Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אתמול שמתי לב שיש לי נזילת מים מהצינור שמחזיר את המים מהמנוע לרדיאטור ליד בית הטרמוסטט.

היום בבוקר החלפתי את הצינור (רק 50 שקל, יצאתי בזול) בזמן ההחלפה שמתי לב שהפלאנץ' שמחבר את הצינור לבית הטרמוסטט די אכול והייתי רוצה להחליף אותו. השאלה שלי הם:

• האם צריך להשתמש בחומר מיוחד כדי לאטום?
  • האם יש דברים נוספים שצריך לשים לב אליהם בזמן פירוק והרכבה? (2 ברגים בסה"כ)

תודה מראש לכל העונים,

מיקי

פורסם

לא צריך חומר איטום, עם הפלאנג' אמורות לבוא שלוש גומיות טבעת, אחת שמתלבשת מסביב לטרמוסטט ועוד שתיים, אחת מכל צד.

אם הטרמוסטט ישן, יתכן שעם הוצאת הפלאנג' אתה תקרע את הגומיה של הטרמוסטט ואז תצטרך להחליפה על ידי הוצאתו של הטרמוסטט. בהוצאת הטרמוסטט ישפכו מכיוונו מי קירור, תדאג שיש לך נוזל קירור ספייר ובסוף לאחר כל התהליך תצטרך להשלים נוזל קירור ולנקז אוויר מהמערכת.

פורסם

תודה על התשובה.

אני לא מתכוון לפתוח את כל בית הטרמוסטט, אלא רק את המחבר. האם עדיין צריך את כל גומיות האיטום? לגבי הנוזלים הנושא מוכר.

צירפתי תמונה (הורדה מאחד השירשורים) שבה סימנתי את המחבר(פלאנג') שאותו בלבד אני רוצה להחליף.

DSCN40991.JPG

פורסם

הגומיה שמסביב לטרמוסטט צמודה אל הפלאנג' ועם הזמן התייבשה\נמסה\נדבקה אליו, וכך כאשר תפתח את הפלאנג' יתכן וחלק מהגומיה של הטרמוסטט יתלש - במצב זה אני ממליץ להוציא את הטרמוסטט ולהחליף את הגומיה שלו.

לפז'ו 309 שלי פלאנג' עלה 50 שקלים, וטרמוסטט תחליפי גרמני גם 50 שקלים ושניהם כוללים את כל הגומיות.

פורסם

אתה חייב להצמיד את הפלאנג' לבית הטרמוסטט עם דבק סיליקון אדום\שחור יעודי שעמיד לטמפ' גבוהות.

עולה 10 שח לטיובה שתספיק לך ל20 אטימות כאלה.

תיזהר לא למרוח יותר מידי כדי לא לפגוע בפעולה של הטרמוסטט.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

עמית, אתה בטוח בזה?

לדעתי גומיה אחת מסביב לטרמוסטט ועוד שתי טבעות אחת מכל צד זה די והותר - ככה עשיתי אצלי ואין טיפונת של נזילה, סליחה, אני השתמשתי רק באטם שמסביב לטרמוסטט ובטבעת אחת וזה עדיין מרגיש אטום ויציב.

אתה תראה שכאשר תשים את האטמים אתה ותסגור תא הפלאנג' בלחץ זה יתן לך הרגשה שזה אטום מעל ומעבר.

פורסם

אני לא הייתי סומך על הגומיה המסכנה שמסביב לטרמוסטט , ראיתי שמשתמשים בסיליקון הזה בכל הפלאנג'ים של הפיג'ו שיצא לי לראות.

בכל מקרה זו ידועה כנקודה חלשה, ולא יזיק סיליקון מסביב לגומיה ליתר בטחון.

פורסם

למרוח סיליקון אדום אבל לא הרבה וזה בנוסף לגומיה.

לא יודע איזה 3 גומיות מדברים פה אבל אם תקנה פלאנץ' מים מקורי וטרמוסטת מקורי מה שתקבל זה רק גומיה אחת שיש מסביב לטרמוסטת .

פלאנץ' מקורי מהחברה עלה לי גרושים (כמה עשרות שקלים), 100 ש"ח + מע"מ ויש לך גם טרמוסטת מקורי.

לדעתי מומלץ להשקיע עוד קצת ולקנות חלקים מקורים .

פורסם

עם הפלאנג' באות 2 גומיות "O". אם לא באות, לדעתי תקנה מתאימות כאלה בנפרד ו-ותר על הסיליקון (וידוי - אני די מכור לסיליקון, חצי מתא המנוע שלי מרוח בסיליקון שחור, אבל לא הפלאנג' :D).

התחליפיים טובים לא פחות, אבל אם אלה באמת המחירים של מקורי, קנה אותם לטובת השקט הנפשי שלך.

פורסם

ארז עד כמה שזכור לי הפלאנג' ב 309 שלך שונה מהמנוע 1400 המדובר, לא ידוע לי על גומיות לפלאנג'.

• תוכן חדש...