Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וערב טוב לחברי הפורום,

הרכב ברשותי זמן קצר מאוד, פיג'ו 306 שנת 1996 מנוע 1.8 בנזין.

הרכב מתחמם בנסיעה ארוכה - בין עירונית, עד לכדי מצב של התחממות יתר.

הסיבה לדעתי היא: טרמוסתת פגום \ לא עובד בכלל - ערכתי כמה בדיקות ובעזרת כמה טיפים אני חושב שזה הטרמוסטט (הצינור העליון מאוד חם והתחתון רק חמים מעט - הצינורות שיוצאים מהרדיאטור)

כמו כן לא מורגש כל הכח שצריך להיות לאוטו אחרי הכל זה 1.8 אני חושב שזה כניראה נובע מחוסר כיוון נכון של המנועה ושל תערובת דלק או בעיה במצתים.

האם אני מסיק בכיוון או שיש משהו עוד שאני לא מודע לו? אולי יש לכם טיפים שיעזרו לי לאתר את הבעיה יותר במדוייק?

אשמח לתשובה

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

במקרה שלך, ספק גדול אם זה תרמוסטט, מכיוון שאם הצינור העליון חם, זה אומר שיש מעבר מים מהמנוע לרדיאטור.

שים יד על הרדיאטור - הוא חם או קר? האם כולו חם? יש מצב שהוא סתום.

סיכוי קלוש, אבל כאן יש הסבר על המאווררים של ה-306, האם הם נכנסים לפעולה כשהרכב מתחמם?

יש לבדוק גם ניקוז נכון של מערכת הקירור מבועות אוויר.

לגבי המנוע אני מניח שהרכב אוט'. אל תצפה לביצועים מסמרי שיער. 103 סוסים וגיר ZF מיושן מבטיחים כרכרה מתונה למדי, גם כשהכל תקין.

אם אחרי סידור ההתחממות יש לך עדיין ספקות, רצוי לגשת למוסך שמכיר את המכוניות הללו, כדי שיעשו סיבוב מבחן בתור התחלה, ודיאגנוזה במידת הצורך.

פורסם

אוקי תודה רבה שמר חשוב לציין שפעילות המאווררים (שתיהם) תקינה לגמרי ושתיהם פועלים באופן תקין בשני המצבים (איטי ומהיר).

יכול להיות שהטרמוסטט ננעל חלקית, לא? כמו כן העניין אם האוורי גם יכול להיות.. בלי יותר מדי שטויות אני ילך למוסך יום רביעי...

אם זה מהבעיות שאתה הזכרת, יש לך מושג מה העלות המקרובת? (אני לא הולך למוסך מורשה אלה למוסך כללי שאני סומך עליו כבר שנים)

פורסם

הוצא את התרמוסטט ממקומו באופן זמני כדי לבדוק אם האשם בו. גם הוראות כיצד לנקז נוזל תוכל למצוא בפורום.

קשה לתת הערכת מחיר בלי לדעת מה הבעייה.

פורסם

אוקי עוד שאלה אחת,

כאשר אני מנקה את הרדיאטור, איך אדע שהא אכן התנקה? (חוץ מהמים שיוצאים נקיים)

האם המים צריכים לצאת מהרדיאטור בזרם חזק?

כי אני לקחתי צינור של גינה והתחלתי לנקות את הרדיאטור, והמים יצאו ממנו בזרם חלש יחסית כל פעם היתי צריך להפזיק אם המים מהצינור למרות שזה לא כזה לחץ חזק...

האם זה אומר שיכול להיות שיש סתימה רצינית ברדיאטור?

ועכשיו כשאני יפרק את הטרמוסטט אז מה קורה? המים פשוט יזרמו בחופשיות בלי בקרה סגירה \ פתיחה?

פורסם

התרמוסטט הינו ברז בין המנוע לרדיאטור. אם הוא תקוע, המים לא עוברים לרדיאטור והמנוע מתחמם. כדי לוודא זאת - אפשר להוציא את התרמוסטט באופן זמני.

מהיכן מילאת מים, ומאיפה ראית שהם יוצאים?

פורסם

מילאתי מים מהפתח של הרדיאטור למעלה היכם שממלאים נוזל קירור,

ופירקתי מהרדיאטור את הצינור התחתון וראיתי את המים יוצאים משם.

פורסם

אוקיי, באמצעים הביתיים שיש לך אתה פועל די נכון. נסה לשטוף בלחץ, ובדוק אם המים יוצאים מג'וייפים או לא.

אחרי תיקון הבעייה - וודא שאתה שם נוזל קירור במערכת. מים הם הרסניים לאורך זמן.

הסר את התרמוסטט, מלא את הרדיאטור, נקז אוויר בצידו השמאלי העליון של הרדיאטור (פקק בסיבוב), סגור, פתח בורג ניקוז בפלאנג' תרמוסטט, נקז שוב אוויר, מלא רדיאטור, פתח פקק ניקוז בכניסה לרדיאטור החימום, מלא רדיאטור, סגור פקק והנע את הרכב.

כעת בדוק אם הוא ממשיך להתחמם.

פורסם

וואלה, עכשיו מאורח אבל אני הולך לנסות את זה. לא ניקזתי נכון את האוויר וזאת יכולה להיות הבעיה.. תודה לך

פורסם

וואלה עשיתי את זה שיחררתי אוויר והכל פיקס והרכב עדיין מתחמם אומנם קצת פחות ממה שהיה, והטמפרטורה משתחזרת מהר יותר ל90

פורסם

חחח ננסה..

אומנם מחר אני מתכנן להוציא את הטרמוסטט ולראות איך העסק רץ בלעדיו, ובינתיים לבדוק תטרמוסטט במים חמים \ בקומקום לראות האם האו עובד.

פורסם

אחר הצהריים ובים לחברי הפורום,

האוטו שלי, פיג'ו 306 1.8 מתחמם אחרי נסיעה קצרה.. מתחמם מאוד.

אני נגעתי ברדיאטור וחלק קטן ממנו, למעלה סמוך לצינור העווה העליון, חם מאוד מאוד, בעוד ששאר הרדיאטור כמעט קר.

כך גם הצינור העליון, שסמוך לחלק החם ברדיאטור רותח, בעוד שהצינור מתחתיו חמים מעט...

חשבתי שזאת בעיה בטרמוסטט, החלטתי להוציא אותו ולסגור הכל בלעדיו בשביל בדיקה, אומנם הבעיה עדיין קיימת ללא שינוי..

למישהו יש מושג מה זה?

אודה לעונים

• תוכן חדש...