Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה שהייתי מאוד רוצה לקבל תשובה עליה :wink:.

מר בחור א' נוסע בפיאט אונו 1.4 ללא אורות בלמים.

מר בחור ב' לא שם לב מכיוון שאין למר בחור א' אורות בלמים,שמר בחור א' בולם - מר בחור א' בולם ומר בחור ב' נכנס בו מאחורה.

מי אשם?

מה מר בחור ב' צריך לעשות? להזמין שוטר באופן מיידי? מה קורה אם מר בחור א' מסדר את זה במהרה?

תודה רבה,

מר בחור ג' :wink:

פורסם

לפי דעתי יאשימו את מר בחור ב', מסיבה שלא שמר על מרחק בטיחותי. מר בחור א' יכול להגיד שעזב את הגז ולא לחץ על בלמים.

עדות במקרה כזה יכולה לתרום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בפגיעה אחורית, כמעט תמיד האשם הוא הפוגע ולא הנפגע.

במקרה הנ"ל לדעתי האשם הוא הפוגע, אי אפשר להסתמך רק על אורות בלם, צריך לשמור גם על מרחק.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

במקרה הנ"ל לדעתי האשם הוא הפוגע, אי אפשר להסתמך רק על אורות בלם, צריך לשמור גם על מרחק.

שמרת מרחק- אבל איך אתה יודע מתי לבלום?

אל תשכח שגם במקרה של שמירת מרחק,בעת התחלת הבלימה כבר הפסדת את המרחק כי לא ידעת מאיזה שלב הרכב מקדימה החל לבלום.

פורסם

אל תרשום יותר הודעות זה יהרוס לך את המונה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אנחנו לא רובוטים, אנחנו בני אדם עם בינה (טוב חלקנו לפחות).

אתה לא נוסע מאחורי רכב ובולם רק שאתה רואה את אורות הברקס של הרכב מולך נדלקים, אתה בולם שאתה רואה שהמרחק בינך לבין הרכב מולך מתחיל להתקצר.

מה קורה במצב של האטה בעזרת הילוכים? הרי שאין אורות בלם מופעלים בזמן האטה כזאת.

חבר שלך לא חשב\חלם\היה עסוק במשהו אחר, זה שהנהג לפניו חסר אחריות וזאת בעיה, אבל זה לא מפחית את האשמה במקרה הנ"ל.

האשמה לדעתי היא של הפוגע, כי בשמירת מרחק טובה הוא לא היה צריך להגיע למצב של בלימת חירום כלל, גם ללא ההתראה של אורות ברקס.

פורסם

האשם הוא הפוגע,אם בחור א' נכנס ברוכב אופנים ב',גם לו אין אורות ברקס,מי אשם.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

האשמה היא של שניהם. "רשלנות פושעת", "אי ציות לתקנה זו וזו על אורות תקינים", "אי שמירת מרחק" הם 3 האישומים הראשונים שיופיעו במשפט. מי יכול לנחש מה הרביעי?-נכון! "מהירות העולה על המותר בשטח בנוי" או "שלא בהתאם לתנאי הדרך"...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אנחנו לא רובוטים, אנחנו בני אדם עם בינה (טוב חלקנו לפחות).

אתה לא נוסע מאחורי רכב ובולם רק שאתה רואה את אורות הברקס של הרכב מולך נדלקים, אתה בולם שאתה רואה שהמרחק בינך לבין הרכב מולך מתחיל להתקצר.

מה קורה במצב של האטה בעזרת הילוכים? הרי שאין אורות בלם מופעלים בזמן האטה כזאת.

חבר שלך לא חשב\חלם\היה עסוק במשהו אחר, זה שהנהג לפניו חסר אחריות וזאת בעיה, אבל זה לא מפחית את האשמה במקרה הנ"ל.

האשמה לדעתי היא של הפוגע, כי בשמירת מרחק טובה הוא לא היה צריך להגיע למצב של בלימת חירום כלל, גם ללא ההתראה של אורות ברקס.

נכון שאנחנו לא בולמים רק כאשר רואים את אורות הברקס, אבל זה משהו שאנחנו רגילים אליו ביום יום. לכל כלי שנע על הכביש יש אורות בלימה, וזה משהו שאנחנו מצפים לראות כשהרכב בולם.

ואם המכונית מאיטה בעזרת הילוכים, לרוב היא רק תאיט, היא לא באמת תבלום בצורה גסה בעזרת הילוכים.

פורסם

אלברט, אין ספק שיש פה רשלנות תורמת כפי שהגדיר את זה ברווז.

גם אין ספק שאורות הבלימה חשובים מאוד בגלל שהתרגלנו אליהם כ"כ ואנחנו סומכים עליהם כ"כ.

אי אפשר להסתמך רק על תאורת הבלמים צריך להפעיל גם שיקול דעת בריא בכביש, במיוחד במדינתינו.

הרי, אתה לא הולך ברחוב מאחורי מישהו וכשהוא מפסיק ללכת יוצא לו אור אדום מהתחת שיודיע לך שהוא עוצר.

לא אתה ולא אני יודעים בידיוק מה קרה בתאונה הזאת, אבל ניתן להסיק ודי בקלות שהפוגע לא שמר מספיק מרחק מהרכב לפניו, דבר שהיה מונע את התאונה.

אם לרכב הנפגע לא היו אורות בכלל והדבר היה קורה בשעת לילה, אזי זאת אשמתו הבלעדית של הנפגע, אך לא זה המצב.

פורסם

לא רק שאי אפשר להסתמך על אורות הבלם, לדעתי האישית אסור להסתמך על אורות הבלם. חייבים לשמור מרחק ולהיות ערניים.

מה אם ברכב הנפגע נגרמה התקלה במהלך הנסיעה והנהג אינו מודע לכך שהוא נוסע ללא אורות בלימה?

מה אם אדם נוסע אחרי רכב, ברכב הזה מתפוצץ לפתע צמיג, נתפס מנוע או כל תקלה אחרת רחמנא ליצלן שלא הכינו עבורה אורות מאחורה?

כנהגים, אנחנו חייבים להיות ערניים, דרוכים ומוכנים לכל תרחיש.

אם שומרים מרחק, מגדילים את מרווח התגובה ויכולים להימנע מהרבה תאונות שכאלה

פורסם
מה אם אדם נוסע אחרי רכב, ברכב הזה מתפוצץ לפתע צמיג, נתפס מנוע או כל תקלה אחרת רחמנא ליצלן שלא הכינו עבורה אורות מאחורה?

לפני שנים אחדות, הוצאתי את הקטנוע שלי מתיקונים במוסך ברמת-גן באזור הבורסה. ירדתי לנתיבי איילון ובתוך פחות מקילומטר הקטנוע נבלם מעצמו בצורה פתאומית וחדה וכתוצאה מכך החליק והסתובב על מקומו. (לא התהפכתי כי נסעתי יחסית לאט) למזלי היה מרחק ביני לבין כלי רכב אחרים מאחור וכך נצלתי מפגיעה.

בסה"כ נתפס מנוע.

אם רכבים מאחורי לא היו שומרים מרחק - כנראה שהסיפור היה נגמר אחרת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בתור אחד שיש לו קשר מאד מאד קרוב לבוחן תנועה,כל פגיעה של רכב מאחורה הצד הפוגע(זה שנסע מאחורה) הוא האשם,כמו ברברס כל תאונה שנגרמה ואחד מהרכבים נסע רברס הוא אשם.

פורסם

רוב הטענות שהובאו פה נכונות, במיוחד זה שאסור לסתמך רק על אורות בלימה.

אך אם נשמור מרחק של 2 שנ' בין הרכב מקדימה כמו שלימדו אותנו, והאורות של הרכב מקדימה לא ידלקו, זה יאריך את זמן התגובה שלנו.

וכמו שאנחנו יודעים שבארצנו לא תמיד אפשר לשמור על מרחק גם אם אנחנו רוצים.

דוגמא קלאסית:

אני נוסע בכביש מהיר רגוע בנתיב הימני, תמיד יש מישהו שלא שם על נתיבים ונתקע בנתיב השמאלי במהירות נמוכה. זה גורם לכל הנהגים לעבור לנתיב ימני (לפניי) לצורך עקיפה. במקרה כזה הם גם לא מאפשרים לי לשמור על מרחק.

• תוכן חדש...