Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכתבה שפורסמה היום בYNET.

ואני שואל מה לעזעזל? איפה ההגיון?

מחר אני יכול לשרוט פגוש ולקבוע שזה טוטאל לוס?

מה דעתכם?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הם נפלו על הראש, אני מרגיש שאין סוף

לשיעמום של נבחרי העם בכנסת עם החיקוקים המשונים שלהם.

כיום: סקודה סופרב 2013 (שטים לנו בהנאה)

רנו קליאו ספורט 2.0

סיאט איביזה Turbo 20v

פורסם

:drinking:

אני לא מאמין עד כמה יכול להיות משרד ממשלתי מטומטם!

קראתי את הכתבה וניקרעתי מצחוק, זה בכלל לא הגיוני!

כל טמבל ללא ידע במערכות הרכב יוכל להיות שמאי?

נגיד והמטרה היא להוריד מחירים בענף, מה הבעיה לקבוע מחירון לשירותים ששמאי נותן? (שגם היום די קבוע ושמאי לא יכול להפריז בדרישה לתשלום מעבר למה שמקובל בשוק)

נו טוב, זה יצא מאותו חמור שהחליט שנהגי משאיות לא עובדים מספיק קשה אז נאשר למעסיקים לתת להם לנהוג עוד כמה שעות ביום :lol: (אז מה אם תאונות הדרכים הן מכת מדינה, גם כככה יפטרו אותי בבחירות הבאות...)

פורסם

הבנתי שאיגוד השמאים לא מתכוון לעשות להם חיים קלים בנושא ומתכוונים ללכת עד הסוף בכדי למנוע מזה לקרות.

אבל תיאורתי אם דבר כזה קורה אנחנו באמת בצרות,כל שרלטן הכי קטן יוכל להנות מזה

יהיה לרפי גינת הרבה מאוד עבודה

נראה שהממשלה הזאת ירדה מהפסים לקראת סוף הקדנציה,הם מריחים שהם הולכים לעו, אז הם מנסים לעשות כמה שיותר נזק לפני זה,בדיוק כמו עם החוק מיסוי על קרנות השתלמות,כאילו שאנחנו לא משלמים מספיק מיסים גם ככה

פורסם

מתחילת שנות התשעים חברו שמאי הרכב עם חברות הביטוח ,ונוצרו מונופולים לתיקון נזקים תאונתיים הידועים כמוסכי הסדר ,שכל מטרתם הגדלת הרווח ומניעת רמאויות מצד המוסכים

היום כלל חברות הליסינג אינן מבטחות ,וצווי הפיקוח אשר הוטלו על ידי האוצר גרמו למבטחת להטיל ספק בצורך קיומו של זה ,ולמעשה הפכו לנטל כאשר הם מייצגים נאמנה את הלקוח .

למעשה השמאים כרתו את הענף עליו הם ישבו בכך שהפכו להיות "שמאי בית" מועסקים ישירות על ידי חברות הביטוח ובכך הפכו לחותמת גומי וכמעט כל ענף שמאות הרכב הופרט

זהו שעור לכולנו ,אל לנו לאבד את יושרנו המקצועי (בכל תחום) אל מול הרווח המהיר ,יש לחשוב על דור העתיד ,ועם מי אנו כורתים ברית

אכן רעיון עצוב ,אך מתבקש ,כולי תקווה כי רעיון גרוע זה יגנז ,אך אני בספק אל מול הלובי הרחב של חברות הביטוח בארץ

פורסם

אני מבין מאוד קטן בתחום הזה. אבל כאחד שמעורב בענף הרכב אני כן רואה דברים ואני כן יודע לומר שהתחום הביטוחי נמצא היום בבור כל כך עמוק, שאולי כל שינוי יכול רק להרים אותו. כאחד עם אמונה מאוד קטנה בממסד אני לא פוסל את האפשרות שהורדת רגולציה מהתחום הזה יכולה להתגלות בעתיד כמשהו טוב.

המצב היום הוא שהרוב המכריע של תביעות הביטוח הן תביעות שהיו צריכות להראות אחרת או שלא היו צריכות להיות בכלל, בהמון מקרים עם שיתוף פעולה של הלקוח, המוסך, השמאי וחברות הביטוח. כמעט כולם מרמים את כמעט כולם וכל זה בא על חשבון אלו שלא מוכנים לרמות:

לקוחות שלא מוסרים מפתחות לגנבים או שמים מדבקה מודפסת עם הקוד של הרכב ליד הקודנית או על שלט האיתוראן נדפקים כי מחיר הפרמיה שלהם עולה ביחד עם עלייה בדרישות המיגון ועלייה בעלות ההשתתפות העצמית, מוסכים שלא מסכימים לנפח תביעה שתכסה את עלות ההשתתפות העצמית של הלקוח או אפילו תכניס לכיסו כסף ועקב כך נשארים עם מחלקת פחחות שוממת, שמאים שלא מוכנים לרמות בשביל פרנסה, וחברות הביטוח שמפסידות כסף ומעלות את הפרמיה כדי לנסות להרוויח.

פורסם
אני מבין מאוד קטן בתחום הזה. אבל כאחד שמעורב בענף הרכב אני כן רואה דברים ואני כן יודע לומר שהתחום הביטוחי נמצא היום בבור כל כך עמוק, שאולי כל שינוי יכול רק להרים אותו. כאחד עם אמונה מאוד קטנה בממסד אני לא פוסל את האפשרות שהורדת רגולציה מהתחום הזה יכולה להתגלות בעתיד כמשהו טוב.

המצב היום הוא שהרוב המכריע של תביעות הביטוח הן תביעות שהיו צריכות להראות אחרת או שלא היו צריכות להיות בכלל, בהמון מקרים עם שיתוף פעולה של הלקוח, המוסך, השמאי וחברות הביטוח. כמעט כולם מרמים את כמעט כולם וכל זה בא על חשבון אלו שלא מוכנים לרמות:

לקוחות שלא מוסרים מפתחות לגנבים או שמים מדבקה מודפסת עם הקוד של הרכב ליד הקודנית או על שלט האיתוראן נדפקים כי מחיר הפרמיה שלהם עולה ביחד עם עלייה בדרישות המיגון ועלייה בעלות ההשתתפות העצמית, מוסכים שלא מסכימים לנפח תביעה שתכסה את עלות ההשתתפות העצמית של הלקוח או אפילו תכניס לכיסו כסף ועקב כך נשארים עם מחלקת פחחות שוממת, שמאים שלא מוכנים לרמות בשביל פרנסה, וחברות הביטוח שמפסידות כסף ומעלות את הפרמיה כדי לנסות להרוויח.

מה אתה רציני במה שאתה אומר

נכון שתחום הביטוח נמצא בבור, תאר לעצמך כל אחד יהיה שמאי זה לא רציני זה עוד תרגיל ? וגם אם כן חברות ביטח לא יקבלו את הדוחות של לא שמאים ! המון המון כלי רכב יצאו מכלל פיקוח !

פורסם

הלואי וזה באמת היה צחוק

כי כל שמאי שמבין ענין מבין שזה לא רציני ולא פרקטי?

עוד מעט כל אחד יהיה רופא שוטר וטייס :roll:

אני יהיה ראש ממשלה

פורסם

הדבר הפשוט (מאוד) שיקרה הוא שאיגוד השמאים יערוך קורסים ומבחןניםמשלו כדי לקבל אליו חברים,

חברות הביטוח יקבלו חוות דעת של שמאים המאושרים ע"י איגוד השמאים.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לאחר שהתלהמתי וכתבתי תגובה ל YNET (שפורסמה) חשבתי בנושא שוב.

ראשית, ברור לי שהמהלך מקורו בחברות הביטוח שרוצות "לחסוך" את עלות השמאי ולשלם תביעות על פי קביעות מוסך שיבוקרו על ידי "בקר" בחברת הביטוח.

לאחר ששקלתי את הרעיון וחזרתי לזכרונות שמלפני שנת 1980, תקופה בה לא היה פיקוח וכל אחד היה יכול להכריז על עצמו שמאי רכב, הגעתי למסקנה שהרעיון לא נורא כל כך. לפחות לא לי כשמאי.

כבר אז, כל מי שהיה מקושר לחברות ביטוח קיבל עבודה וכל מי שלא היה מקושר - התפרנס בדוחק. אותו דבר היום למעט הבדל קטן. לא רק המקושרים אלא גם אנשי ה YES MAN של המבטחות נכללים ברשימות וכן כל אלה המוכנים לעבוד בשכרי טרחה ברמות שאינן מאפשרות מתן שירות ראוי ללקוח.

אם תתקבל ההצעה, יצוצו כל מיני "שמאים" שיהיו עשוי דברה של חברת הביטוח (בעיקר כפי הנראה בעלי מוסכים שיערכו את ה"שמאות") ואז יפנו המבוטחים המרומים לשמאים האמיתיים, אשר מספרם יגדל כי חברות הביטוח "יפטרו" רבים, ואותם השמאים שלא יהיו מחוייבים יותר לשכרי הטרחה המגוחכים של חברות הביטוח יוציאו שומות ראויות ובשכר טרחה ראוי ובסופו של יום ישלמו המבטחות כפל כפליים בבתי המשפט שהרי ברור שלא יוכל לעמוד פחח מול שמאי בבית המשפט...

אז במחשבה שנייה, לנו השמאים, הרעיון אינו רע כלל ועיקר.

מי שיפסיד בגדול יהיו המבוטחים מאחר ואם לא יהיו שמאים מוסמכים על ידי משרד התחבורה, המבוטחים לא יוכלו להזמין שמאי מטעמם מלכתחילה, כפי שהיום מעוגן בהסדר השמאים (הרע מעיקרו), ויצטרכו להשקיע משאבים רבים בהתמודדות עם המבטחות.

אשמח לשמוע דעות שלכם בנושא

פורסם
מתחילת שנות התשעים חברו שמאי הרכב עם חברות הביטוח ,ונוצרו מונופולים לתיקון נזקים תאונתיים הידועים כמוסכי הסדר ,שכל מטרתם הגדלת הרווח ומניעת רמאויות מצד המוסכים

היום כלל חברות הליסינג אינן מבטחות ,וצווי הפיקוח אשר הוטלו על ידי האוצר גרמו למבטחת להטיל ספק בצורך קיומו של זה ,ולמעשה הפכו לנטל כאשר הם מייצגים נאמנה את הלקוח .

למעשה השמאים כרתו את הענף עליו הם ישבו בכך שהפכו להיות "שמאי בית" מועסקים ישירות על ידי חברות הביטוח ובכך הפכו לחותמת גומי וכמעט כל ענף שמאות הרכב הופרט

זהו שעור לכולנו ,אל לנו לאבד את יושרנו המקצועי (בכל תחום) אל מול הרווח המהיר ,יש לחשוב על דור העתיד ,ועם מי אנו כורתים ברית

אכן רעיון עצוב ,אך מתבקש ,כולי תקווה כי רעיון גרוע זה יגנז ,אך אני בספק אל מול הלובי הרחב של חברות הביטוח בארץ

שכחת פרט אחד: לפי הוראת המפקח על הביטוח, החל משנת 2003 הלקוח בוחר את השמאי ולא חברת הביטוח:

http://dover.mof.gov.il/Mof/Dover/MofDoverTopNav/MofDoverSubjects/MofDoverSubjects_2002/MofDoverSubjects_2002_06/Subject25_2002_6_25.htm

פורסם
שכחת פרט אחד: לפי הוראת המפקח על הביטוח, החל משנת 2003 הלקוח בוחר את השמאי ולא חברת הביטוח:

http://dover.mof.gov.il/Mof/Dover/MofDoverTopNav/MofDoverSubjects/MofDoverSubjects_2002/MofDoverSubjects_2002_06/Subject25_2002_6_25.htm

אתה טועה חלקית אמנם הלקוח בוחר את השמאי אבל השאלה מהיכן אתה בוחרוהתשובה כמובן מהרשימה של שמאי חוץ של המבטחת..

וכמו שאמר אחד השמאי הוותקים "אם אתה לוקח כופסת גפרורים לא משנה איזה גפרור תיקח כולם יהיהו בעלי ראש אדום גוף לבן"

אתו דבר גם פה אתה בוחר את השמאי אבל הוא כפוף לחברת הביטח.

וזה לא משנה אם תבחר את א. או את ב. וגם אם זה יהיה ד.

פורסם

למרות שאנחנו "אור לגויים" וביחוד בנושאי רכב ותחבורה, מעניין איך מתבצעים כל עסקי ביטוח הרכב, שמאות, תיקונים, תשלום וכו' במדינות נחשלות ומפגרות כארה"ב, קנדה, אירופה וכו'.

אולי יש למישהוא מידע בנושא אצלם וכדאי למדינת ישראל המתקדמת, נאורה וחכמה ללמוד בכל זאת משהוא.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...