Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בימים האחרונים אני מרגיש שחום מנוע שלא כתמול שילשום הרכב מגיעה ל חום מנוע 80+ מאוררים פועלים מורידים אותו קצת

וחוזר חלילה , כאשר אני מפעיל מזגן חום המנוע נשאר יציב קצת פחות מ 80 . היום גם מזגן לא עזר והחום הגיע ל 90

ומאוררים מהירות גבוה עבדו אבל לא הצליחו להוריד החום . לפני כשנה החלפתי משאבת מים עקב נזילה .

מימצאים :

1.בנסיעה : החום עולה בהדרגה ומגיע למקסימום 85 מעלות אחרי נסיעה של 15 דקות והיום המאוררים לא הצליחו להוריד החום .

2.לאחר עצירת הרכב צינור עליון חם מאוד צינור תחתון פושר מאוד ,רשת רדיאטור חמה ליד כניסת צינור הטרמוסטת ,

יתרת הרשת לאורכה ורוחבה קרה .

3. לאחר שהרכב חונה כ 10-15 דקות החום מתפשט בכל רשת הרדיאטור .

4. לפני כ 25,000 ק"מ הוחלף טרמוסטת + יוניט חום עקב תקלה של כניסת מאוררים מהירות גבוה לפעולה מבלי שיש אינדיקציה של חום מנו (בדיאבד התברר שההחלפה הייתה מיותר והבעיה הייתה חשמלית כבל פגום מפלי מתח וכו' )

לסיכום , משאבת מים טרמוסטת ויוניט חום החלפו בנסיבות כמתואר . מה נשאר ???

האם על פי הממצאים מדובר ברדיאטור סתום ??

תודה מראש עבור עזרתכם .

פורסם

יכול מאוד להיות שהרדיאטור סתום. ד"א, 90 מעלות זה לא חום עבודה תקן במנוע הזה?

באלפא שלי חום עבודה יחסית נמוך והוא 84 מעלות, אבל ברוב מכוניות שאני מכיר החום הוא 90.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הרכב אצלי כ 8 שנים ולעולם חום מנוע לא עלה על 80 תמיד מתחת לחום הזה באזור ה 70 , כעת הוא מגיע ל 90 וזה מלחיץ

פורסם

70 זה מאוד נמוך ולא נראה לי שזאת אמורה להיות טמפרטורת עבודה נורמלית, זאת טמפרטורה שמתאימה לרכבים שהוציאו להם את הטרמוסטט. נורא מוזר מה שאתה מתאר כאן, נחכה לעצת המומחים.

פורסם

החום מנוע אמור להיות ב90מעלות,בגלל שהחלפת טרמוסטט ויוניט חום אתה צריך להתרגל לנתון שמראה השעון. ושחם בחוץ חום המנוע אמור להיות בערך על 90 מעלות.

פורסם
החום מנוע אמור להיות ב90מעלות,בגלל שהחלפת טרמוסטט ויוניט חום אתה צריך להתרגל לנתון שמראה השעון. ושחם בחוץ חום המנוע אמור להיות בערך על 90 מעלות.

אין כל קשר להחלפות שבוצעו אשר בוצעו כאמור לפני 25,000 ק"מ . לפני ההחלפות ואחרי ההחלפות המנוע שמר על חום יציב כפי שתיארתי . מעולם לא הגיע ל 90 מעלות

פורסם
70 זה מאוד נמוך ולא נראה לי שזאת אמורה להיות טמפרטורת עבודה נורמלית, זאת טמפרטורה שמתאימה לרכבים שהוציאו להם את הטרמוסטט. נורא מוזר מה שאתה מתאר כאן, נחכה לעצת המומחים.

ברכב שלי יש טרמוסטט הוא אפילו הוחלף לפני 25,000 ק"מ ,כבר שמעתי על הרבה תעלולים אבל לא נראה לי שהמוסך המרכזי הייה מוציא טרמוסטט ומחייב אותי על החלפה . מה עוד שלא הייתה כל סיבה להוציא טרמוסטט

פורסם

תודה , קראתי בפורום דעה האומרת כי ברגע שהצינור העליון שמוביל לרדיאטור חם והתחתון לא ורשת הרדיאטור אינה חמה בצורה אחידה זה סימן שהטרמוסטט תקוע ??? האם זה נכון ???

זה נשמע לי קצת לא סביר כי אם הרדיאטור מתפקד טוב אזי הצינור התחתון שיוצא לכוון משאבת המים צריך להיות בטמפרטורה נמוכה יותר בצורה משמעותית , אחרת איזה עבודה עשה הרדיאטור ? כי אצלי אחרי נסיעה צינור עליון רותח

רשת רדיאטור קרה וצינור תחתון פושר מאוד .

האם לא קיימת אפשרות שהרדיאטור סתום ולא מגיעים מספיק מים לחלק התחתון ולכן הצינור התחתון בחום פושר או

אולי משאבת המים לא מתפקדת ולא עושה צירקולציה של מים ואז עשוי להיות אותו מצב של צינור עליון חם ותחתון פושר .

מאוד אעריך תגובות מבעלי נסיון , תודה מראש

פורסם

ירון, אם הצינור העליון חם והצינור התחתון משמעותית קר ממנו ובנוסף רשת הרדיאטור לא חמה, משמע הרדיאטור סתום ונדרש ניקוי רדיאטור.

פורסם
ירון, אם הצינור העליון חם והצינור התחתון משמעותית קר ממנו ובנוסף רשת הרדיאטור לא חמה, משמע הרדיאטור סתום ונדרש ניקוי רדיאטור.

תודה , זה נשמע לי הגיוני מה שאתה אומר, אבל איך אני יכול לשלול את האפשרות שלא מדובר במשאבת המים שלא מניידת את המים בתוך המערכת ולכן זו התופע ?? אני נמנע עד עכשיו לעשות ניקוי רדיאטור כי אני פוחד שיגרמו לי נזק

בניקוי וחבל לי כי הרדאטור הוא רדיאטור אלומיניום ענק ונראה חיצונית מעולה.

אבל אם אהיה בטוח שזו הסיבה כמובן שאעשה זאת !!

פורסם

בטוח שהמשאבה מניידת את המים (אחרת מזמן הייתה לך התחממות יתר) אבל השאלה היא האם היא מניידת אותם בלחץ הרצוי והתקין. יכול להיות מצב שחלק מהכנפיים שלה נשברו (כנפיים מפלסטיק) או שחלק מסויים בה שחוק, והיא יוצרת לחץ נמוך מזה שהיא צריכה ולכן הרכב מתחמם קצת.

לי יש את אותה דילמה ברכב ואני חושב שהפיתרון היחיד לדעת מה מצב תיפקודה של המשאבה יהיה לגשת להיכן שהיא מורכבת ולהסתכל.

פורסם

לא בטוח שכדאי לגשת למשאבה משום שהיא לא מרעישה ולא נוזלת ולפרק אותה בשביל לבחון אותה מחייב הורדת טיימינג

שזה לא פשוט , אני מניח שישנה דרך פשוטה יותר לדעת האם המשאבה מתפקדת טוב ??

אתה יודע אולי מה הם הסימנים הבולטים לרדיאטור סתום ולמה שפתאום הוא יסתם , הוא כל הזמן עם נוזל קירור מקורי אין אבנית מה העינין ??

תודה

פורסם

א) גם אני נמצא בפני ההתלבטות אם לפרק טיימינג רק כדי לבדוק את מצב המשאבה, אני כרגע מחכה שמישהו יציע לי פיתרון אחר ואז גם אני אודה לו מאוד.

ב) רדיאטור יכול להיסתם גם אם מטפלים ברכב לפי הכללים. גם עם שימוש בנוזל קירור בלבד, במשך 12 שנה יכולה להיווצר קורוזיה אמנם לא חמורה אבל עדיין תיתכן.

עריכה: עכשיו שמתי לב גם שרשמת שהוחלפה משאבת מים לפני שנה. אם כן, הסבירות שהמשאבה לא תקינה נמוכה מאוד אבל תיתכן במקרים חריגים.

תנסה להקשיב לרעשים של פלסטיק מכיוון האזור של המשאבה, רעשים כאלה יכולים להעיד על אי תקינות המשאבה.

• תוכן חדש...