Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבוע המזגן של הרכב הפסיק לקרר כשהלכתי למוסך נאמר לי אחרי בדיקה שהבעיה היא במחשב המנוע של הרכב ויש להחליפו שאלתי היא האם ממצא זה יכול להיות נכון? מהו הטיפול המומלץ ומהי העלות של הטיפול הרלוונטי? היכן ישנו מקום אמין שבו אוכל לטפל בבעיה ? אשמח לשמוע חוות דעת והמלצות

פורסם

איזה פיאט פונטו ומה שנת הייצור?.

יש הבדל בין פונטו דור 1 ובין פונטו ספייס, בין מזגן מקורי ובין מזגן ישראלי.

סכוי מאוד קלוש שמחשב נהול המנוע אינו מוציא אות הפעלה למדחס המזגן ובדרך כלל יש סיבות אחרות לתקלת המזגן.

מהיכן אתה בארץ?, כי אולי ניתן יהיה לכוונך למומחים יותר בנושא מזגנים בכלל ובפיאט בפרט.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הפונטו היא פונטו ספייס שנת 2001 והמזגן הוא מקורי. לפני כן הייתי אצל חשמלאי שניתן לסמוך עליו והוא אמר שזה לא משהו ששייך לחשמל של הרכב (פיוזים וכד') אני מאשקלון האם יש מוסך מומלץ באיזור אשקלון עד ראשון?

פורסם

בדקתי את הרכב אצל מומחה מזגנים והדיאגנוזה שלו הייתה שישנה בעיה עם המחשב של המזגן ברכב (ולא של מחשב המנוע) ולכן יש להתקין מע' ממסר שתעקוף את הפעולה של המחשב וכך המזגן יפעל שוב (החלפת המחשב היא יקרה ולכן הוא הציע אלטרנטיבה זו) שאלתי היא מה המשמעות של תיקון זה? האם אותו מחשב אינו אחראי על פעולות נוספות ברכב והתקנת אותו מעקף רק יפגע בתפקוד הרכב בטווח הבינוני רחוק? בנוסף הוא הציע לי להחליף מסנן (כי הוא סתום) ולהוסיף גז ושמן (למה שמן?) מה העלויות של טיפולים אלו והאם מה שהוא הציע נשמע אמין?

פורסם
להוסיף גז ושמן (למה שמן?) מה העלויות של טיפולים אלו והאם מה שהוא הציע נשמע אמין?

למה שמן? יכול להיות שחסר שמן ויש נזילה למשל או אולי שמן נזל בגלל דליפה במערכת מיזוג.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ישנם הוראות ברורות לגבי בדיקת כמות השמן במערכת המזגן ו/או טיפול והוספת כזה.

בכל אופן, עת חוסר גז, יוצא בדכ גם כמות של שמן, ועת החלפת מכלולים, יש איבוד שמן כנל.

לכן, באם אין מדובר בהוספת כמות קטנה של גז בלבד, אלא טיפול הכולל הח' מייבש (פילטר) ו/או כל חלק אחר, נהוג לבצע ואקום, להוסיף שמן, ואז להכניס גז לפי משקל בהוראות היצרן.

למותר לציין, שטרם ביצוע מעקף, הייתי ניגש למקום שרפי ציין, ובודק את האפשרות של כשל בנתון מסויים ליח' הבקרה.

אולי לבסוף, יחליטו על מעקף, אך בדיקה כזו כדאית.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מי הוא ה"מומחה למזגנים" והיכן?.

בפיאט פונטו ספייס אין מחשב למזגן בכלל.

ביצוע מעקף כלשהוא ללא ידע, הכרות עם הרכב ושרטוט חשמלי מדויק של המע' הנו מסוכן.

פיקוד הפעלת מדחס המזגן עובר גם דרך מחשב נהול המנוע אבל יש עוד הרבה גורמים אחרים בדרך שמאחד מהם כנראה נובעת הבעייה והיא עלולה להיות גם פשוטה ביותר כנתיך (פיוז ויש כמה כאלו), ממסר (יש 2), חוסר גז, מתג לחץ (קוודרינרי) פגום, טרמוסטט מאדה פגום, נתק חשמלי ועוד.

מה שהצעתי לך הוא הפתרון המקצועי והטוב ביותר, אם כי הוא מצריך קצת נסיעה (בגלל המרחק, תאם בואך מראש).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אותו איש מזגנים אמר לי שיש בעיה בקופסא האלקטרונית ששולטת על המזגן שלא נותנת למדחס את הפקודה להכנס לפעולה,ולכן צריך לעקוף אותה (זה יעשה ע"י התקנת ממסר) האם זה נשמע הגיוני ? והאם התקנת המעקף עם הממסר יכולה להפריע לפעולה של מע' אחרת או חלק אחר, כלומר האם היא מסוכנת ? יכול להיות שהמסנן סתום למרות שלפני התקלה המזגן עבד טוב?

• תוכן חדש...