Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו סיימתי להחליף מים ירוקים באוטו שלי, והנה הממצאיים שעלו בהחלפת המים הירוקים.

המדריך: החלפת מים ירוקים בסקודה פיק אפ שנת 1993

קיבולת כל מערכת הקירור היא 6 ל', ולכן צריך להצטייד בכמות המתאימה לפני החלפת המים הירוקים.

את המים הירוקים מחליפים בכל טיפול 10,000 או כל שנה קלנדרית. אצלי פשוט התעצלתי ולא החלפתי בטיפול 10,000 שעשיתי.

החלפת מים ירוקים היא עבודה של בדיוק שעה, זה חוסך המון כסף במקום להכניס את האוטו למוסך.

המצרכים וכלים שצריך על מנת להחליף את המים:

1] מים ירוקים [מן הסתם] בכמות המתאימה שהיא 6 ליטר.

2] מברג פיליפס או מברג רגיל עם ראש שטוח.

3] דלי למים הירוקים הישנים.

4] משפך על מנת להקל את הכנסת המים הירוקים.

5] המגבה [או בעברית עממית ג'ק], חמור, בוק.

אופן העבודה:

1] הגביהו את הרכב על מנת שתוכלו להכניס את הדלי מתחת לפתח כניסת המים, איך תדעו איזה משני הצינורות לבחור? אז כך מצאו את מיכל העיבוי, מתחתו יש צינור מחובר למיכל העיבוי עכשיו חפשו את הקצה השני של הצינור.

2] הכניסו את הדלי מתחת ליציאת המים.

3] בפתחו בזהירות את הבורג [מצ"ב תמונה של הבורג].

4] כשמתחיל הזרם, תגנו עם היד כך שלא יגיעו מים לחוטי חשמל בסביבה.

5] אחרי שמסתיים כל הזרם שיפכו לתוך מים העיבוי כמה בקבוקי מים על מנת לנקות את מיכל העיבוי. [עדיין לא לחבר את הצינור בחזרה].

6] אחרי ניקוי מיכל העיבוי, תנקו את פקק מיכל העיבוי.

7] חברו את הצינור בחזרה לפתח.הדקו כמה שיותר חזק על מנת שלא יהיו דליפות.

8] שימו את המשפך מעל פתח מיכל העיבוי.

9] מלאו את מיכל העיבוי במים הירוקים החדשים. [צריך 6 ל'].

10] הוציאו את הדלי החוצה, שיפכו לתוך הביוב את המים הישנים.

11] הורידו את האוטו מהג'ק.

12] זהו, סיימתם בהצלחה את החלפת המים הירוקים.

מצורפות תמונות להמחשה.

P5070017.JPG

P5070018.JPG

P5070020.JPG

P5070021.JPG

P5070022.JPG

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

שתי הערות:

א) מים ירוקים מחליפים פעם בשנתיים לפי הוראות היצרן של רוב הרכבים (האם אצל סקודה זה כל שנה...?).

ב) נכון שעדיף להגן שהמים לא יגעו בחוטי חשמל, אבל בעצם אלה מים מזוקקים שלא יכולים לגרום לשום קצר ככה שלא להילחץ אם המים נגעו קצת בחישמולציה.

פורסם
עכשיו סיימתי להחליף מים ירוקים באוטו שלי, והנה הממצאיים שעלו בהחלפת המים הירוקים.

מצורפות תמונות להמחשה.

חבר יקר. מומלץ ללכת לבדיקת עיוורון צבעים שכן המים שהצגת לא כ"כ ירוקים.:wink:

שתי הערות:

ב) נכון שעדיף להגן שהמים לא יגעו בחוטי חשמל, אבל בעצם אלה מים מזוקקים שלא יכולים לגרום לשום קצר ככה שלא להילחץ אם המים נגעו קצת בחישמולציה.

תן מבט חוזר על המים שיצאו.

זה נראה לך כמו מים מזוקקים?:?

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם
מה עם ניקוז אוויר (פריימינג) במערכת? קצת חשוב לא?

אין לי מושג על מה אתה מדבר.

שתי הערות:

א) מים ירוקים מחליפים פעם בשנתיים לפי הוראות היצרן של רוב הרכבים (האם אצל סקודה זה כל שנה...?).

א] בסדר שנתיים אם אתה אומר [בקיצור אין לי מושג פשוט זה זמן סביר שעלה לי בראש].

ב] לך תדע נראה לי שהמים שלי בכל אופן עמדו שנה שנתיים כך שאני די פחדתי.

נ.ב.

זאת הפעם הראשונה שאני מחליף מים ירוקים חוץ מזה לא עשיתי שום בדיקה של מה שצריך לעשות בעת ההחלפה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

ללא ניקוז אוויר, כלומר כשיש אוויר במערכת (שאמורה להיות ללא אוויר) יוצרת פעולת מערכת לא תקינה.התחממות מערכת גבוהה יותר, לחצים לא תקינים, ועוד..

חובב מתחיל :roll:

פורסם

איך שניראים המיים שלך בדלי, נראה כאילו 10 שנים לא החליפו אותם!!!

כחושב לשטוף טוב טוב את הרדיאטור (עדיף עם צינור) לפני שממלאים מיים חדשים.

ניראה שיש לך המון חול ואבנית במיכל העיבוי - חשוב היה לנקות גם אותה.

כמובן שצריך לנקז אויר מהמערכת!!!

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

תוכלו להגיד לי איך עושים ניקוז אויר? בכל אופן לא ידעתי זאת לפני. בכל אופן האוטו לא יזוז מ"מ מהמקום שלו עכשיו מאחר ואין מי שיסע בו.

Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...