Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על מגבר KICKER 700.5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מגבר קיקר 700.5 דוטק אובשיין וסאב CVR

עכשיו השאלה היא ככה:

יש אפשרות לגשר את שתי הערוצים? כמו לסאב למשל? אבל שיהיה ב 4 באום כי הוא נותן רק 70W RMS לערוץ

יש אפשרות לגשר אותם?כי יהיה לי שתי ערוצים פנויים, בנתיים בלי בי אמפינג רוצה רק לדעת אם אפשרי לגשר ב 4 האום

ואם כן כמה RMS הוא יתן?

תודה

audi A3 1.8T

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

פורסם

על איזה סדרה אתה מדבר אתה מדבר על ה ZX. ? יש כמה סדרות.

בלי שום קשר למה לך לגשר אותו? נאמר כבר כמה פעמים פה שה קיקרים למינהם הם מגברי UNDERATED מה שאומר ש היצרן הצהיר על עוצמה מסויימת שחזקה יותר בפועל,אין לך טעם בגישור זוג הערוצים הקדמיים אתה סתם תגביר את הדיסטורשן של המגבר.

לגבי ירידה באומים אני כבר לא זוכר ממש אבל הוא יורד ל2 אוהם ויש דגמים של המונו אני חושב שיציבים גם ב 1 אוהם.

לגבי הספק בגישור תכפיל את העוצמה פי 1.5 מהעוצמה הרגילה כמעט.

ג'ובני

פורסם

zx700.5

כמה הוא יתן לערוץ בפועל? יותר מ 70 RMS ?

כי הדוטק אובשיין 6.5 זה 140 RMS אז אני רוצה לנצל את כל היכולת של הרמקול,

בגלל זה רציתי לגשר אותם.

audi A3 1.8T

פורסם

לא לא, תן לו לחבר את הרמקול הזה להספק של 140 RMS וברגע שיש את העיוות הכי קטן מתחת ל80 הרץ הממברנה פשוט תעוף לה בתוך קבינת הרכב...

אין שום צורך לספק לדוטק כזה הספק, הוא גם יתן לך תוצאה יפה מאוד על 50 RMS, ולתת לו 70 RMS שסביר להניח שגם ככה הם אנדרייטר - אתה בטח תעבוד על גיין כמעט סגור.

אין שום סיבה ללכת על אובר קיל בשביל אלמנט שהוא עדיין יחסית עדין.

על מידבאס של אילייט אני בפירוש אומר לך - the more the merrier

על 90 וואט של המגבר הקודם שלי שהוא במקרה KX600.4 שהוא גם אנדרייטד והטענה היא שהוא מספק קרוב ל120 לערוץ - האילייט היה נשמע נפלא.

על 125 וואט של האח הגדול יותר שלו מסדרת ZX רק ה650.4 שגם הוא נחשב אנדרייטד הוא בכלל נשמע מדהים.

אבל דוטק ממש לא דורש כאלה הספקים וה700.5 הוא מגבר נהדר למחיר שלו ובכלל מגבר טוב, בשביל הדוטק זה אפילו יותר ממה שאתה באמת צריך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא מחסידי הוואטים והקשר בין הספק הרמקול שהוא מקבל מהמגבר ליכולת הרמקול לפעול על ההספק הזה בעיני זה אחד הבולשיטים היות גדולים בתחום.

מעטים הם המקרים שבהם אתה נתקל ברמקול שבאמת זקוק למעבר לחצי מההספק שהוא מוצהר לעבוד בו בכדי לעבוד נכון, אולי רק כשמדובר ברמקולים באמת טובים שבאמת עומדים בהצהרות היצרן.

עד עכשיו מכל הרמקולים שהיו לי כולל הביתיים, האיליית היחידי (המידבאס) שדורש את ה100 RMS לערוץ הגברה בכדי לעבוד נכון.

עם סטים כמו דוטק ופולס אתה יכול לעבוד יפה מאוד גם על 50 RMS - מנסיון.

ברוב המקרים רמקול צריך שליש מההספק שלו בכדי שהממברנה שלו תזוז לכל אורך המהלך שלה וזה קורה כבר כשאתה שומע בעוצמות גבוהות, אז תוסיף לזה עוד קצת הספק בשביל "יתירות" וברוב המקרים אתה כבר מסופק.

רמקול של 140 RMS (וגם אתה לא יודע באיזה תחומי תדר...) - חלקי שלוש זה פחות מ50 RMS לערוץ.

אם אתה רוצה להיות שקט מבחינה נפשית - תספק לרמקול שני שליש מההספק שהוא מסוגל לעמוד בו - ב99 אחוז מהמקרים לא יהיה חסר לך שום דבר מבחינת האוזן.

אם האילייט מוצהר לעמוד ב200 RMS מספיק לתת לו 130 וואט פחות או יותר וזה באמת מה שהוא מקבל אצלי מבחינת הספק המגבר ובאמת - הוא עובד נפלא וממש לא זקוק ליותר מזה.

גם על הקיקר הקודם שחלש ממנו ב30 RMS הוא עבד נהדר, ההבדל הוא מינורי, רק מישהו ששמע את הלפני והאחריי יהיה מסוגל לעמוד על הבדל כלשהוא.

ואני אספר לך שהאילייט גם עבדו יפה מאוד על מגבר של JBL שסיפק להם סה"כ 37 RMS לכל רמקול -אם כי כאן אני חייב להודות, יש הבדל מורגש - ובכל זאת, הרמקול עבד ממש יפה יחסית לזה שהרים אותו מגבר כל כך חלש. יש אדים לנושא הזה - אתה יכול לשאול את אליקו למשל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקיי

תודה רבה אדי על ההסבר שלך עזר לי מאוד.

המגבר שלי מוצהר 420 RMS בשתי האום. אין סיכוי שהוא ירים L7 ?

ואיזה היתרונות יהיו לי מבחינת איכות,ועוצמה בבי אמפינג שאולי אני יעשה בסוף? (דוטק אובשיין)

ובעתיד יקנה MT22 או MT 23 כידי לקנות MT23?

audi A3 1.8T

פורסם

להרים זו הגדרה מאוד מופשטת - השאלה איך ירים.

יכול להיות שכן ואתה תקבל מהL7 תוצאה יפה.

אני לא יודע למען האמת בכמה הספק הסאב הזה מוצהר לעמוד בו - מה שאני כן יכול לאמר שזה סאב בהמה במובן הרע.

הוא מספק את הבום - אין ספק בקשר לזה, אבל אין כל קשר בין התזמון של הסאב הזה לתזמון של הרמקולים האחרים ברכב - הוא איטי כמו צב ולכן אני מניח שגם קשה מאוד לשלוט בו והוא במקרה הזה אכן יצרוך מגבר שיש לו "יתירות" מסויימת או אפילו "יתירות" רבה בשביל להשיג ממנו איזושהיא תוצאה שתהיה קשורה לשאר הרכיבים ברכב.

הנסיון שלי עם הסאב הזה הוא שבדרך כלל הוא מגיע צמוד לערס, וזה ערס ממש מפגר.

למעט אופטיסאב (שרון) וד"ר אורליק (מתן) שהיו השניים היחידים ששברו לי את הסטיגמה בזמנו.

Pioneer TS-X150

פורסם

הבנתי,

וה CVR? הוא קשור למוזיקה איך שהוא?

ואני אוהב באסים מאוד מאוד מאוד. אני יכול לשמוע רק סאב בלי רמקולים ואני יהנה טוב נו אולי קצת הגזמתי

אבל אם היית לי אפשרות של כסף לקנות משהו יותר חזק משל אליקו ושיהיו 18 אינץ אבל יותר חזקים משלו אבל לא להתפשר על איכות.שיהיה כסף אני יוותר אפילו על המושבים האוחוריים שלי בשביל זה.

אז תבין כמה שאני אוהב באסים וכמה שזה יהיה חזק זה לא יספק אותי,

ומה CVR 400RMS אני יתקדם רק למשהו 1000 RMS ומעלה זוג כאלה פשוט לשאוף לרמה ממש ממש חזקה

כי זה הפאק שלי, מכור לבאסים כלכך חזקים שזו בעיה די רצינית, של כסף אבל עם הזמן מקווה להשתדרג עוד ועוד גבוהה

אני רק בן 17 (31.10) אז יש לי עוד זמן עד אחריי צבא לחסוך את הכסף הזה ומקווה שבסוף אני יגיעה לשאיפה המדהימה שיש לי בראש כבר מגיל 12 .

audi A3 1.8T

פורסם

תשדל להיות צנוע, אני אסביר.

אתה לא יכול לקחת סאב בסדר גודל שאליקו משתמש בו על רכב עם מערכת חשמל סטנדרתית, מגברים פשוטים יחסית, חוסר ידע בבניית תיבה מתאימה ועוד לחשוב שהסאב הזה לבד יעבוד כמו שצריך.

סאב טוב זה לא הכל, בשביל סאב ברמה כזאת אתה צריך תשתית ברמה מספקת.

הCVR הוא סאב חביב מאוד דווקא ונותן תמורה יפה למחיר שלו אבל אם תיקח סאב כמו אסאסין או ארסנל של AA אתה תקבל הרבה יותר ממה שאתה רוצה בהרבה פחות מאמץ מאשר עם הCVR.

שמעתי גם שסאבים של גראונד זירו באים במחירים נאים למדי והם אכן נותנים תוצאה יפה מאוד - חבל שלשמוע אותם במציאות עוד לא יצא לי אבל יש כאן הרבה חברה מרוצים.

אני הייתי ממליץ לך לחפש פוניקס גולד אוקטן יד שניה, אולי אפילו חדש.

Pioneer TS-X150

פורסם

ברשותי אותו מגבר בדיוק 700.5 אפשר לגשר את 4 הערוצים ל-2 שמוציאים 130W RMS לערוץ.

אצלי זה ככה ואני מגביר סט אנרג'י והגיין בקושי פתוח, ונראה לי שאני יבטל את הגישור בגלל הרבה תגובות ודעות שראיתי פה, למרות שאני עובד ככה כבר כמה חודשים ואין שום נזק.

אצלי בתעודת הלידה רשום שהמגבר מוציא 889 RMS בכולל סתם כדי שיהיה לך כיוון כמה הוא אנדרייטד.

מגבר מצויין לדעתי, ומאוד גמיש(יורד ל2 אום בערוץ המונו) מגביר אצלי אנרג'י וסאב ID כשהגיינים כמעט סגורים, השלב הבא הוא מעבר לבי אמפ.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

איי ברסט מיי קייס

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...