Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון יש לי בעיה של רדיאטור שותה מיים בכמויות.

בדיקה העלתה שיש נזילה מהאטם של המשאבת מים. בגלל שהיא יושבת על הרצועה של האלטרנטור, חשבתי לנסות לחזק את ההברגה ולראות אם זה יעזור.

בנגיעה הראשונה באחד הברגים נשבר הראש של בורג...

יש למישהו רעייון איך נמלטים מהחלפת משאבה?

יש דרך קלה לשחרר בורג שבור (קדיחה, יצירת חריץ משהוא..)?

זה עיניין מסובך לפרק רצועה של אלטרנטור? אני יודע שטכנית זה בורג אחד, השאלה אם בהרכבה אני לא ידפוק את ההטענה (רצועה מתוחה מדי/ רפויה מדי...)?

קראתי בפורום שאפשר לשים סיליקון במקום אטם חדש, משהוא ניסה... עמיד בחום?

בקיצור אם יש מישהו שיודע איך לעשות את הטיפול, אני אשמח לדעת.

תודה רבה מראש לעונים:-)

פורסם

באם המשאבה תקינה והנזילה היא רק מהאטם בחיבור לגוף צריך להחליף אטם, לא מומלץ להשתמש בסיליקון אם כי אפשרי בנוסף לאטם.

אם אתה לא יודע מה אתה עושה/לא בטוח שתדע להרכיב - אל תפרק, גש למוסך.

את הבורג השבור צריך לחלץ ולהחליף. לא ניתן לחלק המלצות לחילוץ בורג שבור בלי לראות מה בדיוק קורה סביבו ומה מצב הגישה אליו.

בנוסף קרא את חוקי הפורום, פרט את סוג הרכב ושנתון, מאיזה אזור אתה בארץ ע"מ לקבל עזרה/המלצה על בעל מקצוע. אם תעלה תמונות תוכל לקבל יותר חוו"ד והמלצות לפתרון הבעיה.

פורסם

היי, אם המשאבה יושבת מחוץ למערכת התזמון של הרכב, כלומר אין צורך לפרק חגורת טיימינג, אני אישית חושב שזה לא כ"כ מסובך, הרצועת אלטרנטור ? בורג אחד והיא בחוץ.

מתיחה נכונה מתבצעת לפי הרגש, כאשר אתה מסובב את הרצועה מעט עם היד על צידה, כדי לבדוק שיש מעט חופש, כי מתוח מידי יקרע, רפוי מידי לא עושה את העבודה.

לגבי המשאבה עצמה: בפיאט למשל, משאבת מים עולה 150 ש"ח, אני אישית הייתי מחליף, בשביל ראש שקט.

לא לשכוח למלא נוזל קירור ולעשות ניקוז אוויר.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

דבר ראשון תודה לעונים.

אכן לא ציינתי איזה רכב- סוזוקי סוויפט שנת 88.

הגישה קצת קשה, אבל אם הטיפול לא מאוד מסובך או בטיחותי אני אקח את הסיכון.

במצבי הכלכלי, גם הדלק עד המוסך מחושב, שלא נדבר על שעת עבודה +חלפים.

אז אם מישהו יודע כמה למתוח את הרצועה בסוף ואיך לשחרר את הבורג אשמח לשמוע.

צילמתי כמה תמונות של הבורג החסר ושל הנזילה.

תמונה115.jpg

תמונה116.jpg

תמונה117.jpg

פורסם
היי, אם המשאבה יושבת מחוץ למערכת התזמון של הרכב, כלומר אין צורך לפרק חגורת טיימינג, אני אישית חושב שזה לא כ"כ מסובך, הרצועת אלטרנטור ? בורג אחד והיא בחוץ.

מתיחה נכונה מתבצעת לפי הרגש, כאשר אתה מסובב את הרצועה מעט עם היד על צידה, כדי לבדוק שיש מעט חופש, כי מתוח מידי יקרע, רפוי מידי לא עושה את העבודה.

לגבי המשאבה עצמה: בפיאט למשל, משאבת מים עולה 150 ש"ח, אני אישית הייתי מחליף, בשביל ראש שקט.

לא לשכוח למלא נוזל קירור ולעשות ניקוז אוויר.

אתה יודע אם אפשר לפרק את כל המשאבה (כולל החלק עם הבורג השבור), או שיש בבלוק מנוע כיס כזה שלתוכו נכנסת המשאבה?

לפי מה שראיתי הבורג מחבר את הכיסוי של המשאבה לבלוק מנוע והבורג השבור תקוע בבלוק. אולי אפשר לראות מהתמונות.

פורסם

אני חושב שתצטרך לפרק את כל המשאבה.

למשאבה יש בפנים פרופלור/גלגל שיניים שמסתובב ומסרקל את נוזל הקירור בתוך הבלוק.

המשאבה אכן יושבת בתור פיר, ברגע שתוציא אותה ישפך כל נוזל הקירור.

לדעתי אין מנוס מהוצאתה, ע"מ להגיע אל הבורג הסורר והחלפתו בחדש.

מעבר לכך, מדובר ברכב ישן, שספק מתי הוחלפה בו פעם אחרונה המשאבה וספק אם מולא נוזל קירור או מולאו מי ברז.

אם אתה ממש מנסה להמנע מהחלפת משאבה, תצטייד בחתיכה של ויקטורית (חומר להכנת אטמים) + סיליקון לאטימה + נייר שיוף.

פרק את המשאבה, נקה את הבלוק מנוע משאריות האטם הישן(בעזרת הנייר שיוף), בדוק את מצב המשאבה והאם היא יכולה להמשיך לעבוד, צור לך אטם חדש בעזרת הויקטורית במידה וכן, במידה ולא יש אטם חדש עם משאבת מים חדשה.

אם הרכבת את המשאבה הישנה בחזרה, הקפד לנקות גם את פני השטח אשר באים במגע עם הבלוק (בעזרת הנייר שיוף), תחלוץ את הבורג (אולי בעזרת ג'בקה אולי בעזרת כלי אחר, כמו שנאמר צריך לראות את המקרה בפועל) ותרכיב הכל בחזרה.

כמו שאמרתי: לא לשכוח ניקוז אוויר, אחרת הרכב יתחמם וחבל.

לגבי הרצועה: גש לרכב, תסובב את הרצועה עכשיו כמו שהיא קצת ימינה ושמאלה עם האצבעות (לא על ציר התנועה שלה, אלא ימינה ושמאלה), אתה תראה שהיא מסתובבת מעט לכאן מעט לשם, כשרצועה מתוחה מידי היא לא מסתובבת בכלל, כשרצועה רפויה מידי רואים את זה בעין + היא תסתובב יותר מידי, זה פחות או יותר "מידה" למתיחת רצועה לא מקצועית.

פורסם

בעקרון נראה לי שבסוויפט אין ניקוז, פשוט צריך להשאיר פקק פתוח עד כניסת המאוורר לפעולה, אם אני זוכר נכון ! (כאן אני לא בטוח בכלל על אופן הפעולה, לכן אני ממליץ להמתין לתשובה חד משמעית).

פורסם

תודה לכולם

בסוף הלכתי למוסך. לפרק משאבת מים בסוויפט זה כולל פירוק רצועת טיימינג וכל מה שמסביב. 3 שעות עבודה של מוסך...

פורסם

ואיך הם חילצו את הבורג השבור ?

אור ס. - אם תמתין לפעולת המאוורר כל המים יצאו מפית הרדיאטור בעקבות הלחץ שעולה.

על מנת להוציא אויר ברכבים אלה משאירים את הפקק פתוח דקה-שתיים מרגע הפעלת המנוע

והאויר יוצא. סוגרים.

אם יש ברכב טרמוסטט מחכים לפתיחתו ובודקים שוב מפלס.

• תוכן חדש...