Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנדסת אנוש (דברים טובים)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המנוע נשאר מונע בלי מפתחות?

הוא לא מתכבה שאתה סוגר את הסוויצ'? או שאתה פשוט מוציא את המפתח כמו שהוא בלי לסובב את הסוויצ'?

בכל מקרה הזוי ברמות:shock:

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אם אתה שוכח לסובב ומושך את המפתח, המפתח פשוט יוצא.

זה חסך לי הרבה כסף על נעילה מרכזית.

ככה בכניסות לקניונים כשיש שומר שרוצה להסתכל לי על תא המטען, אני יכול לרדת עם המפתח מהאוטו בלי לכבות את המנוע ולהדליק אותו מחדש :-D

פורסם

שברולט מאליבו 98:

מושב נהג חשמלי עם כפתור אחד בצורת מלבן שאחראי לכל הכיוונים - נוח בצורה מפליאה.

בקרת שיוט עם כפתור על ההגה שאתה יכול ממנו לעלות או להוריד את המהירות עם האצבע.

בגאז' נפתח לבד לגמרי בלחיצת כפתור (גם מהרכב עצמו וגם מהשלט) - ממש נוח כשהידיים עמוסות ואין כוח לחפש את החור של המפתח.

בלם יד-דוושה (בלם רגל?) מה שמשאיר מקום לתא אחסון ומשענת נוחה ליד בין המושבים הקידמיים.

הורדת הבלם רגל מלווה בהדלקת האורות אוטומטית כשחיישן אורות מזהה קצת חושך (נדלק אוטומטית גם בכניסה לחניון/מנהרה) כשנה וקצת עם הרכב עוד לא יצא לי להדליק את האורות דרך הידית שלהם, החיישן עובד פשוט נפלא.

אורות לרגליים מתחת לדש-בורד גם לנהג וגם לנוסע נדלקות בעת לחיצה על שלט הרכב ונשארות עד שמכניסים מפתח ומעבירים לON.

אורות קיראה נפרדים לנהג ולנוסע.

במגן שמש של הנוסע יש מראה עם מכסה - הרמת המכסה לצורך הסתכלות במראה מדליקה מנורה שנמצאת ממש תחת המראה ועוזרת לבנות להתאפר למשל.

התראות קוליות + חווי בדש בורד אפילו על חוסר נוזל שמשות.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

הונדה אקורד 2000 EX:

כשפותחים עם השלט - האורות הפנימיים נדלקים עד ההנעה.

בכל דלת יש אור קטן בחלק התחתון - שימושי מאוד גם בשביל שישימו לב בלילה שפתחת דלת ולא יטפסו עליך.

עיגול אור קטן מסביב לסוויץ' שבגללו לא צריך לגשש בלילה ולשרוט את כל הפלסטיק בסביבה.

כשמכבים את הרכב - נדלקים כל האורות הפנימיים.

בקרת שיוט, תא כפפות מואר.

פתיחה נפרדת של הבגאז' בלי לפתוח את הנעילה המרכזית.

2 שקעי 12V אחד למצת ואחד למטען.

תאי אחסון קטנים בשני צידי הבגאז'.

פורסם

ברכבי סאאב 9-5 מיני פריטים יחודיים. אציין מתוכם שני פירטי הנדסת אנוש חכמים שכנראה אופיניים רק לסאאב , והושאלו מעולם התעופה (כידוע סאאב מייצרת גם מטוסים).

האחד , סקלת מד המהירות מחולקת כך ש70% ממנה מיועד לטווח 0-140 קמ"ש(על פי רוב התחום השימושי והסביר) , עם מרווח גדול בין השנתות , והשאר - סקלת המהירויות 140-240 קמ"ש מצופפת ברבע האחרון עם אותם קפיצות מספור אבל בצפיפות מרווחים קטנה.

השני נועד לשפר תנאי נהיגת לילה ולאפשר לנהג ראייה חיצונית אופטימלית - בנהיגת לילה בלחיצת כפתור NIGHT PANEL - מופחת למינימום המידע המוצג לנהג בפאנל - כבים כמעט כל אורות השעונים, מד סל"ד , מד דלק ומד חום יורדים לאפס, רק הספידומטר נשאר מואר בסקלה עד 140 קמ"ש. כל תאורות המתגים, מערכת מידע, בקרת אקלים ומערכת השמע כבים.

התנאים הבאים יעירו רק את התאורה הרלבנטית בלבד מהחשכתה : שינוי במתגי מע' השמע בהגה , מתגי בקרת האקלים , מתגי מחשב הדרך - וזאת רק ל - 10 שניות בלבד.

חריגה מסל"ד מותר תפעיל מחדש את המחוון המאופס ותאורתו. ירידה מתחת למינימום 15 ליטר דלק יפעילו מד דלק ותאורתו ,

כנ"ל מד חום מנוע. אם עוברים 135 קמ"ש תאורת סקלת המהירות 140 -240 נדלקת. חביב.

פורסם
.

הדשבורד שטוח ולא מעוגל, אז אני שם את התה ואת הסנדוויץ' שלי עליו ואוכל אותו בדרך (כל בוקר אני שעה ורבע בפקק, אל תשפטו אותי).

הם מטומטמים. אם כבר עשו דשבורד שטוח בשביל התה והסנדוויץ' הם היו צריכים גם לעשות חור בכיסא כדי שתוכל גם לחרבן בפקק ולחסוך עוד 5 דקות בבוקר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הונדה אקורד 2000 EX:

כשפותחים עם השלט - האורות הפנימיים נדלקים עד ההנעה.

בכל דלת יש אור קטן בחלק התחתון - שימושי מאוד גם בשביל שישימו לב בלילה שפתחת דלת ולא יטפסו עליך.

עיגול אור קטן מסביב לסוויץ' שבגללו לא צריך לגשש בלילה ולשרוט את כל הפלסטיק בסביבה.

כשמכבים את הרכב - נדלקים כל האורות הפנימיים.

בקרת שיוט, תא כפפות מואר.

פתיחה נפרדת של הבגאז' בלי לפתוח את הנעילה המרכזית.

2 שקעי 12V אחד למצת ואחד למטען.

תאי אחסון קטנים בשני צידי הבגאז'.

כל זה קיים אצלי ברכב, ולי יש מאזדה NEO שנת 97 ידנית...

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
הם מטומטמים. אם כבר עשו דשבורד שטוח בשביל התה והסנדוויץ' הם היו צריכים גם לעשות חור בכיסא כדי שתוכל גם לחרבן בפקק ולחסוך עוד 5 דקות בבוקר.

מה זה קשור?

בן אדם יושב שעה ורבע בפקק.

ישנם רגעים שבהם אני פשוט מרים בלם יד ומחכה כמה דקות עד שיתחילו לזוז שוב. לפחות לאכול אפשר.

זה לא עניין של חיסכון בזמן, אלא שימוש נכון יותר בזמן שכבר מבוזבז בכל מקרה.

פורסם

לאכול עוד מילא (למרות שהזוהמה אח"כ באוטו לא שווה את זה) אבל כוס תה על הדשבורד?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה מאג גדול ורחב, עם תה פושר-קר.

אין הבדל בין זה למישהו ששותה כוס קולה של מקדונלדס באוטו, חוץ מהעובדה שבתקופה שזה היה רלוונטי, הייתי יוצא מהחניה שלי ישר לתוך פקק שלא זז.

כיום אני גר במקום בלי פקקים.

פורסם

עכשיו שלי

סיטרואן קסארה:

כיבוי אורות הדרגתי בתוך הרכב

(זהו שנת 99 מה אתם רוצים)

C5 2005 2.0

מגבים נדלקים לבד שיורד גשם

אורות נדלקים לבד שיש חושך \ שנכנסים למנהרה

אורות נכבים לבד שמגיע הבוקר ואתה עדין בנסיעה \ שיוצאים ממנהרה

הרכב ננעל לבד בנסיעה - שימושי נגד CAR HIJACKING

מסך שמציג הודעות שונות ו FAULT READING , עם שלטים מהממים דוגמת שלט עצור שהאמברקס משוך

לא נותן לך לשכוח את האוטו בניוטרל אחרי שסגרתה סיוץ - משאיר את המסך דולק ומתחיל לצפצף. - עד שאתה לא שם PARKING זה לא מפסיק

שליטה על המערכת מההגה מאוד נוח ולא צריך להסיר עינים מהכביש

חיישני חניה - מאוד שימושי גם קדימה וגם אחורה למשל שחונים מול קיר בלילה שמחזיר אור

ה HYDRACTIVE שלדעתי דבר מהמם - יש מדרכה גבוהה? דרך משובשת? הצפה? לא נורא -א פשר לעבור כמו גיפ בלחיצת כפתור.

אפשרות נוספת שמטעינים דברים כבדים בבגאז ניתן להוריד את הרכב לרצפה, וכך קל מאוד להעמיס. - לא צריך להתאמץ

תא כפפות מקורר - תענוג בקיץ בנסיעות אורכות - שומר על אוכל \ שתיה קרירים

כיבוי אורות הדרגתי לאחר עזיבת הרכב, מצב FOLLOW ME HOME - הרכב משאיר את הואורות דולקים כדקה לאחר שעזבתי - על מנת להאיר את הדרך.

בחורף - ניתן להפעיל מצב WINTER, וכך - האורות ידלקו גם ביום באופן אוטומטי.

מצב טיסה - הכל מכובה פרט לספידומטר ( כולל מסך, תאורת לוח שעונים , מד סלד חום מנוע וחום שמן) במקרה של תקלה \ הודעה תופיע הודעה במסך הרכב + יחזור לדלק לוח השעונים.

והרשימה עוד ארוכה...

פורסם

טיפו 95:

* ידית הילוכים נעימה למגע

* אור בתא הכפפות

* אני לא יודע אם זה פאק אצלי באוטו או אופייני לכל טיפו, אבל ברגע שמוציאים את המפתח כל האורות כבים למעט אור תקרה וגם זה בתנאי שדלת פתוחה. פשוט בלתי אפשר לשכוח אורות דלוקים ובבוקר למצוא את הרכב בלי מצבר.

* רמקולים קדמיים נמצאים במיקום מעולה ליד לוח השעונים. לא בדלת כמו ברוב הרכבים.

פורסם

אוקטביה 09: ים של אורות שנדלקים לפני, אחרי ותמיד בזמן ומתי שצריך אותם. אהבתי מאוד את ההתזה של המים על השמשה איך שזה עף על כל השמשה(אולי זה לא הנדסת אנוש, אבל אהבתי) הרבה מקומות אחסון, הכל נמצא בגובה, והכי חשוב, אפשר להפעיל את כל הרכב מההגה ומהמתגים שמאחוריו)

• תוכן חדש...