Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על שרייד 93 ידני

אני לא ממש מבין בזה אז אני ינסה להסביר כמה שאפשר ולהיות מובן.

במכוניות יש מחוג של הטורים ככה יודעים כמה סל''ד אתה, עכשיו לי בשרייד 93 אין את המחוג של הסל''ד.

איך אני יודע כמה סל''ד\טורים אם אין אותו?

למשל אני אוהב להעביר את ההילוך השני ולמשוך אותו עד 60 קמ''ש, עד כמה זה בסדר? כי אין לי את המד טורים אז אני לא יודע אם אני מגיע לMAX או בכלל שאפשר עוד...

מדובר במנוע 1000

פורסם

קנה ותתקין מד סיבובי מנוע. ניתן להשיג שעון כזה במאות שקלים בודדים (כ-250 ש"ח).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

להתקין יכול חשמלאי.

להשיג ניתן בסדנאות לשיפור רכב. גם לפעמים מוכרים ביד 2 וראיתי שעונים בלוח מודעות של הפורום (לא בטוח שיש מד סל"ד שם).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה חושב שזה הכרחי? תראה, משיכת ההילוך השני עד 60 קמ''ש, זה בגדר נזק\הגזמה?

שוב מדובר בשרייד 93 מנוע 1000

פורסם
אתה חושב שזה הכרחי? תראה, משיכת ההילוך השני עד 60 קמ''ש, זה בגדר נזק\הגזמה?

לא יודע אילו יחסי העברה יש לך בגיר. אבל כניראה 60 על שני זה בסביבות 6000סל"ד.

אישית, אני לא יכול בלי מד סיבובי מנוע (ואלפא הרגילה אותי לשעונים נוספים שאני גם לא יכול יותר בלעדיהם, כגון לחץ שמן ומתח). אם אתה מגיע לטורים גבוהים למשך זמן קצר, לפעמים זה אפילו בריא כדי לנקות את הפיח שבתוך מנוע.

ברור שנסיעה ממושכת על טורים גבוהים גורמת לבלאי מואץ במנוע.

פורסם

תראה כעקרון אני לא נוסע נסיעה ממושכת על 60 קמ''ש בהילוך שני

זה הולך ככה, הילוך ראשון תחילת נסיעה עד 20-30 קמ''ש - אחר כך מעבר להילוך שני עד 60 קמ''ש ושם הלוך שלישי

רק מגיע למהירות שאני רוצה ומעביר, מאיץ מהר מאוד ולא נשאר הרבה זמן על הסל''ד הזה

פורסם
לא יודע אילו יחסי העברה יש לך בגיר. אבל כניראה 60 על שני זה בסביבות 6000סל"ד.

מה???

60 בשני זה בטח ובטח שלא 6000 סל"ד.

נסה יותר לכיוון ה4000, 4500.

אין שום בעיה שתמשוך קצת את ההילוך - סך הכל, אתה צורך קצת יותר דלק.

מעבר לזה - אם אתה רוצה להתקין שעון - זה לא בעיה, ואפשר גם לבד עם קצת ידיים טובות (יש שרשור שאני שאלתי על שעון לפיאט אונו, אם אני זוכר נכון יש שם הסבר על ההתקנה, אם אין, ולא תמצא במקום אחר כאן בפורום - אני אוכל להסביר לך).

העלות של השעון היא סביבות 250 ש"ח - ואתה יכול לקנות גם משומש.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

זה סיפור דיי זול וממש לא בעייה לבצעו

בכל אופן, זה ממש לא קריטי, ככה זה ברוב הרכבים הישנים, מעבירים לפי האזנה למנוע והרגשה של תגובת הגז.

פורסם
זה סיפור דיי זול וממש לא בעייה לבצעו

בכל אופן, זה ממש לא קריטי, ככה זה ברוב הרכבים הישנים, מעבירים לפי האזנה למנוע והרגשה של תגובת הגז.

תראה כעקרון בהילוך 2 האוטו מאיץ מהר מאוד ל60 קמ''ש אחר כך אני כבר שומע רעשים ממש חזקים ואז לפי דעתי זה הזמן להילוך שלישי

השאלה אם זה גורם נזק כלשהו שאני מושך ככה את ההילוך

יש לציין שאני לא מושך אותו לזמן רב, למשל אני לא נמצא על 60 קמ''ש הילוך שני לשעה

אלה למספר שניות בלבד עד שהרכב מגיע ל60 קמ'ש ומחליף הילוך

פורסם

לדעתי, זה לא ממש גורם נזק.

אם אתה מרגיש ש60 זו המהירות, אז אין בעיה לדעתי.

בדיוק כמו שיצחק כתב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אם אתה חובב רכב רציני ורוצה ללמוד טוב את הרכב, ממליץ לך להתקין מד סל"ד.

זה לא יעשה לך יותר מדי נזק אם תמשוך, אבל צפה לבלאי טיפה יותר מבלאי סביר בטווח הארוך.

באופן אישי היה לי פיז'ו (ימח שמו וזכרו) במשך כמה חודשים בלי מד סל"ד והתחרפנתי.

פורסם

תמורת כ-450 ש"ח, תוכל לקנות שעון סל"ד אלקטרוני (תצורת LCD), בפיט סטופ (PIT STOP).

ותמורת כ-252 ש"ח תוכל לקנות שעון סל"ד מכאני (מחוג), בפיט סטופ (PIT STOP).

המסגר 11 (פינת רחוב ריב"ל) תל אביב.

טלפון: 03-6884836

שעות פתיחה:

א-ה: 9:00-18:00.

ו' וערבי חג: 8:30-13:00.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

הרבה מכוניות היו ברשותי במהלך השנים, חלקם עם שעון סל"ד וחלקם בלי ועד היום אני לא ממש מבין למה זה דרוש לי.

הנהיגה השותפת שלי כיום היא עם רכב ידני עם מד סל"ד והוא לא ממש מעניין אותי.

לאחר נסיעה של שעה קלה על רכב חדש אתה מתכוון לתחושה של המנוע ומחליף הילוכים על פי זה, בין אם אני רוצה נסיעה רגועה וחסכונית ובין נהיגה מהירה ואגרסיבית.

שכנעו אותי בבקשה, אולי אני טועה. למה באמת דרוש לי מד סל"ד?

פורסם

בכל כלי הרכב שנהגתי בהם דרך קבע בשמונה השנים האחרונות היה מד סל"ד. זה נכון שאפשר להסתדר גם בלעדיו, במיוחד אם לא מדובר בנסיעת התגרזנות, אבל לי באופן אישי חשוב לקבל כמה שיותר נתונים על מצב הרכב בכל רגע, ולכן חשוב לי שיהיה מד סל"ד. זאת הסיבה, אגב, שהמגמה של החלפת מד החום במנורה (כפי שניתן למצוא ביונדאי גטס או אופל אסטרה מהדגמים החדשים) היא פסולה בעיני.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...