Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

מדובר כאמור בפיאט בראבה, מנוע 1400, שנת יצור 98.

הרכב שמור, ומטופל היטב על ידי בעל הרכב הקפדן והפדנט.

עם גלוי רטיבות של מי קירור בתחתית הרדיאטור, הרדיאטור הוחלף לחדש.

מאורר המנוע נכנס לפעולה, כקו אחד מעל החצי, נוקז אוויר, מי הקירור הם חדשים ואיכותיים.

בעצת המוסך המטפל, הוחלף היוניט של המאורר,ל82 מעלות, לעומת 93 מעלות, של היוניט המקורי.

חל שיפור , והטמפרטורה לא עוברת את החצי בגלל מאורר שנכנס לפעולה, כאמור מוקדם יותר.

המלצת בעל המוסך באה, בעקבות התאורייה לדעתו, שרכב שמתישן(10 שנים על הכביש) מערכת הקירור נפגעת ומתישנת עם השנים, ולכן יש להרכיב יוניט מאורר בעל פעולה מוקדמת יותר, כמקדם ביטחון. מה דעתם המקצועית, של חברי הפורום המקצועים בפרט, ובעלי רכב זהה בכלל?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

זאת הצעה חאפרית.

בפיאט בראבה יש מזגן מקורי ולכן יוניט מאורר הרדיאטור הנו של 3 מגעים והוא מפעיל את מאורר הרדיאטור בשתי מהירויות,

מהירות 1 איטית ומהירות 2 מהירה.

צבע פלסטיק היוניט הנו כחול וראה אם לא בצעו קומבינציות של התקנת יוניט של 2 מגעים בלבד שמפעיל רק מהירות אחת של מאורר הרדיאטור (איזה, מהירה או איטית?).

מהירות 1 האיטית אמורה לפעול ב 92 מעלות מלסיוס ולהפסיק ב 87 מעלות.

מהירות 2 המהירה אמורה לפעול ב 97 מעלות צלסיוס ולהפסיק ב 92 מעלות.

יש אשפרות סטיה של + - 2 מעלות.

בזמן פעולת המזגן, לחץ הגז הוא זה שמפעיל את מאורר הרדיאטור ללא תלות בחום המנוע.

צריך לבדוק את כל מע' הפעלת מאורר הרדיאטור אצל מי שמכיר המכונית ואת נתוניה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

צביקה ידידי, המריאה שלי שנת 98 נפח 1.6. גם אני חשבתי שיש בעיית חום לאחר שעשיתי שיפוץ ראש.

מאורר המנוע (במהירות הגבוהה)נכנס לפעולה, כקו אחד מעל החצי, מוריד למעט מתחת לחצי וחוזר חלילה.

שלחתי את האוטו עם הבן למוסך מרכזי פיאט ברחובות, לאחר בדיקה נאמר שאין בעיה, וזה המצב הנכון.

בשיפוץ החלפתי רדיאטור, מ. מים וטרמוסטט חדשים.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

שלום, גם לי בראבה 1.6 שנת 97 וגם אצלי המאוורר נכנס לפעולה קצת מעל החצי , אני לא יודע מה זה מבחינת מעלות אם כי אני מתאר לעצמי שמדובר ב92 מעלות ויורד טיפה עד לחצי וחוזר חלילה(או שאני טועה וזו המהירות הגבוהה?) , לגבי המהירות השניה(97 מעלות) לא ראיתי עדיין אותו בפעולה , שאלה לרפי איפה נמצאת טמפ' ה97 מעלות?(קרוב לקו האדום?) ולמה הרכב אמור להגיע אליה?

תודה

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

פורסם

בנסיעה ללא מזגן פועל, ביום חם בעליות וכשהרכב עמוס, למרות שמהירות 1 האיטית של מאורר הרדיאטור פועלת המאורר אינו מצליח לקרר הרדיאטור וחום המנוע ימשיך לעלות ואז המאורר יתחיל לפעול במהירות 2 המהירה.

אכן, בקושי ניתן להגיע למצב כזה מה גם שהמזגן שכן פועל גורם להפעלת מאורר הרדיאטור במהירות 2 המהירה וזאת תוכל לראות ולשמוע, כאמור כשהמזגן פועל.

פורסם

תודה רפי, אז אני מבין למעשה ומדובר בנסיעה ללא מזגן , שאני לא אשמע או אראה את המאוורר פועל במהירות האיטית כלל? ,

מה שקורה היום הוא שהמאוורר מתחיל לפעול קצת מעל החצי ומפסיק קצת לפני שהוא מגיע לחצי

האם תקין? כמובן שבנסיעה חחום מנוע יורד מתחת לחצי בהרבה.

פורסם
זאת הצעה חאפרית.

צודק, לכן בנסיעה הרכב הנ"ל לא עובד בטמפ' העבודה הנכונה,ואמור לשרוף יותר דלק.

ראה מה כתב arik34, "כמובן שבנסיעה החום מנוע יורד מתחת לחצי בהרבה."

טעות לחשוב, שהחום יורד הרבה, זה טוב.

דוד.

פורסם

אז אני רוצה לעשות סדר בדברים, יצאתי קצת מבולבל , אז ככה בנסיעה חום המנוע יורד מתחת לחצי בערך 2 קווים , בעמידה למשל חום המנוע מטפס קצת מעל לחצי ואז מתחיל לפעול המאוורר (אני מדבר על נסיעה ללא מזגן) האם זה תקין? והאם זו המהירות הראשונה או השניה של המאוורר?

תודה.

פורסם

שוב פעם, אם כל המע' של מאורר הרדיאטור מקורית ללא אילתורים ותקינה, אז, כשהמזגן כבוי, בעמידה בגלל שאין מגח אויר ממהירות הנסיעה, חום המנוע יעלה ומהירות 1 האיטית של מאורר הרדיאטור תפעל.

דרך מסך המחשב והמקלדת לא ניתן לראות, לשמוע ולזהות איזו מהירות של המאורר פועלת במכוניתך ואם הכל עדיין מקורי כראוי.

פורסם

עוד שאלה קטנה שמעידה כנראה קצת על בורות, האם בהחלפת יוניט חום מנוע נוזלים המים החוצה?

תודה למגיבים

פורסם

מוציאים את היונית הישנה, ומיד מכניסים את החדשה ומבריגים, נוזלים כל כך מעט מים שאפילו אין צורך להוסיף.

דוד.

פורסם

תודה דוד, אז אני אחליף את היוניט למען הסר ספק :) , כי פשוט לא מזמן החלפתי מים לפרפאלו+מים מזוקקים ולא בא לי להחליף שוב מים .

• תוכן חדש...