Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרק, צירפתי תמונה מהרשת של אלטרנטור חדש בדיוק כמו שלי מקורי ממבט מלפנים ומאחור, אוליי זה יעזור לך להבין האם זה דגם שהמייצב מתח מובנה בתוכו או חיצוני מכני?

בבקשה לעיונך: F4000119987OCA.JPG

רשום עליו N11 -9987 , אמפר 100.

וזו תמונה נוספת כללית של כל תא המנוע שזהה לשלי בדיוק, בבקשה:

usedtbi.jpg

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

התמונה לי אישית לא עוזרת מכיוון שאינני רואה פרטים כגון: ייצרן/דגם/מק"ט.

כנראה שמייצב המתח (ווסת) הינו פנימי מתחת למכסה האחורי של האלטרנטור.

איזה כייף לי :)

פורסם

אצל כל מתקין אבזרים (כמעט) ואולי גם אצל חשמליות.

אם לא, נסה אצל " י.מ.ר" , זהו ספק שמספק לחנויות ולחשמלאים, נסה לאתר אותו. בספק אם ימכור לפי "מטר" בכמויות קטנות, הוא מוכר לפי גלילים, ואולי יש לו קטנים.

אולי כאן (חיפוש שעשיתי) ,כאמור, אולי:

י.מ.ר ציוד:

כתובת: הנפח 14 חולון

טלפון: 03-5011472

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מרק, רכשתי חוטיי חשמל לביצוע ההתקנה אך איני בטוח אם הם אכן מתאימים להתקנה מסוג זה, החוטים הם בעובי /קוטר חיצוני כולל הבידוד 3 מ"מ ועובי המוליך עצמו 1.5 מ"מ, האם החוטים האלה אכן מתאימים לחיבוריי נורות ראשיים דרך ממסרים וייספקו את "הסחורה" ,מה דעתך אפשר להיות שקט בעניין?

פורסם

היי,

על המוליך עצמו צריך להיות מודפס שטח חתך המוליך ב-mm בריבוע וסוג הבידוד וטמפ' עבודה.

עלייך להשתמש במוליך בעל שטח חתך של 2.5 ממ"ר מצופה PVC תקיני (אני לא מתפשר בעניין)

פורסם
ידידי היקר,

פיוז הגנה על מערכת החשמל לא בוחרים לפי מה עדיף או מה יותר טוב.

במידה ואתה מחבר 2 מנורות של H7 לדוגמא שכול אחת צורכת בסביבות 4.17 אמפר אזי יש לבחור פיוז של 15 אמפר.

פיוז הגנה לאורות ראשיים מומלץ להרכיב כמה שיותר קרוב למצבר או במרחק שלא עולה על 30 סנטימטר.

מרק, כיצד ידעת כמה אמפר צורכת הנורה כדיי לדעת באיזה פיוז להשתמש?

כתוב באיזה שהוא מקום את צריכת החשמל של כל נורה/צרכן?

אגב גם נורה ראשית H4 צורכת בסביבות 4 אמפר כמו נורה H7 ?

כמה "הטווח ביטחון" של הפיוז שמקובל לשים, כלומר אם שתיי נורות H7 כפי שציינת צורכות ביחד בסביבות 8.5 אמפר אז למה למעשה פיוז 10 אמפר אינו מספיק וצריך לבחור ב 15 אמפר?

• ספונסר פורום
פורסם

פיוז של 15 אמפר יספיק.

כל נורה צורכת כ 4.5 אמפר(55וואט חלקי 12 וולט)

אורן

כבר קיבלת תשובה איך מחשבים צריכת זרם של צרכן,הספק חלקי מתח שוו עוצמת זרם.

אורן

פורסם
מרק, כיצד ידעת כמה אמפר צורכת הנורה כדיי לדעת באיזה פיוז להשתמש?

כתוב באיזה שהוא מקום את צריכת החשמל של כל נורה/צרכן?

אגב גם נורה ראשית H4 צורכת בסביבות 4 אמפר כמו נורה H7 ?

כמה "הטווח ביטחון" של הפיוז שמקובל לשים, כלומר אם שתיי נורות H7 כפי שציינת צורכות ביחד בסביבות 8.5 אמפר אז למה למעשה פיוז 10 אמפר אינו מספיק וצריך לבחור ב 15 אמפר?

פעם מישהו כתב לי "הכול בראש שלי" :-) אז אני משתף אותך עם המידע שבראש שלי לגבי צריכת הזרם של מנורות מסוג H7 וגם H4.

טווח הביטחון או ערך הפיוז וגם סוג הפיוז (מהיר/איטי) נקבע על סמך סוג הצרכן כלומר סוג העומס והחיווט החשמלי.

כלל היד האמצעית ערך הפיוז שווה לצריכת הזרם המקסימלית כפול 1.5.

בחירת פיוז למנועי חשמל

יש מנועים שזרם ההתנעה בהם גדול בהרבה מהזרם הניצרך בהמשך הסיבוב. מנועים כאלה דורשים שהנתיך יהיה מסוג:

slo-blo או SB (כך זה נקרא במינוח המקצועי, הכוונה היא ל-Slow-Blow אבל אין מקום על הנתיך לכתוב את הכל). זה "נתיך איטי", שאינו ממהר לעוף עם כל ציוץ של המנוע.

untitled.jpg

פורסם

מרק, לפי הבנתי אם אני מחשב ע"פ הנוסחה המדעית (הספק חלקי מתח שווה עוצמת זרם, 55 וואט חלקיי 12 וולט)+ כלל האצבע שלך (ערך הפיוז שווה לצריכת הזרם המקסימלית כפול 1.5 )אני מגיע למסקנה שכדיי לחבר שתיי נורות ראשיות H4 + שתיי נורות H7 על אותו הקו עליי להשתמש בפיוז הגנה בערך של לא פחות מ-25 אמפר, האם הבנתי נכון או שעדיין אני מפספס משהו?

פורסם

מרק, הסכימה החשמלית שאני מתכוון נראית בדיוק כך: relaycircuit.gif

אני אסביר קצת יותר, השאלה מתיחסת רק לגביי הקו של האורות הגבוהים,כפי שאתה וודאי רואה בסכימה ישנם בסה"כ 4 פנסים שבזמן הדלקת האורות דרך(גבוה) כל ארבעת הנורות צריכות לדלוק בו זמנית, לפיכך אני מבין שעליי לשרשר בין כל ארבעת הנורות ביחד ולחברם לרגל 87 שבממסר, כפי שכבר ציינתי יש שתיי נורות H4 (גבוה/נמוך)+ שתיי נורות H7 (גבוה בלבד), עכשיו השאלה היא כדיי לחבר את כל ארבעת הנורות האלה על אותו הקו באיזה ערך פיוז הגנה היית משתמש,כי למיטב הבנתי 15 אמפר אינו מספיק נכון?

פורסם

אם כפול זרם, אז הפיוז שיהיה כפול, נראה לי ש20 אמפ' יספיק. (לא עשיתי עכשיו חישוב בראש וסליחה)

בזמן הפעלה יתכן שיהיה "פיק" גבוה של צריכה, אם הפיוז 20 אמפר ישרף, שים 25 .

אוקיי, אני כנראה השתמש בעצתו המלומדת של דני, בכל אופן תודה רבה לכל המשתתפים בשירשור על העזרה והאינפורמציה ששיתפתם אותי, אני מרגיש ממש מוכן לביצוע ההתקנה, אם יהיו בעיות בהמשך אני אתייעץ פה שוב.

• תוכן חדש...