Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהנחה (פרועה משהו) שיש לי חשבון דולרי בבנק, ואני קונה מהבנק, נניח, אלף דולר.

הבנק יחייב אותי (עזבו עמלות בצד כרגע) לפי השער הגבוה (קנייה), ואז יהיו לי 1000 דולר בחשבון הדולרי, ו(נניח ששער הקנייה הוא 4.1 שקל) 4100 שקל פחות בחשבון העו"ש השקלי.

כאשר הבנק מציג בפניי את היתרה הוא מציג לי יתרה בסך 1000 דולר, השווה (בהנחה ששער המכירה (נמוך) הוא 4 שקלים) ל-4000 שקל.

עד כאן זה מובן לי, הבנק דופק אותי כלקוח פעמיים, אבל אני יכול לחיות עם זה, טיבו של מסחר בו הסוחר (הבנק) חייב להרוויח.

השאלה היא - אם אני מבקש מחר למשוך את הדולרים (בכסף מזומן ירוק). האם אכן אקבל 1000 דולר במזומן, או שיש כאן עוקץ נוסף של הבנק (עמלה נוספת? שער חליפין מתוחכם נוסף?)? הרי כבר שילמתי מחיר מלא, (כולל עמלת קנייה) בקניית המטבע.

אזהרה - אין לראות בהודעה זו משום ייעוץ ליציאה לחו"ל. עדיין לא התייאשתי משרשור התקיפה בעזה. ;-)

פורסם

אני מאמין שזה תלוי ספציפית בתנאי הבנק שלך

ששהיתי בחול אז כל מה שמשכתי היה לפי שער יציג, לא קניה ולא מכירה אלא יציג של יום המשיכה + 2.5% עמלה על הסכום.

חשבון שקלי רגיל בבנק דיסקונט

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לא זו השאלה. בהנחה שכבר קניתי את הדולרים (לפני חצי שנה, לצורך העניין. מותר להחזיק חשבון דולרי), ואני רוצה לממש אותם ולקבלם ביד, מכל סיבה שהיא. מה זה עולה לי, אם בכלל?

פורסם

ולמה, סתם כך, מהסקרנות-שכידוע ברווזים הם סקרנים מטבעם, אתה לא שואל את הבנק שלך?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בהחלט לא , לא תקבל 1000 ד' מחדש מכיוון שיש לך עמלת קניית דולרים למרות שיש לך דולרים בחשבון

אתה קונה בשער של קניית דולרים ויש הפרשי שער

אני עוסק במטבע חוץ בבנק.

אם אין לך חשבון ע הטבות מיחדות בחשבון הדולרי שלך אאין טעם לעבוד עם הבנק בסכומים קטנים אלו.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

שמר,

אם יש לך 1000 דולר בחשבון דולרי, ותבקש למשוך 1000 דולר, תקבל 1000 דולר. אין יותר שערים, המרות וכו'. כך גם יקרה אם תפקיד בחשבון כסף בדולרים או צ'ק בדולרים - הסכום הדולרי יכנס. עמלות - בהתאם להסדר שלך עם הבנק, אבל אין שערי המרה. זו המשמעות של חשבון מט"ח.

שים לב שאם תבקש למשוך אירו מחשבון מט"ח הבנק יפעיל חישובי המרה שיהיו מן הסתם לרעתך.

עריכה: אני רואה מה כרמי הגיב ואין לי כוונה להתחרות במישהו שזה עיסוקו. אבל מנסיוני האישי בבנק שלי, סכום דולרי שהופקד וסכום דולרי שנמשך מהחשבון הדולרי, התווסף או ירד בהתאם, בלי המרה.

:turn-l:
פורסם

מיכאל, אני מקבל לפעמים תשלומים דולריים ומשלם בדולרים (העברות בנקאיות ולא משיכה) ואם יש לי 1000 דולר אז הם בדיוק 1000 דולר וכשאבצע העברה בנקאית אנימעביר את 1000 הדולרים ומשלם עמלות מהחשבון השקלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בסדר גמור אתם עדיין משלמים עמלות רקש לוקחים לכם אותם מהחשבון השיקלי, חלק מהעמלה היא עמלת קנייה שהיא חישוב של שערים, מן הסתם אם צבקשו 1000 ד' תקבלו 1000 ד' אבל בפועל אתם משלמים על הפעולה הזאת

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

העמלות שאני משלם הן בפירוש לא חישוב שערים. בשני המקרים מדובר באחוז מהסכום (בלי שום קשר מה שער הדולר - שקל).

פורסם
בהחלט לא , לא תקבל 1000 ד' מחדש מכיוון שיש לך עמלת קניית דולרים למרות שיש לך דולרים בחשבון

אתה קונה בשער של קניית דולרים ויש הפרשי שער

אני עוסק במטבע חוץ בבנק.

אם אין לך חשבון ע הטבות מיחדות בחשבון הדולרי שלך אאין טעם לעבוד עם הבנק בסכומים קטנים אלו.

מיכאל,

שים לב, כבר קניתי פעם אחת דולרים מהבנק ושילמתי את הפרש השער (כבר זימברו אותי פעם אחת, כי אם ארצה להמיר חזרה לשקלים, יקנו ממני לפי השער הנמוך. כבר הפסדתי לפחות 10 אג' על כל דולר). הדולרים שוכבים כביכול בבנק, ככסף ירוק. עכשיו אני רוצה אותו אצלי מתחת לבלטה. אחרי שכבר שילמתי עליו את המחיר הגבוה.

עדיין ינסו לדחוף לי כל מיני עמלות וכו'? עזוב סכומים, כתבתי 1000 למען הנוחות. זה יכול להיות גם יותר (אני קצת הוזה כרגע, אבל זה לא קשור).

ברווז,

מה נראה לך? שהבנק ישמח לתת לי מידע שימנע ממנו לקרוע לי את הצורה שוב?

פורסם

כן, תהיה עמלה על המשיכה, ולא של שקל וחצי.

פעם זה היה 50~ ש"ח בלאומי, בלי שום תלות בסכום. לא יודע כמה היום.

גנבים בני גנבים וגו'.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לאט לאט...

אני אנסה לעשות "סדר" בדברים,

בבנקים (בכולם) יש 5 שערים שונים לכל מטבע.

יש שערי "העברות/המחאות", יש שערי "מזומן" ויש שער יציג שמפרסם בנק ישראל.

לשני הסוגים הראשונים "העברות/המחאות" ו "מזומן" יש שערי קניה ויש שערי מכירה.

ההפרש בין שערי הקניה למכירה הם ה"רווח" של הבנק.

ההפרש הכי גדול הוא בין שערי המזומן. (ההסבר - בניגוד לפעילות במזומן בשקלים, בה שטר שנכנס לקופה יכול מייד לצאת ללקוח הבא, במט"ח אין את הפעילות הזו בגלל רמת הביטחון שהבנק לוקח שלא למסור שטרות מזוייפים ללקוחות, ולכן כל שטר במט"ח שנכנס יוצא למרכז של הבנק, נבדק, ומוחזר חזרה למערכת אחרי הבדיקה. הטיפול בשטרות הוא מורכב ויקר ולכן הפערים), ההפרש הקטן יותר הוא בשערי העברות/המחאות, ובערך באמצע יש את השער היציג.

לשם המחשה (קניה = כשהלקוח קונה):

שער יציג 4.1 ש"ח לדולר

קנית דולרים מזומן לפי 4.2 ש"ח לדולר

קנית דולרים לחשבון (שער העברות / המחאות) לפי 4.15 ש"ח לדולר

יציג 4.1

מכירת דולרים מחשבון (אתה מבקש להמיר דולרים מהחשבון לטובת חשבון העו"ש) לפי 4.05

המרת דולרים במזומן לשקלים בעו"ש לפי 4.00

אתה קנית דולרים מהחשבון השיקלי לחשבון הדולרי, נניח לפי 4.15, כעת אתה רוצה לקחת את הדולרים מהחשבון כמזומן במט"ח, אתה תשלם את הפער בין 4.15 ל 4.2.

אני לא מתייחס לעמלות כמו המרת מט"ח וכד'. זה בשיעור הבא...

אני מקווה שהבהרתי את הסוגייה.

יואב

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כל זה נכון בהמרה - הפקדה של שקלים לחשבון הדולרי או משיכה בשקלים מהחשבון הדולרי. בהפקדת שיק דולרי (או מזומן) לחשבון דולרי, ובמשיכה דולרית ממנו אין המרה, ואין שערי המרה.

יתכן שזה שונה מבנק לבנק. בבנק שלי יש רק עמלה שהיא אחוז מהסכום.

פורסם

יצאתי עוד יותר מבולבל.

אחדד את השאלה : בחשבון הדולרי הפקדתי צ'ק שקיבלי במטבע זר (דולצ'ים). על פדיון הצ'ק לקחו לי X אחוזים. לגיטימי.

כמו כן, קניתי דולרים נוספים, מחשבון העו"ש בשקלים, שילמתי עמלה + מחיר השער הגבוה. גם לגיטימי.

עכשיו יש לי, נניח, 1000 דולר מהצ'ק (אחרי עמלות, אני שומר על סכומים עגולים למען הפשטות), ו-1000 דולר שקניתי מהבנק (גם, אחרי עמלות).

אני רוצה למשוך 2000 דולר במזומן (ירוק) מהבנק - יעלה לי עוד, או לא?

אולי למישהו יש דובומט באיזור?

פורסם
יצאתי עוד יותר מבולבל.

אחדד את השאלה : בחשבון הדולרי הפקדתי צ'ק שקיבלי במטבע זר (דולצ'ים). על פדיון הצ'ק לקחו לי X אחוזים. לגיטימי.

כמו כן, קניתי דולרים נוספים, מחשבון העו"ש בשקלים, שילמתי עמלה + מחיר השער הגבוה. גם לגיטימי.

עכשיו יש לי, נניח, 1000 דולר מהצ'ק (אחרי עמלות, אני שומר על סכומים עגולים למען הפשטות), ו-1000 דולר שקניתי מהבנק (גם, אחרי עמלות).

אני רוצה למשוך 2000 דולר במזומן (ירוק) מהבנק - יעלה לי עוד, או לא?

אולי למישהו יש דובומט באיזור?

הלו? זה דוב לא חמור!

בטח שיעלה לך!

יש לך בחשבון הדולרי 2000$. אם תרצה לעשות איתם העברה בנקאית בדולרים - יש לך 2000$.

אם תרצה למשוך אותם כדולרים מזומן - יעלה לך.כמה יעלה? יעלה לך ההפרש בין שער העברות לשער המזומנים. בין ה 4.15 ל 4.2 בדוגמא שהבאתי מקודם. בכל הבנקים!

או שתקבל נניח 1998$ "ביד", או שתקבל 2000$ ותשלם עוד 2$ עמלה (שיכולה אגב לרדת מחשבון העו"ש בשקלים).

רוצה לומר, לצרכי מזומן אין לך 2000$ אלא מעט פחות. לצרכי העברות והמרות יש לך 2000$.

איך מחשבים את ההפרש?

4.15/4.2 = 0.9880952

0.9880952X2000$=1976.19

כלומר הפרש השערים יעלה לך 23.81 דולרים. (זה רק בדוגמא שהבאתי, בפועל ההפרשים הרבה יותר קטנים)

שערים עדכניים של בנק הפועלים מרגע זה (מאתר גלובס)

מזומנים - גבוה (השער בו הבנק מוכר ללקוח דולר מזומן יחיד) 4.14 / נמוך (השער בו הבנק קונה מהלקוח דולר יחיד) 3.95

העברות - גבוה 4.0756 / נמוך 4.0109

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...