Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני מתעתד לרכוש C5 2005 (הדגם החדש) SX2.

הרכב צריך לעשות טיפול 90000 ומדיד השמן שלו מראה כמות מינימלית כאשר צבע השמן די כהה.

נראה לי סביר בהתחשב בעובדה שהרכב עשה 30000 ק"מ מהטיפול האחרון ולפי צבע השמן לא נראה שהוסיפו לו במהלך הנסועה הנ"ל.

קיבלתי הצעת מחיר מאוטומוטורס חדרה (מורשה פיז'ו סיטרואן) של 2800 ש"ח לטיפול הנ"ל.

כמו כן אמרו לי שהמנוע של הרכב צריך שמן סינטטי 5w-40 . אצלם עולה 250 שח מתוצרת צרפתית.

נראה סביר מחיר הטיפול? מכירים את המוסך הזה? אמין?

איזה שמן כדאי להאכיל אותו?

חשבתי בינתיים לקנות לו LM מאוטו דיפו אם אמצא כזה.

אשמח מאד לתגובות.

פורסם

באוטו דיפו לא יעלה לך פחות.

יש לבדוק את מצב המנוע ולא לסמוך על "בטח לא מילאו כבר 30,000".

מה כולל הטיפול הנ"ל?

פורסם

שמן המנוע לרכב שעליו אתה מדבר הוא 10-50 ועדיף שכך. (של חברת טוטל הוא המומלץ משהו כמו 260 ש"ח + לכל הכמות)

כל מיני מוסכים שמים שמנים אחרים ואפילו מדביקים מדבקה מתחת למכסה המנוע שהשמן ששמו הוא המומלץ,זה נראה היטב בטמפרטורת השמן של המנוע וכמו כן משפיע ישירות על אורך חייו וכנראה גם על אורך חיי המנוע. בדוק בספר הרכב ותגלה במהרה.

נכון שרשום כל 30K להחליף אבל הנזק הכספי לא כזה גדול ואני אישית אחליף כל 15K למנוע אובדן תכונות הצמיגות וחימצון עקב שהיה ארוכת זמן במנוע.

לגבי טיפול 90K טימינג חשוב שיתבצע ללא חיסכון במותחן זה או אחר ויש לבדוק היטב רטיבות או קורוזיה באזור משאבת המים,אם יש חשש רצוי להחליפה מכייוון שהפעם הבאה תהיה בעוד 90K כמו כן רטיבות במחזירי שמן .

בדוק אותה היטב היטב ולא במכון רגיל אלא במוסך מורשה לסיטרואן (שגם מבין) ברכב זה. מכוני הבדיקה לא מבינים כלום במערכות הידראוליות של סיטרואן ואני נוכחתי בזה אישית.

בהצלחה

פורסם

אגב C5, היום יצא עדכון גיר (היום, ממש בדקות אלו) שמשפר משמעותית את תפקוד התיבה, אין דפיקות\מכות בהעברת הילוכים - העברה חלקה לחלוטין, הגיר הפסיק להוריד הילוכים כמו מטורף, והוא הרבה יותר מעודן, מוריד הילוך קצת מתחת ל 2000 RPM ולא כמו מקודם ב 2500 , לכן ההורדה\העלאת הילוכים לא מורגשת כלל.

ממליץ. לעדכן לכל הרכבים שמשתמשים בתיבה זו.

שמים וארץ מה שהיה לפני ומה שעכשיו.

פורסם

הרכב עלה בסוף 2004 ורשום כ-2005.

הרכב הוא ליסינג לשעבר וראיתי היסטוריה מלאה שלו בסיטרואן (כולל כל התקלות).

אני קונה אותו ב-75% מהמחירון שלו.

פורסם
אגב C5, היום יצא עדכון גיר (היום, ממש בדקות אלו) שמשפר משמעותית את תפקוד התיבה, אין דפיקות\מכות בהעברת הילוכים - העברה חלקה לחלוטין, הגיר הפסיק להוריד הילוכים כמו מטורף, והוא הרבה יותר מעודן, מוריד הילוך קצת מתחת ל 2000 RPM ולא כמו מקודם ב 2500 , לכן ההורדה\העלאת הילוכים לא מורגשת כלל.

ממליץ. לעדכן לכל הרכבים שמשתמשים בתיבה זו.

שמים וארץ מה שהיה לפני ומה שעכשיו.

ברגעים אלה...נשמע כמו עדכון תקופתי לפיירפוקס או לאייטיונס :-)

האם העדכון הוא גם לרכבים משנת דגם 2002?

• תוכן חדש...