Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מעוניין לרכוש בקרוב איביזה קופרה או FR למען האמת התקציב יותר מתאים לכיוון הFR , מחיפושים שהרצתי על הדגמים בפורומים ראיתי כי יש לא מעט תלונות על יציבות/התנהגות הFR ועל האיביזה בכלל .

עד היום היה לי מגאן קופה 2000CC שנת 2001 והיא התנהגה בכלל לא רע עם סיבובים חדים וקשים.

השאלות הם:

1)האם הFR טובה או גרועה יותר מהמגאן ביציבות בסיבובים ?

2)האם הקופרה טובה או גרועה יותר מהמגאן ביציבות בסיבובים? או ששניהם יותר גרועות מהמגאן ?

3)כמעט כל מי שדיברתי איתו דורש מעל המחירון,אני יודע שהלאון נמכרת מעל המחירון אבל האם זה המצב גם לגבי דגמי האיביזה?

4)מה ההבדל בין הקופרה לבין הFR למעט תוכנת הניהול והמגדש ?

תודה

אייל.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע מה ההבדלים בין הקופרה לבין ה-FR אבל אם אני הייתי צריך לבחור בין איביזה טורבו (לא משנה איזה) לבין מגאן הייתי בוחר באיביזה מבלי לחשוב פעמיים. לפי דעתי היא לוקחת את המגאן בהליכה כמעט בכל הפרמטרים (חוץ מאולי התנהגות כביש שפה רק מי שהיה בעלים של 2 הרכבים יוכל לתת לך חוות דעת אמיתית ולא סתם ספקולציות כמו שכולם יודעים לירות מהמותן).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ההבדל בין קופרה לFR הוא קפיצים נמוכים יותר מ10 מ"מ

אינטרקולר חזית ניהול מנוע שונה , מערכת הגה אחרת (ההגה מרגיש כבד יותר) וזהו

המגדש אותו דבר בידיוק בשניהם K03S.

מי שדורש מעל המחירון שילך לחפש , יש את אוטודיל שמוכרים במחיר מחירון ואפילו פחות.

פורסם

בתור בעל CUPRA R חוץ מצמיגים בעל חיתוך נמוך שמרגישים כול דבר על הכביש... ( מתרגלים להכול) אין הרבה בעיות עם האוטו אוטו מצוין 180 כ"ס

הוא ממש הוא יפה אם אתה בקטע של שיפורים אפשר לשפר בלי סוף...בקיצור אוטו מצוין תעשה עליו נסיעת מבחן לפני שאתה חושב לקנות אותו

פורסם

מי שדורש מעל המחירון שילך לחפש , יש את אוטודיל שמוכרים במחיר מחירון ואפילו פחות.

בדרך כלל מי שדורש מעל למחירון, יש סיבה לכך, נסה למצוא FR משומשת במצב טוב שלא לדבר על מעולה בכלל, אני מוצא שרוב הסיכויים שאם תבקש לרכוש במחירון אתה תלך לחפש, ולהזכיר רק את הנסיון באוטודיל למכור את הקופרה שפתחו לה את האמא בנסיעות מבחן

ולפותח השירשור, אקזמפלר שמור ובמצב טוב(יד, קילומטראז' ,תוספות) יכול לעלות ב10 מעל המחירון- ואל תדאג ההרגשה של הטורבו כבר תעשה את שלה ותשכיח מהר את המגאן קופה

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

להשיג קופרה/FR משנתון נמוך כמו 2005 במצב טוב, במחיר מחירון, זו משימה כמעט בלתי אפשרית.

לדעתי האיביזה לוקחת בגדול ובכמעט, כמעט הכל.

בהצלחה,

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

רגע רגע אני לא מבין, אז למה מלכלכים על ה FR כלכך הרבה ? לא פעם ראיתי בפורומים כי אין לה יציבות ושהיא מכונית ספורט לקו ישר???

בקיצור הFR לוקחת את המגאן ביציבות ?

אם בעתיד אני ירצה להפוך את ה FR ליותר מאסיבית בהספק כמו הקופרה כמה השקעה יש?

חוץ מניהול מנוע מה עוד אני צריך לשנות ? איטרקולר ?

מה לגבי האיבזור האם הקופרה יותר עשירה מבפנים ?

למען האמת הייתי הולך לראות אבל כל הקופרות והFR רים אך הם רחוקות ממני כי אני מאזור ירושלים והאמת בירושלים לא ראיתי כמעט קופרות או FR רים רק איביזות ישנות.

פורסם

רנו מגאן קופה, עם כל הכבוד לעיצוב (ויש כבוד) אינה מכונית ספורטיבית. ההשוואה בין שני הדגמים לא רלוונטית בכלל.

את ה fr ניתן להשוות לקליאו ספורט (יש הטוענים שאין מקום להשוואה :wink:). חיפוש בפורום ייתן לך המון חומר והמון השוואות של שני הדגמים. כמו כן עדיף שלא תשאל מי יותר טובה ותתמקד בשירשורים קודמים מכיוון ש"בית המריבה" בחברון קטן על הסכסוכים הבלתי נגמרים בין מעריצי שני הרכבים הללו.

פורסם
רנו מגאן קופה, עם כל הכבוד לעיצוב (ויש כבוד) אינה מכונית ספורטיבית. ההשוואה בין שני הדגמים לא רלוונטית בכלל.

חד משמעית אם אני יצאתי מרנו מגאן אני יכול להיות רגוע לגבי היציבות אפילו אם אני ילך על דגם ה FR .

מה לגבי שאר השאלות ?

תודה על העזרה.

פורסם
רגע רגע אני לא מבין, אז למה מלכלכים על ה FR כלכך הרבה ?כי תמיד יהיו את הספקנים שאוהבים לדבר יותר מידי דברים שליליים לא פעם ראיתי בפורומים כי אין לה יציבות ושהיא מכונית ספורט לקו ישר???אין לה הגה בכלל

בקיצור הFR לוקחת את המגאן ביציבות ?זה לא העניין, העניין הוא שהיא זזה הרבה הרבה יותר מהר מהמיגן והיגוי הוא לא הצד הטוב שלה

אם בעתיד אני ירצה להפוך את ה FR ליותר מאסיבית בהספק כמו הקופרה כמה השקעה יש?בו נגיד שב4-5 K היא תגיע להספק סבבה - וב10K השמיים הם הגבול שלא לדבר על סכומים יותר גדולים

חוץ מניהול מנוע מה עוד אני צריך לשנות ? איטרקולר ? אתה לא צריך כלום, השא' היא מה אתה רוצה , לדוג' לי כרגע יש צ'יפ ,פילטר פתוח ואינלט מסיליקון ואני בנתיים מבסוט וגם זה עלה על הרכב רק לאחר בערך שנה וחצי של נסיעה סטנדרטית, מה בדרך?- אולי צנרת ואינטרקולר או בכלל שיפורים מצד האחיזה

הכל בסדר גם בלי זה.

מה לגבי האיבזור האם הקופרה יותר עשירה מבפנים ?-ממה שאני ראיתי לא ממש.

למען האמת הייתי הולך לראות אבל כל הקופרות והFR רים אך הם רחוקות ממני כי אני מאזור ירושלים והאמת בירושלים לא ראיתי כמעט קופרות או FR רים רק איביזות ישנות.

לסיכום

יתרונות באיביזה:

האצות ביניים

מאוד קלה

זולה בסה"כ

מהנה מאוד לנהיגה

כל בעיותי ניתנות לתיקון מסויים במחירים שפויים

חסרונות האיביזה:

הגה שמתקשר לא משהו

קופצנית

שילדה לא להיט בכלל

במידה והתקציב שלך לחוץ, מחירי האיביזות יכולות להיות מאוד אטרקטיבים(אני מדבר על שנתון 2005 ומעלה) אבל ככל שהמכונית יותר שמורה ואני מדבר בעיקר על הצד המכאני המוכר ידרוש יותר כסף ובצדק- על שנתון 2005 לFR צפה לעלות של 75K צפונה

בהצלחה

בן

נ.ב: מותר לך לבדוק גם בת"א

BENJ:

ROY:

פורסם

תודה BENJ !!!

סידרת לי את הדברים בראש, מה שאני ימצא ראשון FR או קופרה במצב טוב ובמחיר סביר מעל המחירון אני יקנה.

פורסם
תודה BENJ !!!

סידרת לי את הדברים בראש, מה שאני ימצא ראשון FR או קופרה במצב טוב ובמחיר סביר מעל המחירון אני יקנה.

הדבר הכי חשוב זה לא למהר, שווה להתעכב ולמצוא בדיוק מה שרצית

לא רשמת תקציב אגב

בהצלחה,

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

הטענות כלפי האיביזה גם ל-FR וגם לקופרה הם לא ליציביות אלה טענות לתחושה ולתת היגוי. הרכב יציב ואוחז הרבה יותר מהמגאן (הייתה לי 2.0 שנת 97), הבעיה של האיביזה כאמור היא בתת היגוי עם נכנסים לפניה מהר מידי ועם דוושה לחוצה. סט בולמים והנמכה עושים פלאים לרכב.

פורסם
הטענות כלפי האיביזה גם ל-FR וגם לקופרה הם לא ליציביות אלה טענות לתחושה ולתת היגוי. הרכב יציב ואוחז הרבה יותר מהמגאן (הייתה לי 2.0 שנת 97), הבעיה של האיביזה כאמור היא בתת היגוי עם נכנסים לפניה מהר מידי ועם דוושה לחוצה. סט בולמים והנמכה עושים פלאים לרכב.

שמע בלי צחוקים אני נוהג מגיל 17 והיום אני בן 32 אבל אני לא יודע מה הכוונה לתת היגוי ????

האם הכוונה שהרכב "בורח" לך מהסיבוב ?

אולי אני מכיר את התחושה אבל אני לא בהכרח מקשר בין השניים, הסבר היה מאוד עוזר.

תודה!

• תוכן חדש...