Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

XETEC P2 או Genesis Dual Mono

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אני רואה שאין לאן להתקדם פה בעניי אם נעשה הקבלה לעולם הרכב , זה כמו להגיד שDSG זה שני תיבות הילוכים (מה שהנהג רואה זה ידית אחת).

שורה תחתונה צריך להבדיל בין טכנולוגיה לתוצאה .

טכנולוגיה = הזנה כפולה 2 ספקים הפרדת ערוצים.

תוצאה = מגבר סטריאו בעל שני ערוצים.

אני בטוח שעופר מבין יותר ממני בסאונד ומערכות רכב וגם אתה גרין מונסטר מבין יותר ממני .

אבל לגביי הגדרות , ומושגים טכניים ( בכל זאת עשיתי רק 10 קורסים בתורת התנודות שדות אלקטרומגנטיים וכו'.)

הגדרות זה דבר פשוט

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אומנם לא עשיתי מקבץ של קורסים בנושא בתורת התנודות או כל "קללה" אחרת:).

אבל בתחום האודיו אני גם "קצת" מכיר.

אבל ההגדרה המקצועית של דואל-מונו(או דאבל מונו, או TWIN מונו) היא לא מתייחסת כלל לתוצאת הסטריאו או להזנה כפולה וכו'.

ההגדרה אומרת :

"השחזור של סיגנאל מונופוני דרך 2 הערוצים/רמקולים של מערכת סטריאו , כאשר הקדם מגבר מכווון ל 2 הערוצים יחד (L+R) או במערכת ביתית 2 ערוצים יחד(A+B)."

בגלל שברכב אין קדם מגבר אלא מגבר סטנדרטי הוא מגבר כוח+יחידת קדם מגבר- שמדברים על מגבר דואל מונו למעשה מדובר על מגבר 2 ערוצים בעל 2 ספקים(לא חייב הזנה כפולה בכלל) שיודע לעבוד או כמגבר סטריאו(L+R ביחד) או כ2 מגברי מונו עצמאיים שבד"כ יחוברו עליו וופרים.

ברוב תעשיית הרכב יש מגברי מונובלוק כמגברים לתחום הנמוך בלבד ויעודיים לסאבים.

אבל יש גם מגבר מונובלוק בעלי תחום מלא(FULL RANGE) שמיועדים להגברות של אלמנטים בודדים(טוויטרים,מידים,וופרים וכו').

under construction..

פורסם

אבל יש גם מגבר מונובלוק בעלי תחום מלא(FULL RANGE) שמיועדים להגברות של אלמנטים בודדים(טוויטרים,מידים,וופרים וכו').

אכן .. הגנסיס מונובלוק לדוגמא הוא מונובלוק של פול ריינג. נתקלתי בכמה וכמה מערכות ברמה קיצונית שהשתמשו בשני מונובלוקים בשביל להגביר סט קדמי .. מונו לכל צד ..

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

סט של אבסולוט שלושה חלקים הוגבר על ידי זוג מגברים כאלו. אם אני זוכר נכון הרכב גם זכה באיזה תחרות.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

לא תמיד.. אולי הרוב אקטיבי , אבל אין פה כללים חד משמעיים.

אני חושב שדווקא ברכבים ברמה תחרותית ששם בונים את הסט הקידמי בצורה אופטימלית ומשקיעים על מנת למקם את הסט במיקום אופטימלי שימוש בקרוס פסיבי מעולה הוא אופציה מצויינת.

(וכן , הקרוס של האבסולוט נראה כמו סטריאו 60)

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני אישית חושב שחיתוך דיגיטלי הוא ממש רחוק מחיתוך אלקטרוני כמובן עם רכיבים על רמה .

אני בכלל לא מבין למה ללכת אקטיבי ולנהל דרך ההד יוניט .

נראה לי יותר טוב ללכת על מודולים על המגבר אם מתאפשר ואם לא על קבל נגד וסליל על החיווט.

(או שאני לא ממבין הרבה ואני טועה )

פורסם

הולכים על קרוס אקטיבי כשרוצים אפשרויות כיוון וחיתוך גדולות. היתרון של קרוס אקטיבי הוא הגמישות שלו. אתה יכול להתקין את המערכת ואז לשחק עם המון נקודות חיתוך וסלופים שונים עד שאתה מגיע לתוצאה שהכי מתאימה לך .

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

התחרויות הנחשבות באמת הולכות בקטגוריית ה FULL PASSIVE.

המתמודדים לרוב בונים קרוס פאסיבי בגודל של חצי מהרכב, ומשתמשים במגברים שאנחנו אפילו לא יודעים איך לבטא את השם שלהם:)

בקרוס דיגיטלי משתמשים לרוב ב EMMA ו IASCA שם זה מורשה בחוקים.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
אני אישית חושב שחיתוך דיגיטלי הוא ממש רחוק מחיתוך אלקטרוני כמובן עם רכיבים על רמה .

אני בכלל לא מבין למה ללכת אקטיבי ולנהל דרך ההד יוניט .

נראה לי יותר טוב ללכת על מודולים על המגבר אם מתאפשר ואם לא על קבל נגד וסליל על החיווט.

(או שאני לא ממבין הרבה ואני טועה )

בקרוסים מובנים בHU או פרוססורים בד"כ מדובר על חיתוכים של עד 24/DB סלום (לרוב).

כדי לבנות קרוס שלושה חלקים תלילות חיתוך כזאתי הוא יהיה בגודל של מגבר סטנדרטי, ואם הוא יורכב מרכיבים איכותיים אז זוג קרוסים כאלו יעלו כמה מאות דולרים (עם רכיבים פשוטים יחסית) או אפילו אלפי דולרים (עם רכיבים איכותיים יותר).

היתרון בקרוס אקטיבי הוא הגמישות שלו, יש לך תחום מסויים של נקודות חיתוך ודרגות חיתוך ואתה יכול להתאים את הקונפיגורציה הכי נכונה מבחינתך.

בתחרויות SQ ברמה הגבוהה ביותר מתחרים בקטגוריה של FULL PASSIVE כפי שאליקו ציין כבר לפני.

יש אסכולות לפה ולשם, בגדול בעולם האודיו המקצועי ביותר(לבית ולרכב) בד"כ מדובר על חיתוכים פאסיביים.

under construction..

• תוכן חדש...