Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לאח הרכב הנ"ל - סקסו מנוע 1.4 ליטר בנזין - גיר ידני .

לפני כחודש לאחר שהייתה לו נזילת שמן מאטם ראש מנוע .

הרכב עבר במוסך תיקון הנזילה .

ז"א הראש פורק - הלך לחרט להשחזה , הוחלפו סט אטמים מקוריים של סקסו , הוחלפה רצועת טיימינג + מותחן טיימינג .

הרכב באותו הזדמנות עבר טיפול 10,000 - שכלל החלפת פלאגים , שמן מנוע , פילטר שמן , פילטר אוויר , פילטר דלק .

כמובן שהחולפו לרכב בעת עשיית ראש מנוע נוזל קירור מקורי של סיטרואן .

הרכב עבר חיזוק ראש מנוע אחרי 500 ק"מ.

לפני הטיפול בראש מנוע הרכב צרך 14.5 ק"מ\ליטר - נבדק אולי 10 פעמים = ז"א עשר טנקים מלאים כל פעם הצריכה הייתה 14.5 ומעלה .

לאחר הטיפול בראש מנוע הרכב צורך יותר דלק על אותו נסיעות בדיוק ללא מזגן . כיום צריכת הדלק 12.5 ק"מ\לליטר .

היום שמניעים את הרכב הטורים בהתחלה גבוהים מ - 1000 סל"ד לזמן קצר ואח"כ יורדים - האם זה מצב תקין ? .

אני לא יודע במה לחשוד.

אשמחל לעזרה בנושא .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

ראשית כיוון שכעת אנו נמצאים מתקופה אשר טמפ' החוץ היא נמוכה בייחוד בשעות הבוקר, מה שאתה מזהה "כבעיה",

זוהי פעילות תקינה של ניהול המנוע, אחד מרכיבי המנוע בוא הצ'וק האוטומטי שזאת אומרת שכאשר מחשב ניהול המנוע מזהה טמפ' נמוכה, הוא מעשיר את התערובת על מנת להגיע לטמפ' עבודה תקינה של המנוע.

ולגבי צריכת הדלק לפי תיאורי העבודה שנעשתה ברכבך, עשית את כל הדברים אשר אמורים לצמצם את צריכת הדלק של המנוע.

כיצד אתה בודק את צריכת הדלק, פרמטר חשוב זה יוכל לעזור על מנת לענות לך על השאלה.

פורסם

אני מודד את צריכת הדלק בדרך הבאה .

אני ממלא טנק דלק מלא , מאפס את מד המרחק ונוסע עד שאני מגיע לרבע מיכל .

אז אני ממלא שוב מיכל דלק מלא , ומחלק את מס' הליטרים במספר הקילומרטרים .

לפני שעשו לי ראש מנוע , בדקתי את תצרוכת הדלק בערך 10 פעמים , כל פעם יצאה לי תוצאה שבין 14.5 ל -15.3 ק"מ\לליטר .

היום אחרי הראש מנוע - בדקתי כבר שלוש פעמיים יוצא לי 12.5 ק"מ\לליטר .

אני לא מבין מה הסיבה לכך .

פורסם

היום שמניעים את הרכב הטורים בהתחלה גבוהים מ - 1000 סל"ד לזמן קצר ואח"כ יורדים - האם זה מצב תקין ? .

מה זה גבוהים מ-1000? כמה זמן לוקח לו להתחמם? לכמה יורד הסל"ד?

האם הנסיעות שאתה מבצע כעת שונות באופיין ממה שהיה לפני השיפוץ?

האם המנוע "מתנהג" תקין (ללא שיהוקים, רעידות וזיופים)?

שתי אפשרויות שעולות על דעתי (אם אכן הכל נראה תקין):

1. פספסו משהו בחיבורי כל החיישנים (בסקסו אין יותר מדי, אז הסבירות נמוכה).

2. אולי פספסו שן אחת בטיימינג, מה שגורם לתיאום מנוע לא מיטבי, אבל את זה יש לבדוק רק אחרי שמוצו כל הדברים האחרים.

אגב - כמו שכתבתי לך כאן, הברגים לסגירת ראש המנוע הם מסוג TTY, ולפיכך לא צריך (מיותר ואסור) לחזק ראש מנוע. יש לסגור בדיוק לפי הוראות היצרן בפעם אחת, ותו לא.

פורסם

אין זיופים או קרטועים .

אך יש בעייה של משחק עם סיבובי הסל"ד .

ז"א גם שאני מניע את הרכב וגם כשאני עומד ברמזור הטורים עולים טיפה מעל 1000 סל"ד ואז יורדים טיפה מתחת ל -1000 סל"ד .

אני מרגיש אחרי הטיפול ראש מנוע שהרכב סוחב פחות .

אומנם לפני הטיפול ראש וגם אחריו בדקתי כשאני נוסע 110 קמ"ש הטורים עומדים בול על 3 .

פורסם

שכחתי לציין גם שיש משחק של הטורים - ז"א אם אני עומד ברמזור הטורים עולים טיפה מעל ל -1000 סל"ד ואז יורדים טיפה מתחת ל - 1000 סל"ד .

• שנתיים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...