Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודה על רכב ברחוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך לערוך כמה תיקונים חפארים באוטו שלי, אבל הבעיה היא שצריך ככל הנראה להעמיד אותו על לבנים ליום אולי

אפילו יומיים מתחת לבית. הבעיה שזה מקום די נראה לעין וכמה פעמים ביום עוברים פקחים ברחוב וגם חלק מהדיירים

באותו רחוב הם שוטרים.

אז השאלה היא האם זה חוקי? ומה הקנס הצפוי על כזה דבר?

וגם אם אני יעשה את זה במקום פחות בולט לעין או בחניה פרטית האם זה משנה משהו?

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

בעיניין השוטרים או הפקחים , נראה כי הם לא יתעניינו בכלל ( למעט אם זה יעמוד כך הרבה זמן).

אבל לעומת הבטיחות שלך, עדיף להשקיע ב בוקים טובים בעלות של כ 150 ש"ח לזוג.

נושא הבוקים נדון פה המון עמים וניתלן לעשות "חיפוש".

בהצלחה.

ירון מאיר

פורסם

גם אני שמעתי כל מני דברים

לגבי חוקיות התיקונים בבית...

מעניין אם יש מידע מנושא ממקור אמין.

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

ככל שאני יודע שבמערכות רכב יכולים לגעת רק בעלי הסמכה מתאימה. לא כל מכונאי רשאי לגעת למשאל במערכת בלמים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם המקום - בכביש/מדרכה ציבורית לא חוקי (בד"כ רק אם שכן יתלונן) וגם מבחינת המכונאי אם אינו מורשה לתיקוני דרך. לבעל הרכב מותר לפי החוק לעשות רק את הבדיקות לפי ספר היבואן.שמן,מים,מצבר,צמיגים,מי שמשות.

פורסם

אתם רוצים להגיד שאין לי זכות על פי חוק לבצע תיקונים מסויימים ברכב הפרטי שלי?!

אם כך הדבר, זאת פשוט שערוריה, שכן הרבה מאוד מוסכים שכן מוסמכים לבצע תיקונים גורמים רק לנזק, ועוד בתשלום!

ולגבי המיקום - איפה אני יכול להתעסק עם הרכב אם לא ברחוב? אני אמור להכניס אותו לסלון?!

פורסם

תיקון רכב בדרך

תק' (מס' 3)

תש"ל-1970

154. (א) לא יתקן אדם רכב בדרך או במקום חניה ציבורי.

(ב) נתקלקל רכב בדרך, תוך כדי נסיעתו, קלקול קל המעכב את התחלת הנסיעה או המשכתה, מותר לתקנו במקום שאירע הקלקול, ובלבד שלא ייגרמו על ידי כך מטרד או אי-נוחות לעוברי דרך או במקום החניה הציבורי ושהרכב יישאר באותו מקום אך לזמן הדרוש לתיקונו ולא למעלה מעשרים וארבע שעות, ובלבד שמקום התיקון איננו קטע דרך הגובל עם מוסך או בית מלאכה לתיקון רכב.

לא ירחץ אדם רכב ברחוב באופן שנשארים במקום הרחצה שלולית או מים עומדים

כשמדובר בשטח ציבורי/רשות הרבים, תיקון הרכב עשוי להיות מטרד ולגרום אי נוחות ואף גרוע מכך, להוות סכנה ממשית.

מבלי לפגוע בכבודך חלילה ידידי היקר. תחשוב על התרחיש הבא:

מה אם אדם שרוצה לתקן את רכבו אינו גאון הדור והוא מעמיד את רכבו על בלוקים ברחבת חניית הבניין המשותף לצורך תיקונו באופן עצמאי.

לגמרי במקרה, משמשת חנייה זו גם למשחקי הילדים המתגוררים בבניין/בניינים סמוכים.

רצה הגורל ואל מתחת לרכב התגלגל כדורגל/כדורסל, נמלט גור חתולים/כלבים או גרוע מכך, ילד/ה קטנ/ה החליט לתומו להתחבא שם במהלך משחק מחבואים.

אהה.. כן, הילד/ה שזחל אל מתחת לרכב כדי להתחבא, להביא את הכדור, או את הגור. הוא רק ילד והוא לא יודע ששעתיים קודם לכן קבוצת נערים ניסתה לגנוב/לפרק חלק מהרכב או סתם טלטלה את הרכב מתוך שעמום.

מה לעשות? ילדים לא חושבים על כאלה דברים. הם רק ילדים!!! ותאונות כאלה, כבר קרו רבות כמותן בעבר

אם אין לך שטח פרטי שאותו אתה יכול לסגור ולנעול. קח את הרכב למוסך!!! זה מה יש.

תתעקש ולא תיקח את הרכב? תסתכל טוב על הסמל שלי מימין להודעה.

אתה רואה מה יש לי על הכתפיים?

כל הורה בר דעת שיראה רכב על בלוקים בשטח ציבורי בו עוברים ילדים. יתקשר מייד לתחנת המשטרה ולמוקד העיריה.

כאבא, אני יכול להבטיח לך שלא הייתי נותן להם מנוח עד שלא היה מגיע גרר ומעיף את הרכב מאותו שטח ציבורי. ויתרה מכך, אני יכול להבטיח לך שכל הורה אחר שהיה רואה כזה דבר היה מגיב באותו אופן.

אז כן. אם אתה כ"כ רוצה לתקן את הרכב שלך לבד. אתה יכול לעשות זאת אצלך בסלון. אצלי בחניה? תשכח מזה.

פורסם

עם כל הכבוד לילדים, וגם לשכנים (אני באמת מכבד אותם),

כמו שכתבת אין לי מקום פרטי שאותו אני יכול לנעול.

אני נוהג לטפל ברכב שלי לבד.

למה? כי אני יודע איך לעשות זאת ולא רואה שום סיבה לשלם לבעל מקצוע כלשהו בעבור עבודה שאני יכול לעשות לבד.

בשבילי, זה כמו לשלם למישהו שישרוך לי את הנעליים.

לכן, אני מטפל ברכב בחנייה. אני מקפיד על בטיחות (בוקים וכו'), ותאמין לי, ששום ילד לא זוחל לי מתחת או אפילו בקרבת הרכב.

אני לא משאיר את הרכב בלילה במצב שממנו הוא יכול ליפול/להדרדר/להתפרק.

אני מנקה אחרי ולא שופך שמן משומש או חומר מסוכן אחר לפח או לביוב.

אני עובד לפי הוראות היצרן.

אני לא חושב שבגלל שאין לי מרחב פרטי אני צריך להפקיד את הרכב במוסך, לשלם, ולסבול מתקלות חוזרות.

פורסם

לפחות במקום שאני גר במשך 15 שנה משטרה בחיים לא ביקרה פה

פקחים בטוח שלא היו ולא יהיו פה...

לאפחד לא מזיז מה אתה עושה מצידם שתבנה פצצת אטום רק אל תפריע בלילה שיוכלו לישון כמו שצריך וזהו.

מנסיון למה שאני קונה רכב אני חייב לפרק לו את התחת ולראות בדיוק איפה כל דבר נמצא חח

שאני קונה רכב הוא עומד איזה 3 ימים בחוץ מפורק כמעט לגמריי

פורסם

בוא ננסה לפתור את הבעיה מכיוון אחר.

למה אתה צריך להעמיד את הרכב על בלוקים? להרכיב ארבע גלגלים ולהוריד את הרכב מהבוקים לוקח בדיוק 10 דקות עבודה. אז תפסיד 20 דקות עבודה נטו ביום, לא קריטי.

אתה צריך להתעסק עם הג'אנטים או הצמיגים? נסה להשיג כמה ג'אנטים עם צמיגים משנת תרפפו, לא בשביל חלילה נהיגה אלא בשביל שיחזיקו את הרכב במקום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צריך להוריד תיבה להחליף קלאץ ומחזיר שמן של גלגל התנופה.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם
צריך להוריד תיבה להחליף קלאץ ומחזיר שמן של גלגל התנופה.

אז למה אתה צריך להשאיר את הרכב על בלוקים תעלה אותו על ג'ק שים בוקים תוריד תיבה,קלאץ וכו... ובסוף היום תוריד חזרה גם אם לא סיימת ואם תמשיך למחרת אז תרים שוב

פורסם
ותאמין לי, ששום ילד לא זוחל לי מתחת או אפילו בקרבת הרכב.

.

איך אתה יודע? הילד חתם לך על תצהיר? מה זאת אומרת" לא זוחל לי"? אתה נביא? פלטינום צודק לדעתי ומתאר תרחיש שהוא מאד מאד מציאותי, אפילו שמדובר רק בתרחיש. תאונות נגרמות כל הזמן ולרוב מדברים שהיינו יכולים להמנע מהם.
פורסם
אז למה אתה צריך להשאיר את הרכב על בלוקים תעלה אותו על ג'ק שים בוקים תוריד תיבה,קלאץ וכו... ובסוף היום תוריד חזרה גם אם לא סיימת ואם תמשיך למחרת אז תרים שוב

כנראה זה מה שאני הולך לעשות + לא בשכונה שלי אלה שכונה מתה בבית של חבר.

לחבר יש בוקים תוצרת בית טובים אז כנראה אני הולך להשתמש בהם + להוריד בלילה למה אי אפשר לדעת מי

יזחל לך מתחת לאוטו, במיוחד שרואים משהו יוצא דופן כמו אוטו בלי גלגלים =)

• תוכן חדש...