Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנפט מתרסק

roslan1984
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 398
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוא ונעשה חשבון:

כדי להיכנס לטריטוריה של ה- 4 ש"ח (קידומת, הכוונה לטווח מחירים 4.00-4.99), אנו זקוקים להוזלה של חצי ש"ח לליטר.

כדי להשיג את זה מחיר החבית (159 ליטר) כולל מע"מ צריך לרדת בכ- 80 ש"ח.

מכאן שלפני מע"מ מחיר החבית צריך לרדת בכ- 70 ש"ח.

נקודת המוצא שלנו לחודש זה היא שמחירה של חבית הוא 245 ש"ח.

לכן המחיר החדש צריך להיות 245-70=175 ש"ח לחבית.

בדולרים זה יוצא כ- 46 דולר לחבית.

תלמד טוב את החומר, בחינה בשבוע הבא.

פורסם

ומה הסיכוי שזה יקרה ומתי מר.דורקי ?

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם
יהודה, אני לא כל כך מסכים איתך.

כפי שאני מכיר את התחום (ואני מכיר אותו היטב), לעולם אין להשקיע בבורסה סכום שאי אפשר לעמוד - כלכלית ונפשית - באבדנו המוחלט.

זו התורה על רגל אחת.

להערכתי ישנן כיום בשוק השקעות שלטווח הבינוני -ארוך יישאו פירות יפים מאוד.

הוא לא דיבר על השקעות לטווח ארוך , הוא דיבר על להכנס וצאת כדי לנסות למזער הפסדים . מי שמנסה למזער הפסדים בשוק כזה הולך לפשיטת רגל.

ברור שמי שמוכן לקחת סיכון , ולהשקיע לטווח של כמה שנים יכול להרוויח טוב גם באג"ח קונצרניות וגם במניות טובות . ויש הרבה כאלו . אבל לא על זה דובר

בברכה יהודה

פורסם
ברור שיהיה תיקון טכני חד ואפילו כמה כאלה ובניהם ירידות חדות גם הן, כי אנשים ימכרו כדי לממש רווחים.

אבל אם בחודשים הקרובים המגמה הכללית תהיה עליה, זאת אומרת שיש התאוששות כלשהי.

מי אמר לך שהמגמה תהיה עליה ?

הרבה חברות שהמניות שלהן נפלו לשפל של כל הזמנים, לא קרה לחברה עצמה שום דבר, התוצאות יהיו כמו שהיו תמיד ולכן אין סיבה שהמניה לא תחזור לעלות.

אלא אם יהיה מיתון עולמי ואז התוצאות של כל החברות יהיו פחות טובות, מה שלדעתי לא המצב עדיין.

אתה צודק לגבי העובדה שמניות שנפלו לשפל ועסקיהן לא נפגעו , יעלו בסופו של דבר , השאלה היחידה זה מי ומתי

ולגבי מיתון עולמי, אם אתה לא קולט שהמיתון הולך להיות קשה מאוד אתה פשוט חי בסרט . גם כאן בארץ הולכים לפטר רק מהפחד של הנשורת של העולם , אז מה יקרה בעולם עצמו ?

אני בטוח שהמצב הכלכלי ישתפר, כי מהשפל שאליו הוא הגיע החודש הוא יכול רק להשתפר.

אני בטוח שיהיו עוד הרבה נפילות בדרך ואלה בדיוק ההזדמנויות לעשות כסף מצד אחד, או להפסיד הרבה מאידך.

המצב יכול להשתפר , אבל בדרך הוא יעבור עוד מספיק תחנות למטה וזה בטוח

אני לעומתך חושב שזה המתכון להרוויח דווקא ולא לפשוט רגל.

מניות צנחו בצורה פסיכית וברור שהן יעלו. מה שקרה בימים האחרונים... כמו 3 מניות שאני מכיר שעלו ב100% בשבוע.

מי שנכנס בזמן (ולפני שבוע\שבועיים היה ה-זמן), הרוויח ;) צריך לרכב על הגל הירוק ^ :twisted:

זה ברור לי שאתה חושב אחרת כי אחרת לא היית רוצה להכנס . השאלה היא מי צודק , ואני מודיע לך שאם תמשיך ככה אתה עלול לפשוט רגל . אז בא נחכה כמה זמן ונראה מה יקרה

** אסור אסור אסור לקחת הלוואות ולהתפרע. קח סכום כסף נזיל שיש לך וזרום איתו. יכול מאוד להיות שתכפיל או תשלש אותו בפחות מחודש. כמובן שיכול להיות שגם תפסיד את רובו.

וואלה ?!!!! לשלש כסף בפחות מחודש ? עם מניות ?!!!!! אולי עם אופציות מעוף בכיוון הנכון , אבל אז אתה בטוח הולך לפשוט רגל

בברכה יהודה

פורסם
יש סיכוי שחודש הבא נגיע לסביבות הארבע שקל?הרבה אנשים אומרים לי שנגיע אבל אני בספק רב.

נו באמת ? מחיר הדלק צריך לרדת בשיעור אדיר כדי שלאחר כול המיסים הוא יגיע ל4 דולר . אין שום סיכוי בעולם שאתה תראה את מחירי הדלק כך , כי אז כמעט כול מייצאות הנפט פשוט יעצרו את ההפקה.

אני גם לא בטוח שלרוסיה יש את הטכנולוגיה להפיק נפט ביעילות מספקת כדי להרוויח ממחירים כאלו , והיא יצואנית נפט גדולה מאוד

בברכה יהודה

פורסם
מי אמר לך שהמגמה תהיה עליה ?

אף אחד, זאת דעתי.

כמובן שיש סיכוי טוב שאני טועה ועכשיו במשך שנה יהיו רק ירידות...

אבל השבוע האחרון של אוקטובר השחור בהחלט היה בסימן עליה. כנראה בקרוב תגיע נפילה מסויימת כדי להזכיר לנו שהמצב עדיין לא משהו אבל אני מהמר שהיא לא תמחק את השבוע-שבועיים האחרונים ולכן נהיה בסימן עליה.

אי אפשר לדעת שום דבר והכל בגדר הימור. מספיק שאיזה אידיוט אחד יגיד לתקשורת שהולך להיות מיתון ושוב תהיה נפילה.

אתה צודק לגבי העובדה שמניות שנפלו לשפל ועסקיהן לא נפגעו , יעלו בסופו של דבר , השאלה היחידה זה מי ומתי

ולגבי מיתון עולמי, אם אתה לא קולט שהמיתון הולך להיות קשה מאוד אתה פשוט חי בסרט . גם כאן בארץ הולכים לפטר רק מהפחד של הנשורת של העולם , אז מה יקרה בעולם עצמו ?

אפשר לדעת מי, ומתי זה כבר עניין של אינטואיציה. מתי שהתחלנו את השיחה הזאת, זה היה בערך המתי שלי ולפי מה שאני רואה לא טעיתי...

השאלה מתי יהיו עוד הזדמנויות כאלה (=מתי יהיו עוד נפילות) או עד כמה זה הולך לעלות עכשיו..

העולם לא השתנה. עדיין צריכים את אותם דברים שהחברות שירדו קיימות בשבילהם. כל הסיפור סבב סביב נושא המשכנתאות בארה"ב ומשם זה התגלגל והתגלגל. אני רוצה להאמין שכשיתפרו את המשבר הזה הכלכלה תחזור להיות מה שהייתה ואולי הפעם הממשל בארה"ב יתחיל לפקח על מה שנעשה שם ולא יתנו לאנשים לקנות הכל בהלוואות.

המצב יכול להשתפר , אבל בדרך הוא יעבור עוד מספיק תחנות למטה וזה בטוח

זה בדיוק מה שאני אומר. התחנות האלה זה המקום שאפשר לעשות בו כסף...

הכל עניין של תזמון. כמובן שאפשר להפסיק את הכל :)

זה ברור לי שאתה חושב אחרת כי אחרת לא היית רוצה להכנס . השאלה היא מי צודק , ואני מודיע לך שאם תמשיך ככה אתה עלול לפשוט רגל . אז בא נחכה כמה זמן ונראה מה יקרה

אני לא יכול לפשוט רגל... כי אני לא משקיע שם את כל הכסף שלי או אפילו אחוז גדול ממנו ואני לא לוקח הלוואות כדי לעשות את זה. במקרה הכי גרוע, אני אפסיד סכום נכבד של כסף וזה יהיה חבל - אבל בטח לא פשיטת רגל.

וואלה ?!!!! לשלש כסף בפחות מחודש ? עם מניות ?!!!!! אולי עם אופציות מעוף בכיוון הנכון , אבל אז אתה בטוח הולך לפשוט רגל

לא לא, מניות. הנה מניה אחת כבר עלה ביותר מ-100%. מ5.5 דולר ל10.7.

עוד מניה עלתה ב15%. ועוד אחת ב10%. זה רק מתחילת השיחה שלנו בערך :)

פורסם
ומה הסיכוי שזה יקרה ומתי מר.דורקי ?

יעקב

אילו הייתי יודע, אז שרי אריסון הייתה מגיעה אלי להלוות ממני כסף.

ניחוש שלי - הנפט ירד עוד קצת לכיוון ה- 60-55 דולר לחבית ושם יתייצב.

פורסם
העולם לא השתנה. עדיין צריכים את אותם דברים שהחברות שירדו קיימות בשבילהם. כל הסיפור סבב סביב נושא המשכנתאות בארה"ב ומשם זה התגלגל והתגלגל. אני רוצה להאמין שכשיתפרו את המשבר הזה הכלכלה תחזור להיות מה שהייתה ואולי הפעם הממשל בארה"ב יתחיל לפקח על מה שנעשה שם ולא יתנו לאנשים לקנות הכל בהלוואות.

לא לא, מניות. הנה מניה אחת כבר עלה ביותר מ-100%. מ5.5 דולר ל10.7.

עוד מניה עלתה ב15%. ועוד אחת ב10%. זה רק מתחילת השיחה שלנו בערך :)

שני דברים : 1 - העולם השתנה לחלוטין , כול העולם עובר הורדה ממינוף , תחשוב על זה שאתה צריך פתאום למכור שני שליש מהתיק שלך כי הברוקר שלך ימכור אותו ברגע שיוכל ואולי תבין מה המצב

2- מניות שעולות ב100% בזמנים כאלו , אז או שאתה מקצוען טכני מדהים שמצליח לחזות את התנאים הטכניים של שוק ומניה בסביבות 80%-90% יעילות (ואז כול הכבוד אבל אתה כבר בטח עשיר ) , או שקפצת על משהו , ואז אחת דינך להמחק בשלב זה או אחר

בקזינו אין אף פעם מרוויחים חוץ מהקזינו . כשמישהו שובר את הביית , הם יודעים היטב שהוא יחזור ויחזיר הרבה יותר ממה שהוא הרוויח

אבל בא נעזוב את זה כי זה לא שייך לשירשור וזה הולך למקומות שלא כדאי שנגיע אליהם

אני הזהרתי אותך מטוב לב כי אני פשוט מכיר את הנושא בצורה טובה מאוד (הייתי מקצוען בעברי ) , ואני כן יודע לחזות את המגמה הכלכלית (תבדוק אולי תמצא גם תחזיות שלי כאן ותווכח שהן היו מדוייקות להפליא ) , כך שאם אתה רוצה להתעלם ממני זה בסדר , אני מאחל לך בלב שלם שתרוויח

בברכה יהודה

פורסם

שני דברים : 1 - העולם השתנה לחלוטין , כול העולם עובר הורדה ממינוף

2- מניות שעולות ב100% בזמנים כאלו , אז או שאתה מקצוען טכני מדהים שמצליח לחזות את התנאים הטכניים של שוק ומניה בסביבות 80%-90% יעילות (ואז כול הכבוד אבל אתה כבר בטח עשיר ) , או שקפצת על משהו , ואז אחת דינך להמחק בשלב זה או אחר

בקזינו אין אף פעם מרוויחים חוץ מהקזינו . כשמישהו שובר את הביית , הם יודעים היטב שהוא יחזור ויחזיר הרבה יותר ממה שהוא הרוויח

יהודה, ברשותך שלוש הערות (לפי סדר הציטוט):

1. כרגע נראה שהעולם השתנה, אבל הוא לא השתנה באמת. מאות שנים של פעילות כלכלית עניפה יצרו את הסדר המוכר לנו והוא לא הולך להשתנות בצורה פאטלית, בנקים ובורסות ימשיכו להתקיים.

תתפלא אבל בעוד כמה שנים בראיה הסטורית, לא בטוח שהמשבר ירשם כשונה ממשברים קודמים שגם בישרו את סוף העולם. יתכן שהעצמת המשבר תרשם כחריגה אבל זה יהיה ההבדל היחידי.

עברנו את האחרים ונעבור גם את זה.

אגב, התגובה שלך מזכירה לי (אסוציאטיבית) את תגובתו של המעשן הכבד שקיבל התקף לב. ברגע ההתקף הוא נשבע להפסיק לעשן ולחיות חיים ספורטיביים. אחרי ההתקף לאט לאט הטראומה נמחקת והוא חוזר להרגלים הישנים.

2. מסכים איתך שכרגע לא ניתן להשקיע במניות ולצפות לתשואה חיובית בטווח הקצר ובטח שלא של 100%. אבל, לדעתי לטווח הבינוני - ארוך יש בשוק מציאות, רק להתכופף ןלהרים.

3. בורסה איננה קאזינו.

בקאזינו המשחק הוא סכום אפס (אם מישהו הרוויח אז בהכרח אחר הפסיד), בבורסה כולם יכולים להרוויח (חברה יצרה ערך בשל פטנט חדש), מניות יכולות לעלות ולא לרדת יותר.

פורסם
יהודה, ברשותך שלוש הערות (לפי סדר הציטוט):

1. כרגע נראה שהעולם השתנה, אבל הוא לא השתנה באמת. מאות שנים של פעילות כלכלית עניפה יצרו את הסדר המוכר לנו והוא לא הולך להשתנות בצורה פאטלית, בנקים ובורסות ימשיכו להתקיים. אמת . אבל אם תבין מה זה התאמת מינוף של בנקים תבין שזה לא בדיוק משבר כמו כול המשברים , אלא זה משבר שיוביל למיתון גדול מאוד , וגם חברות מרוויחות , אבל שהן ממונפות מידי , יכולות לפשוט רגל בתקופה זו . וזה שונה ממיתונים אחרים שבהם חברות מרוויחות לא פשטו רגל

תתפלא אבל בעוד כמה שנים בראיה הסטורית, לא בטוח שהמשבר ירשם כשונה ממשברים קודמים שגם בישרו את סוף העולם. יתכן שהעצמת המשבר תרשם כחריגה אבל זה יהיה ההבדל היחידי.

עברנו את האחרים ונעבור גם את זה.

אגב, התגובה שלך מזכירה לי (אסוציאטיבית) את תגובתו של המעשן הכבד שקיבל התקף לב. ברגע ההתקף הוא נשבע להפסיק לעשן ולחיות חיים ספורטיביים. אחרי ההתקף לאט לאט הטראומה נמחקת והוא חוזר להרגלים הישנים. הרגולציה של הממשלות תוודא כנראה שעד שלא ימצאו שיטות יותר יצירתיות , הבנקים כבר לא ישחקו , והעולם ישלם כי אין ברירה . הממשלות כבר קיבלו שכל לשלוט יותר בבנקים ולוודא שלא יובילו עוד פעם סיפור כזה. כך שאני מקווה שאתה טועה והם לא יחזרו על זה

2. מסכים איתך שכרגע לא ניתן להשקיע במניות ולצפות לתשואה חיובית בטווח הקצר ובטח שלא של 100%. אבל, לדעתי לטווח הבינוני - ארוך יש בשוק מציאות, רק להתכופף ןלהרים. מסכים . בתנאי שאתה יודע איך לבחור אותם מבחינה כלכלית נטו , ואתה מוכן להמתין גם אם השוק ימשיך לרדת

3. בורסה איננה קאזינו.

בקאזינו המשחק הוא סכום אפס (אם מישהו הרוויח אז בהכרח אחר הפסיד), בבורסה כולם יכולים להרוויח (חברה יצרה ערך בשל פטנט חדש), מניות יכולות לעלות ולא לרדת יותר.

בורסה היא קזינו שבו המקצוענים מרוויחים , והמהמרים מפסידים , ובבורסה המשחק הוא סכום 0 ולא בקזינו . הדרך היחידה להרוויח בבורסה , זה או להצמד לערכים כלכליים (בתנאי שאתה מבין בזה או מעסיק מישהו שמבין) ולהבין את אופק ההשקעה הנדרש , או שאתה שחקן טכני , ויש לך את כול התוכנות הנדרשות ואת הקילר אינסטינקט שנוצר אחרי נסיון ארוך . בדרך להיות שחקן טכני טוב , כול המכללות הפרטיות עושות הון תועפות על פראיירים שמרוויחים 100% על משהו בזמן קצר , ואז חושבים שהם כבר יודעים הכול

תאמין לי אני מכיר את שני סוגי השחקנים ולא ממש נראה לי שהבחור הזה הוא אחד מהם

בברכה יהודה

פורסם

הדרך היחידה להרוויח בבורסה , זה או להצמד לערכים כלכליים (בתנאי שאתה מבין בזה או מעסיק מישהו שמבין) ולהבין את אופק ההשקעה הנדרש , או שאתה שחקן טכני , ויש לך את כול התוכנות הנדרשות ואת הקילר אינסטינקט שנוצר אחרי נסיון ארוך .

מסכים, גם מסכים.

למעט דבר אחד, בורסה איננה קאזינו והמשחק איננו משחק סכום אפס. ערך הנכסים המצרפי שבה לעיתים עולה ולעיתים יורד, לעיתים (כמעט) כולם מפסידים ולפעמים רק חלק ובתקופות של שגשוג הרוב מרוויחים.

בקאזינו סכום הרווחים = לסכום ההפסדים והכסף בסה"כ עובר מכיס לכיס.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...