Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני חדש בפורום, והתרשמתי לטובה מהידע של החברים השונים.

אני חושב ברצינות להחליף לפולו או פביה הנ"ל, מודל 2001-2.

העדיפות שלי כרגע היא חיסכון בדלק, טיפולים מעטים ככל האפשר ושמירת ערך לעוד 4-5 שנים.

תודה לכל מי שיכול לתרום פרטים בהקדם, הרכב הנוכחי שלי כמעט שבק חיים

פורסם

מכנית הם זהים.

שמירת ערך? שכח מזה. במצב הדיזל היום, יש סיכוי שתצטרך לשלם למישהו בשביל לקחת את הרכב בעוד 4-5 שנים. :?

פורסם
שלום

אני חדש בפורום, והתרשמתי לטובה מהידע של החברים השונים.

אני חושב ברצינות להחליף לפולו או פביה הנ"ל, מודל 2001-2.

העדיפות שלי כרגע היא חיסכון בדלק, טיפולים מעטים ככל האפשר ושמירת ערך לעוד 4-5 שנים.

תודה לכל מי שיכול לתרום פרטים בהקדם, הרכב הנוכחי שלי כמעט שבק חיים

משנת 2001 2002 לא היו הרבה פביות קטנות, ובטח שלא הרבה דיזל.

ככה שפולו הגיוני יותר. אגב, מותר לשאול, למה דווקא פולו ולא גולף? יש גולף נהדרות מהשנים האלה!

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

רוב הפאביות והפולו מהמודלים האלו ועם מנוע הדיזל הזה שרתו כמוניות או בציי רכב. מדובר ברכבים שגמעו המון קילומטרים ולא תמיד קיבלו את האחזקה שהיו צריכים לקבל.

ההמלצה שלי היא לא להתמקד בדגם ספציפי אלא בזאת שתיהיה במצב המכני הטוב יותר. ולא יהיה קל למצוא אחת במצב שמתקרב לטוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בדיוק כמו שנאמר, רכב במצב שמור יותר יהיה יותר כדאי.

לא לגעת במוניות לשעבר, כמה שפחות קילומטרים (אמיתיים ) - יותר טוב.

אני רק רוצה להוסיף את סיאט קורדובה SDI לרשימה (רכב זהה לפולו SDI).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
משנת 2001 2002 לא היו הרבה פביות קטנות, ובטח שלא הרבה דיזל.

ככה שפולו הגיוני יותר. אגב, מותר לשאול, למה דווקא פולו ולא גולף? יש גולף נהדרות מהשנים האלה!

כמובן שמותר, התקציב שלי אחרי מתיחה הוא 35K בלבד.

לגבי גולף, הן מוצלחות יותר מהפולו? נראה לי שלרדת בשנתון זה פתח לבעיות, לכן הלכתי לכיוון הזה.

אבל אם זה נכון שדיזל יהיה כמעט חסר-ערך עוד 5 שנים אז אני אצטרך לשנות כיוון שוב. מה דעתך?

תודה לכל מי שנתן עצה עד כה.

פורסם
כמובן שמותר, התקציב שלי אחרי מתיחה הוא 35K בלבד.

לגבי גולף, הן מוצלחות יותר מהפולו? נראה לי שלרדת בשנתון זה פתח לבעיות, לכן הלכתי לכיוון הזה.

אבל אם זה נכון שדיזל יהיה כמעט חסר-ערך עוד 5 שנים אז אני אצטרך לשנות כיוון שוב. מה דעתך?

תודה לכל מי שנתן עצה עד כה.

לדעתי כן, גם חבל לקחת אוטו פצפון (פולו) כשאתה יכול לקנות רכב קומפקטי, נוח ויפה (גולף).

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

תקנה את הרכב השמור ביותר שתוכל להשיג.

ערך הרכב ? גם ככה הוא נמוך ,

לכמה אתה חושב שזה יכול לרדת?

רכב דיזל שמור ומטופל , נמכר במהירות , מניסיון.

גם אם מחיר הדלק זהה לבנזין, בכל תידלוק אתה תחייך ,

צריכת הדלק מעולה בכל קנה מידה.

הרכב צורך כ5.4 ליטר ל100 ק"מ בנסיעה משולבת (עם מזגן ),

בחישוב קליל 1:18.5 .

ואני לא מדבר על נתוני יצרן - אלא נתוני תידלוק לאורך חודשים,

הרכב מגיע ל 800-1000 ק"מ בין תידלוק לתידלוק.

(הייתה ברשותי פולו 2001 במשך כשלוש שנים ).

תחפש רק רכב שמור וק"מ אמיתי.

-

פורסם

אני מתנצל. לא גמאו ולא גמעו.

מדובר ברכבים שחרשו בהם את האמ-אמא של הקילומטרים הגבוהים.

עכשיו יותר טוב?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ובכל זאת, למרות מכאניקה זהה ובסיס זהה, פאביה הוא אוטו קצת יותר טוב.

פשוט תכנון הבודי חדש יותר בכמה שנים, היא קצת יותר מרווחת, דשבורד נראה טוב יותר, לוח שעונים גדול וקריא יותר, ועוד כמה נקודות קטנות.

חיפשנו, עבור חבר שלי אחת מהשלישיה הזאת (פולו/פאביה/קורדובה SDI) לפני כמה חודשים.

בסוף היתייאשו והוא ויתר על דיזל, המשימה כמעט בילתי אפשרית ומכוניות נורמאליות פשוט אין.

היה אחד, שמכר פאביה 2002 יד ראשונה סבירה יחסית, עם 260 אלף ק"מ.

הוא רצה עליה 40000 ש"ח, כשהמחירון היה באיזור 30000. כנראה מוכר עד עכשיו.

פורסם

טנדרון הולך ? בתקציב שלך אתה מוצא דובלו 2003 JTD כמו שיש לי, וזה מאוד מרווח וחזק ביחס לדיזל.

הק"מ די גבוהים בשנים האלו, אבל זה לא נורא במיוחד. צריכת הדלק (בפרופיל מעורב) היא 1:16.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אופצייה טובה נוספת היא הקליאו B דיזל.

גם כאן יהיה די קשה למצוא אחת במצב ראוי, אך בניגוד לפולו ולפאבייה, הקליאו מציעה כושר תנועה סביר למדי.

הפולו והפאבייה לא ממש מאיצות, אלא צוברות מהירות לאט.:-)

בנוסף, הקליאו נוחה יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

טוב, אם כבר הוזכרה קליאו B, כדאי גם להוסיף לרשימה את סיטרואן C3 טורבו דיזל מנוע 1400 סמ"ק ידנית.

אני חושב שזאת המכונית החיסכונית שברשימה.

מחירי מחירון מצחיקים לשנתון מתקדם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קליאו תהיה בעיה למצוא. לתגובה האחרונה אוסיף גם את האופציה של סקסו דיזל. הרכב אומנם מספק ביצועים לא מרשימים (בלשון המעטה), אבל משיג צריכת דלק טובה מאוד.

• תוכן חדש...