Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

השעלה שלי מתיחסת לכל מי ששומע ברכבו MP3,WMA וכו'.

יש לי בבית המון דיסקים מקורים,שאני ממש לא רוצה להוציא אותם לרכב ולהיתעסק בהחלפתם באמצע הנסיעה!

יש לי HU ALPINE עם USB ודיסק און קיי של 8G,שנכנסים עליו כ50-55 אלבומים בפורמט MP3 של 320 KBPS

אבל עפילו בבית רייט הזה יש הבדל די גדול בין MP3 לדיסק!

אז באיזה פורמט עדיף להישתמש ובאיזו תוכנה לעשות RIP לדיסקים?

תודה

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תמיד יהיה הבדל עצום בין MP3 לדיסק מסיבות שהיריעה קצרה מלפרטן ביחוד על מערכות יקרות ורגישות.

בכל מקרה לביצוע RIPPING איכותי EAC זו התוכנה המומלצת.

FLAC יהיה הרבה יותר איכותי וקרוב ל-CD מאשר MP3.

לקידוד MP3 רצוי להשתמש ב-LAME VBR.

פורסם

FLAC הוא פורמט LOOSLESS והצליל בו נאמן למקור ב 100%. דיגיטלי לחלוטין ולא אמור להיות הבדל. גודל קובץ ממוצע - 30MB. (כמעט כמו WAV)

...CASKA for life

פורסם
עדיף לשמוע בMP3 שירים ואז מה שאתה אוהב לרכוש דיסק מקורי

לדעתי לא משנה פלאק לא משנה כלום

מקורי היה ויהייה הכי טוב .

זה מה שאני עושה בד"כ,אבל כמו שאמרתי אין לי כח להיתעסק עם דיסקים ברכב.

אבל דיסק מקורי תמיד יותר טוב

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם
זה מה שאני עושה בד"כ,אבל כמו שאמרתי אין לי כח להיתעסק עם דיסקים ברכב.

אבל דיסק מקורי תמיד יותר טוב

אם כבר דיסק צרוב אז שיצרוב אותו על מהירות איטית ובדיסק צריבה כמה שיותר איכותי כמו סילבר ליין וכו'..!?

ותמיד עדיך לשמוע MP3 מהUSB מאשר מהדיסק בכל מקרה?!

כי דיסק מקורי אני לא יכול... יש לי מלא שירים ואם אני אתחיל לקנות דיסקים מקוריים אני ימכור את האוטו בסוף :-)

| 2DIN: Pioneer AVHX25550BT|

| AMP: Genesis Dual-Mono | Comp: CLARUS C61-2 + L1PRO |

| (Mono: Rockford 1500-1BD | Sub: AA Havoc 15 (DC recon lvl 4 |

פורסם

אני יודע שהאיפודים היום מגיעים עם חיבור USB ההמלצה שלי היא לקנות אייפוד ולחבר אותו מהסיבה הפשוטה לאייפוד פוד יש מעבד משל עצמו ההבדל בין שיר מאייפוד ולכל דרך אחרת חוץ מדיסק מקורי יהיה הבדל שמיע לטובת האייפוד או הנגני מולטימדיה האחרים בעלי רמה מסיימת

פורסם
תמיד יהיה הבדל עצום בין MP3 לדיסק מסיבות שהיריעה קצרה מלפרטן ביחוד על מערכות יקרות ורגישות.

בכל מקרה לביצוע RIPPING איכותי EAC זו התוכנה המומלצת.

FLAC יהיה הרבה יותר איכותי וקרוב ל-CD מאשר MP3.

לקידוד MP3 רצוי להשתמש ב-LAME VBR.

+1

בהחלט. אך כפי שציינת [ההדגשה שלי], אם אכן לא מדובר במערכת ברמה גבוהה, בעלת רכיבים ברמה גבוהה, ההבדל השמיע בין MP3 בביטרייט גבוה - שכמובן קודד ונצרב כראוי -, ללוסלס/מקורי, יהיה לרוב המוחלט של האנשים לא שמיע. עניין זה נבדק באינספור מבחנים עוורים בארץ ובחו"ל.

מה שכן, הכי כיף דיסק מקורי.. הלוואי יכולתי שכל הדיסקים שלי יהיו כאלו. הייתי צריך למכור לא רק את האוטו, נראה לי את הבית..

בינתיים הקייס ברכב מתחלק בערך לחצי מקוריים, כמעט חצי - פלאקים/אייפים, ומעט MP3 בביטרייט גבוה. כל שאר הMP3 - חולקו לחברים ועל המחשב בבית..:-D

פורסם

לאחרונה החלטתי (שלא ממש מרצוני החופשי...:?) לוותר על כל אוסף ה MP3 ולהתחילו מחדש עם דיסקוגרפיות שלמות ב FLAC - אין מאושר ממני !!:-)

בקרוב אשמע גם FLAC ברכב 8) - מה שבטוח יהיה מעניין (ללא קיצורי דרך, ללא חיתוכי פינות ועם הרבה חיתוכים ב DSP :-Pׂ

חגי

...CASKA for life

פורסם

טוב, צריך להכין HDD נייד למפגש הבא, ו"לשתות" מהמחשב החדש שיהיה לך, כמה פלאקים.. [מה אתה שומע?]

מה זה 'לא מרצוני'? מישהו הכריח אותך?

פורסם

לא HU ולא נעליים - נגמר עידן ה HU מבחינתי - קדימה CAR PC....

אני לא חושב שהמחשב יהיה מוכן למפגש הבא. המסך שהזמנתי, לפי מה שהבנתי, מיוצר פר הזמנה והמשלוח רק ייצא בעוד שבועיים..

אני מתכנן ללכת רחוק, רק מה שאין לי לא את הזמן ולא את הכח להתעסק עם זה...

אני שוקל כרגע שתי כרטיסי קול במחירים סבירים:

1. E-MU APS - כרטיס אולפני ישן (עלה 2000 דולר חדש) דוגם 16 ביט ועושה פרוססינג ב 20 ביט - SNR 119 - תומך KX PROJECT (משמע הכל אפשרי...)

2. AUZENTECH X-MERIDIAN - כרטיס חדש יחסית, לא תומך ב KX אבל ניתן למצוא תוכנות שונות ומשונות כדי לגרום לו לעשות קרוס אקטיבי וכאלו (ניתן להחליף לו את ה OPAMP, למתקדמים יותר ברמה אולפנית HI END בעלות אפסית ממש)

(הכרטיס שימיש את הזוכה בתחרות ה SQ העולמית בשנת 2005 או 2006)

נקווה שהכל יילך בסדר ושאני לא אשאר עם ה*** ביד..

(שלא מרצוני משמע - נפל ה RAID 0 )

(אני שומע הכל מהכל, תלוי במצב רוח, כרגע כאמור יש הרבה דיסקוגרפיות של הרבה להקות כמו U2, POLICE, DIRE ועוד רבים וטובים - בהזדמנות אני אתחיל לשמוע ומה שאני אוהב אני מוחק..)

...CASKA for life

פורסם

אני רוצה לתקן כמה עניינים (לטעמי האישי כמובן) :

1- גם בFLAC יש איבוד מידע לעומת WAV , אבל אפסי כל כך שלא שמים לב ברוב הגדול (והכמעט מוחלט) של המקרים.

2- אין שום דבר איכותי במיוחד בדיסקים של סילבר ליין, אבל הם חברה סבירה במחיר לא רע,

אני באופן אישי משתמש כבר שנים בVERBATIM (כמו גם חבריי שהם תקליטנים) ואני מרוצה ב100% , לא 99% - אלא 100% .

3- לא הבנתי מדוע לקודד בVBR ?

למיטב ידיעתי הקידוד הטוב ביותר הוא קידוד בCBR - 320.

4- כפי שרשמתי כאן מספר רב של פעמים - תיקנו דיסקים מקוריים - אין מה לעשות - זה הכי טוב והכי כייף, אם אתם באמת אוהבים מוסיקה - יום אחד אתם תודו לעצמכם.

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• תוכן חדש...