Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה דיזל לא טוב בתור רכב אימא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה נובעת בגלל שרוב מיניבוסים הם דיזלים.

אני מעוניין בהסבר טכני, למה זה לא בריא למנוע דיזל יותר מאשר לא בריא למנוע בנזין?

רכב אמא, הכוונה לרכב שלעיתים קרובות מפעילים ומכבים את המנוע שלו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

השאלה בכלל לא ברורה, תנסה לנסח אותה שוב.

כיבוי והתנעה מרובים לא בריאים באותה מידה לשני סוגי המנועים

פורסם

אומרים שדיזל שורד פחות טוב ממנוע בנזין בתפקיד של רכב שכל 10 דקות מכבים ומדליקים מנוע שלו.

כרגע זה בגדר שמועות ו/או אולי סטיגמה.

השאלה האם הדבר נכון, בנוגע למנוע דיזל ביחס לבנזין? אם כן, מה ההסבר הטכני.

השאלה נשאלת, בגלל שוק יד שנייה, רק מיניבוסים ישנים מאוד בעלי מנוע בנזין.

מדובר על רכב שאמור לשרת משפחה, כולל לנסוע לקניות (כולל מחנות לחנות בעיר), כלומר אמור לשרוד באמינות לא פחותה מזו של רכב עם מנוע בנזין בתנאי האלו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי זאת סתם שמועה,

אולי מנוע דיזל שורד פחות ממנוע בנזין לא בגלל מספר ההתנעות

המרובות אלא בגלל שהוא פשוט נוסע יותר על הכביש, הרי מי שיש לו דיזל

זה מוניות וכד' או אנשים שנוסעים הרבה ברחבי הארץ.

אני אתן לך סתם דוגמא מורי נהיגה, הרי זה שיעורי נהיגה הרבה פעמים נכבה

לתלמיד האוטו ועדיין רוב מורי הנהיגה בארץ הם עם מכוניות דיזל אז אתה יכול

להבין שזה ממש לא נכון, דיזל זה אוטו אמין חזק זול יחסית החסרון העיקרי שלו

הוא שהוא קצת רועש אבל בשבילי זה לא מפריע יש אחרים שזה כן מפריע להם אז צריך לקחת את זה בחשבון.

פורסם

ה"בעיה" עם רכבי דיזל זאת לא העובדה שהם דיזל אלא הטורבו שיש כמעט לכולם.

בדרך כלל מומלץ להמתין כחצי דקה לפני כיבוי המנוע, וזאת על מנת לאפשר לטורבו להאט מהמהירות הגבוהה שבו הוא מסתובב.

מי שעושה הרבה נסיעות קצרות מוצא את עניין ההמתנה מנדנד ויש רבים שלא עושים זאת. התוצאה עלולה להיות נזק לטורבו שעלותו גבוהה מאד.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

חברים, תודה על התגובות.

מיכאן אני יכול להסיק שכל עוד ממתינים חצי דקה-דקה לפני כיבוי, אורך חיי מנוע דיזל לא ייפגע לאומת מנוע בנזין בתנאים האלו.

פורסם

הבעיה היא גם בזה שמנוע דיזל, לעומת מנוע בנזין, לוקח המון זמן להגיע לטמפרטורת עבודה. בפרק הזמן שבו המנוע עדיין נמצא בחימום, ייתכן והבלאי בחלקים יותר גבוה, מה גם שצריכת הדלק אינה אופטימלית על להתחממות המנוע. אם מתניעים את הרכב אחרי שלוש שעות שהוא ישב, מתחילים עם מנוע קר.

עם זאת, אני ממליץ על דיזל בחום -- כל השמועות (תעמולה המשרתת מכירת מכוניות שצורכות יותר דלק ומניבות יותר מסים) שהפנימו פה לגבי דיזל (ביטוח לא יותר יקר, טיפולים לא יותר יקרים...) הן מופרכות.

פורסם

בתור מישהו שיש ברשות משפחתו רכב דיזל אני רוצה לציין שישנם טיפולים שהם כן יותר יקרים ולפעמים ההפרש שווה לכמה מאות שקלים.

פורסם

עוד לא מצאתי טיפול שיקר יותר בדיזל באופן משמעותי, רק אולי המצברים של דיזלים גדולים ויקרים יותר.

כמו כן, כל ואני המשלוח, משאיות וכו' כולם דיזל - לא ראיתי שהם נהרסים מי יודע מה, מצד שני - יש נהגים שלא מדוממים מנוע בעצירות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

חברים, תודה על התגובות.

הסרתם חששות מליבי בקשר למנוע דיזל למטרות שצויינו.

• תוכן חדש...