Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה על התשובה, ועוד אחת קטנה:

כ"ס בגלגל, אני מבין (הרי הגלגל מסובב את המכשיר ההוא , ורואים תכל'ס את עוצמתו).

כיצד יודעים לחשב את כ"ס במנוע? האם פשוט לוקחים את נתון היצרן ומחסרים את תוצאת הבדיקה , וכך מקבלים בעצם את ה"הפסדי כוח" שבדרך?

בקצרה: בדיקת מומנט בגלגל , ברורה לי. בדיקת מומנט במנוע , הכיצד?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אין לי מושג מאיפה הם חישבו את ההספק במנוע, אבל נשמע לי מאוד מוזר שהם כמעט הכפילו את ההספק שהתקבל בגלגל בשביל לקבל את התוצאה. לא שמעתי על חישוב כזה מעולם, גם לא בדיינו-אים הלא ממש איכותיים שיש בארץ.

בגדול, יש המון מרכיבים שמשפיעים על הבדיקה בגלגל - בלאי רכיבים, כיוון גלגלים, בחירת הילוך (למשל במכוניות הנעה אחורית רבות ההילוך הלפני אחרון הוא 1:1 ולהבנתי זהו ההילוך שמומלץ לבדיקה), סל"ד בו נערכת הבדיקה, אפילו לחץ אוויר בצמיגים. בנוסף אם יש טורבו אז יש השפעה גדולה לקירור שלו באמצעות מאווררים. לכל הדברים האלו צריך להוסיף את איבודי הכוח בתיבת ההילוכים והעברת הכוח לגלגל וכן איבודי הספק ליצירת חום. הנוסחאות הסטנדרטיות מדברות על (אם אני זוכר נכון) כ-15-20 אחוזים הפרש בהנעה קדמית ועד כ-30% באחורית, מה שמציב את הבדיקה שלך על כ-165 כוחות סוס הגיוניים הרבה יותר בהתחשב בגיל הרכב ובבלאי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...