Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז ככה:

קניתי את האוטו לפני 3.5 חודשים, והיו לי סימנים של קצף ישן במיכל עיבוי. לא יחסתי לזה חשיבות, כי היה לו מנוע שהוחלף לפני שנה. ועד לפני חודש הכל היה בסדר גמור. אלא שפתאום נוזל קירור התחיל להיעלם ואני לא רואה נזילות בעין.

השמן הוחלף לפני כ-6000 ק"מ, ובינתיים כבר רכש צבע שחרחר (וזה טבעי לדעתי), וחוץ מזה ראיתי פעם או פעמיים בועת אויר על המדיד וזהו.

ולאחר הוספת נוזל קירור בפעם האחרונה, הופיע קצף בצבע בז' במיכל עיבוי.

כדאי לבדוק ו/או לשתוף את מע' קירור לפני שאני רץ לגרד כסף לפקונג ראש? :oops:

אה, מדובר במנוע D6E בתוך וולקן (1900).

לב :roll:

Spirit In The Dark

פורסם

בכל מקרה אל תסיק מייד שיש בעית אטם ראש מנוע, אלא גש למוסך המתמחה בסוג רכב זה ושם יבצעו בדיקת דליפות לחץ במנוע ולפי זה ידעו מה מצב אטם הראש ואידיקציות נוספות.

הבדיקה נעשית ע"י החדרת לחץ מבית המצת אל תא השריפה במנוע.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

תבדוק במדיד של השמן אם השמן הוא קצת כמו מים ואם המפלס שלו עלה באופן ניקר

עוד שיטה לבדוק אם הלך אטם רק היא לפתוח את המכסה שבו מוסיפים שמן {שדרכו אפשר לראות את השסתומים (לפחות אצלי ככה ) }

ותראה אם יש קצץ אם יש קצף זה אומר שיש נזילה של מים לתוך השמן או הפוך

אצלי באוטו גם היה אוטו בעיה לא ראיתי נזילה בסוף הסתבר שזה חור קטן קטן אז תבדוק לפני שאתה מסיק מסקנות !

פורסם

תודה רבה :)

:?: מישהו יכול להמליץ על מוסך סיטרואן בירושלים שיכול לעשות את הבדיקה עליה דיבר רפי לין?

Spirit In The Dark

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
תבדוק במדיד של השמן אם השמן הוא קצת כמו מים ואם המפלס שלו עלה באופן ניקר

עוד שיטה לבדוק אם הלך אטם רק היא לפתוח את המכסה שבו מוסיפים שמן {שדרכו אפשר לראות את השסתומים (לפחות אצלי ככה ) }

ותראה אם יש קצץ אם יש קצף זה אומר שיש נזילה של מים לתוך השמן או הפוך

אצלי באוטו גם היה אוטו בעיה לא ראיתי נזילה בסוף הסתבר שזה חור קטן קטן אז תבדוק לפני שאתה מסיק מסקנות !

מה הכוונה חור קטן ? איפה היה החור ?

אצלי ברכב יש בריחה של מים לקרטר אבך אין מעבר של שמן למיכל המים זה אומר משהו ?

בכל יום שהאוטו נוסע יורדת ההסתברות שהוא ייסע מחר

פורסם
טוב, אז ככה:

קניתי את האוטו לפני 3.5 חודשים, והיו לי סימנים של קצף ישן במיכל עיבוי. לא יחסתי לזה חשיבות, כי היה לו מנוע שהוחלף לפני שנה. ועד לפני חודש הכל היה בסדר גמור. אלא שפתאום נוזל קירור התחיל להיעלם ואני לא רואה נזילות בעין.

השמן הוחלף לפני כ-6000 ק"מ, ובינתיים כבר רכש צבע שחרחר (וזה טבעי לדעתי), וחוץ מזה ראיתי פעם או פעמיים בועת אויר על המדיד וזהו.

ולאחר הוספת נוזל קירור בפעם האחרונה, הופיע קצף בצבע בז' במיכל עיבוי.

כדאי לבדוק ו/או לשתוף את מע' קירור לפני שאני רץ לגרד כסף לפקונג ראש? :oops:

אה, מדובר במנוע D6E בתוך וולקן (1900).

לב :roll:

לעניות דעתי אין(כמעט) חשש לפריצה באטם ראש המנוע.

זה שאינך רואה נזילה, זה לא אומר שהיא אינה קיימת.

גש למוסך או למכון רדיאטורים ובקש בד' מע' קירור בלחץ ע"מ לאתר נזילות.

באם קיימת נזילה, אשרייך ומצאת את בעיית העלמות המים, תקן אותה ובצע שטיפה למערכת.

באם לא אותרה נזילה אזי לבצע את הבד' עליה רפי דבר, ניתן לבצע כיום גם בד' פשוטה יותר ע"י מבחנה עם פומפה, שבתוכה נוזל כחלחל.

מצמידים את המבחנה אל פתח מילוי הרדיאטור ומפמפמים, ע"י שינויי או אי שינויי

גוון צבע הנוזל במבחנה ניתן לדעת - באם ישנו מעבר דחיסה למע' הקירור.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
D6E בתוך וולקן (1900)

זה מנוע עם קרבורטור??

ממש לא. מנוע כמו של BX GTI/205 GTI 1.9 (בלי איירפלאוומטר) רק אם סעפת מפלסטיק.

אפשר לארגן תמונה...

לב

Spirit In The Dark

פורסם

לעניות דעתי אין(כמעט) חשש לפריצה באטם ראש המנוע.

זה שאינך רואה נזילה, זה לא אומר שהיא אינה קיימת.

גש למוסך או למכון רדיאטורים ובקש בד' מע' קירור בלחץ ע"מ לאתר נזילות.

באם קיימת נזילה, אשרייך ומצאת את בעיית העלמות המים, תקן אותה ובצע שטיפה למערכת.

באם לא אותרה נזילה אזי לבצע את הבד' עליה רפי דבר, ניתן לבצע כיום גם בד' פשוטה יותר ע"י מבחנה עם פומפה, שבתוכה נוזל כחלחל.

מצמידים את המבחנה אל פתח מילוי הרדיאטור ומפמפמים, ע"י שינויי או אי שינויי

גוון צבע הנוזל במבחנה ניתן לדעת - באם ישנו מעבר דחיסה למע' הקירור.

עמית

כן, גשתי למוסך פלגר בירושלים, וביקשתי בדיקת קומפרסיה. הסברתי שאני חושד באטם ראש. הם הוציאו לי אוויר ממע' קירור, ועשו את הבדיקה עם הפומפה. התוצאה היתה שלילית :D וגם לא לקחו ממני שקל על הבדיקה! אולי בגלל שוולקן מזמן לא ראו שם וכמעט כל המוסך בא לראות את האוטו :)

לב

Spirit In The Dark

פורסם

ברכב שלי באוסטרליה היה לי את אותו סיפור. לפני הקניה המוסכניק (ישראלי, דרך אגב) אמר לי שהוא חושד במשהו, אבל הוא חושב שהריח מהמנוע זה משהו אחר, ואם אני ממש רוצה אז אפשר לעשות בדיקה מסוימת כדי לוודא את זה. ויתרתי על הבדיקה, נסעתי חודשיים ואז באמצע המדבר כשהישוב הקרוב נמצא 400 ק"מ ממני פתאום התחיל לעלות חום המנוע. ראיתי שהמים הולכים ונעלמים, ואת הדרך לעיירה הקרובה עשיתי בעצירות כשכל חצי שעה מילאתי מים. הגעתי למוסך ושם אמרו לי שיעשו לי את הבדיקה עם הנוזל הכחלחל, על אף שהיא קצת יקרה. תוך כדאי הבדיקה ראינו שנוזל משנה צבע, והמכונאי האוסטרלי החביב ויתר לי על הכסף, כי הוא אמר שאני הולך להצטרך אותו עכשיו, והוא גם צדק - להחליף את האטם היה בומבה של כסף. אבל מה, אחרי הראש האוטו סחב עוד שלושה רבעים של אוסטרליה כמו תותח, ואני בטוח שגם עכשיו הוא נוסע שם אי שם בערבה.

בקיצור, מוסר ההשכל הוא שאם זה מסריח, זה כנראה רקוב.

פורסם

עשיצי שני בדיקות שלדעתי מאוששים שאכן מדובר באטם ראש:

1) כשהמנוע היה חם פתחתי את מכסה מילוי השמן ויצא משם אדים.

2) ניתקתי את הכוהל ( זה שנותן ניצוץ) , פתחתי פקק מילוי מים לרדאטור והתנעתי ומה שקרה היה כשהסטרטר פעל והבוכנה זזה מים קפצו מהפקק.

מה שמוזר הוא שהאוטו לא "שותה" כל כך הרבה מים אני צריך להוסיף מים פעם ב 300 ק"מ.

בכל יום שהאוטו נוסע יורדת ההסתברות שהוא ייסע מחר

פורסם

1.ברור שיצאו אדים כי השמן חם

2.ברור שיקפצו המיים כי ברגע שאתה מניע ההמשאבת מיים גם מיסתובבת וביכלל בהנעה כל המנוע רועד וגם כל מה שסביבו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...