Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תמיד כדאי קודם לפתוח את הפילטר ואחר כך לרוקן את השמן ללא קשר אם הפילטר אנכי או אופקי כמו שמרק10 ציין.

.

תעשה לי טובה...לא כול הרכבים בעולם הם מזדה לנטיס והנחיות של ייצרן X הם לא תמיד הנחיות של ייצרן Y.

מתשובתייך אני מבין שאתה מתבסס על ספרות אחזקה של מזדה אז תתפלא, ברכבים מסויימים עם פילטר אנכי מומלץ קודם להחליף את הפילטר ורק לאחר מכן לרוקן שמן מנוע ולמלא חדש.

וזה למה ? המשך ייבוא...

או בעליי המקצוע יענו לך.

איזה כייף לי :)

פורסם
טוב אבל מזל שלא הגזמתי עם זה עשיתי ממש בקטנה

מישהו יודע לגבי הBAR?

ב-2000 סל"ד וטמפ' שמן מנוע בסביבות ה-80 מעלות צלזיוס לחץ השמן אמור להיות בין 3.0-4.5 בר.

בסל"ד סרק כ-2.0 בר.

בסל"ד קרוב לקו האדום אסור שלחץ השמן יעבור את ה-7.0 בר.

איך תדע שטמפ' השמן הגיעה ל-80 מעלות צלזיוס ?

תניע את הרכב ותמתין עד אשר המאוורר של הרדיאטור ייכנס לעבודה.

פורסם

מרק אתה תעשה לי טובה, אתה מסתמך אך ורק על דפים שאספת לך מהאינטרנט על כמה רכבים, אני בטוח שאין לך ניסיון רב (אומנם גם לי אין כ"כ הרבה) ואתה הולך רק לפי מה שכתוב בספרים ובדפים שיש לך במחשב, אני בטוח שבעלי מקצוע מסתמכים יותר על הניסיון, והנה פותח האשכול ריקן קודם את השמן וכמעט אכל אותה, מזל שהצליח לחלץ את הפילטר.

אם הוא היה קודם מנסה לחלץ את הפילטר והיה רואה שהוא לא נפתח אני בטוח שהוא לא היה מרוקן את השמן כדי שלא יתקע.

תראה לי איפה כתוב שמומלץ, מי בדיוק ממליץ על זה אתה או הוראות היצרן?

תן לי את הסיבה בעצמך ואל תחכה שיבוא בעל מקצוע וינסה לגבות אותך.

למרק:

מדוע יש לרוקן קודם את השמן ואחר כך לפתוח את הפילטר?

מה יקרה אם אני אשחרר מעט קודם את הפילטר כדי לוודא שניתן לפתוח אותו, ואחר כך ירוקן את השמן, המנוע יתפוצץ?

פורסם

אתה מזכיר לי את הקפיטריה בטבריה, שקודם רצו לבנות אותה מלמעלה, ורק אח"כ את הבניין מתחתיה.

נוזל ממיכל מרוקנים מהנק' התחתונה, שהיא פקק ריקון השמן.

פורסם
מרק אתה תעשה לי טובה, אתה מסתמך אך ורק על דפים שאספת לך מהאינטרנט על כמה רכבים, אני בטוח שאין לך ניסיון רב (אומנם גם לי אין כ"כ הרבה) ואתה הולך רק לפי מה שכתוב בספרים ובדפים שיש לך במחשב, אני בטוח שבעלי מקצוע מסתמכים יותר על הניסיון, והנה פותח האשכול ריקן קודם את השמן וכמעט אכל אותה, מזל שהצליח לחלץ את הפילטר.

אם הוא היה קודם מנסה לחלץ את הפילטר והיה רואה שהוא לא נפתח אני בטוח שהוא לא היה מרוקן את השמן כדי שלא יתקע.

תראה לי איפה כתוב שמומלץ, מי בדיוק ממליץ על זה אתה או הוראות היצרן?

תן לי את הסיבה בעצמך ואל תחכה שיבוא בעל מקצוע וינסה לגבות אותך.

למרק:

מדוע יש לרוקן קודם את השמן ואחר כך לפתוח את הפילטר?

מה יקרה אם אני אשחרר מעט קודם את הפילטר כדי לוודא שניתן לפתוח אותו, ואחר כך ירוקן את השמן, המנוע יתפוצץ?- שיטה של חובבים

1. אני קצת יותר מבוגר ממך והיו ברשותיי לפחות 6 רכבים שונים וגם בזמני החופשי ביצעתי טיפולים לחברים אז ניסיון מספיק טוב יש לי.

2. אני לא אוסף דפי נתונים מאינטרנט מכיוון שרוב המידע לא מדוייק או פרי דמיונם של החובבים או מידע שעוכל ונלעס 100 פעם וברובו טעות אחת גדולה (כמו במקרה שלך לגבי פילטר אנכי).

3. המידע שיש ברשותיי הינו מידע עדכני של הייצרנים ורכשתי אותו במרשרשים

4. אני נוהג לפרסם שירטוטים או הוראות טכניות כאן בפורום משתי סיבות (ואל לך להסיק שאינני יודע או בעל ניסיון).

מה שהבחור עשה והמשיך לעשות לא מקצועי מהתחלה ולכן הוא נתקע, עכשיו הוא למד.

המידע מעודכן בדרך כלל ומלווה בשרטוט והסבר טכני שמקל על הגולשים להבין למה התכוונתי. וזה הרבה יותר מדוייק מהוראות מהסוג הבא:

"תחליף פילטר כול 30K" או "הפיוז נמצא מתחת לדשבורד".

5. אני לא מזלזל בניסיון של אחרים אבל למדתי מנסיוני העשיר בחיים שלפעצים במכונאות או בכול תחום טכני אחר יש טעויות שאנשים עושים אותם כבר 20 שנה כי ככה למדו ולא משנה מה תכתוב ותסביר הם ימשיכו לבצע את אותו הדבר לכן בכדי לשכנע אותם או לשנות את הגישה אני נוהג לפרסם מידע טכני של הייצרן.

לשאלתך

ברכבים מסויימים בעלי פילטר אנכי שבהם מחליפים רק את אלמנט הסינון שסתום עוקף נמצא בגוף המסנן (החלק המתכתי) ולא קיים במסנן שסתום אל חוזר הנקרא (non-return valve), השסתום נמצא על הבלוק.

בזמן פתיחת הפילטר באופן אוטומטי נפתח שסתום אל-חוזר וכול השמן מתרוקן לתוך אגן השמן ואז לא נשאר ולא נשפך לך שמן מהמסנן או מגוף בית המסנן.

לאחר מכן מנקים ומרכיבים מסנן חדש.

בשלב הבא אתה פותח את בורג ריקון השמן ומרוקן את כול השמן סוגר וממלא שמן חדש.

תהליך יותר מהיר והגיוני מאשר לשכב מתחת לרכב לפתוח את בורג הריקון ולהשאיר אותו פתוח מכיוון שלפי 'הניסיון שלך' ישאר שמן בבית המסנן והמסנן עצמו כמות של לפחות 1 ליטר שמן יישן וצריך גם את השמן הזה לרוקן.

לאחר שפירקת את המסנן והחלפת אותו אתה שוב פעם צריך לשכב מתחת לרכב ולסגור את בורג הריקון ולאחר מכן לקום ולמלא שמן.

ייתכן שקייצות סיבות נוספות שאינני יודע עליהם.

פורסם

מרק לפי תגובתך אני מבין שאתה לא כ"כ הבנת למה אני מתכוון.

סדר הפעולות שלי הוא כזה:

1.אחרי שהרמתי את הרכב על בוקים והכל מאובטח, ניגש עם מפתח פילטר שמן לפילטר, משחרר את הפילטר ממש 1-2 מ"מ כדי לוודא שהוא נפתח ושאני לא ישאר תקוע.

2. מרוקן את השמן מנוע ומשאיר את בורג הריקון פתוח.

3. פותח לגמרי את הפילטר ומחכה עד שכל השמן הישן יפסיק לטפטף.

4. מרכיב מסנן חדש סוגר בכוח היד בלבד (אלא אם כן יש הוראות אחרות בספרות)

5.מחליף אטם בורג ריקון וסוגר את הבורג למקומו.

6. ממלא שמן עד לקו F

7. מניע את המנוע ומוודא שנורית לחץ השמן מתכבת תוך 2-3 שניות ולא נישארת דולקת קבוע.

8. מכבה את המנוע ממתין מספר דקות ובודק את המפלס השמן ומוסיף בהתאם.

ויום למחרת לפני ההנעה הראשונה אני שוב בודק את מפלס השמן.

מרק השנוי העיקרי הוא שאני רק מוודא שהפילטר נפתח לפני ריקון השמן.

פורסם

ba323f ומרק אתם מדברים על שני דברים שונים.

הראשון מדבר על זה שכדאי לשחרר קודם את הפילטר כדי לוודא שהוא ניתן לפתיחה כדי לא לרוקן את השמן ואז להישאר עם הז** ביד. פעולה זו איננה נחוצה לבעל מקצוע או למי שעובד עם כלים מתאימים ובפרט במקרים שהפילטר נסגר בצורה הגיונית. אם למישהו יש טראומה (למשל פותח השרשור) אין זה מזיק לבצע את זה.

מרק מדבר להבנתי ומהמסמכים שראיתי על מנועים בהם פרוצדורת היצרן הינה לרוקן את השמן דרך פתח מיוחד שקיים בתחתית מסנן השמן ומיועד לריקון השמן.

בכל מקרה יש לפעול ע"פ הנחיות היצרן.

כל מי שטרח לחלק "ציונים ומחמאות" למשתמשים אחרים ראו הוזהרתם- הפעם יצאתם בחסד ללא התראה. נא לשמור על דיון טכני ענייני ולא לחלק ציונים לחברים אחרים.

פורסם

מרק מדבר להבנתי ומהמסמכים שראיתי על מנועים בהם פרוצדורת היצרן הינה לרוקן את השמן דרך פתח מיוחד שקיים בתחתית מסנן השמן ומיועד לריקון השמן.

נכון, לדוגמא בסיריון 2007, כשאתה קונה פילטר שמן מקורי,

(רק אלמנט סינון)

בתוך הקופסה יש צינורית פלסטיק מיוחדת, שתוקעים

אותה בתחתית פילטר השמן, כדי לנקז את השמן מהפילטר.

זה מונע מצב שבו השמן נופל מהשוליים של הפילטר,

כמו שקורה כשפותחים פילטר שמן רגיל

פורסם

אין חשיבות לסדר ובסוף כל השמן יורד.

אני לא מכיר שסתום אל חוזר שנפתח כאשר פותחים את מכסה הקרב סינון. אם יש תמונה של טריק כזה אשמח לראות.

העבודה במוסך מבוצעת לפי סוג הרכב, נוחות הגישה והעדפות המכונאי. לרוב בזמן שהשמן מתרוקן מתפנים להחלפת המסנן ובסיום ההרכבה סוגרים את בורג ריקון העוקה.

פורסם

:-P

ba323f מרק מדבר להבנתי ומהמסמכים שראיתי על מנועים בהם פרוצדורת היצרן הינה לרוקן את השמן דרך פתח מיוחד שקיים בתחתית מסנן השמן ומיועד לריקון השמן.

.

היי אביב,

אני לא מדבר על הפרוצדורה במנועי TSI אלא רק על מנועי FSI עם פילטר אנכי שקיימת הנחייה ברורה של הייצרן לפרק להחליף תחילה את הפילטר.

דניאל,

מצורפת האינפורמציה גם לגבי הפרוצדורה במנועי TSI של קונצרן VAG.

בקובץ קיים גם הסבר על שאיבת שומן כאופציה ולא על זה אני מדבר.

גולף.pdf

פקק.pdf

פורסם

מצורפת האינפורמציה גם לגבי הפרוצדורה במנועי TSI של קונצרן VAG.

בקובץ קיים גם הסבר על שאיבת שומן כאופציה ולא על זה אני מדבר.

:shock::shock::shock:

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

מרק מה שבטוח הוא שאתה מדבר על פרוצדורת יצרן למקרים מיוחדים והוא מדבר על שחרור מקדים של הפילטר עבור מקרה כללי כדי לא לעמוד בפני שוקת שבורה במקרה שלא מצליחים לפתוח את הפילטר (:shock:).

אם אני מבין נכון עבור מנועי FSI המסמך מתאר את פרוצדורת החלפת המסנן ולאו דווקא את אופן ריקון השמן, זאת בניגוד לפילטרים שיש בהם את השסתום/פתח לריקון.

• תוכן חדש...