Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוע ברכישת מחשב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה לכל מי שטרח והקדיש מזמנו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל אחד ממחשבי הפרסום של Ivory יבוא לך טוב.

אבל לא לשדרג כלום.

לא מסכים.

בעלויות אפסיות אתה יכול לשדרג מזיכרון עלום שם או חברת דיסק קשיח פחות איכותית למותגים מוכרים.

כמו כן להוסיף מעט מאוד ללוח אם איכותי יותר או מעבד חזק יותר.

לא לשדרג אוטומטית, אבל הרבה מאוד מן האופציות שדרוג מומלצות מאוד.

פורסם

בשביל מה היא צריכה מעבד חזק יותר אם הדרישות שלה מהמחשב לא ינצלו אפילו חצי מהיכולת של המעבד?

בשביל מה להרחיב זיכרון אם לא צריך? אם בעוד כמה שנים יהיה צורך תמיד אפשר להרחיב. בשביל מה לשלם יותר מעכשיו?

ולגבי לוח אם איכותי - מבחינתי כל הלוחות שנמכרים היום לא מוגדרים "איכותיים". בכל מקרה הסיכויים שתגלה שהקבלים שלך נפוחים אחרי שנתיים-שלוש גדולים, גם אם תקנה מותג ידוע בתחום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היום כבר יש המון פירמות זולות וטובות בשוק. גם המחשבים הפשוטים ביותר באים עם חלקים לא רעים בכלל.

לפותחת השירשור, אני חוזר על המלצתי - קני מחשב ב-850 שקל וזהו, את לא צריכה יותר מזה (וגם עוד אלפי אנשים שזורקים אלפי שקלים על מחשב שישמש אותם לשחק סוליטר).

פורסם

אם היא קונה מחשב ומציעים לה לשדרג לזכרון תוצרת קינגסטון תמורת עוד 15 שקל.

אז זה שווה והיא צריכה את זה, בייחוד שקונים מאייבורי.

כיוון שלזכרונות עלומי שם יש נטייה יותר גדולה לתקלות.

אם מציעים לה לשדרג זיכרון ל-2G במחיר זול במיוחד, אז היא אולי לא חייבת את זה אבל בהחלט זה יכול להועיל לה המון.

שאתה מפעיל כמה חלונות במקביל, מוריד סרט, ומפעיל מעבד תמלילים. ברקע רץ ה-WINAMP, אנטי וירוס ועוד כמה תוכנות.

אז תרצה או לא תרצה זה מאט אתך המחשב.

היום ויסטה על פחות מ-2GB זה פשוט לא כדאי. וXP כבר לאט לאט נכחד מהעולם.

אז אם עולה לי עוד 50 שקל להוסיף עוד גיגה זה כדאי ורצוי ומומלץ ומה שלא תרצה.

ואם צריך להוסיף עוד 20 שקל או אפילו לא להוסיף אלא רק להתעקש על הארד מתוצרת (WD או SEAGATE) לעומת ההיטאצ'י שבא כסטנדרט אז זה שווה.

אם מציעים לי להוסיף עוד סכום דומה של מעט עשרות שקלים לשדרג לוח אם מתוצרת של MSI לאחד של גיגה-בייט או אסוס זה כדאי.

שכן מניסיוני ה-MSI בעייתים משהו.

לא אמרתי לה ספציפית ללכת לקנות מעבד 4 ליבות ולחבר 2 כרטיסי מסך ביחד.

אבל לא לזלזל בשימוש יומיומי במחשב, כיוון שאולי אנחנו לא מריצים את מיטב המשחקים אבל עדיין המחשב עובד ומריץ מספר תוכנות במקביל.

בבקשה לא לספר לי עכשיו איך אתם מריצים ויסטה על פנטיום 2 עם 128 מגה בייט זיכרון פנימי, ובמקביל משחקים ב-GTA4 על המחשב בלי בעיה.

ושבן דוד שלכם יש לו בכלל 486 עם 64 מגה בייט וCDROM X4 ופיפא 2009 רץ אצלו חלק ברזולוציה הכי גבוהה.

גם לי יש מחשב ישן יחסית ועובדה שאני כותב פה וגולש באינטרנט ומה שתרצו.

אני פשוט טוען שהשדרוגים הללו לעיתים מאוד משתלמים.

בתוספת של לפעמים פחות מ-100 ש"ח עבור מערכת מחשב מקבלים מוצרים שהכל BRAND NAME ויש לזה משמעות, ואפילו, וסליחה שאני חוזר על עצמי, כפולה ומכופלת באייבורי שכן סיפורי הזוועה על אמינות המחשבים שלהם נמצאים בכל אתר מחשבים ברשת. וניתן משמעותית לצמצם את הסיכוי לרכיבים "בעייתים" בעת רכישת מותגים בלבד.

פורסם

שאתה מפעיל כמה חלונות במקביל, מוריד סרט, ומפעיל מעבד תמלילים. ברקע רץ ה-WINAMP, אנטי וירוס ועוד כמה תוכנות.

זה באמת נראה לך כמו מאמץ למחשב בימינו?

את זה אתה יכול לעשות גם עם מעבד פנטיום 4 רגיל לחלוטין, שלא לדבר על הכפול ליבה הכי פשוט שתמצא.

ג'יגה זיכרון יעשה את העבודה מצויין. זה ש-2 הפך לסטנדרט בגלל ויסטה לא אומר שהמחשב לא יכול לזוז בגללו.

לצרכים שהיא ציינה המחשב הכי פשוט באייבורי יעשה את העבודה.

הם מוכרים מחשבים במחירים מצחיקים, לא יודע איך וגם לא נכנס לזה,

אבל כפול ליבה עם ג'יגה זיכרון ודיסק 250 יעשה את מה שהיא בקשה ואפילו יותר.

אפשר להשאר עם XP, וראיתי גם לא מעט אנשים שהחליפו את ה-VISTA המקורי שלהם (שקיבלו עם המחשב) ל-XP.

אתה באמת תבדיל בין מעבד שרץ ב-3GHZ לאחד שרץ ב-3.2?

לא תמיד המחיר שאתה משקיע באותו חלק באמת בא לידי ביטוי באופן גלוי והחלטי.

את כל ההנפשות של ויסטה אפשר להוסיף ל-XP אם זה כ"כ משנה לך,

ולטעמי לא שווה את ההחלפה מ-XP.

שלא לדבר על זה של-XP יש כבר SP3 ומרבית הבאגים כבר נעלמו.

פורסם
יפה דרשת.

שאלה: באיזה ויתור טכני כרוך המעבר ללוח האם שהצעת? פחות סלוטים? מהירות באסים נמוכה יותר?

הויתור בכך שיש בו צ'יפסט פחות מתקדם.ופחות סלוטים (רק 2 סלוטים לזכרון) דווקא מבחינת באסים אין לו בעיה והוא תומך גם ב CORE2DUO או אפילו QUAD

וזכרונות 1066 (או 1033, ברח לי המספר)

למי שמתכוון לעבוד בצורה הזו ,זה מעל ומעבר.

אני עובד במשרד עם אחד כזה,וכשאני מגיע הביתה למחשב החזק יחסית שיש לי , אני לא מרגיש ממש הבדל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
זה באמת נראה לך כמו מאמץ למחשב בימינו?

את זה אתה יכול לעשות גם עם מעבד פנטיום 4 רגיל לחלוטין, שלא לדבר על הכפול ליבה הכי פשוט שתמצא.

ג'יגה זיכרון יעשה את העבודה מצויין. זה ש-2 הפך לסטנדרט בגלל ויסטה לא אומר שהמחשב לא יכול לזוז בגללו.

אני יודע שכשכותבים הודעה ארוכה זה מבאס לשבת ולקרוא הכל.

אבל:

1.

בבקשה לא לספר לי עכשיו איך אתם מריצים ויסטה על פנטיום 2 עם 128 מגה בייט זיכרון פנימי, ובמקביל משחקים ב-GTA4 על המחשב בלי בעיה.

ושבן דוד שלכם יש לו בכלל 486 עם 64 מגה בייט וCDROM X4 ופיפא 2009 רץ אצלו חלק ברזולוציה הכי גבוהה.

2.

לצרכים שהיא ציינה המחשב הכי פשוט באייבורי יעשה את העבודה.

הם מוכרים מחשבים במחירים מצחיקים, לא יודע איך וגם לא נכנס לזה,

אבל כפול ליבה עם ג'יגה זיכרון ודיסק 250 יעשה את מה שהיא בקשה ואפילו יותר.

אפשר להשאר עם XP, וראיתי גם לא מעט אנשים שהחליפו את ה-VISTA המקורי שלהם (שקיבלו עם המחשב) ל-XP.

אתה באמת תבדיל בין מעבד שרץ ב-3GHZ לאחד שרץ ב-3.2?

לא תמיד המחיר שאתה משקיע באותו חלק באמת בא לידי ביטוי באופן גלוי והחלטי.

את כל ההנפשות של ויסטה אפשר להוסיף ל-XP אם זה כ"כ משנה לך,

ולטעמי לא שווה את ההחלפה מ-XP.

שלא לדבר על זה של-XP יש כבר SP3 ומרבית הבאגים כבר נעלמו.

התייחסויות:

1. לצרכים שהיא צריכה זה מספיק. ואף אחד לא אמר להשתגע. אבל להשקיע 15 שקל בשביל שהזכרון יהיה של קינגסטון ולא של לא-יודע-מי זה שווה. גם בשבילה.

2. לא יבדיל. לא המלצתי על שדרוג מעבד.

3. אני לא מתכווח איתך אם ויסטה או XP יותר טובות. העובדות בשטח הן ש-XP נעלמת וויסטה אט אט תופסת את מקומה. אני בטוח שנשארו עוד חסידי וינדוס 95 בעולם, אבל זה כבר לא רלוונטי. היום מערכת ההפעלה היחידה שנמכרת ונתמכת ע"י מיקרוסופט היא ויסטה (ואם יש עדיין תמיכה ל-XP זה ייגמר בחודשים הקרובים מאוד). וכיוון שרובנו חסידי ווינדוס אז אין טעם לקחת מחשב שמותאם למערכת הפעלה ישנה, ואם מציעים לה 2GB בתוספת של 50 שקל, אז זה שווה.

אם אני חושב שריבוי תוכנות ברקע + מעבד תמלילים ואינטרנט זה עבודה למחשב בימינו? כן.

פורסם

לא אמרתי שאתה יכול להריץ ויסטה על פנטיום 2 וגם לא על קרוב לזה,

וזה לא משנה אם ויסטה נמכרת יותר, או מפסיקים למכור XP,

הרבה אנשים (וניתן לראות את זה בזמן קניית מחשבים, גם כתגובות וגם בחנויות),

היו מעדיפים לרכוש את המחשב שלהם עם XP ולא ויסטה.

עובדה שגם מיקרוסופט כבר התחילה לעבוד על תחליף (Windows 7).

איזו תמיכה אתה צריך? התמיכה בחלונות 98 הסתיימה לפני שנה או משהו כזה,

כשאתה מדבר על מערכת הפעלה שיצאה לפני 10 שנים.

אל תצפה ש-XP תעלם מהאופק כ"כ מהר, כי זה לא יקרה.

2GB בתוספת 50 שקל זה שווה, ב-200 זה כבר לא משתלם.

תבין שכל הפרסומות על מחשבים ב-10 שקל וחצי הם למפרט בסיסי בלבד,

וכל תוספת שהיא כבר מקפיצה את המחיר.

כך גם יורדת הכדאיות של הרכישה, או לפחות ה"מציאה" הופכת ללא אטרקטיבית במיוחד.

אין לי בעיה עם להוסיף כמה שקלים כדי לקבל מוצרים של חברות מוכרות, להפך - הייתי אומר שזה יכול לתת קצת יותר ביטחון לשקט ואמינות קצת יותר גבוהה.

מה שאני לא מבין זה אנשים שקונים מעבד עם 10 ליבות, 2 כרטיסי מסך עם 485787 ג'יגה זיכרון בשביל לשחק סולטייר או לעבוד באופיס.

בעבור הישומים שהיא בקשה אין סיבה לקנות מחשב שכולל חלפים מיוחדים (וזה לאו דווקא נוגע אליך...), אני חושב שמפרט בסיסי יספיק.

ביצועים צריכים מי שמקודדים סרטים, מי שמשחק ברזולוציות גבוהות, מי שמשתמש בתוכנות עריכה ובפילטרים מתקדמים בפוטושופ למשל.

כל השאר יכולים להסתדר יפה עם מפרטים בסיסיים.

אבל מה לעשות ש-4 ליבות נשמע יותר מגניב מ-2? :|

פורסם

אנשים מעדיפים XP מתוך בורות וקריאה של מאמרים חובבניים - כמו בYNET שהעלו אותה על פנטיום איטי עם גיגה או חצי גיגה זיכרון למיטב זכרוני.

מי שחושב שההבדלים בין XP לויסטה הם באנימציות, ובכן , אני אהיה נחמד ואני אגיד שעדיף שלא ינסה לטעון איזה מערכת הפעלה עדיפה ולמה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ניסיתי XP,

וניסיתי VISTA,

והאמת? נשארתי עם XP,

אני יודע מה החידושים וכו', אבל כשכל הדלקה של המחשב הופכת לסרט אנימציה,

מי סקוזי, לא מתאים לי.

לגבי הזיכרונות, יש לי 16GB בסטיקים של 2GB מסתובבים בבית, ועדיין לא התקנתי אף אחד מהם[על המחשב בבית אני עם 1GB],

ואני עובד עם 30 חלונות פתוחים,

והמחשב רץ נהדר.

----

פורסם

ליביו, אם כך - למשתמש הממוצע - במה ההבדלים מתבטאים?

משתמש ממוצע = זה ששומע שירים בתוכנת מדיה, מדבר בתוכנת מסרים כלשהי,

מוריד תמונות מהמצלמה, צופה ב-DVD כלשהו, מכין מסמך טקסט מאיזושהי סיבה,

גולש ב-YNet או באתר מועדף כלשהו.

הוא באמת יודע מה ההבדלים מאחורי הקלעים?

אם תוריד את הקישוטים מויסטה ותגרום ל-XP להראות בדיוק כמו ויסטה,

המשתמש הממוצע לא בהכרח יווכח בהבדל.

לא מעט אנשים חזרו חזרה מויסטה ל-XP.

ונכון שיש לא מעט שמשתמשים בויסטה (והיום גם יחסית מרוצים),

אבל אין ספק שהדעות לא תמיד בעד.

פורסם
הויתור בכך שיש בו צ'יפסט פחות מתקדם.ופחות סלוטים (רק 2 סלוטים לזכרון) דווקא מבחינת באסים אין לו בעיה והוא תומך גם ב CORE2DUO או אפילו QUAD

וזכרונות 1066 (או 1033, ברח לי המספר)

אייל - רב תודות.

אנשים מעדיפים XP מתוך בורות וקריאה של מאמרים חובבניים - כמו בYNET שהעלו אותה על פנטיום איטי עם גיגה או חצי גיגה זיכרון למיטב זכרוני.

מי שחושב שההבדלים בין XP לויסטה הם באנימציות, ובכן , אני אהיה נחמד ואני אגיד שעדיף שלא ינסה לטעון איזה מערכת הפעלה עדיפה ולמה.

ליביו

ליאור - אני שואל אותך ממש לא בציניות, היכן היתרונות הגדולים של הוויסטה?

יש לנו בבית מספר מחשבים: אחד רץ על WIN 98, שלושה על XP ואחד על וויסטה.

הוויסטה הוא הפחות חביב עלי.

פורסם

ליביו

אז מה. רוב משתמשי המחשב הם משתמשים חובבניים ולא מעניין אותם מה השינויים שנעשו בוויסטה. XP יותר נוח למשתמש הפשוט, זה שקונה מחשב ב-1000 שקל, ושום דבר לא רע בזה.

אותו סיפור כמו לפותחת השירשור היה למישהי מהעבודה שלי - בחורה בגילי בערך שבקושי נגעה במחשב אי פעם, רצתה לקנות מחשב כדי שתוכל לראות בו סרטים ולהדפיס עבודות לאוניברסיטה. בחור שהיא מכירה שעובד בהייטק ומבין במחשבים, המליץ לה על מחשב ב-3,500 שקל. בשביל מה? כל אחד שקצת מבין במחשבים מנסה להראות את זה ולהתאים לכל חובבן שהוא מכיר את המחשב עם החלקים הכי יקרים, לא ברור למה.

אז רוב האנשים רגילים ל-XP, והם גם לא יזוז ממנו בזמן הקרוב (גם אני), והמחשב הכי פשוט שמוצע היום בשוק מסוגל להריץ בכבוד ווינדוס XP עם הרבה הברבה חלונות פתוחים - מספיק להציע דברים לא רלוונטים לאנשים שבקושי עושים שימוש במחשב שלהם ולא מעניין אותם מה הולך בקרביים של מערכת ההפעלה.

פורסם

KSP

.

רק לא לשם.

סיבה מספר אחת.

מספר 2.

עם הסיפור בלינק מס' 2 הגעתי לבית דין לתביעות קטנות מולם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...