Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי סוויפט או מאזדה 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דומני נפלה טעות בדבריך כי מאזדה דווקא כן מאובזרת בבקרת יציבות בניגוד לסוזוקי.

למיטב זכרוני בשתיהן אין מערכת בקרת משיכה. למה שיהיה? זה לא למבורגיני בעלת הנעה אחורית שמפרפרת בזינוק.

סליחה הכוונה לגבי האבזור כמובן התייחסה לסוויפט

ומערכת בקרת משיכה היא חלק אינטגרלי ממערכת בקרת יציבות

פורסם

למה את הולכת לפי נתונים יבשים? המאזדה זריזה כמו הסוויפט אם לא יותר. ובנתונים היבשים רשום אחרת (כמעט שניה הפרש לטובת הסוויפט). ויש עוד מבחני רכב שונים שמוכיחים אחרת (לא על 2 אלו ספציפית, הכוונה בכללי).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בשניהם מנוע 1.5 סמ"ק בשניהם תיבת הילוכים 4 הילוכים בלבד.

התיבה של המאזדה מכוונת ליחסי העברה קצרים ובגלל זה מרגישה זריזה יותר הסוויפט יותר נינוחה אבל גם מדובר ברכב קטן וזריז עם שלדה מצויינת.

לא מדובר בחורכות אספלט אבל בהחלט בחבילה משתלמת וזריזה אם זה מה שמעניין אותך

פורסם

מנהיגה בסוויפט חדשה של חבר ומנהיגה ב-2 של שומאכר (גיא) - שתיהן זריזות למדי (בעיקר המזדה), אך תיבת ההילוכים די הורסת בשתיהן - חסר לה הילוך או שניים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שכחתם את הדיונים שהתנהלו פה לפני מספר חודשים על קילופי הצבע בסוויפט. קח בחשבון שהצבע שלה פחות עמיד. כעיקרון אני הייתי בוחר במאזדה. אי אפשר לדעת מי מהן תהיה זולה יותר משום שמצד אחד יהיו הרבה יותר מזדות בשוק אבל מצד שני הסוויפט מתגלה כפחות טובה מהמזדה בהרבה צדדים. תבצע את השיקולים שלך, קח את 2 הרכבים לנסיעת מבחן ועדכן אותנו בהמשך.

פורסם

קודם כל תעשה קצת תחקיר לפני שאתה אומר דבר כזה

TSC- מערכת בקרת משיכה מונעת החלקת גלגלים ע"י הפחתת כח המנוע מדובר במערכת ישנה יותר מESP או בשמה האחר ASR

ESP או DSC או מערכות דומות עם שמות שונים ליצרנים שונים היא מערכת בקרת יציבות הכוללת מערכת ASR וכוללת גם מערכת בקרת יציבות השולטת בכל הגלגלים וניזונה בסנסורים הנמצאים על כל הגלגלים של הרכב לאומת TSC שמבקרת רק את הגלגלים המניעים.

בכל מקרה איך שלא תקרא לזה מערכת ESP כוללת את שני מערכות ועובדת במשולב גם עם מערכת הABS

בכל מקרה מערכת בקרת משיכה ומערכת בקרת אחיזה היא אותה המערכת בדיוק,פשוט עם שמות שונים

אתה יכול יותר על זה כאן

http://en.wikipedia.org/wiki/Stability_control

http://en.wikipedia.org/wiki/Traction_Control_System

פורסם
מסכים עם Caveman ודני - הפביה (והרומסטר) אינה רועשת כפי שאתם מתארים.

נהגתי בפביה 1.6 Ambiente אוט' ונהגתי ברומסטר Scout 1.6 אוט' של Caveman והן אינן שקטות במיוחד, אך אינן רועשות במיוחד.

הפביה 1.6 הידנית מעט שקטה יותר.

אני חושב שהן היו עם מנוע כבוי ו\או בעמידה.

בנסיעה - לא היה משנה כמה ניסיתי לשכנע את עצמי שהרומסטר [1.6 אוטומטי, גרסת ליסינג, 6 הילוכים] שקט - הוא נשמע כמו מונית של פז'ו משנות ה-80.

ואני לא מזכיר במילה את חוסר הכוח וההתנהגות המוזרה לחלוטין של התיבה הפסאודו-מתקדמת.

רון -

היתה לי התלבטות כמו לפותח השרשור - נהגתי ברומסטר, נהגתי חודש שלם במזדה 2 וסיימתי עם התחייבות לשלוש שנים לסוזוקי סוויפט מהדגם המאובזר יותר [MP3, שליטה מההגה על המערכת, מלא כריות אוויר וכו']

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
אני חושב שהן היו עם מנוע כבוי ו\או בעמידה.

בנסיעה - לא היה משנה כמה ניסיתי לשכנע את עצמי שהרומסטר [1.6 אוטומטי, גרסת ליסינג, 6 הילוכים] שקט - הוא נשמע כמו מונית של פז'ו משנות ה-80.

ואני לא מזכיר במילה את חוסר הכוח וההתנהגות המוזרה לחלוטין של התיבה הפסאודו-מתקדמת.

רון.

רון, לא טענתי שהיא שקטה להחריד.

אני טוען שאתם מגזימים בכל הקשור לרעש - נכון שצליל מנוע נוכח, מה רע בזה?

אני אישית לא מתלונן על זה - עוד מימי האיביזה. לא מפריע לי בכלל.

הרומסטר שאני נהגתי בה (זאת של Caveman) נוסעת טוב יותר ממשפחתיות אחרות שנהגתי בהן (פוקוס, 3)

ו-6 ההילוכים תורמים את שלהם לזריזות (היחסית).

אני אישית אהבתי יותר את הרומסטר TDI, אבל זה סיפור אחר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בכל מקרה רק שתדעו שהסוויפט על הכביש בפחות מ98 (או 100 אם אין לכם שום קשר כלשהו לאף מורה בעולם. היו מוכנים לקבל תלושי שכר לפני 20 שנה שמראים שאמר שלי מורה).

לא כולל מיגונים (הצעת מחיר 600 שקל)

מאזדה 2 על הכביש כולל מיגונים יותר מ107.

מדובר על הדגמים המאובזרים.

פביה על הכביש אאל"ט זה בסביבות 100 לספורט/אלגנס כולל גג לבן - לא כולל מיגונים.

פורסם

הסקודה האוטומטית המאובזרת עולה 107. אתה רשמת את המחיר של הידנית.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

נחמד מאוד :shock:

ובמאזדה אם תבקש הנחה יגידו לך "יש לנו מוצר טוב\מנצח ביד". וזהו. עצוב.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...