Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בסובארו לאונה 85 אוטומט התופעה היא שהמים במיכל עיבוי מבעבעים עד שלפעמים מוציאים לי את כל המים

ממכל העיבוי אני משתמש במים ירוקים של פרסטון שמתי לב אם אני מנתק את הצינור שמתחבר בין המיכל עיבוי לרידיאטור

אין את תופעת ערבול/בעבוע של המים כמו כן חום המים עומד על החצי בר"כ רק אם אני עומד ברמזור אן מצב של עומס תנועה

אז החום עולה כמעט 3/4 ואז המאוורר נכנס לעבודה והחום יורד לחצי יש לציין כי כמעט מיד החום עולה אם אני עומד ברמזור

החלפתי רדיטור חדש החלפתי פקק לרדיאטור והחלפתי יוניט מאוורר שאלותיי הם:

1 האם המערכת בסובארו היא סגורה או פתוחה?

2 האם צריך לנקז אויר מהמערכת אם כן כיצד?

3 מה נשאר לי לעשות עוד מלגשת למכון ריאטורים?

אשמח לקבל עזרה תודה

פורסם

צהריים טובים,בעבר הייתה לי בעיה דומה בלגאסי ביעבוע של מים נוצר כתוצאה של לחץ במערכת בעיה שאולי יש לך במנוע תיבדוק מים ברדיאטור, האים סימנים של טחינה בפקק מילוי השמן, בדוק או שיותר נכון גם למוסך שאתה סומך עליו בקש שיבצעו לך בדיקת co כלומר מעבר מים לצלינדרים ואים התוצאה תיהיה חיובית דע שמיזה נוצר ביעבוע של מים בגלל הלחץ הרב שנוצר במערכת המים רותחים ואז הם מופיעים בבועות אוויר בכל מיקרה הרץ חיפוש בפורום בנושא ותיהיה יותר שקט או חרד למצב הרכב :cry:

imprza new age

פורסם

בלאונה מהשנתון שלך ומעלה זו מערכת קירור סגורה, שכן יש את מיכל העודפים,

הבעבוע נובע מהתחממות יתר של המים, את זה אפשר לבדוק בוודאות ע"י שעון החום שבלוח השעונים

או שלא נוקז אוויר, או שיש פריצה של אטם הראש כמו שאמר קודמי

אבל אם אתה אומר שכשאתה מנתק את הצינור ממיכל העודפים אז המים לא מתחממים אז ייתכן שבאמת האוויר שבמערכת יוצא

כשהרכב מונע תפתח את מכסה של הראדיאטור (כשהרכב קר!!!!!!!!!!) ותשאיר את הרכב מונע אתה תראה בועות אוויר וקצת מים יגלשו החוצה, המים זה לא נורא מה שכן תקווה שהבועות הן האוויר שבמערכת, ולא בריחת לחץ, במצב תקין אחרי כמה דקות לא אמורות להיות בועות,

ותבדוק את הרצועה של משאבת המים אם היא מחליקה, ואולי המשאבה שלך בכלל נוזלת. תבדוק את הכיוון הזה גם

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אם אני מנתק את הצינור למיכל עיבוי אין את הבעבוע במיכל העיבוי האם בסובארו שלי המערכת הי א סגורה כמו כן אין לי טחינה או מים בשמן

פורסם

המערכת אכן סגורה ולא ניתן היום לראות מערכות קירור פתוחות (אולי בפורום אספנות). בדוק את מכסה הרדיאטור, יתכן כי הוא לא מחזיק לחץ.

פורסם

נשמע הגיוני שהפקק של הראדיאטור לא שומר על לחץ, והמים מהראדיאטור עוברים למיכל העיבוי,

וזו הסיבה שאתה שומע ביעבוע של מים.

פרטים בה"פ .

פורסם
מדובר בסובארו לאונה 85 אוטומט התופעה היא שהמים במיכל עיבוי מבעבעים עד שלפעמים מוציאים לי את כל המים

החלפתי רדיאטור חדש החלפתי פקק לרדיאטור והחלפתי יוניט מאוורר שאלותיי הם:

1 האם המערכת בסובארו היא סגורה או פתוחה?

2 האם צריך לנקז אויר מהמערכת אם כן כיצד?

3 מה נשאר לי לעשות עוד מלגשת למכון ריאטורים?

אשמח לקבל עזרה תודה

שלום רב!

לכל מי שניסו לעזור,נא לקרוא את מה שהדגשתי באדום, ואת העובדה שניתוק הצינור המוביל למיכל העבוי, מפסיק את פעולת

הבעבוע במיכל העבוי(הגיוני), והרכב מפסיק להתחמם,אי לכך הדבר מוכיח שאין בעייה במערכת הקירור אם כי , לא יתכן שמיכל העבוי גורם ללחץ במערכת ולאיבוד המים, גם אם נניח שמכסה הרדיאטור, לא תקין למרות שהוא חדש, ואגב צריך להיות מסומן עליו \ 0.9 ליברות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

חברה תודה על התגובות אך עדיין לא הבנתי מה צריך לעשות

האם לגשת למכון רדיאטורים קודם או ישר למוסך אם המערכת סגורה איך מוציאים אויר בסובארו

באחד המקרים פתחתי את הפקק של הרדיאטור כשהרכב לא מונע והיה במנוחה של כ 15 דקות והמים

התפרצו בלחץ חברה מה לעשות?

פורסם

אחרי שהרכב עמד לילה שלם, תפתח את מכסה הראדיאטור ותניע , ותשאיר את המכסה פתוח, שים לב אם המים נשאבים ויש בועות אז יש לך אוויר במערכת שתופס נפח במקום המים,

תמלא נוזל קירור (פרסטון או משהו יעודי לרכב שלך ) עד שהמים מפסיקים להישאב תשאיר כמה דקות את הרכב מונע ושים לב שהבועות מפסיקות בשלב מסויים זה אומר שאין אוויר במערכת, אם הבועות ממשיכות הרבה הרבה זמן, אז כנראה יש בריחת לחץ מאחד הצילינדרים,

באם הכל תקין סגור את הפקק של הראדיאטור ,

את מיכל העודפים ניתן לשלוף כלפי מעלה והוא יוצא , רוקן את המים שלו ותשטוף במים (באם הוא מלוכלך.) ותמלא גם אותו בנוזל קירור

עשה סיבוב ברכב ושים לב למד החום, אח"כ תפתח את מיכל העודפים אם חסר מים תוסיף אם לא אז זהו, ושם לב כל כמה זמן אתה מוסיף נוזל קירור וכמה. זה חשוב,

פרטים בה"פ .

פורסם

שלום חברה

עידכונים כנראה שהלך ראש מנוע אני שוקל להחליף מנוע האם אתם יודעים עלויות מה דעתכם

תודה למשיבים

פורסם

ב"מאגר" בראשל"צ ביררתי לפני כמה חודשים 1600 מפירוק מקומי (לא ייבוא) עולה בסביבות 2600+מע"מ , ונגיד במוסך יקחו פירוק והרכבה 1000 ש"ח+מע"מ , ייצא לך בסביבות 4300 ש"ח כולל מע"מ הכל

9487211-03

אתה יכול לנסות בישראל יפן יש להם מנועים מייובאים 03-9604980

ודבר נוסף , כשמפרקים לך את המנוע, וירכיבו לך את ה"חדש" תבקש לפרק את משאבת המים השמן, מהיישן, ואת החלקים שאפשר לפרק מהמנוע, ותשמור אותם, לך תדע מתי תצטרך , מה גם שאת שלך הם ישלחו לשיפוץ , וירוויחו עליו כסף , אז לפחות תיקח ממנו מה שאתה יכול. ( אל תהיה פראייר בנושא)

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...