Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי זה לא חדש. עוד מאז שהתחלתי לעבוד בבנק (הייתי עובד בנק בעבר במשך שנתיים) כבר אז האנשים שעבדו סביבי תמיד אמרו לי שיש להתנזר מפקדונות של הבנק. מק"מים או גילונים (נקנים מהמדינה) הם האופציה העדיפה כיום.

יש לציין שמק"מ שווה לסגור כאשר יש יותר מ-10K ש"ח בערך, מאחר שעמלות הקניה, עמלות המכירה ודמי השמירה יוצאים יותר מהרווח נטו כאשר סוגרים פחות.

Twincharger Stratified Injection

פורסם
יש לציין שמק"מ שווה לסגור כאשר יש יותר מ-10K ש"ח בערך, מאחר שעמלות הקניה, עמלות המכירה ודמי השמירה יוצאים יותר מהרווח נטו כאשר סוגרים פחות.

תאמין לי, המשפט הזה שווה את כל השרשור הזה. זה מה שניסיתי להסביר בתגובה הקודמת שלי, אבל משום מה אנשים בוחרים להתעלם מזה.

בואו נסכם את זה ככה:

בסכומים של פחות מ-10 אש"ח, הפקדון בבנק יהיה יותר אטרקטיבי.

בסכומים של לפחות 10 אש"ח, כדאי לשקול כבר השקעה באפיקים אלטרנטיביים (אג"חים, קרנות נאמנות וכד').

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
גם למי שיש מיליון שקלים לא מקבל 5% ריבית שנתית (אולי לפני 3-4 שנים). אולי משהו באיזור ה-4% וגם זה לפני ניכוי מס + עמלות סניף למיניהן.

היום מקבלים בלאומי על 400K ש"ח ריבית ריאלית (מדד + ריבית) של 4% לשנה ברוטו.

אפשר לקנות מק"מ שיניב תשואה חסרת סיכון נטו(אחרי מס ועמלות פעולה) של כ-3.5% בשנה וזה גם נזיל לחלוטין.

זו עצה גרועה.

עמלת מינימום לקניית נ"ע היא 26 ש"ח, במכירה ינכו לך עוד 26 ש"ח, סה"כ 52 ש"ח שהם 2.6% מסכום של 2,000 ש"ח.

אחרי הסיפור הזה יישאר לך בתום שנה בערך 1% רווח... :shock:

אה, גם שכחתי את דמי משמרת נ"ע...

פורסם

אם יש לי 20 אלף לדוגמא, ואני בצבא. יש אפשרות לעשות משהו חכם עם הכסף? אם מדובר בריבית של 2.5% לשנה זה אומר שבחודש אני אקבל במקרה הטוב כ40 שקל?!

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

סתם בשביל הסטטיסטיקה:

לפני מספר חודשים השתחרר פיקדון שעשיתי, של 500 ש"ח לחודש במשך 3 שנים. ריבית משתנה.

בסוף התקופה הסכום היה 18,000 ש"ח והריבית בערך 714 ש"ח.

קצת קשה לחשב את עלות העמלות שמסביב (עמלת שורה שהייתה פעם, עמלת שחרור פק"מ,

עמלת "בוא נזמבר אותך כי בא לנו") אבל נגיד שבסופו של דבר נשארו 600 ש"ח.

לדעתי, היתרון העיקרי של הפקדות/חסכונות בסכומים נמוכים הוא האספקט הפסיכולוגי,

העובדה שאתה תמיד שם כסף בצד. רווח לא מקבלים מזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
היום מקבלים בלאומי על 400K ש"ח ריבית ריאלית (מדד + ריבית) של 4% לשנה ברוטו.

זו עצה גרועה.

עמלת מינימום לקניית נ"ע היא 26 ש"ח, במכירה ינכו לך עוד 26 ש"ח, סה"כ 52 ש"ח שהם 2.6% מסכום של 2,000 ש"ח.

אחרי הסיפור הזה יישאר לך בתום שנה בערך 1% רווח... :shock:

אה, גם שכחתי את דמי משמרת נ"ע...

בדקתי עכשיו עם מספרים בבנק יהב, עבור סכום של 10K:

תשואה ברוטו לשנה נכון להיום 4.2%

מס 10% על הרווח (0.4%)

עמלת המינימום לכל פעולה בניירות ערך היא 15 ש"ח או 0.1% (0.3%)

דמי ניהול רבעוניים 0.125%X4 זה (0.5%)

------

תשואה שנתית נטו ל-10,000 ש"ח: 3%

המסקנה - אם אין לכם צורך בכסף בוודאות בשנה הקרובה ואתם יכולים להוציא מהפקיד בנק שלכם יותר מ-3% אחרי מס ועמלות, אז עדיף פקדון.

אם יש לכם כמה עשרות אלפי שקלים ואתם רק מחכים לזקנה שתפרסם כבר את הראלי יד ראשונה למכירה - עדיף מק"מ, בגלל הנזילות.

פורסם

BG41, אתה טועה ומטעה.

המס על רווחי הון הוא בשיעור של 20%.

דמי ניהול רבעוניים הם בד"כ אחוז כלשהו מגודל התיק, אבל יש להם מינימום.

התמונה הרבה פחות ורודה ממה שאתה מצייר אותה.

בנוסף, שים לב לתגובה מעלי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...