ה-DP בארה"ב (DAYTONA PROTOTYPE ) זה בדיוק מה שעשו. בעונה הראשונה זה קצת "צלע" עם איזה 5-6 מכוניות אבל מאז עברו שלוש או ארבע שנים והגריד מלא.

אסורים שינויים ושיפורים , הכל מוכתב מראש וכך נותרת פורמולה שהיא שוויונית כמעט לחלוטין וגם נראית די טוב (לא כמו דניקה פטריק, אבל בסדר...)

תארו לכם 10-15 מכוניות באליפות העולם בראלי שכל הנהגים יודעים שיש להם למעשה סיכוי זהה לניצחון והטעם לחיים חוזר...

דובי

• תוכן חדש...