Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם

המערכת בחתימה ואני מנסה לכוון פאזות אקוסטיות בצורה מקצועית ( ולבנות במה טובה )

בשביל זה הורדתי את הדיסק הבא :

http://binkster.net/extras.shtml

טראק מס' 2 מריץ פשוט בדיקה שמאל-ימין , סנטר וסראונד ( פאזות הפוכות )

ביצעתי את זה במערכת ויש לי כמה שאלות :

1.האם הגיוני שלטוויטרים לא משנה הפאזות ? הם חתוכים ב3khz בערך ( אם זה משנה אני אבדוק בדיוק פשוט שיחקתי קצת ואני לא זוכר מה החיתוך המדויק כרגע ) , כשאני מפעיל את הטראק סנטר וסראונד נשמעים בדיוק אותו הדבר ( האוזן שלי בסדר - במיד ובמיד-וופר כן מצליחים לזהות באופן טוטאלי ) , האם לתדרים גבוהים לא משנה פאזות? כרגע הטוויטרים בפאזות הפוכות - ימין ישר , שמאל הפוך רק בגלל שהשמאלי מבחינת דרייבר בודד נשמע לי יותר טוב בפאזה הפוכה..

2.במיד-וופרים הסנטר והסראונד ברורים , אחד ממורכז וגבוה יחסית , השני לא הכי ממורכז אבל נשמע טוב יותר מבחינת באס ועומק - מה אני אמור לחפש? את העומק ? או את המירכוז הגבוה?

במידים לעומת זאת הצלחתי למצוא בשנייה את הפאזות הנכונות ( bandpass של 1-3khz )

בנוסף לגבי טראק 52 - 1kHz inverted polarity

Track 52: 1000 Hz Reversed Polarity. This track is helpful in determining whether your panning is perfectly centered. A centered pan pot combined with identical channel trims and fader levels will result in complete cancellation of this tone. Normal low-level distortion and hiss will let a wee bit of 1000 Hz through but in any case you can center your pan knob by noting the lowest level of audible 1k tone as you turn it.

לפי ההסבר הטראק אמור לבטל את עצמו אם הבמה מאוזנת אם קראתי נכון

משום מה אני עדיין מקבל את התדר ( מידים ומיד-וופרים )

אמנם אם אני הופך פאזה באחד מהדרייברים התדר נשמע יותר גבוה אבל הוא לא מתבטל לגמרי אם הפאזות נכונות

לעומת זאת אם אני הולך לכיוון בין הכיסאות יותר ויותר אחורה לכיסאות האחוריים הוא נשמע יותר ויותר חלש אבל לא מתבטל לגמרי

אני עושה משהו לא בסדר או שלא הבנתי את ההסבר כמו שצריך?

יש מצב שזה נוצר רק עם rear-fill ולא עם במה קדמית בלבד?

תודה רבה לעוזרים ,

אופיר

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

תיקון קל לחיתוכים :

מיד-וופר - 80hz - 1.17khz

מיד - 1.17khz-4.9khz

טוויטר - 4.9khz ומעלה

סלופ של 12db לכולם

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

באותו האופן אפשר לשאול אם יש הסבר עבור חיתוך נמוך יותר של המיד וטוויטר :wink:

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני חייב לנצל זאת ולומר שאצלי ב2 חלקים אני חותך בינהם ב5KHZ וזה נשמע נהדר. משום מה נראה לי שהוופר אצלי מנגן את המידים טוב יותר מאשר הטוויטרים.

פורסם
באותו האופן אפשר לשאול אם יש הסבר עבור חיתוך נמוך יותר של המיד וטוויטר :wink:

השאלה הייתה מפני שכשאני ישבתי ברכבים עם סט 3 חלקים החיתוכים בין המידריינג'ים למידוופרים היו בסביבות ה500-600 הרץ.

וכל רכיב נתן את המקסימום שלו וניגן בצורה מושלמת, השאלה היא אם לא עדיף לתת למידריינג' לנגן מתדרים נמוכים יותר משל מה שיש עכשיו או שזה תוצאה של ניסוי וטעייה וכך התקבלה התוצאה הטובה ביותר?

Mazda 3 Integrated HU + JBL MS-8 | Audison Voce 3Way | Nakamichi PA-2100 | Helix B4 Precision | Hifonics 1206D | AA Arsenal 12

פורסם
השאלה הייתה מפני שכשאני ישבתי ברכבים עם סט 3 חלקים החיתוכים בין המידריינג'ים למידוופרים היו בסביבות ה500-600 הרץ.

וכל רכיב נתן את המקסימום שלו וניגן בצורה מושלמת, השאלה היא אם לא עדיף לתת למידריינג' לנגן מתדרים נמוכים יותר משל מה שיש עכשיו או שזה תוצאה של ניסוי וטעייה וכך התקבלה התוצאה הטובה ביותר?

זה תלוי מאוד ברכיבים / מיקום / התקנה / ניסוי וטעייה..

אין דרך "נכונה"..

פורסם

אף אחד?

• תוכן חדש...