Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנפט מתרסק

roslan1984
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסכים, גם מסכים.

בקאזינו סכום הרווחים = לסכום ההפסדים והכסף בסה"כ עובר מכיס לכיס.

אין . לא היה , ולא יהיה קזינו כזה בשום מקום בעולם . הקזינו עובד על מרווח סטטיסטי שאומר שהביית יש לו יתרון של 0.5% בישרים והגונים (לאס ווגאס ) , ועד 5% במקומות שכוחי אל.

קזינו שיעבוד בשיטה שלך , זה קזינו שבו מחלקים כסף , וזה לא קיים

בברכה יהודה

• תגובות 398
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא כתבתי על המרווחים הסטטיסטיים שבקאזינו.

כתבתי שמבחינה מצרפית סכום ההפסדים=סכום הרווחים.

כלומר - כדי שהבית ירוויח יהודה (או מישהו אחר) צריך להפסיד.

בבורסה יהודה יכול להרוויח בלי שמישהו אחר יפסיד.

זה הבדל מהותי.

פורסם

וגם כולם יכולים להפסיד בלי שאף אחד ירוויח, כמו שהיה בחלקים גדולים מהחודש האחרון.

ולכן קיימות הרבה מאוד הזדמנויות. חברות ענק (וגם חברות קטנות - אלה שעולות ב100% וצריך להכיר אותן) שלא קרה להן כלום ערך המניה שלהן קרוב לשפל של כל הזמנים והתיקון חייב לבוא (יותר נכון, הוא כבר בא...).

כמו שdorki אמר, זה כנראה רק עוד משבר ולא יותר מזה ולכן צפוי תיקון.

אני אתן לך עוד דוגמה. חברת POTASH שאתה בטח מכיר...

היא ירדה עד למינימום שלה ב52 שבועות האחרונים, 60$.

כבר כעבור 5 ימים, שזה היום, היא הספיקה להגיע למעל 90$ - עליה של 50%.

מדובר בחברת ענק שכמעט בוודאות היה ניתן להגיד שהיא תחזור לאיזור ה90$.

יהודה, אני כן לוקח את מה שאתה אומר ברצינות ותודה על העצות.

אני בן אדם מחושב ולכן אני לא אגרר להשקיע את כל כספי בבורסה אלא רק אחוז מסויים.

וכמו שנאמר, לא בדובר בקזינו ובטח שלא בהימורים.

זה באמת לא קשור לנושא :)

פורסם

חברות ענק (וגם חברות קטנות - אלה שעולות ב100% וצריך להכיר אותן) שלא קרה להן כלום ערך המניה שלהן קרוב לשפל של כל הזמנים והתיקון חייב לבוא (יותר נכון, הוא כבר בא...).

כמו שdorki אמר, זה כנראה רק עוד משבר ולא יותר מזה ולכן צפוי תיקון.

מניה של חברה שנסחרה ברמת ~30 דולר.

בעקבות המשבר צנחה, כאשר לפני ~שבוע הגיעה לרמת השפל ב~5 דולר.

היום המניה כבר הגיעה ל~8 דולר. עליה של 50%.

השווי של החברה, לפי מחיר המניה נמוך בלמעלה מ30 אחוז משווי הנכסים שלה.

המחיר של המניה כיום משקף לחברה מכפיל 2.5-3 - אחרי ה"פגיעה" שהיא ספגה בעקבות משבר הדיור בארה"ב.

(אם נסתכל על שנים עברו, הרווח השנתי הממוצע שלה ב~10 שנים האחרונות עולה על השווי שלה כיום)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
לא כתבתי על המרווחים הסטטיסטיים שבקאזינו.

כתבתי שמבחינה מצרפית סכום ההפסדים=סכום הרווחים.

כלומר - כדי שהבית ירוויח יהודה (או מישהו אחר) צריך להפסיד.

בבורסה יהודה יכול להרוויח בלי שמישהו אחר יפסיד.לא באופציות ובוודאי לא במניות שעולות 100% בשבועות ספורים :lol:

זה הבדל מהותי.

בבורסה מרוויחים רק מקצוענים או קרי רוח . ראה מה שיקרה כשכול עם ישראל ואשתו יקבלו את דוחו"ת קופות הגמל שלהם והקרנות האחרות , ואולי תבין למה הם אף פעם לא מרוויחים

לא מזמן קראתי כתבה על הנושא של האמונה שבשוק מרוויחים , ומסתבר שבשלושים השנה האחרונות (אני לא סגור על מספר השנים כי זה מזמן ), ההבדלים בין אלו שישבו ובין אלו ששיחקו נכון היה עצום אבל אלו שפחדו ומכרו ברגעים הלא נכונים פשוט לא החזירו לעצמם אף פעם את הכסף

בברכה יהודה

פורסם
וגם כולם יכולים להפסיד בלי שאף אחד ירוויח, כמו שהיה בחלקים גדולים מהחודש האחרון.

ולכן קיימות הרבה מאוד הזדמנויות. חברות ענק (וגם חברות קטנות - אלה שעולות ב100% וצריך להכיר אותן)מנסיון , חברה שעולה ב100 אחוז היא חברה "מטופלת" והמבין יבין , ולעיתים גם המטפלים לא יכולים לצאת כי פשוט אין מי שיוציא , אבל להם יש אפשרות להמתין כי ממילא הם חייבים והם מצפים לרווח , האלו שנכנסים ..... שלא קרה להן כלום ערך המניה שלהן קרוב לשפל של כל הזמנים והתיקון חייב לבוא (יותר נכון, הוא כבר בא...).

כמו שdorki אמר, זה כנראה רק עוד משבר ולא יותר מזה ולכן צפוי תיקון.שוב לדעתי מי שחושב שהמיתון הזה לא יארך הרבה ולא יהיה קשה חי בסרט , אבל זה דיעה שלי , אתה רשאי לדיעה משלך על המצב

אני אתן לך עוד דוגמה. חברת POTASH שאתה בטח מכיר...

היא ירדה עד למינימום שלה ב52 שבועות האחרונים, 60$.

כבר כעבור 5 ימים, שזה היום, היא הספיקה להגיע למעל 90$ - עליה של 50%.

מדובר בחברת ענק שכמעט בוודאות היה ניתן להגיד שהיא תחזור לאיזור ה90$.

מי אמר ? זה שהיא חברת ענק זה בסדר ררק שהיא בסקטור ששיך לסקטור הסחורות (כימיקלים לחקלאות נכנסים תחת הסקטור של חברות של סחורות בסיס ) , ולכן מצב העולם ומחירי הסחורות משפיע עליהן . יש חברות מעולות שאני מבטיח לך שללא קשר לכלום או ישארו בריווחיהן או יגדילו אותן , והם לא עלו כך , אתה יכול לומר לי למה ? ואל תגיד לי שפוטאש תרוויח יותר כי עד כמה שאני מבין הרווחים שלה אמורים לרדת בשנה הבאה . מה שאני מנסה לומר שגם אם הצלחת , ואני מקווה שתמשיך , פשוט תזהר . אתה משחק במגרש שבו קרנות גדיור טובות נפלו ויפלו השנה , ושבו השחקנים כרגע הם די אגרסיביים . זה מסוכן לשחק על הטווח הקצר

יהודה, אני כן לוקח את מה שאתה אומר ברצינות ותודה על העצות.

אני בן אדם מחושב ולכן אני לא אגרר להשקיע את כל כספי בבורסה אלא רק אחוז מסויים.

וכמו שנאמר, לא בדובר בקזינו ובטח שלא בהימורים.

זה באמת לא קשור לנושא :)

מניה של חברה שנסחרה ברמת ~30 דולר.

בעקבות המשבר צנחה, כאשר לפני ~שבוע הגיעה לרמת השפל ב~5 דולר.

היום המניה כבר הגיעה ל~8 דולר. עליה של 50%.

השווי של החברה, לפי מחיר המניה נמוך בלמעלה מ30 אחוז משווי הנכסים שלה.

המחיר של המניה כיום משקף לחברה מכפיל 2.5-3 - אחרי ה"פגיעה" שהיא ספגה בעקבות משבר הדיור בארה"ב.

(אם נסתכל על שנים עברו, הרווח השנתי הממוצע שלה ב~10 שנים האחרונות עולה על השווי שלה כיום)

מה אתה מנסה לומר בזה ? אתה יודע שיש בנקים שלא הייתה להם חשיפה לשוק הדיור או שהייתה להם חשיפה שלילית (דהיינו הם מרוויחים אם משכנתאות סאב פריים נופלות ), והמינוף שלהן היה די נורמאלי והם נפלו או מועמדים לנפילה ?

וולס פארגו , היה זמן שהוא היה פושט רגל למרות שהוא אחד הבנקים הכי טובים במערכת . היום זה לא פשוט כי מסע לחישות יכול לגרום לכול חברה להגיע לפשיטת רגל . הפחד בשווקים הוא כזה שאם מישהו יחליט להוציא כסף יותר מידי , הוא יכול לגרום לפשיטת רגל לבנק ו/או לחברה גדולה שממונפת טיפה יתר על המידה .

וככול שהמערב מנסה הוא מפחיד עוד יותר את האנשים הפשוטים (אולי בגלל הדרמטיזציה הגדולה שהעיתונות עושה לזה ), אני לא בטוח שלא נראה דברים גרועים מאוד בהמשך

מה שכן אם יש לך כסף ואתה מוצא חברות כאלו שהמכירות שלהן טובות ויכולות להחזיק מעמד , אזי אתה תוכל לעשות כסף אם תמתין עד סוף הסייקל . אבל ביננו מי ממתין ? באפט קנה וראה את הקניה שלו יורדת ב40% , כמה אנשים ישבו בשקט ויראו את הכסף שלהם יורד ב40% והשוק ממשיך לרדת וישארו ?

בברכה יהודה

פורסם

מנסה לומר שלמי שמוכן לקחת את הסיכון, יש עכשיו אחלה של מציאות.

קיימות חברות ענק, שלא עוסקות בפיננסים ולא קשורות באופן ישיר למשבר - אך המשבר גרם לערך המניות שלהן לרדת.

בכמה מקרים לרדת ה-ר-ב-ה יותר מידי ללא שום פרופורציה לשווי הנכסים של החברה, להיקף הפעילות שלה, השפעת המשבר על המשך הפעילות שלה, רמת המינוף שלה וכו'..

חברות כאלה, שאיבדו עשרות אחוזים מערכן, יכולות לתת תשואה תלת-ספרתית ואף ארבע-ספרתית תוך זמן קצר מאוד (שנה-שנתיים).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

וולס פארגו , היה זמן שהוא היה פושט רגל למרות שהוא אחד הבנקים הכי טובים במערכת . היום זה לא פשוט כי מסע לחישות יכול לגרום לכול חברה להגיע לפשיטת רגל . הפחד בשווקים הוא כזה שאם מישהו יחליט להוציא כסף יותר מידי , הוא יכול לגרום לפשיטת רגל לבנק ו/או לחברה גדולה שממונפת טיפה יתר על המידה .

כל בנק מחזיק מקדם רזרבה של הון שמספיק כדי לכסות רק 10-12% מהפקדונות.

כלומר אם כל החוסכים יחליטו ביום בהיר אחד למשוך את כספם, הבנק יהפוך לחדל פרעון למרות שבצד הנכסים שלו יש הון מספק כדי להחזיר את הכסף לכולם.

אין כאן כל חדש וספקולציות מכוערות בליווי פעולות שורט אגרסיביות יכולות למוטט כל בנק.

מנסה לומר שלמי שמוכן לקחת את הסיכון, יש עכשיו אחלה של מציאות.

קיימות חברות ענק, שלא עוסקות בפיננסים ולא קשורות באופן ישיר למשבר - אך המשבר גרם לערך המניות שלהן לרדת.

מסכים, פידיונות העתק בקופות הגמל גרמו למכירות יתר דווקא של הנכסים הטובים שעליהם ניתן היה לקבל מחיר סביר.

אפילו אג"ח של ממשלת ישראל צנח צניחה חופשית (יחסית) והחשכ"ל קנה אותם בחזרה מקופות הגמל בדרך של מכרז.

ככלל עם ישראל הולך לאכול את כל האלמנט, פרטים שידעו לנווט את דרכם בקור רוח ירוויחו בגדול.

פורסם

ואל תשלו את עצמכם , כרגע לרוסיה וברזיל וגם לאירן אין יכולת אמיתית להוריד את התפוקה , כי מצבן הכלכלי הוא בכי רע , ואם יהיה להן פחות כסף , המשטר יכול לקרוס , אבל לשאר המפיקות אין בעיה . הן יודעות היטב שהמאגרים מידלדלים , והן מכינות את עצמן לאח"כ , בתנאים כאלו הם פשוט יפסיקו להפיק כשהריווחיות לא תהיה לטעמן . ואז הנפט יעלה טיפה , או הרבה .

אני לא יודע מתי אירן , תפסיק לייצר נפט , אבל לפי הפרסומים , עקב אי שמירה על הבארות ואי יכולת טכנולוגית לשפר את השאיבה (לא מבין בזה אבל לחברות מהמערב יש טכנולוגיה שמאפשרת "למצוץ" יותר נפט גם מבארות מתיבשות ) , אירן עשויה למצוא עצמה בלי נפט בעתיד הנראה לעיין , ואז יתכן מאוד שכול האזור יכול להתפוצץ.

מכול מקום , הנקודה החשובה היא ,אל תבנו על מחירים יורדים מידי ,כי זה לא יקרה.

בברכה יהודה

פורסם

יהודה, אם אני מבין נכון את הלוגיקה של מפיק הנפט אז הוא חושב כך:

כדאי לי לשמור את הנפט בבטן האדמה אם המחיר העתידי שאקבל עליו גבוה מהמחיר הנוכחי + ריבית עד למועד ההפקה.

בנוסף יש להביא בחשבון ענייני נזילות, מצוקת מזומנים ואשראי של המדינה וגם את החוזים ארוכי הטווח שיצואניות הנפט חתמו עם המדינות המייבאות.

אבל הסיפור לא כ"כ פשוט, כשמחיר הנפט הנוכחי עולה, אז כדאי לחפש נפט במקומות שמקודם מתוך חוסר כדאיות כלכלית זנחת, למשל: לב ים או קידוחים עמוקים בבטן האדמה.

תביא בחשבון שמחיר הפקת חבית נפט הוא כ- 15 דולר, על זה צריך להוסיף רווח יזמי ועוד ירקות והגענו ל- 40 דולר (מקס), שזה מחירה הריאלי של חבית נפט.

אם המחיר יעלה מידי אז יצוצו מתחרים שיחפשו נפט במעמקי הים וחברות שמספקות דלקים אלטרנטיביים יתחילו להתפתח וכשזה יקרה התהליך יהיה בלתי הפיך.

לכן, להבנתי המדינות מפיקות הנפט משחקות על האיזון העדין הזה.

פורסם

דורקי , ערב הסעודית יודעת היטב , מה שרוסיה לא מבינה , וזה שהחברות המערביות קיבלו נסיון איך למצוץ נפט ואיך לשנע אותו , והן יודעות מה ניתן להוציא ומה לא . היא יודעת היטב כמה נפט יש לה , ותוך כמה זמן הוא יגמר בתנאי הפקה אלו ואחרים . כול עוד יש נפט משפחת המלוכה יכול לשמור על שקט כי היא "משחדת" את כול העולם , אלו בכסף והאחרים בעצם הפקת הנפט . ברגע שלא יהיה נפט , הערבים שחומדים את עושרם יתנפלו עליהם וארה"ב והמערב שלא יפחדו מהנפט שלה יעזבו אותה לנפשה תוך שניה .

הם חייבים לרכוש חברות במערב וחברות מפתח כדי לשמר הן את כספם והן מידה מסויימת של "מנוף" להשגת הגנה של המערב . מה שדובאי מנסה עכשיו לעשות

הם לא יכולים להרשות לעצמם לא להפיק בכלל , אבל הם גם לא יכולים להרשות לעצמם לתת אותו במחיר מוזל . וכול הדיבורים על הפקה במקומות אחרים ו/או אנרגיה תחליפית , יהוו אולי במקרה הטוב 20% מצריכת האנרגיה בעולם , ולכן הם מפחידים פחות , מה עוד שעד שזה יקרה הם מקווים להשתלט על חברות שיאפשרו מינוף של הגנה

מה שהסעודים יעשו , זה להפחיד את וונצואלה ואת אירן להפסיק הפקת נפט , ואחרי זה כשוונצואלה תתחיל לצרוח וגם אירן , אזי ערב הסעודית תסכים להורדת המכסה בלחץ של מדינות הנפט

ולגבי החוזים , אז זה תלוי עם מי ומה כתוב שם . אירן לא יכולה היום לא לשרת את החוזה עם סין , ולא משנה גם אם זו תהיה החבית האחרונה שלה (אני מגזים) , אבל אם החברות המייצאות יחליטו להוריד את התפוקה אני בטוח שבאותיות הקטנות של החוזים יש לערב הסעודית אפשרות להוריד את התפוקה

בקיצור יש להם שיווי משקל שאינו נקבע על יחס הריבית במערב , אלא על יחס היכולת לקנות (למעשה זה אותו דבר אבל נקודת הראיה היא טיפה שונה ולעיתים זה משנה את התזמון של ההחלטות ) ורמת המאגר . יכול להיות שכרגע אם יוכלו לקנות חלקים יותר נרחבים של הכלכלה האמריקאית והאירופית , הם לא יפסיקו את התפוקה , אבל אם לא יהיה להם אפשרות , אזי הפחד יעבוד גם אצלהם והם יפחיתו אותה .

מה שאתה חייב להבין ששווקים נעים בין גרידיות ובין פחד ושוק הנפט אינו שונה משום שוק אחר .

בברכה יהודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...