Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,חבר שאל אותי שאלה שלא כל כך היתי בטוח בתשובה אז החלטתי קודם לשאול את החכמים ממני.

לחבר יש רוקפורד P1,הוא מכר את הרכב וכל המערכת נשארה בבית,בחדר יש לו רסיבר של ימהה אם אני לא טועה 6X100.

לרסיבר ולסאב יש חיבור של +\-,השאלה היא מה יקרה אם הוא יחבר את הסאב לרסיבר? ברור לי שהסאב 4 אום והרסיבר ורמקולים ביתיים עובדים ב8 אום,השאלה אם זה יכול לגרום נזק לאחד מבין הרכיבים?

תודה לעוזרים,בן.

Got To love It

פורסם

אם הרסיבר הביתי מסגל לרדת ל 4 אוהם , כן

לרוב הם לא יורדים מ 6 אוהם, אז סביר להניח שלא, אבל יש מקרים שכן (היה לי רסיבר של מרנץ שיורד ל 3 אוהם)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

צריך גם קרוסאובר ברסיבר או קרוס פסיבי חיצוני כדי לחבר את הסאב.

אגב, אפשר לחבר סאב של 4 אוהם לרסיבר שלא יורד יותר מ8 אוהם, כל עוד הוא לא יעבור את ההספק המוצהר שלו ב8 אוהם.

בנוסף,אלא אם יש לו מנגנון ש"חש" את ההתנגדות ומגיע לפרוטקשיין(כמו במגברי JL לרכב לדוגמא).

ואז אי אפשר.

under construction..

פורסם

לא כדאי לך להתעסק עם המגבר הביתי בצורה שטותית כמו שהומלץ לך לפני.

מצב פרוטקשיין זה מצב שאליו המגבר נכנס בשביל להגן על עצמו כתוצאה מעומס לא נכון. תשווה את הפעולה שהומלצה לך לחשמול עצמי ולראות אם אתה שורד את זה.

במידה ואתה כן מעוניין לחבר רכיבים בהתנגדות של 4 אוהם למגבר הביתי המסוגל לעבוד בד"כ ב-8 אוהם, תחבר את הרמקולים בתצורה טורית. כלומר מהדק הפלוס של המגבר תחבר לאחד מההדקים של הרמקול, מהדק השני של הרמקול תחבר להדק של הרמקול השני, ומההדק השני של הרמקול השני תחבר למינוס של המגבר. בצורה זאת לא תסכן את המגבר ולא תגרום לו להגיע למצב פרוטקשיין (כמו שהומלץ לך לנסות ולראות אם הוא מגיע אליו). מגבר(+) - R - R - (-)

פורסם

שוב,לא מדבור פה עלי אלה חבר העלה את הנושא אז שאלתי בשמו.

לי אין צורך לחבר סאב לרסיבר.

גם ככה הבחר הדב** ראה עכשיו שבסאב זה +\- וברסיבר זה חיבור בננה.

תם ונשלם הנושא,אל תנסו את זה בבית;).

תודה,בן.

Got To love It

פורסם

שבת שלום,

הסאב שהיה לי ברכב מחובר לרסיבר שלי ותאמין או לא הוא עובד כמו שצריך.

שיחבר אותו לחיבור של רמקול.

פורסם

אם המגבר מפעיל עוצמה נמוכה מיכולתו האמיתית, אז עדיין אולי לא יקרה לו שום דבר.

התעסקויות מהסוג הזה יכולות לדפוק את המגבר ובאמת שלא מומלץ, אלא אם יש למישהו מגבר זול שלא אכפת לו לוותר עליו

ולעשות עליו ניסויים.

פורסם
לא כדאי לך להתעסק עם המגבר הביתי בצורה שטותית כמו שהומלץ לך לפני.

מצב פרוטקשיין זה מצב שאליו המגבר נכנס בשביל להגן על עצמו כתוצאה מעומס לא נכון. תשווה את הפעולה שהומלצה לך לחשמול עצמי ולראות אם אתה שורד את זה.

(+) - R - R - (-)

מנגנון פרוטקשיין(AKA הגנה) יכול להיות מורכב מכל מיני סוגי מנגונני הגנה.

1.מתח נמוך מידי.

2.אין סיגנאל פקודה(REMOTE).

3.הארקה לקוייה\חלקית.

4.חום יתר.

5. פריצת מתח DC.

6.בחלק מהמגברים יש מנגנון ה"קורא", או במילים אחרות "רואה" את ההתנגדות של האלמנט ואם מדובר על עכבה נמוכה מידי מהתכנון שלו,אז הוא מכבה עצמו(AKA פרוטקשיין).

כל עוד לא פוגעים באחד מהמנגנונים האלו לא יגרם שום נזק למגבר.

ככלל, חיבור אלמנט בעכבה נמוכה ממה שהיצרן מצהיר כבטוח ,לא תגרום שום נזק כל עוד ההספק המופק אינו עולה על ההספק המוצהר בעכבה הכי נמוכה המוצהרת על-ידי היצרן.

כלומר אם יש לך מגבר שמוצהר 200 וואט RMS ב4 אוהם וזו העכבה הכי נמוכה שהמגבר מוצהר שהוא יכול לעבוד בה(שים לב, זה רק מוצהר זה לא אומר שהוא לא יודע לעבוד גם מתחת ל4 אוהם זו רק ההבטחה של היצרן ).

לא יקרה דבר אם תחבר אלמנט של 2 אוהם כל עוד ההספק המופק הוא לא יותר מ200 וואט RMS.

הסיבה לכך, היא כי מכלולי המגבר בנויים להפיק הספק זה, מגבר לא יכול להפיק יותר ממה שהוא מסוגל, זה יכול להתבטא בחום יתר, או בכל תופעת לוואי אחרת,אבל אם מכלולי המגבר לא בנויים לעבוד בהספק גבוה מזה הוא פשוט יגן על עצמו.

זה לא משול לחשמל את עצמך ולא נעליים.

כמובן שאני תמיד אמליץ על חיבור אלמנטים להגברה המתאימה להם, וסאבים למגבר מונובלוק אבל זה לא אומר שדווקא יגרם נזק לעבוד בצורה כזו, אם יודעים מה עושים אין עם זה בעיה.

under construction..

פורסם

נכון שלמנגנון הפרוטקשיין יש ייעוד נרחב, אך הייעוד המרכזי הוא באמת מבחינת עומס יתר.

ההתנהגות הפנימית של רכיבי ההגברה חושבה על-פי עומס נורמלי שבו ממליץ היצרן, ברגע שאתה מקטין את העומס אתה למעשה גורם למגבר להוציא יותר זרם.

מכיוון שהתנהגות הרמקול משתנה בהתאם לתדר שבו אתה מספק לו מוזיקה, כך גם ההתנגדות שלו משתנה בהתאם. המגבר בנוי להתמודד עם שינוי ההתנגדות של הרמקול ולספק לו עוצמה מספקת בשביל להפעיל אותו בכל ספקטרום התדרים שהמגבר שואף לספק הגברה אליו (תחום השמיעה או למעשה תחום הענות של המגבר עפ"י הוראות היצרן).

אך אם אתה מסתכל על זה בתכלס, אתה רואה שההתנגדות של הרמקול משתנה סביב הממוצע של ה-4 אוהם בתדרים השונים (ספקטרום התדרים).

ברגע שאתה מעמיס על המגבר התנגדות נמוכה יותר (רמקול חדש שלא עפ"י הוראות היצרן), המגבר אכן יודע להתמודד עם ההתנגדות בעוצמות נמוכות מכיוון שבסופו של דבר הוא יודע להתמודד עם שינויי ההתנגדויות של הרמקול, אך צריך לזכור שברגע שהרמקול החדש עם ההתנגדות הנמוכה יותר יתחיל לנגן בתדרים שונים, הוא יתחיל לרדת להתנגדויות נמוכות מאוד. דבר היגרום למגבר "להתאמץ" ולספק את הזרם הנדרש וכתוצאה מכך לאמץ את רכיבי הגברה עד למצב של "שריפתם" וכאן נכנס מצב הפרוטקשיין לפעולה ומונע מרכיבי ההגברה להשרף ע"י ניתוקם, במידה ושינוי ההתנגדות היה יותר מידי דרסטי במגבר, מצב הפרוטקשן לא יצליח להכנס לפעולה בזמן והמגבר ישרף.

בסופה של כל החפירה הזאת אפשר לסכם: יכול להיות שהמגבר יעבוד עם רמקול בעל התנגדות שונה מהמלצת היצרן, אך ברגע שתרים את הווליום. בום ואין מגבר!

פורסם

זה לא חפירה, זה ויכוח ענייני.

העכבה המוצהרת של האלמנט היא עכבה נומינלית.

היא יכולה להיות 4 אוהם במצב סטטי, אבל בתדרים גבוהים יותר היא יכולה להגיע גם ל12-24-ואפילו 36 אוהם.

אני לא רואה איך מגבר שיכול לתת הספק של 100 וואט RMS ב4 אוהם, יפגע ממתן אותו הספק בדיוק בחיבור עם אלמנט שההתנגדות הנומינלית שלו היא 2 אוהם.

זה לא בעיה לוודא שאתה לא מקבל הספק גבוה יותר, שום דבר שסקופ +וולטמטר לא יכול לספק.

אגב, רוב המגברים לרכב מוצהרים ב13.8 או 14.4 וולט, בפועל אתה יכול לתת לחלקם 16V ואפילו 18V ואז ההספקים עולים אפילו עד פי 1.5, אז מה? ההצהרה של היצרן היא לא נכונה? לא הוא חייב מדידה עפ"י תקן מסויים ותו לא.

under construction..

פורסם

1. ברגע שהעכבה עולה זה לא מפריע למגבר, מכיוון שאז המגבר מספק פחות זרם ולמעשה לא נחשף לשום סכנה. מהבחינה הזאת אתה יכול לתת למגבר התגדות מאוד גבוהה ובאמת לא יקרה לו כלום.

מה שאנחנו כן מדברים עליו היא ההתנגדות הנמוכה שגורמת למגבר לתת זרם מעל למה שהמגבר בנוי לתת.

אם תחבר לסוללה פשוטה 10 נורות בטור, הנורות יעבדו חלקית (יאירו באופן חלש) וזה לא יפריע לסוללה (מגבר לעניינו). במידה ותחבר 10 נורות במקביל לסוללה. הסוללה תתחמם ואפילו תפסיק לעבוד מכיוון שע"י העמסה במקביל אתה שואף למצב של קצר.

2. לגבי מתח ההספקה של המגברים: לכל מגבר קיים מייצב מתח למתח ההזנה, ברגע שמתחי ההזנה משתנים המגבר "מנסה" להחזיר אותם למצב רגיל (אני מאמין שזה בין 12 ל-14.4 וולט). מכיוון שרכיבי אלקטרוניים לא מושלמים, המייצב לא מצליח להביא את מתחי ההזנה למה שבאמת צריך להיות ואז הדבר משפיע על רכיבי ההגברה במתן הגבר נוסף.

הכול טוב ויפה מבחינת להגיד, נו אז למה שאני לא אתן מתח הזנה יותר גבוה (כמו 16-18 וולט) הרי אני אקבל הגבר יותר גבוה בהתאמה?! הבעיה נעוצה בעובדה שברגע שמתח ההזנה יותר גבוה מהנדרש רכיבי ההגברה עדיין מגבירים, אך נכנסים לעיוות ולהגברה לא ליניארית. במילים יפות... נתת יותר מתח הזנה מהמותר -> עיוותת את הצליל שהמגבר מפיק.

המטרה שלנו היא להגביר את כל הרכיבים, אך לשמור עדיין על איכות צליל שתואמת כמה שיותר את המקור (הדיסק שאנחנו מנגנים) ובגלל זה יש לנו קבלים שעוזרים לנו לייצב את המתח של ההזנה למגברים בעקבות שינויים של המצבר.

פורסם

אין בעיה לחבר למגבר ביתי ! רמקולים בהנגדות נמוכה מ 8 אום.

יש המון רמקולים של בית שמגיעים היום בתצורה של 6 אום. ונתקלתי גם ב 4 אום! ומהסיבה שלהוציא יותר מהמגבר!.

וכמו שניר אמר (מפלצת ירוקה). אין בעיה לחבר רמקול למגבר כל עוד המגבר לא מנסה לעבור את ההצהרות שלו בהתנגדות הנמוכה שהוא יכול לעמוד באה. לדוגמא. מגבר שיורד ל 6 אום. ונותן 60W. יתן 60W ב 4 אום בלי בעיה!.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

חברה תודה רבה לכולם,אני כל הזמן לומד דברים חדשים שיכולים רק לעזור.

נבדוק את העניין אני יהיה אצל החבר מחר,נחבר ונראה מה יהיה.

אולם אם נחבר את הסאב ליציאה של רמקול הוא יוציא צלילים ולא רק באסים או שאני טועה?

האם יש כבל כזה שמצד אחד הוא +\- והצד השני הוא בננה?

אם כן אשמח לשמוע כמה עולה ומאיפה אפשר להשיג.

בתודה שוב,בן.

Got To love It

• תוכן חדש...