Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנפט מתרסק

roslan1984
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשלקנות רכב לא יצריך לקיחת משכנתא - רכב לא יהיה סמל למעמד.

ותכל'ס? באוטובוסים, כמו שהם היום, באמת לא הייתי נוסע.

אבל ברכבת? למה לא. כל עוד יש לי תחנה קרובה למקום הימצאי ותחנה קרובה למקום הגעתי - אני ממש לא פוסל שימוש ברכבת.

כשהייתי באירופה, למרות שהיה לי רכב צמוד - בתוך העיר רק רכבת.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 398
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
להוריד מיסים על דלק? להיפך.

המס על דלק צריך רק לעלות, בעוד המס קנייה על מכוניות צריך לרדת בהרבה.

בצורה זו גיל המכוניות הממוצע יקטן, רוב המכוניות יהיו חדשות יותר ולפיכך גם בטוחות יותר ופחות מזהמות ובנוסף לכל - זה יגרור עידוד משמעותי לשימוש בתחבורה ציבורית והקטנת הנסועה השנתית הממוצעת.

כן בטח.. אני רץ לאוטובוס במיוחד כשמחיר הדלק יורד ומחיר הנסיעה בתחבורה ציבורית עולה.

אם רוצים שאנשים ישתמשו בתחבורה ציבורית היא צריכה להיות יעילה וזולה.

אל תשכח שבחו"ל, תחבורה ציבורית היא יעילה וזולה בניגוד לישראל.

פורסם

כשמחיר ליטר דלק יהיה 10 שקלים, והתחבורה הציבורית תהיה יעילה, גם אם המחירים ישארו כמו של התחבורה הציבורית היום - רבים יעדיפו תחבורה ציבורית.

כי לשלם 8 שקל ל15+ קילומטר יהיה הרבה יותר זול מלקחת אוטו (במיוחד לא במרכז, שרק החנייה תעלה לך יותר).

אני מודע לעובדה שבחו"ל התחבורה הציבורית יעילה יותר מבארץ. לגבי זולה יותר - ממש אבל ממש לא.

הרעיון הוא קודם לייעל את התחבורה הציבורית להפוך אותה לכזאתי שבאמת אפשר להשתמש בה (ולא אבסורדית כמו שהיא היום) - ורק אח"כ להעלות את המיסוי על הדלק.

פורסם

כשלהגיע מהבית שלי לאוניברסיטה לוקח שעה וחצי או אפילו יותר באוטובוס אבל רק 25 דקות באוטו, אני מעדיף לשלם טיפה יותר על נסיעה קצרה ורגועה יותר ובלי להצטופף ליד אנשים אחרים עם מחלות שונות ומשונות.

פורסם

בוא נצא מנקודת הנחה שזמן הנסיעה היה דומה.

ליטר דלק היה עולה ~10 שקל וחנייה באוניברסיטה עולה ~15 שקל ליום.

התחבורה הציבורית הייתה בדמות אוטובוסי-ענק/רכבות עירוניות, מסלול הנסיעה הוא בקווים ישרים לאורך הרחובות הראשיים של העיר - אוטובוס/רכבת עובר(ת) כל 15 דקות.

בנוסף היו אוטובוסים קצת יותר קטנים, שיוצאים מהתחנות של אוטובוסי-הענק/רכבות 5 דקות אחרי שאלו הגיעו, ונוסעים לרוחבה של העיר.

הייתה לך תחנה 200 מטר מהבית, ויש תחנה 200 מטר מהאוניברסיטה. בדרך אתה צריך להחליף 2 אוטובוסים.

נסיעה באוטובוס כזה הייתה עולה 6 שקל, ככה שכל כיוון היה עולה 12 שקל.

היה לך אפשרות לקנות הלוך-חזור לכל אוטובוס כזה ב10 שקלים, ככה שהלוך-חזור לכל המסלול היה עולה 20 שקל.

חופשי-חודשי היה עולה 300-350 שקל והיית יכול לעלות איתו לכל הקווים בתור העיר, ללא הגבלת נסיעות.

מה אז היית מעדיף? עדיין היית לוקח רכב לאוניברסיטה?

פורסם
כשמחיר ליטר דלק יהיה 10 שקלים, והתחבורה הציבורית תהיה יעילה, גם אם המחירים ישארו כמו של התחבורה הציבורית היום - רבים יעדיפו תחבורה ציבורית.

כי לשלם 8 שקל ל15+ קילומטר יהיה הרבה יותר זול מלקחת אוטו (במיוחד לא במרכז, שרק החנייה תעלה לך יותר).

אני מודע לעובדה שבחו"ל התחבורה הציבורית יעילה יותר מבארץ. לגבי זולה יותר - ממש אבל ממש לא.

הרעיון הוא קודם לייעל את התחבורה הציבורית להפוך אותה לכזאתי שבאמת אפשר להשתמש בה (ולא אבסורדית כמו שהיא היום) - ורק אח"כ להעלות את המיסוי על הדלק.

בכל מקום שהייתי בו זה כמה מדינות באירופה ובארה"ב היה את הכרטיסים היומיים האלה לאוטובוסים ולרכבת התחתית ובחישוב של נסיעות ליום שלם אז זה ממש היה משתלם וזול לעומת ישראל

פורסם

ROEI - זה זול יותר כשאתה בתוך העיר (גם הקווים שבתוך ת"א לא יקרים).

המחירים באירופה עובדים לפי מעגלים ממרכז העיר לבחוץ, כאשר כמה שתתרחק יותר מהמרכז - המחיר של הכרטיס יותר גבוה.

תבדוק כמה עולה רכבת/אוטובוס מעיר לעיר. זול זה ממש לא.

פורסם

תמיד חברי הפורום מתווכחים על עלויות הדלק.

הוא ירד ויעלה עוד פעמים רבות במהלך חיינו.

אני אשאר בדעתי שייצור של ביודיזל תמיד עדיף.

גם אנחנו מקטינים את זיהום האויר ב 50%.

וגם מייצרים את הדלק בעצמנו בלי טובות מהמדינות השכנות.

נקווה שעוד אנשים יהיו פחות תלויים במחירי הדלקים.

עלות ייצור ביודיזל

עלות ייצור ביודיזל ויקיפדיה.

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם

יש הרבה מאמרים שטוענים שיצור ביו-דיזל הוא לא כלכלי.

מעבר לעובדה שמקריבים גידולים חקלאיים (ציטוט מהלינק שלך:

" עודפי הביקוש לביו-דיזל יצרו בתורם עליית מחירים אשר הצדיקה התמקדות בגידולים חקלאיים לטובת ייצור ביו-דיזל. תופעה זו הקטינה את היקפי ייצור המזון העולמי ותרמה משמעותית למשבר מזון חמור בשלהי 2008.")

משקיעים יותר אנרגיה בלהפיק ביו-דיזל מאשר מקבלים בתמורה.

פורסם

כל צריכה של אנרגיה יוצרת בעיה בעולם ללא כל ספק.

גם לביודיזל ישנן את הבעיות שלו כגון כריתת יערות גשם.

אך היתרונות גדולים מהחסרונות.

ראשית ייצור של ביודיזל כדאי אנרגטית, לגבי אתנול ישנו דיון מעניין, אך ביודיזל כן כדאי מבחינה אנרגטית

מעבר לכך בייצור ביתי, בפרט בארץ אנו מבצעים שימוש בשמן ממוחזר (משומש)

כך שאפילו כדאי יותר לייצר, והפגיעה נמוכה בהרבה מהפגיעה שנגרמת משימוש בסולר

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...