Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ראשית אציין שהרכב הינו פיאט אונו דור ראשון, 70 סוסי פוני, שנת 90.

שמתי לב שלאחרונה מחוג הסל"ד מתחיל ככה סתם לרקוד ולקפוץ לו בסרק או בשילוב לניוטרל כשהרכב נע.

כלומר הוא עולה ל1500 סל"ד,יורד, עולה, יורד מתחת ל1000 וסתם קופץ בלי שום קשר לפעולת המנוע, המנוע לא משנה את הסל"ד בכלל. מה שמוזר הוא שברגע שהרכב מתחמם מעט המחוג נרגע ולא מקפץ לו, אלא עובד כרגיל.

דבר נוסף הוא ששמתי לב שזה קרה מעט לאחר שהקדמתי מעט את ההצתה (יכול להיות שיש קשר?) ושוב זה קורה רק כשהמנוע קר (למשל בהתנעת בוקר). אציין שהמחוג פועל נורמלית, כלומר גם כשהוא מקפץ הוא עולה ויורד כתלות בלחיצה על הגז.

מה יכולה להיות הבעיה? בעיית הארקה או אולי בעיה חשמלית אחרת? יש קשר לכיוון ההצתה לכך שהמחוג מקפץ לו?

מקווה שהייתי ברור מספיק, ותודה לעונים.

ROOONEEYY

פורסם

אני לא יודע איך זה באונו אבל השעונים החדשים שהינם אלקטרונים ולא מכאנים מקבלים אותות מסנסורים, בדוק אם הסנסור של סיבובי המנוע מחובר כראוי (אני חושב שהוא ליד הfly wheel), שהחיבור שלו אינו מלוכלך.

לי היתה בעיה דומה בסנסור מהירות שנבעה מליכלוך במחבר, גם כאן הבעיה משתחזרת בבקרים קרים.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
שלום לכולם

ראשית אציין שהרכב הינו פיאט אונו דור ראשון, 70 סוסי פוני, שנת 90.

שמתי לב שלאחרונה מחוג הסל"ד מתחיל ככה סתם לרקוד ולקפוץ לו בסרק או בשילוב לניוטרל כשהרכב נע.

כלומר הוא עולה ל1500 סל"ד,יורד, עולה, יורד מתחת ל1000 וסתם קופץ בלי שום קשר לפעולת המנוע, המנוע לא משנה את הסל"ד בכלל. מה שמוזר הוא שברגע שהרכב מתחמם מעט המחוג נרגע ולא מקפץ לו, אלא עובד כרגיל.

דבר נוסף הוא ששמתי לב שזה קרה מעט לאחר שהקדמתי מעט את ההצתה (יכול להיות שיש קשר?) ושוב זה קורה רק כשהמנוע קר (למשל בהתנעת בוקר). אציין שהמחוג פועל נורמלית, כלומר גם כשהוא מקפץ הוא עולה ויורד כתלות בלחיצה על הגז.

מה יכולה להיות הבעיה? בעיית הארקה או אולי בעיה חשמלית אחרת? יש קשר לכיוון ההצתה לכך שהמחוג מקפץ לו?

מקווה שהייתי ברור מספיק, ותודה לעונים.

שאלה שלא קשורה , מאיפה השגת את הלוח שעונים עם המחוג סל"ד ?? או שיש לך את אונו SX???

פורסם
אני לא יודע איך זה באונו אבל השעונים החדשים שהינם אלקטרונים ולא מכאנים מקבלים אותות מסנסורים, בדוק אם הסנסור של סיבובי המנוע מחובר כראוי (אני חושב שהוא ליד הfly wheel), שהחיבור שלו אינו מלוכלך.

לי היתה בעיה דומה בסנסור מהירות שנבעה מליכלוך במחבר, גם כאן הבעיה משתחזרת בבקרים קרים.

קודם תודה על התשובה.

באונו אין חיישן סיבובי מנוע ככל הידוע לי. אאל"ט המד סל"ד מחובר איכשהו לקויל או למודול, חיישן בטוח אין שם.

קוואסאקי: אונו דור ראשון 70, הגיעו עם לוח שעונים עם מד סלד.

היום כשהתנעתי בפעם השניה שמתי לב שדווקא כשהמנוע היה קר (מיד לאחר ההתנעה) המד סל"ד לא קפץ, ולאחר שהמנוע התחמם מעט הוא התחיל לקפוץ. אבל כשהמנוע חם המחוג לא קופץ. בהחלט מוזר, למישהו יש מושג במה מדובר?

שוב תודה לעונים.

ROOONEEYY

פורסם

המדובר בפיאט אונו 70SL עם קרבורטור ומפלג הצתה אלקטרונית רגילה עם פיק-אפ ומודול וללא כל חיישני הצתה.

אות סבובי המנוע מתקבל לשעון מחוט בצבע חום/לבן המתחבר אל סליל ההצתה (קויל) ובדוק אם אין הוא במקרה חופשי.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...