Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תת היגוי (Understeer) - נכנסת לפניה חדה בהילוך שני למשל הדוק כמו שצריך, לחצת על הגז ופתאום לא משנה כמה אתה מסובב את ההגה - הפרונט מתעקש למשוך החוצה מהסיבוב ולנסות להמשיך ישר , וכתוצאה מזה אתה לוקח את הסיבוב הרבה יותר רחב ממה שהתכוונת במקה הטוב, או גומר בתוך גדר ההפרדה שמולך במקרה הרע.

http://www.youtube.com/watch?v=bVPh4lumPQg

HFturbo

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תת היגוי (Understeer) - נכנסת לפניה חדה בהילוך שני למשל הדוק כמו שצריך, לחצת על הגז ופתאום לא משנה כמה אתה מסובב את ההגה - הפרונט מתעקש למשוך החוצה מהסיבוב ולנסות להמשיך ישר , וכתוצאה מזה אתה לוקח את הסיבוב הרבה יותר רחב ממה שהתכוונת במקה הטוב, או גומר בתוך גדר ההפרדה שמולך במקרה הרע.

http://www.youtube.com/watch?v=bVPh4lumPQg

OK , הבנתי גם במגאן היה את זה חופשי במהירויות, אז לא ניראה לי שאני יתאכזב מהאיביזה.

בפרט שנאמר כאן שהאביזה יותר טוב מהמגאן.

פורסם

עדיין לא כתבת לאיזה סכום אתה מכוון:

סכום שיאפשר לך לקנות FR/CUPRA בת שנה-שנתיים-שלוש, או ישנות יותר?

בכל מקרה, גם אני התלבטתי עד לא מזמן בין ה-FR לקופרה, עשיתי נסיעת מבחן על קופרה וקראתי ושאלתי המון.

אם אתה נוסע לרוב בתוך העיר, ועובר ממגאן קופה לאוטו יותר חזק - קח את ה-FR: היא פחות נוקשה מהקופרה ותספק אותך.

זה מה שאני עשיתי, ולא מצטער על זה. גם ככה ה-FR לא שיא הרכות :wink:

מה שכן, כמו אלו שציינו מעליי - ה-FR/CUPRA הן בסיס מעולה לשיפורים, כך שתמיד תוכל לשפר/לתקן מה שלא אהבת/להוסיף כוח אם תרצה.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

במקור התקציב היה כ- 60K-70K , אבל עכשיו אני רואה שאין הרבה מציאות בשוק במודלים 2005 מצאתי קופרה אחת ב- 79K ניראה לי קצאת מוגזם למודל 2005 (מחירון 68K )

ויש עוד FR אחת אחרי וויכוחים הוא מוכן לשחרר אותה ב- 60K והיא יד- 6 שלפי המחירון צריך להוריד עליה איזה 10% והמוכר אומר כי זה לא מעניין אותו המחירון.

לעומט זאת יש 2007 למכירה כמו זבל , אפילו מתחת למחירון.

אז ניראה לי שאני ילווה עוד קצת מהבנק ויקנה מודל 2007 .

עוד דבר שישכנע אותי סופית לגבי 2007 , האם גם ב- 2005 יש ESP או רק ב- 2007 ומעלה ?

תודה

פורסם
במקור התקציב היה כ- 60K-70K , אבל עכשיו אני רואה שאין הרבה מציאות בשוק במודלים 2005 מצאתי קופרה אחת ב- 79K ניראה לי קצאת מוגזם למודל 2005 (מחירון 68K )

ויש עוד FR אחת אחרי וויכוחים הוא מוכן לשחרר אותה ב- 60K והיא יד- 6 שלפי המחירון צריך להוריד עליה איזה 10% והמוכר אומר כי זה לא מעניין אותו המחירון.

לעומט זאת יש 2007 למכירה כמו זבל , אפילו מתחת למחירון.

אז ניראה לי שאני ילווה עוד קצת מהבנק ויקנה מודל 2007 .

עוד דבר שישכנע אותי סופית לגבי 2007 , האם גם ב- 2005 יש ESP או רק ב- 2007 ומעלה ?

תודה

למרות שאני לא דוגל בשיטה של להשתעבד לאוטו ולקנות מעבר ליכולתך - במקרה הנ"ל בהחלט כדאי להוסיף קצת וללכת על 2007, שכמו שאמרת - יש בשפע ומתחת למחירון.

גם אני התחלתי עם פזילה ל-2005/6, אח"כ החלטתי להוציא קצת יותר כסף וללכת על ה-2007 (בעיקר בגלל שהצורה של האיביזות '07 ומעלה קסמה לי יותר, למרות שההבדלים מינוריים) ובסוף מצאתי באותו תקציב 2008.

בקשר לשאלתך: גם ב-2005 יש ESP.

פורסם

חן חן לכולם.

אני ממש נהנה להיות כאן בפרום הזה עם אנשים מקצועיים שיודעים מה הם מדברים.

ולא סתאאם מחרבשים .

כשאני יקנה את האוטו ככל הנראה אני ישפר אותו כי זה ההובי שלי (אם ישאר כסף) ואני מהאנשים של עשה זאת בעצמך

מה שבטוח אני יעזר בפורום הזה בנושאים שאני לא מכיר באיביזה.

ברנו הכרתי כמעט כל בורג ואני הולך לעשות זאת גם על האיביזה, מה גם שקצאת חדש לי העסק של הטורבו והאינטרקולר.

אבל אני מקווה להיכנס לעיניינים מהר.

תודה

אייל דיין

פורסם

שוב שלום,

מחר אני הולך לראות קופרה 2005, כשדיברתי עם הבחור הוא אמר לי שהאוטו פיקס ושהוא יעבור את הבדיקה חלק (מתחייב בבדיקה)

הוא גם אמר כי יש בעיה ידועה בכל הקופרות וה FR בין ההילוך הראשון לבין השני , לא הבנתי למה הוא מתכוון ושזה דבר רגיל.

האם יש בעיה ידועה או שהוא סתאאם מחרטט, מה הבעיה הידועה ? (פירפורים?) אגב הוא רוצה מעל המחירון 10K יש לו על האוטו קסנון ומערכת שהוא אומר שווה איזה 7K , האם שווה ? האוטו עשה 50K קילומטר.

אני כמובן ינסה להוריד אותו לאיזור ה5K מעל המחירון.

אשמח לקבל עצות ותגובות.

תודה.

פורסם

שוב שלום גם לך,

מבחינת התאמת הקילומטראג' לשנתון זה מצב סבבה לגמרה, אך לא רשמת איזה יד האוטו

לא רשמת גם האם הוא משופר בכל דרך שהיא

אני בכוונה לא אתייחס למערכת(לא ממש צריך לעניין אותך שהיא 7K-אם הוא רוצה שיוריד אותה, והקסנון במידה והוא לא מקורי עם שפריצרים וכל הסתאריס יכשיל אותך בטסט(משהו שקרא לחבר שרכש אותו בצ'מפיונס- לא כל כךקשה לפתור את זה אגב)

לגבי הבעיה המדוברת בגיר- הדבר מתייחס לקופרה בלבד, לא דווחה בעיה כזאת בFR, החברה שהתלוננו על זה בעבר היו בעלי קופרות.

בכל מקרה לא אמורה להיות שום בעיה, ואם יש אז שיטפל בה כמצופה ולא יפיל את זה עליך

אין לבעיה בגיר שום קשר לפירפורים- במידה ומותקן ברכב צ'יפ אז יש סיכוי שהרכב יפרפר אפילו בשני אבל זה לא קשור לגיר, זה קשור בהורדת הכח לגלגלים

לסיכום:בהנחה שברמה המכנית בכפוף לבדיקה במכון הבדיקה שאתה בוחר תקין(כאשר אני במקומך בעיקר בעקבות "ההכנה" שעשה לך הבחור על הגיר מתעכב עליו ואף הולך לבדוק אותו במוסך מורשה מטעם צ'מפיון) ושהיד נמוכה(עד יד 01 בראשיון גג 02) ושהקילומטראז' הוא 50K ושיש ספר טיפולים מלא, ובסופו של דבר בעל הרכב והרכב נראים לך תקינים הייתי משלם 10 מעל המחירון(רגע, בעצם באמת שילמתי...), אם המצב של הרכב כזה מזהיר הוא לא יסכים לרדת ל5 מעל המחירון(אני יודע שאני לא הייתי מסכים)- תנסה ללכת לכיוון ה8.

עשה זיכרון דברים ובו מודגש עניין הגיר כמובן בכפוף לבדיקה.

לי יש הרגשה שהוא מחרטט בעניין הגיר ושקיימת שם בעיה

במידה והכל תקין שא ברכה ותתחדש, אבל בשום אופן אל תמהר

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

היי Benj ,

חששתי שלא תהיה כאן בשעות כאלה אבל טוב שאתה כאן!

האוטו יד 3 , קראתי את כל ההיתכתבויות שהיו כאן על הגיר של הקופרות וראיתי שאמרו שזה בעיקר היה בשנתונים 06/07 ושהיה בעיה בשמן ושצ'מפיון החליף עשה וכו'

תכלס אם אני עושה סיבוב על האוטו ההעברה צריכה להיות חלקה ? נכון ? אני יחקור שוב למה הוא התכוון לבעיה הידועה של הראשון / שני . האם בבדיקה יעלו על בעיה בגיר או שאני חייב ללכת לצ'מפיון?

לגבי המערכת הוא אומר שהוא יפרק אותה אבל את המחיר הוא לא מזיז .

לגבי שיפורים הוא אומר שהיא יושבת על איזור ה215 כ"ס.

פורסם

מה זאת אומרת יושבת על 215 כ"ס, לי זה נשמע כי הוא שם צ'יפ ואז זה מסביר את הנושא של הפירפורים במקום(יכול להיות מאוד נחמד אגב).

אז הוא יד 04 ברשיון, עם 50,000 ק"מ ,והוא רוצה 10 מעל המחירון, צא מנק' הנחה שהצ'יפ עלה לו בערך 2000 ש"ח,

לגבי הגיר - גם אצלי עושה הרושם צריך להחליף שמן גיר ואני מניח שאם ההעברה בין ראשון לשני, או בהכנסה לרוורס לא חלקות זה כתוצאה מכך, זה עדיין לא מצביע על בעייה בגיר.

אני לא בטוח שיעלו על דבר כזה בבדיקה, אבל יש מצב

לגבי בדיקה אצל צ'מפיון- לפני כשנה מכרתי סיאט איביזה שנת 2001 לבחור, הרכב יצא בבדיקה תקין חוץ מאיזשהו חופש בגיר, כדי שיהיה שקט הלכנו למוסך מורשה והאמת היתה חסרה שם איזו שיבה בערך של 50 ש"ח אז שילמתי לו את זה ובזה נסגר הסיפור, במקרה שלך זה יכול לסגור לך פינה עם הגיר

השא' אם זה הדבר הכי טוב שניתן למצוא, אלתשכח שאתה תהיה כבר יד 05 ברשיון , אני אישית למרות שלהרבה זה לא מפריע לא אוהב לקנות רכב שעבר הרבה ידיים(דעה אישית שלי בלבד).

אני הייתי מציע לו במידה והבדיקה בסדר 8 מעל המחירון וזהו, הנימוקים:

- יד גבוהה

-קילומטראג' טוב- לא מצויין

-מעט שיפורים(בהנחה שיש רק צ'יפ)- שאל אותו אגב מאיזה פירמה ואצל מי התקין

-הוא מפרק את כל המערכת

-תברר מתי יש טסט

למשל את זו מצאתי ביד 2

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=29&SubModelID=256&FromYear=2005&UntilYear=2006&Auto=0&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

שיהיה בהצלחה

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

שוב שלום

לבסוף הלכתי לאוטו דיל וקניתי קופרה 2008 לקחתי אותה לבדיקה בקופיוטסט והכל היה תקין (אני מקווה שאין כאן איזה קומבינה)

קניתי אותה 24 אלף מתחת למחירון מכיוון שהיא יד שלישית וגם בגלל שחבר שלי מכיר טוב טוב את הבעלים.

הרכב עשה 19,300 .

בדקתי הכל טוב טוב אך בכל זאת פיספסתי משהו, לא בדקתי את ספר הרכב .

בדקתי אותו היום וראיתי שאין חתימה על הטיפול של ה 15,000 למרות שנאמר לי בפירוש שהרכב עבר את הטיפול.

האם צ'מפיון יתנו לי את ההיסטוריה של הרכב עכשיו שהרכב בבעלותי ?

ועוד משהו, יש על הרכב קסנון האם יהיה לי בעיות בטסט ? בקומפיוטסט אמרו שלא אמור להיות אבל הם לא בודקים את זה.

לדעתי זה הרכבה מקומית כי ראיתי את המודול של הקסנון, וזה לא ניראה אורגינל.

ראיתי בפורומים שבעבר רדיו מילאנו הרכיב קסנונים, מתקין הבית של צ'מפיון, איך אני יכול לדעת ?

במידה וכן האם צ'מפיון יתנו לי אישור עליהם ?

פורסם

קודם כל תתחדש!

דבר שני - קופרה 2008 יד 3? אתה כבר יד 4?לא יודע, נראה לי גבוה מידי..מקווה שבדקת טוב שלא נפלת על רכב "לימון" שמנסים להיפטר ממנו.

לפי נסיוני, כעת שהרכב בבעלותך לא צריכה להיות בעיה לצ'מפיון לתת לך את היסטוריית כניסת הרכב למוסכיהם. אני ביקשתי לראות וישר נתנו לי.

דבר שלישי - אם הקסנון בהתקנה מקומית (והוא אכן כזה) - שום דיבור/אישור מצ'מפיון לא יעזור. זה לא תופס והשוטר/טסטר שתראה לו אישור כזה (אם בכלל יתנו לך) יצחק עליך. אגב, גם צ'מפיון מתנערת מכל ההתקנות של הקסנון , לא מכבדת יותר אחריות שניתנה עליו (אם התקנת ב"רדיו מילאנו", למשל) ובאופן כללי ממליצה בחום להיפטר ממנו (שיקול שלך אם להשאיר או להוריד, רק קח בחשבון את הנ"ל, שלא תגיד לא ידעתי).

פורסם

האוטו עלה בסוף 2007 לכביש לפני שיצא החוק !

איך זה הגיוני לא לקבל אישור ?

ראיתי ב VAG כי יש האומרים שניתן לקבל אישור.

האם מסובך לחזור להלוגן ?

פורסם

אייל בקשר לקופרה הנ"ל, יש כאן 2 חברים פורום שהיו הבעלים שלה והבעלים האחרון היה איתה בקושי חודש.

את 2 הבעלים הראשון והשני אני מכיר אישית ומבטיח לך שהרכב מטופל מאוד.

לפני כעשרה חודשים היא היתה יד ראשונה חבל שבתוך תקופה כל כך קצרה החליפה כל כך הרבה ידיים(אנחנו עדיין בשנתון 2008 ו4 ידיים לאותו שנת דגם זה המון).

• תוכן חדש...