Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

קליאו B II שנת 2002, מנוע DCI (טורבו אם זה מעניין)

איזה שמן מומלץ לשים למנוע הנ"ל?

איזה נוזל קירור מומלץ למנוע הנ"ל? האם פרסטון מספיק?

פילטר שמן? פילטר אויר? פילטר דלק?

עוד משהו?

תודה, ארז.

פורסם
הכל מקורי !!!

בטורבו לא חוסכים, במיוחד ברנו !

שמן חצי סינטטי כמה שיותר יקר ונוזל קירור מקורי בלבד !

ואחרי ההרצאה? קצת יותר פירוט? :-D

פורסם

פירוט יש במוסך. מה לא מובן בדיוק ?

במקום להגיד תודה אתה אומר לי הרצאה ? למה, אני חייב לפרט לך ? אני מגלה לך את כללי הברזל בטורבו,

אמץ אותם. יש דברים שאפשר להבין לבד. בצע חיפוש בפורום אם אתה מתקשה. דובר כאן כבר בעבר על שחיקה

של בעלי מקצוע עקב ריבוי שאלות באותם הנושאים.

פורסם

לך למוסך מורשה ותעשה שם את הטיפול.

החיסכון היחיד שיכול להיות לך הוא אם אתה עושה את הטיפול לבד - וגם אז זה חיסכון של 180 ש"ח עלות שעת עבודה במוסך.

אם אתה עד כדי כך שפיץ, תעשה לבד. אם לא - שלם את ה-180 ש"ח.

חלקים? רק מקוריים, רק יקרים. אם לא, מתחילות צרות.

פורסם

איפה למען השם ראיתם שאני מחפש חלקים סיניים?

איפה בכלל נרמז שאני מנסה לחסוך!?

ֿלא בא לי לעשות במוסך, בא לי לעשות לבד, בבית, ולא צריך להיות שפיץ בשביל זה (בסה"כ טיפול)

לצעוק "מקורי" גם אני יודע.

אני לא מחפש לחסוך כסף, לא בגלל זה אני לא הולך למוסך מורשה.

רוצה לקנות חלקים ולעשות טיפול ראשון בבית כדי להכיר את הרכב. ככה בא לי ואני לא ילד שצריך הרצאות על מקורי/לא מקורי.

אלוהים ישמור, זה מה שנהיה מפורום טכני? הרצאות על למה לא לעשות לבד במקום לעזור? אני יודע שיש מוסך מורשה! במה בדיוק עזרתם לי כשהטפתם לי ללכת למוסך מורשה?

אין לי מילים.

לילה טוב.

אין לי מילים.

אין לי מילים.

התייאשתי, מנעול יהיה מעולה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מסננים שם רק מקורי ואתה יכול לרכוש אותם במוסכים של רנו.

שמן שם הכי טוב שיש בתקן . 10W40 A3/B4

נוזל קירור - ראיתי שרשור על נוזל קירור מומלץ לקליאו ספורט, תרכוש אותו אם אתה לא רוצה לשם נוזל של קרסו.

פורסם

הצעה שלי אליך לך לחברה תבקש חלפים תראה איזה שמן הם מוכרים לך ואיזה נוזל קירור ותחזור לעדכן. בעיקר השמנים הכי טובים הם של ROYAL PURPLE אבל קשה למצוא.

פורסם

בוא אני אחסוך לך (לא לארז, שנראה לי מזמן עשה את הטיפול, השירשור מלפני 3 שבועות, אלא למגיב האחרון)

ב"חברה" מוכרים שמן של פז, PAZSYNTH, בצמיגות 10W40, ונוזל קירור גם כן של פז, שעומד בדרישות היצרן.

הנה יש לך את כל הנתונים, מחכים לתשובה.

פורסם

צור קשר עם ליאור (WIKING) הוא המנהל הטכני של פורום רנו. הוא יתן לך את רשימת החלפים שמומלצים ע"י היצרן לפי הקוד שרשום לך במדבקה שמודבקת בדופן של הדלת נהג (מצטער, לא יודע מה מומלץ לרכבי הדיזל של רנו).

אם אתה צריך שמן של ELF אז יש יבואן אחד שכל מועדון רנו קונים אצלו, הוא יושב שקרית אונו והטלפון זה 036355664, תבקש את אורן (הוא מתעסק עם הלקוחות הפרטיים, מדובר במחסן שעובד בעיקר עם המוסכים ויבואנים, הם בכלל עושים לנו טובה שהם מוכרים לנו בבודדים). חלקים כגון פילטרים תוכל לקנות במורשה או אצל צנטרל. נוזל קירור אנחנו (בעלי קליאו ספורט) קונים אצל אותו יבואן של השמן.

אני ממליץ לך בחום לשים מה שהיצרן ממליץ ולא מה שהיבואן דוחף (מה שמצחיק זה שהשמן בכלל של ELF בכלל לא יקר, 120 ש"ח לגלון). זה ברור שליבואן הרבה יותר זול, קל ונוח לשים שמן של פז ממיכלים לכל סוגי הרנו במקום לייבא גלונים של ELF (שלהם יש סוגים שונים של שמנים לכל סוג מנוע). הם כמובן יגידו לך במוסך שכל השמנים עברו בדיקה אצל היצרן ועומדים בכל התקנים ובלה בלה בלה. עד היום לא ראיתי (ותאמין לי שביקשתי) אישור חתום ע"י רנו צרפת ששמן X של פז עבר בדיקה אצלהם.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אלעד, אתה זוכר במקרה את הכתובת של אותו יבואן בקרית אונו ?

ובכל מקרה, אני לא הייתי נסחף.

אני עם 308 אלף ק"ם על השעון, הרכב מטופל בשמן ונוזל קירור של פז, מקרסו.

צריכת שמן היא בערך ליטר בין טיפול לטיפול, מערכת קירור נקיה ללא סימנים של אבנית, משאבת מיים שהוחלפה באיזור 250 אלף יצאה נקיה כחדשה.

מעניין איזה יתרונות הייתי מקבל, אילו הייתי משתמש בשמן ELF ובנוזל קירור מקורי ?

פורסם
נוזל קירור אנחנו (בעלי קליאו ספורט) קונים אצל אותו יבואן של השמן.

אני ממליץ לך בחום לשים מה שהיצרן ממליץ ולא מה שהיבואן דוחף (מה שמצחיק זה שהשמן בכלל של ELF בכלל לא יקר, 120 ש"ח לגלון). זה ברור שליבואן הרבה יותר זול, קל ונוח לשים שמן של פז ממיכלים לכל סוגי הרנו במקום לייבא גלונים של ELF (שלהם יש סוגים שונים של שמנים לכל סוג מנוע). הם כמובן יגידו לך במוסך שכל השמנים עברו בדיקה אצל היצרן ועומדים בכל התקנים ובלה בלה בלה. עד היום לא ראיתי (ותאמין לי שביקשתי) אישור חתום ע"י רנו צרפת ששמן X של פז עבר בדיקה אצלהם.

איזה אישור כתוב ולמה? גם בהוראות הטכניות של רנו לגבי סוג השמן לא כתוב סוג היצרן.

אם במוסכים מורשים שמים שמן תואם למפרט היצרן אז השמנים מתאימים ולא מנסים "לדחוף" לך שום דבר.

• תוכן חדש...