Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

A3 2000 / Golf 2000FSI / Ibiza Cupra / Leon TFSI / Polo GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים - להלן הסיפור:

הגיע הזמן להחליף את המגאן קופה 2000 היקרה (אחרי 143,000 ק"מ משותפים מאז 1996...)

לצורך העיניין הוקצו 120,000 ש"ח (אם אמצא אהבה ב-125,000 גם יהיה בסדר)

הכוונה הראשונית היתה למצוא רכב מפנק וקצת יותר "בוגר" אבל עדיין ספורטיבי. מאחר והרכב הנוכחי שלי כבר

בן 12, יש לי צורך בחוויה מתקנת - מחפש רכב בשנים 2006-2008, מוכן לרדת לכיוון 2005 במידה והרכב באמת שמור.

הרכבים שנראו לי בהתחלה הכי מתאימים לתיאור הנ"ל היו גולף מנוע 2000 / A3 מנוע 2000.

הרכב שהכי מתחשק לי הוא A3, אז התחלתי את החיפוש ב-A3 מנוע 200 (150 כ"ס). התקציב מאפשר שנתון 2005.

לצערי עדיין לא מצאתי אפילו אחת כזאת (התחלתי את המסע לפני שבועיים). מצאתי כמה משנת 2004, כולן מרוטות להחריד.

בחזית הגולף המצב לא יותר טוב, נראה שלמצוא גולף 2000FSI שנת 2006 (בהתאמה לתקציב) זו לא משימה פשוטה.

תוך כדי החיפוש קפצתי לאוטודיל בת"א, ושם נהגתי על A3 מנוע 2000T משנת 2006 (200 כ"ס) עם תיבת DSG.

עם מחירון של כ- 170,000 ש"ח המכונית המדהימה הזאת לחלוטין לא רלוונטית, אבל פשוט לא יכולתי להתאפק...:roll:

אחרי האצה אחת זה כבר היה אבוד... המחלה פרצה שוב...

התחלתי לעשות חושבים - בשביל גולף סטנדרטית עם מנוע 2000 אני צריך בתקציב שלי לרדת לשנת 2006, ולקבל חווית

נהיגה ממוצעת פלוס. באותו תקציב בדיוק אני יכול לרכוש איביזה קופרה 1.8T ולקבל גם רכב חדש יותר (שנת 2007),

גם חזק יותר (הספק של 180 כ"ס), וגם ברמת גימור פנים כייפית יותר (הגה מצופה עור, מושבי ספורט וכו').

מול האיביזה קופרה אפשרית גם הלאון TFSI מודל 2006 עם מנוע 2000T (הספק 185 כ"ס, 6 הילוכים).

לצערי לאון קופרה קיימת רק מ-2008 בתקציב כפול...

הבעיה היחידה עם שתי האופציות האלה שהמראה של שתיהן קצת "צעקני" בשבילי כרגע (אחרי 12 שנה עם מגאן קופה צהובה

דווקא התחשק לי מראה קצת יותר מאופק).

וזה הביא אותי להתחיל לחשוב על פולו GTI (מנוע מקביל לאיביזה קופרה אבל עם הספק של 150 כ"ס בלבד).

המחיר מאפשר רכישת רכב 2007 (שזה אחלה), המראה טיפה יותר מאופק, גימור פנים מפנק ועדיין די ספורטיבית.

אני יודע שכיסיתי פה הרבה מאד אפשרויות, כמו שאתם רואים אני זקוק קצת לשמוע תגובות מחברה שנוהגים / מכירים את הרכבים הנ"ל...

אופציה אחרונה (נשבע...) - כרגע המחיר הכי זול בו ניתן להשיג גולף GTI מגרסא 5 (העדכנית) הוא 157,000 ש"ח מודל 2006.

מניתוח ירידות המחיר מ-2008 ל-2006 אני מעריך בזהירות שכשיתחלף השנתון ל-2009 המחיר ירד לאזור ה- 140,000.

(ב-2008 המחיר 205,000 , ב- 2007 המחיר 178,000 וב- 2006 כאמור 157,000 ש"ח).

בהנחה שמכוניות GTI נוטות להחליף יותר ידיים ממכונית ממוצעת, ובנוסף נמכרות בד"כ עם קילומטר'ז גבוה, אני משער

שניתן יהיה להשיג רכב כזה באזור ה- 130,000 לאחר כניסת מודל 2009, שזה תכל'ס קורה בעוד בערך חודשיים...

בשביל רכב כזה, אני מוכן לחכות חודשיים-שלושה ואפילו למתוח את התקציב ל-130,000...

אשמח לקבל פידבקים על הניתוח הנ"ל

תודה לכל מי שלא נשבר עד עכשיו (וגם למי שכן)...

אלון

פורסם

הקופרה מצויינת אבל יש שמועות עקשניות על איכות המכלולים כגון קויילים שנשרפים מהר, גיר שמתפרק וכו'.

אני לא יודע זה נכון או לא, שווה בדיקה.

הלאון בגרסת ה185 כ"ס מאכזבת מאוד לפי דעתי אבל שווה בדיקה.

מבחינתי לא הייתי חושב בכלל על גולף מנוע 2000, לפחות לא עד שאני אזכה לחיות 78 אביבים...

הפולו GTI יופי של רכב, מאובזר וחזק. לטעמי היא רכה מידי והייתי מעדיף את הכיול של הקופרה אבל זה שאלה של טעם.

במידה ותמצא אחת כזאת למכירה נישמע שהיא מתאימה לך בול מבחינת הדרישות. היא גם סולידית לעומת הקופרה והליאון ויש לה סמל "מפואר" יותר מהסיאט.

הגולף GTI כבר עליה משמעותית ברמה אבל לא ניראה לי ששווה לך להיתפשר על רכב ישן יותר, יד גבוהה וקילומראז' גבוהה ולקנות אחת במצב לא משהו, זול עולה ביוקר.

פורסם

קשה לי להאמין שהמחירון של גולף gti 2006 יגיע לאיזור ה 130 k לאחר כניסת 09. גם אם כן אני בטוח שעל אקזמפר ראוי יידרשו מחיר בהתאם. אם אני טועה, ואני מקווה בשבילך שאני אכן טועה - לדעתי הגולף היא הקנייה הנכונה.

פורסם

אופציה אחרונה (נשבע...) - כרגע המחיר הכי זול בו ניתן להשיג גולף GTI מגרסא 5 (העדכנית) הוא 157,000 ש"ח מודל 2006.

מניתוח ירידות המחיר מ-2008 ל-2006 אני מעריך בזהירות שכשיתחלף השנתון ל-2009 המחיר ירד לאזור ה- 140,000.

(ב-2008 המחיר 205,000 , ב- 2007 המחיר 178,000 וב- 2006 כאמור 157,000 ש"ח).

בהנחה שמכוניות GTI נוטות להחליף יותר ידיים ממכונית ממוצעת, ובנוסף נמכרות בד"כ עם קילומטר'ז גבוה, אני משער

שניתן יהיה להשיג רכב כזה באזור ה- 130,000 לאחר כניסת מודל 2009, שזה תכל'ס קורה בעוד בערך חודשיים...

בשביל רכב כזה, אני מוכן לחכות חודשיים-שלושה ואפילו למתוח את התקציב ל-130,000...

אשמח לקבל פידבקים על הניתוח הנ"ל

תודה לכל מי שלא נשבר עד עכשיו (וגם למי שכן)...

אלון

מצטער אבל אתה חי בסרט אם אתה חושב שבחודשיים שלושה המחיר של ה-GTI ירד ב-20 אלף ש"ח. הנה הטעות שלך - א. שנת הדגם לא מתחילה במאי כרגיל, כי עוברים לשיטה שמחשבת לפי תאריך עליה לכביש. ב. בשנת דגם חדשה המחיר לא צונח. הוא ימשיך לרדת באלפים בודדים מדי חודש, כך שאם אתה מחכה לעלות של 140K תאלץ כנראה לחכות יותר מחצי שנה (ובטח יותר קרוב לשנה).

פולו GTI לא מספיק ספורטיבית, אם כי טיפה יותר מפנקת מקופרה. הקופרה גם זולה יותר וגם מהנה יותר לנהיגה. עבורך זו הבחירה שלי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני הייתי הולך על האיביזה קופרה מבחינת תמורת פאן לכסף זה הרכב כמובן שהכל תלוי בך ז"א הרכב נוקשה חתך נמוך פחות מתפשר בגולף או בלאון אבל עדיין יש כאלה שאוהבים את זה ויש כאלה שלא

על הפולו GTI לא הייתי הולך כי בפחות כסף אתה יכול להשיג איביזה FR בדיוק אותו הרכב (אפילו עם התנהגות עדיפה ואולי תוכל להשיג אפילו 2008) אגב למי שלא היה איביזה בעבר ההבדל בין הרכבים הוא מינורי כי בשניהם אתה תהנה מרכב עם טורבו וכל הפינוקים

בהצלחה

פורסם
א. שנת הדגם לא מתחילה במאי כרגיל, כי עוברים לשיטה שמחשבת לפי תאריך עליה לכביש. ב. בשנת דגם חדשה המחיר לא צונח. הוא ימשיך לרדת באלפים בודדים מדי חודש, כך שאם אתה מחכה לעלות של 140K תאלץ כנראה לחכות יותר מחצי שנה (ובטח יותר קרוב לשנה).

פולו GTI לא מספיק ספורטיבית, אם כי טיפה יותר מפנקת מקופרה. הקופרה גם זולה יותר וגם מהנה יותר לנהיגה. עבורך זו הבחירה שלי.

רוני

רוני - אני מסכים לחלוטין שהרפורמה משנה את התמונה... אתה בטוח שהיא נכנסת לתוקף השנה?

אני לא הצלחתי למצוא reference רשמי לעניין (חיפשתי באתר של משרד התחבורה ולא מצאתי, התקשרתי למערכת של

לוי יצחק והם אישרו שהיו דיבורים על כניסת הרפורמה השנה אבל גם לא הכירו משהו רשמי)

אלון

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אחרי חודשיים של חיפושים (ומתיחה "קלה" לתקציב),

בשעה טובה נמצאה כלה יפה מבית טוב...

הפור נפל על אודי A3 מנוע 2000 מודל 2006,

תודה לכל מי שעזר בהתלבטויות :-D

אלון

פורסם

לא לחינם יש כל כך הרבה קופרות שמפורסמות ביד שניים ובאתרים השונים!! הרכב צבר נפילה היישר מהשקתו מבחינת מכלולי

פנים הרכב והגיר שהתברר כלא מוצלח.

לעומת זאת הפולו על אף העובדה שבקו ישר ובהתנהגויות כביש קיצוניות אולי לא עומדת עם הקופרה באותה רמה

אך עדיין נבחרה כמכונית השנה ביחד עם הגולף בקטגוריה שלהן.

היא לא הגולף אבל היא מוצלחת ברמתה שלה לא פחות.

שיהיה בהצלחה

כיום: סקודה סופרב 2013 (שטים לנו בהנאה)

רנו קליאו ספורט 2.0

סיאט איביזה Turbo 20v

• תוכן חדש...