Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנפט מתרסק

roslan1984
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 398
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יהודה בבסיסה של כל עיסקה נמצא קונה שבטוח שמצא פראייר שמוכר בזול - מולו נמצא מוכר שמשוכנע שמחיר הנכס שמכר עומד לצנוח.

זה נכון לגבי נפט ולגבי כל מוצר אחר.

אם מדובר למשל בדירה, אזי מחיר גבוה מידי גורם לגל של התחלות בניה שבתורן גורמות לירידת מחירים.

כך גם בנפט, מחיר גבוה מקפיץ את כדאיות חיפושי הנפט ומשנמצא שדה חדש הוא כבר "על המפה" והוא חלק מהמלאי העולמי.

לעניין זה ראה את שדה הנפט הענקי שהתגלה אל מול חופי ברזיל.

כבר עשרות שנים שרזרבות הנפט שידועות בעולם מספיקות רק לעוד 40 שנה. ישנה צריכת נפט שמדללת את העתודות ולמולה כל הזמן מתגלים שדות חדשים.

לכן לדעתי המחיר הנוכחי עדיין גבוה מידי, אם כי מחיר של כ- 55 דולר לחבית כבר איננו מופרך כל כך.

פורסם

רק שבנפט ומוצרים כמותו לוקח זמן להיצע להדביק את הביקושים.

לוקח שנים להפיק משדה נפט.

עלות הפקת שדה הנפט שגילו בברזיל שהזכרת שווה לתחזוקה שנתית של תחנת החלל האמריקאית, כמה מאות מליוני דולרים.

העליה בביקושים מצד סין והודו גדולה בהרבה מהעליה בהיצע הנפט.

מצד שני בגלל המיתון בארה"ב וירידת הביקוש שם המחיר ירד.

בכל מיקרה יצא לי לקרוא שבטווח הקצר מחיר הנפט עולה במהירות (היצע קשיח) ובטווח הארוך יורד פי 3.

יש כלכלנים בכירים בתחום האנרגיה שצופים מחיר ריאלי של 40דולר לחבית.

פורסם

תביא בחשבון שמחיר הפקת חבית נפט הוא כ- 15 דולר, על זה צריך להוסיף רווח יזמי ועוד ירקות והגענו ל- 40 דולר (מקס), שזה מחירה הריאלי של חבית נפט.

עלות הפקת שדה הנפט שגילו בברזיל שהזכרת שווה לתחזוקה שנתית של תחנת החלל האמריקאית, כמה מאות מליוני דולרים.

שיפיקו 10 מיליון חביות בשנה לכיסוי הוצאות התחזוקה - סגרנו?

העליה בביקושים מצד סין והודו גדולה בהרבה מהעליה בהיצע הנפט.

זה מה שםפרו לך הספקולנטים שרצו להצדיק את הריצה המטורפת של הנפט אל ה- 147 דולר.

בכל מיקרה יצא לי לקרוא שבטווח הקצר מחיר הנפט עולה במהירות (היצע קשיח) ובטווח הארוך יורד פי 3.

יש כלכלנים בכירים בתחום האנרגיה שצופים מחיר ריאלי של 40דולר לחבית.

הפכת אותי לכלכלן בכיר? :shock:

12345

פורסם

במזרח התיכון יהיה שקט לפחות בשנה הראשונה של אובאמה. גם מצד צ'אווס ששמח על בחירתו לא צפויים זעזועים. בניגריה לעומת זאת הר הגעש ייתפרץ . הנהגים דורשים הוזלה (מ כחצי דולר לליטר- היום),יהיה פיחות בניירה,- הכל מיובא וייתיקר, והשבטים בדלתא של הנייג'ר ייתקוממו.

יחזור ל-100 תוך חצי שנה.בלי אירן/עירק.

פורסם
במזרח התיכון יהיה שקט לפחות בשנה הראשונה של אובאמה. גם מצד צ'אווס ששמח על בחירתו לא צפויים זעזועים. בניגריה לעומת זאת הר הגעש ייתפרץ . הנהגים דורשים הוזלה (מ כחצי דולר לליטר- היום),יהיה פיחות בניירה,- הכל מיובא וייתיקר, והשבטים בדלתא של הנייג'ר ייתקוממו.

יחזור ל-100 תוך חצי שנה.בלי אירן/עירק.

אפשר לדעת מהיכן הנחרצות הזו ? על מה היא מבוססת ?

אולי אשאל אותך איך בדיוק זה הולך עם דפלציה ?

הדבר היחיד שבטוח יקרה תוך הז"ק זה שהעולם יהיה הרבה פחות בטוח , זה התחזית היחידה שאני מסוגל לתת בנחרצות , כול השאר זה רק הערכות , ולענ"ד ההערכה שלך לא בכיוון בכלל

ולדורקי , מה אתה מתפלא שעשו ממך כלכלן בכיר ? מה יש לא ידעת את זה לפני כן ?:lol:

בברכה יהודה

פורסם

הניחוש שלו טוב כמו כל שאר הניחושים של ה"אנליסטים הבכירים" במיטב בתי ההשקעות וחברות הפיננסים.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אפשר לדעת מהיכן הנחרצות הזו ? על מה היא מבוססת ?

אולי אשאל אותך איך בדיוק זה הולך עם דפלציה ?

הדבר היחיד שבטוח יקרה תוך הז"ק זה שהעולם יהיה הרבה פחות בטוח , זה התחזית היחידה שאני מסוגל לתת בנחרצות , כול השאר זה רק הערכות , ולענ"ד ההערכה שלך לא בכיוון בכלל

ולדורקי , מה אתה מתפלא שעשו ממך כלכלן בכיר ? מה יש לא ידעת את זה לפני כן ?:lol:

סליחה, צודק,- אני מוסיף "הערכתי היא ש......

בא נמשיך במאי 2009.

פורסם
הניחוש שלו טוב כמו כל שאר הניחושים של ה"אנליסטים הבכירים" במיטב בתי ההשקעות וחברות הפיננסים.

לא נכון. כי הוא לא הגיוני במצב הנוכחי רמז (ראה ערך דפלציה)

HAIMY אין לי שום בעיה שתראה את התרד הזה ב 2009 :lol: יהיה מעניין אם תביא אותו לתשומת ליבי :lol:

בברכה יהודה

פורסם

זה נכון להיום.

לפי מה שמדברים, השוק העולמי צפוי לצאת ממיתון באיזור אמצע 2009, ככה שהביקוש צפוי לחזור והדפלציה תעצר :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
זה נכון להיום.

לפי מה שמדברים, השוק העולמי צפוי לצאת ממיתון באיזור אמצע 2009, ככה שהביקוש צפוי לחזור והדפלציה תעצר :roll:

disco, אני לא מסכים איתך.

הביקוש לנפט קשיח למדי ולוקח זמן רב עד שהביקוש העולמי משתנה וגם אז השינוי הוא באחוזים בודדים.

בינתיים מחפשים ומוצאים עוד שדות נפט וגם מופיעות טכנולוגיות אלטרנטיביות בתחום ההנע (חשמל, אוויר דחוס, מימן, תא דלק), אנחנו כל הזמן מופצצים בחידושים.

לפיכך, אני חושב ש- 50 דולר לחבית +/- זה המחיר סביבו ייסחר הנוזל השחור.

פורסם

לפי מה שרואים, יכול להיות שאפילו פחות.

תסתכלו על זה!

48.7 דולר!

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3626406,00.html

הכי מבאסת היא העובדה ירדתי ל2 תדלוקים בחודש (אין לי צורך לנסוע יותר מזה) אז אני לא מרגיש כל כך את ההבדל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...