Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אייל הגיליון הספציפי שעליו אתה מדבר זה כמו לטייל בCF בפורומים השונים :?

אני מניח שמרבית עיתוני הרכב בעולם קוראים פה באתר, כיוון שאי אפשר להסביר אחרת את ההעדפה של המאגאן על פני המתחרות מגרמניה במרבית העיתונות הזרה..

אכן קונספירציה עולמית...

ושוב נחזור, זה אינו העניין , אלא עזות המצח והחשיבה שהישראלי הוא טיפש כאשר יבואני הרכב מצהירים בריש גלי שהם מתעתדים להעלות את מחירי הרכב בינואר 2009 בשיעור של בין 3-5%..

אני מציע בחום למי שחושב לרכוש רכב לעכב את קניית הרכב ולא ליפול למלכודת הטיפשית הזו , לתת ליבואני הרכב להיחנק קצת עם המלאים שלהם, ותראו איך הם מתקפלים ומתחילים להוריד מחירים.

עלות המימון, האחסנה והמצב הכלכלי יעשה את שלו לבד, רק טיפה אורך רוח וסבלנות

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 242
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה זה קשור לנושא השרשור? CX נתן דוגמא למכונית (מגאן ספורט) באותה קטגוריה וכנראה לא פחות טובה עם תג מחיר נמוך בהרבה (כאשר מלכתחילה מחיר השירוקו משוער ואינו מדוייק). למה אתה מרגיש צורך "לסנגר" על האוטו שלך (שלא הושמץ אלא ניתן כדוגמא), ואיך הגעת למיאטות?

השירוקו בתמונות נראית נהדר (תודה לבחור מVW שפירסם) ומחירה המדויק עדיין לא נקבע. למה להפוך את השרשור ל"גרמניה נגד צרפת", "ומה-אני-חושב-על-הגה"?

בפירוש - לא נכון,

CX ידידינו סיפר שהוא מסתמך על מבחן במגזין אוטו בו המגאן ניצחה רכבים כגון הגולף GTI.

ואני סה"כ אמרתי מה דעתי על המבחנים האלה בעתונות הרכב בארץ . (נתתי את הכתבות בהגה בתור דוגמא, אוטו אני בכלל לא קורא באופן סדיר בשנתיים האחרונות)

לא סינגרתי על הרכב שלי (הרכב שלי בן 8 ועולה חמישית משירוקו ולא קשור לעניין) , רק אמרתי שהמבחנים מוטים באופן מגמתי וכבר התחיל להמאס מכך.

בכל מקרה, ברור לכולנו שלא משתלם לקנות רכב חדש כיום, צ'מפיון רשאים לבקש על הרכב כמה שהם רוצים, אף אחד לא חייב לקנות.

היה נחמד אם היו בארץ תמחורים נורמליים , אבל זה כולל את כל הרכבים מכל היבואנים ולאו דווקא את השירוקו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

חבר'ה אין צורך לכעוס. כל אחד והעדפתו..

רכישת רכב, גם ספורטיבי, לא נגמרת במחיר נמוך או יקר אלא גם בעיקר בסחירותו בעתיד והאיכויות שלו והבטיחות וכו'..

וזה גם לא נגמר בכמה המחיר רשום בלוי יצחק... לפעמים הסחירות האמיתית רחוקה פלאים מהמחיר הנקוב (ואני מתכוון דווקא לרעה!! משמע הרבה הרבה מתחת למחירון!) ...

מעבר לזה לגבי כל מיני העדפות של מגזינים למיניהם , זה לא נגמר , יש כתבים שאוהבים X ויש Y - לשם הדוגמא :

מגזין "אוטו" בחן פיאט קופה ספיציפית אשר לא ממש אהבו אותה , אותה קופה נבחנה במגזין של "הגה" החודש עי" און והוא ממש אהב את הרכב ורק פירגן! (לא מצאתי אפילו מילה אחת רעה..) אז? מה זה אומר? .

גולף GTI MK5 כבר לא ממש אקטואלית - כולם נמכרו ואין יותר כאלו חדשות! מעבר לזה שדווקא FIFTH GEAR וTOP GEAR בחרו בה כמכונית השנה שלהם... :idea: (וכן , היתה שם מגאן בהשוואה) ... כל אחד והעדפתו! אל תשכחו שמצב הרכב\צמיגים משנה משמעותית! הרכבים אותם קיבלו הכתבים (בין אם זה בארץ או בחו"ל) מאוד משנה את המצב!

לגבי השירוקו העולה - מעניין מה יהיו התגובות אם אכן המחירים שנקבו פה נכונים.. (האם עדיין זה יהיה "יקרנים , חארות ובחו"ל ... " ??? ) ?? ומה אם רמת הגימור ב2.0T תהיה יותר מאשר בGTI היוצאת והמחיר יהיה זהה? או יקר יותר? האם אז VW יהיו בסדר? הרי תמיד יהיו קופצים.. לאו דווקא כנגד צ'מפיון אלא בכל מקום.. כל אחד והעדפתו!!

סיקור קצר מבית "CAR" על מכוניות השנה שלהם לפי קטגוריות:

http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1803212578?bclid=1811167104&bctid=1813507305

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
חשבת על האפשרות שאם אתה מרגיש שכולם סביבך מוטים (גם בחו"ל) אז אולי, רק אולי, זה בעצם אתה שקצת מוטה ?

אל תעשה אותי פרנואיד.

לא דיברתי על חו"ל, דיברתי על הארץ. בחו"ל בדרך כלל אין קביעות חד משמעיות ויש גם הסברים מדוע ולמה.

עם זאת - יצא לי לקרוא גם בארץ מבחנים השוואתיים נוספים קצת יותר הגיוניים:

http://www.motocar.co.il/article/9660.aspx

ברור לכולנו שגם כתבי הרכב השונים שכביכול אמורים להיות אובייקטיביים, באים עם דיעות קדומות והעדפות מהבית עוד לפני שהמבחנים מתחילים (וזה לגיטימי),

וכל עוד שרוב המבחנים הם על סמך דעת יחיד, רוב הסיכויים שלא יהיו מספיק אמינים.

הרי ברור לך שבמבחן השוואתי כמו הנ"ל שאני או אתה היינו עושים עבור עיתון מסויים, התוצאות שהיו מתקבלות היו הפוכות, אלא אם כן רכב אחד היה מהותית ובהפרש עצום יותר טוב מרכב אחר שהיה גרוע משמעותית.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אנחנו כמובן קצת חורגים מהנושא הספציפי של השירוקו ומדברים על עניין כללי יותר אבל לא נורא.

אתה קצת מפספס את הנקודה.

אני לא מנסה לשכנע וגם לא טוען שהמגאן מאפילה על כל מתחרותיה.

ברור שכל אחד מגיע ממקום שונה ונותן משקל שונה לפרמטרים השונים (ומה לעשות, גם כתבי רכב. לא צריך לראות את זה כקנוניה או משוחדות לצפרדעים. אולי חיבה והענקת משקל גדול יותר להתנהגות ותקשורת :-)).

לכל אחד מהרכבים המדוברים יש זכות קיום וגם שבחים לא מעטים בקצה העליון של הקטגוריה, אבל לדבר על מחיר של 250 אלף (זה כנראה לא מה שיקרה בפועל אבל על זה התעורר הדיון) לרכב בקטגוריה הזאת בזמן שמתחרות לגיטימיות נמכרות בעשרות אחוזים פחות זה מוגזם לגמרי.

בדיוק כמו במקרה של סיוויק טייפ-R שקיבלה תג מחיר מופרך שהוציא אותה מהמשוואה עבור רוב הקונים הפוטנציאלים, מדובר ברכבים בפערים קטנים של ביצועים ותמורה שההכרעה על הרכב העדיף בכל מבחן נופלת על ניואנסים של טעם אישי והעדפות ולוקחת "בנקודות", לא איזו עליונות מוחלטת שאולי היתה יכולה להצדיק פערים גדולים במחיר.

* אני יותר מדבר על הגולף וקצת עושה הנחות לגבי השירוקו כי בכל זאת היא רק יצאה ולא ממש קראתי ביקורות עליה ואולי היא עילוי שמצדיק את המחיר אבל איכשהו לא נראה שזה המצב.

אתה יותר מדי מתייחס למבחנים, ויותר מזה לשורה התחתונה שלהם. המבחן של הגה הגיוני יותר מזה של אוטו כי הגולף הועדפה שם ? שני המבחנים אמרו דברים דומים, ניתחו כל רכב עם היתרונות והחסרונות שלו ובסופו של יום הבוחן היה צריך לבחור את הרכב אותו היה מעדיף. טוב שזה לא משהו קבוע ולכל אחד דעה קצת שונה.

אתה באמת חייב קצת לצאת מהעמדה הלוחמנית שיש לך בדרך-כלל בנושא הזה (יש כאלה גם בצד השני אבל לא תמיד חייבים להתייחס).

ניר

פורסם

אני מציע בחום למי שחושב לרכוש רכב לעכב את קניית הרכב ולא ליפול למלכודת הטיפשית הזו , לתת ליבואני הרכב להיחנק קצת עם המלאים שלהם, ותראו איך הם מתקפלים ומתחילים להוריד מחירים.

עלות המימון, האחסנה והמצב הכלכלי יעשה את שלו לבד, רק טיפה אורך רוח וסבלנות

אני מקווה שאתה צודק אבל יש לי ספקות:

נאמר שהמלאי בנמלים הוא של 50K מכוניות, המלאי הזה אמור להמכר בשוק חזק תוך 3 חודשים (200K לשנה), בשוק חלש המלאי ימכר תוך 4-5 חודשים (130-150K מכוניות לשנה).

לכן, הרבה תלוי בהזמנות של היבואנים לשנת 2009 ובשיטת ההתחשבנות שלהם עם היצרן (למשל בקונסיגנציה המלאי מכביד פחות על היבואן).

אני לא אופתע אם חלק מהמכוניות יתייקרו (בעיקר מהמזרח).

מעבר לזה לגבי כל מיני העדפות של מגזינים למיניהם , זה לא נגמר , יש כתבים שאוהבים X ויש Y - לשם הדוגמא :

מגזין "אוטו" בחן פיאט קופה ספיציפית אשר לא ממש אהבו אותה , אותה קופה נבחנה במגזין של "הגה" החודש עי" און והוא ממש אהב את הרכב ורק פירגן! (לא מצאתי אפילו מילה אחת רעה..) אז? מה זה אומר? .

כתבת דברי טעם.

מה שזה אומר שחברי הפורום צריכים להיות "ילדים גדולים" ולהתרשם מהרכב בעצמם. כתב רכב יכול להתרשם עד מחר מיצירה מוטורית כזו או אחרת וזה איננו משנה לי דבר, כי אני זה שנוהג ברכב מידי יום, אני זה שצריך לחיות איתו (ולאהוב את הרכב) והכסף המושקע הוא כספי.

הכתבות הן המלצות שמשקלן הכולל בהחלטת הקניה שלי הוא שולי עד לא קיים בכלל. אני נוהג לקרוא את הכתבה, לציין לעצמי את ההערות החשובות שבה ואז לבדוק את הכל בעצמי.

בלא מעט מקרים לא מצאתי קשר בין הכתבה לבין המציאות (כפי שאני ראיתי אותה).

עוד עניין, אני שמח על כך שישנו בפורום אדם שמסוגל להביא פרטים מדויקים על כלי רכב של היבואן שאצלו הוא עובד.

טוב היה אם היו גם נציגים נוספים של יבואנים אחרים בפורום, אבל זה איננו מפחית במאומה מתרומתך לחברים.

פורסם

דורקי - תודה. :oops:

לגבי המלאים עליהם מדובר (נמלים מלאים וכו'.) .

חברים אל תטעו! המלאים התקועים ברובם הם "מלאיי הליסינג" שוק הליסינג נשאר תקוע בחודשים האחרונים והיו חברות שגם נפלו בעקבות חוסר הידיעה לגבי הקבוצות העתידיות (דורנט למשל..).

רכבים פרטיים נמכרו יפה מאוד ולא היתה שום ירידה (לפחות לא במקום עבודתי ובעקבות זאת גם VW עלתה למקום ה4 בטבלת המכירות.. VW לא מתמחרים ולא מכוונים ליסינג... טבלת המכירות בעיקר מסתמכת על מכירות הליסינג ואין לי ספק שבעתיד הקרוב VW תרד חזרה לאיזור מקום ה8 +\- ,VW היתה רק דוגמא להבנת ה"שוק" אין לי ספק שחברות מתחרות עדיין מוכרות ובועטות גם בשוק הפרטי! ).

מה גם שבעקבות החוק החדש(12 חודשים..) עדיין עולים רכבים לכביש אפילו כחדשים יד 2 ועדיין מוצעים ללקוח כחדש (יד 2) . רכבי ה"12 חודשים" חייבים לבצע רישוי לאחר ה12 חודשים , משמע עליה לכביש..

לגבי מחירי השירוקו המדויקים ורמות הגימור - סבלנות , בקרוב מאוד!

נ.ב:היום פתחתי 2 הזמנות ראשונות ל2 לבנות שבקרוב יגיעו ארצה - מזל טוב :wink:.

להלן עוד שני תמונות מעאפנות מטלפון מעאפן ועוד בת זוג יקרה ומדהימה "קצת" יותר לידה.. 8)

11122008(002).jpg

11122008(001).jpg

09122008(005).jpg

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
מה זה קשור לנושא השרשור? CX נתן דוגמא למכונית (מגאן ספורט) באותה קטגוריה וכנראה לא פחות טובה עם תג מחיר נמוך בהרבה (כאשר מלכתחילה מחיר השירוקו משוער ואינו מדוייק). למה אתה מרגיש צורך "לסנגר" על האוטו שלך (שלא הושמץ אלא ניתן כדוגמא), ואיך הגעת למיאטות?

השירוקו בתמונות נראית נהדר (תודה לבחור מVW שפירסם) ומחירה המדויק עדיין לא נקבע. למה להפוך את השרשור ל"גרמניה נגד צרפת", "ומה-אני-חושב-על-הגה"?

כל שרשור של צרפתיות הוא עושה את זה, זה לא חדש

NMP המצב שאתה מתאר זה כמו להסביר לחמור שהוא חמור ...

פורסם

לגבי מחירי השירוקו המדויקים ורמות הגימור - סבלנות , בקרוב מאוד!

נ.ב:היום פתחתי 2 הזמנות ראשונות ל2 לבנות שבקרוב יגיעו ארצה - מזל טוב :wink:.

להלן עוד שני תמונות מעאפנות מטלפון מעאפן ועוד בת זוג יקרה ומדהימה "קצת" יותר לידה.. 8)

למה סבלנות?

אם פתחת שתי הזמנות זה אומר שכבר יש מחירים שתף אותנו!

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

אין קשר בין פתיחת הזמנות למחירים רשמיים.

אפשר לפתוח הזמנה (או יותר נכון, להכנס לרשימת המתנה) לפני שמחליטים סופית אפילו אם יביאו את הרכב.

(בסה"כ רושמים את השם שלך במחשב)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

המגאן ספורט לא באמת זולה הרבה יותר מהגולף GTI בהתחשב בעובדה שהמגאן לא מאובזרת כלל ובגולף GTI יש הכל. אני די בטוח שאם היו מוסיפים למגאן את כל האבזור שיש בגולף (אני לא זוכר הכל אבל בין השאר יש לגולף סאן רוף, בקרת אקלים מפוצלת, חיישני לחץ אוויר בגלגלים, מראות מחוממות, מראה מרכזית מתכהה, מערכת קול לא רעה ועוד לא מעט דברים), היא כבר לא היתה זולה יותר בכלל.

emotion of motion

פורסם
המגאן ספורט לא באמת זולה הרבה יותר מהגולף GTI בהתחשב בעובדה שהמגאן לא מאובזרת כלל ובגולף GTI יש הכל. אני די בטוח שאם היו מוסיפים למגאן את כל האבזור שיש בגולף (אני לא זוכר הכל אבל בין השאר יש לגולף סאן רוף, בקרת אקלים מפוצלת, חיישני לחץ אוויר בגלגלים, מראות מחוממות, מראה מרכזית מתכהה, מערכת קול לא רעה ועוד לא מעט דברים), היא כבר לא היתה זולה יותר בכלל.

אפילו בS3 חסכו חלק מהדברים שציינת (חיישני לחץ אוויר בצמיגים, מראות מתחממות, מראה מרכזית מתכהה, מזגן למושבים האחוריים)..

אבל הוסיפו דברים אחרים ;)

• תוכן חדש...