Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

עשיתי בדיקת רכב לפני קניה ב-מ.מ.מ.

בשורה "מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה" מופיע "V" בלי שום הערה

ז"א הכל תקין !

אבל :-(

כעבור שבוע ימים נתגלו 2 תקלות:

1. נדלקה מנורה כתומה של מנוע.

במוסך מורשה של טויוטה אמרו לי שהבעיה בממיר קטליטי (להחליף עולה 4000 ש"ח :shock:)

2. יש נזילה במערכת קירור של מנוע.

השאלה: האים אני יכול לדרוש מ-מ.מ.מ. פיצוי או תיקון :?:

תודה מראש !

פורסם

הייתה לי בעיה דומה כשקניתי פולו ועשיתי בדיקה בקומפיוטסט ותחת סעיף מערכת קירור היה V וללא כל הערה! לאחר שבוע הלך המנוע! ביגלל שמערכת הקירור הייתה גמורה והיה המון קורוזיה וכ"ד בקיצור המכון היה אמור לעלות על הבעיה.

ניסיתי לתבוע אותם אבל לאחר המון ריצות ובירורים מול שמאים ועו"ד הבנתי שעדיף לעזוב את זה כך ולשלם את הנזק ושזה יהיה לי בתור שכר לימוד ומאז הבנתי שהמכונים האלו לא שווים כלום! ושעדיף לעשות את הבדיקה במוסך טוב או אצל פחח טוב מאשר לשלם 400 שקל על כלום.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

1. מכוני בדיקה נותנים להבנתי סוג של אחריות לתקופה מסוימת על ממצאי הבדיקה. תנאי האחריות הם פתיחה טובה לשאלה אם התקלה מכוסה או לא. גם אם יש להם פטור מאחריות במקרה שלך, הרי שאם אי גילוי הפגם הוא תוצאה של רשלנות הבודק, יש לך קייס. המכונאי שלך יוכל לת לך חוו"ד ראשונית.

2. יש פה לא מעט שירשורים, כולל טריים מאוד, המתייחסים לבעיה מכנית זהה לשלך, אם כי בהם המדובר בקורולה. שווה בדיקה מול נסיונם של אותם משרשרים.

3. בכל מקרה, אני מניח שניתן בשימוש בחלקים חליפיים להוזיל משמעותית את הוצאות התיקון.

פורסם

בדוק באותיות הקטנות בחוזה בדיקה שקיבלת מה ההתייחסות למערכות ממוחשבות ברכב (וגם יתר המערכות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בדוק באותיות הקטנות בחוזה בדיקה שקיבלת מה ההתייחסות למערכות ממוחשבות ברכב (וגם יתר המערכות).

איציק

"אין אחריות על מערכות אלקטרוניות ומחשבי הרכב" :|

האים ממיר קטליטי מתיחס למערכת אלקטרונית ?

מחר אדבר איתם לגבי שתי התקלות

פורסם
"אין אחריות על מערכות אלקטרוניות ומחשבי הרכב" :|

האים ממיר קטליטי מתיחס למערכת אלקטרונית ?

מחר אדבר איתם לגבי שתי התקלות

ייתכן והם ינסו לגרור את נושא הממיר הקטליטי למערכת אלקטרונית, כי ההתראה היא למעשה אלקטרונית ולא בטוח שמדובר בפגם מכאני (שבר למשל) אלא בירידת היעילות של הממיר (ונשאלת עוד שאלה: האם קיים ממיר אחד באוטו הזה או יותר ?).

בעניין הנזילה במערכת הקירור, לא ציינת אם מדובר במשהו קריטי או בעיה קלה לפתרון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא נראה לי שהם נותנים אחריות על חלפים אלקטרוניים,אם נניח היית מגלה שהרכב עבר תאונה ויש פגיעה בשלדה,ובדו"ח היו מסמנים וי,אז הייתה עילה לתביעה.

וכמו שאמר קודמי,כל המכונים שווים ל...,כל הבדיקות זה כסת"ח אחד גדול,הם מתאימים דו"ח בדיקה הכל בהתאם לגיל הרכב,

אני זוכר שקניתי אפלהאוז שנת 90 שמורה,במכון קטלו את הרכב,קניתי את האוטו ועד שמכרתי אותו,הביקורים במוסכים היו לטובת טיפולים שוטפים בלבד

פורסם
1. מכוני בדיקה נותנים להבנתי סוג של אחריות לתקופה מסוימת על ממצאי הבדיקה. תנאי האחריות הם פתיחה טובה לשאלה אם התקלה מכוסה או לא. גם אם יש להם פטור מאחריות במקרה שלך, הרי שאם אי גילוי הפגם הוא תוצאה של רשלנות הבודק, יש לך קייס. המכונאי שלך יוכל לת לך חוו"ד ראשונית.

2. יש פה לא מעט שירשורים, כולל טריים מאוד, המתייחסים לבעיה מכנית זהה לשלך, אם כי בהם המדובר בקורולה. שווה בדיקה מול נסיונם של אותם משרשרים.

3. בכל מקרה, אני מניח שניתן בשימוש בחלקים חליפיים להוזיל משמעותית את הוצאות התיקון.

קראתי את השרשורים על קורולה P0420

אצלי ביאריס בדיוק אותו קוד התקלה

במוסך הציעו לי להחליף ממיר תמורת 4000 ש"ח ולא הזכירו את המחשב כלל

האים מישהו נתקל באותה תקלה ביאריס :?:

פורסם
ייתכן והם ינסו לגרור את נושא הממיר הקטליטי למערכת אלקטרונית, כי ההתראה היא למעשה אלקטרונית ולא בטוח שמדובר בפגם מכאני (שבר למשל) אלא בירידת היעילות של הממיר (ונשאלת עוד שאלה: האם קיים ממיר אחד באוטו הזה או יותר ?).

בעניין הנזילה במערכת הקירור, לא ציינת אם מדובר במשהו קריטי או בעיה קלה לפתרון.

איציק

במוסך בדקו לחץ במערכת הקירור - היה לא תקין

אבל לא איתרו מקום הנזילה. אמרו לחזור אם נוזל הקירור ימשיך לרדת.

וזה המשיך :?

פורסם

כדאי להגיע לדבר עם בעל המכון ורק לאחר קבלת ממצאים מדויקים לתקלות.

האם הממיר הוא הגורם להדלקת הנורה או רק אטם?

מהיכן הנזילת מים, צינור קטן שלא שווה את המאמץ, רדיאטור או מנוע?

לאחר בדיקת מוסך יסודית תבקש הצעת מחיר מודפסת ועם זה תגיע למכון.

• תוכן חדש...