Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לדעת מה יכול לגרום לחוסר במים חמים. כלומר, כשאני פותח את ברז המים החמים בבית, פשוט אין מים חמים.

המים הקרים - יוצאים (וגם, אין לחץ חזק במיוחד). חשבתי שאולי הדוד שמש על הגג אינו תקין (הוא בן כמה שנים... לפחות 6).

בכל מקרה, אני מתכנן כנראה לעקוף את זה - חשבתי להתקין בתוך הבית דוד מים חשמלי.

מישהו יודע בערך כמה עולה דוד מים חשמלי [כולל התקנה] ? מקריאה בפורום וחיפוש, הבנתי שאטמור זה לא משהו מומלץ בכלל. היות ואני מתכנן לעבור דירה בקרוב, אין שם מים חמים בכלל, אני מנסה לפתור את הבעיה של להתקלח בחורף, עם מים חמים.

תודה רבה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לא הבנתי אותך.

כשאתה מסובב את הברז למים חמים - יוצא זרם של מים קרים או שלא יוצא זרם בכלל?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

סליחה על חוסר הבהירות.

כשאני מסובב את ברז המים החמים, אין מים בכלל.

כשאני מסובב את ברז המים הקרים, יוצאים מים.

ובהמשך לשאלה הראשונה, כמה בערך עולה דוד חשמלי, כולל התקנה? (למיטב זכרוני היה פעם בדירה דוד חשמלי כזה, אז הצנרת מוכנה ולא צריך להכין דברים מחדש).

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ואיך זה היה עד עכשיו ? היו מיים בברז של החמים .?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

האפשרויות .

1. הברז של המים הנכנסים לדוד שמש - סגור .

2. במערכת מים בדירה/בניין בוצע תיקון, המים מהדוד ירדו ( אין שסתום אל חזור ) נכנס אויר - לנקז אויר .

3. נזילה רצינית מהדוד שמש, או סתימה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה על התשובות. זה בהחלט אומר לי שאצטרך לעלות לגג.. (דירה שאני מתכוון לעבור אליה בקרוב). כשאני פותח את ברז המים החמים, יוצאות כמה טיפות, ואז זה מפסיק לגמרי (כאילו שאין לחץ בכלל... ואין סימנים של אוויר שיוצא מהברז). ברז המים הקרים - יוצא בהתחלה לחץ חזק, שמיד נחלש (אני יודע שלשכנים שם יש לחץ מים לא משהו).

אני שוקל להתקין שם דוד מים חשמלי. זה יחסוך לי את ההתעסקות עם הדוד שמש על הגג (שיכול מאוד להיות שהוא דפוק..).

מה דעתכם? כמה זה אמור לעלות בערך?

שבוע טוב.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אין מים חמים בכל הדירה?

יש הסקה ע"י גז?

חפש את חנוכיית הצינורות הפנימית בבית (בד"כ במרפסת השירות - ארון קטן ונמוך) ובדוק שצינור המים החמים לא סגור.

אם יש הסקה/מים חמים ע"י גז-בדוק שהברזים לא סגורים שם

אם דוד שמש-בדוק שהצינור לא סגור.

פורסם

דוד חשמלי בתוך הבית מתחיל ממחיר של 800 ש"ח (פירמה מעזה והתקנה חאפרית) ויכול להאמיר לעד 1600 ש"ח ויותר. (זו הערכה סופר גסה)

תלוי בפירמה, בגודל הדוד (30/45/60/80/120/150 ליטר) , בצורת ההתקנה, ובאיכות המתקין והעבודה.

האם זו דירה חדשה שאתה עובר לגור בה, ולא היה שם אף אחד קודם?

בדוק אם הברז של הדוד סגור (עושים זאת בדירה "נטושה" כדי שלא יהיו סתימות), חפש את המרכזיה של המים החמים והקרים בבית (בד"כ במרפסת שירות), כן, עלה לגג. לעיתים יש ברז על הדוד עצמו. בכל מקרה, יעניין אותך גם החיבורים בדוד וסוג הצנרת (ייתכן שניתקו את הדוד ע"י ניתוק הצינור).

חפש במרפסת שירות/ חדר אמבטיה את הצנרת היוצאת מהבית ועולה לגג. לעיתים היא עוברת בפיר של הבניין, בכל מקרה אם תמצא אותה היא תקל עליך לאתר את הדוד שלך.

מהיכן אתה בארץ?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

טוב,

קצת עידכונים... דוד מים חשמלי 1100-1300 שקל. בערך. ל-60 ליטר.

התקינו לי היום את הדוד, ובינתיים הכל בסדר (למרות שהייתי צריך לחזק טיפה את החיבורים, כי המתקינים לא היו משהו...והיו טיפות/טיפטופים).

מה שמעצבן אותי, יש צינור שהולך מהבית לדוד שמש שהיה שעל הגג (הם חתכו אותו וחיברו אותו לדוד החשמלי...) בקיצור, הקצה הפתוח (הצינור שמממשיך לדוד לגג..), מטפטף קלות ואני לא מבין למה... המתקינים אמרו שזה צריך להפסיק - שמדובר בטיפות קטנות שנותרו במערכת הדוד שעל הגג.

בינתיים אני מקווה ששום דבר לא נוזל מהדוד החשמלי :)

אני שמח שסוף סוף יש מים חמים בלחץ נורמלי.

ארזפד, אני מב"ש (לא רחוק ממך). ומדובר בדירה שגרו בה קודם... היה פעם מזמן דוד חשמלי, אח"כ שמו דוד שמש...ועכשיו אני התקנתי חשמלי.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

וואלה, למה לא דיברת? (או שפספסתי?)

אבא שלי מתקין מקצועי (באמת מקצועי , לא חאפר, כמו הרבה שיש בב"ש ובעוד מקומות. אישית עבדתי איתו 10 שנים).

המחיר שקיבלת הגיוני, מצד שני , מהיכרות שלי עם מתקינים והסחורה שלהם בב"ש, אני אחזיק אצבעות שקיבלת משהו טוב.

המתקין סה"כ לקח את יציאת המים הקרים של הדוד הישן, וחיבר לחדש. זה בסדר, והטפטוף אכן אמור להסתיים (בהנחה שהדוד שלך על הגג ריק).

דעתי האישית: מה שעשית היה מיותר לחלוטין, התרשמי שבכלל לא בדקת אם יש לך מערכת על הגג, ומה היא שווה. אני בב"ש עם מערכת לא הכי יקרה ודי סטנדרטית, מוציא לפחות מקלחת מים אחת, גם בחורף עם שמש עלובה. אתה כעת מסתמך רק על אנרגית חשמל, אתה לא "ירוק" :lol: (איכות סביבה, אנרגיה מתחדשת, סולארית וכו' ).

לא משנה. תהנה , ותתקלח כבר!!! :-o

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
וואלה, למה לא דיברת? (או שפספסתי?)

אבא שלי מתקין מקצועי (באמת מקצועי , לא חאפר, כמו הרבה שיש בב"ש ובעוד מקומות. אישית עבדתי איתו 10 שנים).

המחיר שקיבלת הגיוני, מצד שני , מהיכרות שלי עם מתקינים והסחורה שלהם בב"ש, אני אחזיק אצבעות שקיבלת משהו טוב.

המתקין סה"כ לקח את יציאת המים הקרים של הדוד הישן, וחיבר לחדש. זה בסדר, והטפטוף אכן אמור להסתיים (בהנחה שהדוד שלך על הגג ריק).

דעתי האישית: מה שעשית היה מיותר לחלוטין, התרשמי שבכלל לא בדקת אם יש לך מערכת על הגג, ומה היא שווה. אני בב"ש עם מערכת לא הכי יקרה ודי סטנדרטית, מוציא לפחות מקלחת מים אחת, גם בחורף עם שמש עלובה. אתה כעת מסתמך רק על אנרגית חשמל, אתה לא "ירוק" :lol: (איכות סביבה, אנרגיה מתחדשת, סולארית וכו' ).

לא משנה. תהנה , ותתקלח כבר!!! :-o

תשובה חכמה, ונכונה .

סתם ביזבוז חשמל - הייתה צריך לבדוק, ולסדר את הדוד שמש.( יכולתה להיתיעץ איתנו, אחרי הבדיקה )

" אבל- לא בוכים על חלב שנשפך ... שתה כוס חלב עם שוקו, ותהנה בכייף, מהדוד החדש "

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ארז,

תודה על התשובות וההסבר..

ובקשר למה שאמרת. אתה צודק! לא עליתי לגג לבדוק את הדוד הקיים.

קיבלתי דוד מקורי של אמקור, חדש, והעבודה סבירה מינוס. אני מקווה שלטווח הרחוק זה יחזיק מעמד.

הסיבה שלא בדקתי מה קורה על הגג, זה בגלל שיש בלאגן, ועולים לגג מכניסה אחרת... ומדובר בבניין די ישן... ואני רוצה לעקוף את המכשול הזה. אני מקווה שהטיפטופון הזה ייפסק בקרוב.. אם לא, כנראה שאעלה לגג בכל מקרה. חוץ מזה, שעבור הנוחות שלי, אני מוכן לשלם..

ואם כבר, שום דבר לא יוצא מהצינורות... אז איך בכל זאת יש את הטיפטוף הזה מהצינור הזה..מזערי ככל שיהיה..זה די ברור שהדוד ריק לא?

שמח לשמוע שיש בעלי מקצוע (גם בתחום הזה) בפורום!

(נ.ב גם לי יצא פעם לעבוד בעסק כזה...לא של דודי שמש אומנם, אבל די קרוב).

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ייייווווו אתה כזה מצחיק!

בגלל סולם לא עלית לגג? הדוד שקנית עולה כמו כמה סולמות.

לא נורא, אמקור 60 ליטר , קיבלת יופי של מחיר. המתקין אמור לתת אחריות של שנתיים על העבודה (אמור - מילת המפתח).

חזור להתייעץ אם יש צורך. (כל עוד יש שביתת מרצים, אני השלוחה הדרומית יותר של אבא שלי :lol: )

פורסם

אופציה נוספת!!

אין לך מספיק לחץ להעלות את המים לדוד!

יש לך סתימה בדרך לדוד/ בדוד / חזרה מהדוד.

אפשר לגלות אותם בכ 5 דקות. ולחסוך אלפי שקלים

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...