Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אתמול היה לי תקר בגלגל האחורי. הלכתי לפנצ'ר מעאכר שאמר לי שהצמיגים המותקנים אינם מתאימים לדרישות היצרן. הוא טען שבאוטו הזה (גולף 2002 2000 סמ"ק) צריך להתקין צמיגים עם דירוג מהירות V ולא T כמו שמותקנים אצלי (אגב מותקנים צמיגים בריטיים של קלבר ב- 430 שקל לצמיג).

המעאכר טען שמאד מסוכן לנסוע עם צמיגים בדירוג מהירות T (כאשר מומלץ דירוג V). הוא אומר שמבנה הצמיג שונה מאד והרכב לא יציב.

עוד הוא אמר שאם חס וחלילה אני אהיה מעורב בתאונת דרכים, בוחן התנועה של המשטרה וחברת הביטוח יאשימו אותי (הנהג) על כך שלא הרכבתי ברכב צמיגים המומלצים ע"י היצרן.נשמע לכם הגיוני?

בדיקה בספר הרכב לא העלתה דרישה שכזו לצמיגים מסוג V. בספר הרכב היו מצויינים דרוגי המהירות השונים. כמו כן היה כתוב שאם רכבך מסוגל לנסוע יותר מהר מדירוג המהירות של הצמיג יש לידע את הנהגים הנוהגים ברכב שלא יעברו את המהירות המותרת על פי הצמיג.

מה אתם חושבים? להחליף צמיגים או שמישהו מנסה לעשות עלי פה קופה?

תודה

פורסם

הפאנצ'ר מאכער שלך צודק, ועליך לברך על כך שנפלת על כזה בעל מקצוע.

קוד מהירות T הוא עד 190 קמ"ש, והוא נמוך מידי עבור הרכב שלך (אאל"ט, עליך להשתמש בצמיג בעל קוד V לפחות). שימוש בצמיג שכזה אכן עלול לגרום לתאונה, והתקנתו ברכב בניגוד להוראות הינה דבר לא חוקי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה על התגובה.

בעיניין בעל המקצוע: איך זה יכול להיות שרכב משפחתי רגיל - שאני לא עובר איתו את ה-130 קמ"ש צריך צמיג ל 240 קמ"ש? חוץ מזה איך יכול להיות שבעל מקצוע מוכר לי צמיג שלא מתאים לאוטו - הרי הוא יכול להרוויח יותר אם הוא ימכור לי מוצר יותר יקר. וגם לו יש אחריות כי יש קבלות על הקניה - כלומר - אם תהיה תאונה יוכלו לבוא גם אליו בטענות.

תודה

פורסם

א) האוטו שלך יכול להגיע גם ל180 ויותר - אתה צריך צמיגים מתאימים לזה - הT מתאים עד ל190 - בא לך להסתכן ב10 קמ"ש?

ב) לא מדובר רק על מהירות אלא גם על חוזק המבנה הפנימי של הצמיג תוסיף לשיקול גם משקל של רכב מלא

לגבי הדביל שהדביק לך צימיגם לא מתאימים - הוא חובר עם יצרן או יבואן צמיגי זבל ומבחינתו הוא מוכר מאות כאלה ועושה רווח על כמות ולאו דווקא על איכות - ויש מצב טוב שהוא מקבל אחוזים ממנו-מי שזה לא יהיה-פשוט תתרחק ממנו!

בקיצור לא כל פאנצ'ר הוא מאכר אבל רצוי שיבין קצת בצמיגים :)

פורסם

לא קשור למהירות שאתה רוצה להגיע, צמיגים בעלי אינדקס מהירויות גבוהות בנויים אחרת והם חזקים יותר. המחיר בהתאם, צמיגים בעלי אינדקס מהירויות נמוכות עולים הרבה פחות (בגלל המבנה והליך יצור יותר זול). אני הרכבתי W, למרות שאני נוהג במהירויות חוקיות פחות או יותר.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

היי,סליחה שאני מפריע לפותח השירשור, אבל זה באותו נושא,לי יש גולף 99 מנוע 1800 אוטומטית,שמתי צמיגים של דאנלופ sp 400. האם צמיגים אלו הם v ? או t?

תודה לעונים.

פורסם
א) האוטו שלך יכול להגיע גם ל180 ויותר - אתה צריך צמיגים מתאימים לזה - הT מתאים עד ל190 - בא לך להסתכן ב10 קמ"ש?

ב) לא מדובר רק על מהירות אלא גם על חוזק המבנה הפנימי של הצמיג תוסיף לשיקול גם משקל של רכב מלא

לגבי הדביל שהדביק לך צימיגם לא מתאימים - הוא חובר עם יצרן או יבואן צמיגי זבל ומבחינתו הוא מוכר מאות כאלה ועושה רווח על כמות ולאו דווקא על איכות - ויש מצב טוב שהוא מקבל אחוזים ממנו-מי שזה לא יהיה-פשוט תתרחק ממנו!

בקיצור לא כל פאנצ'ר הוא מאכר אבל רצוי שיבין קצת בצמיגים :)

קלבר נחשב לצמיגים זבל? לא נראה לי....

לגבי המהירות: אני אף פעם לא עובר את ה 130 - האם זה משנה משהו?

פורסם

אז בשביל מה מייצרים את הצמיגים האלה,

בשביל חדוות היצירה ?

לפי מה שאתה אומר, הצמיגים האלה לא שווים כלום.

והשימוש בהם אסור על פי חוק

אז איך זה שכל היצרנים הרציניים מייצרים צמיגים מהסוג הזה ?

פורסם

כמו שכבר אמרו מדובר במבנה צמיג חזק יותר, לדוגמא הטבלה יכלה להראות כך :

T 190 קמ"ש או 1500 קילו

V 240 קמ"ש או 2000 קילו

גולף שוקלת 1280 קילו, תוסיף לזה משקל של נוסעים שזה ממוצע של 5 כפול 70 קילו, שזה 350 קילו

ועוד 20 קילו מטען לכל נוסע, הגעת ל1730 קילו, שזה נגיד 230 קילו יותר מהמקסימום שלצמיג T מותר לשאת

או לחילופין, רכב עם מקדם אחיזה X במשקל Y מפעיל ככה וככה לחץ על הצמיג, ולכן הוא צריך צמיג יותר חזק

מאשר רכב אחר יפעיל עליו כי לרכב האחרת יש פחות משקל\פחות אחיזה

לדוגמא

פורסם
אז בשביל מה מייצרים את הצמיגים האלה,

בשביל חדוות היצירה ?

אתה היית רוצה שכל הצמיגים לכל המכוניות יהיה זהים, ברוחב 245 פרופיל 30 קוטר "22 ובמחיר של 4,000 ש''ח ליחידה?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

או במילים אחרות, יש רכבים חלשים יותר ו/או קלים יותר שיתאימו להם צמיגים בעלי דרוג מהירות נמוך יותר.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

• תוכן חדש...