Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

בורה או A4


eli725
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלןן



 

אני מתלבט בין בורה 2000-1 מנוע 2000 לבין אודי A4 97-8 מנוע 1800 לא טורבו.

אז יש לי כמה שאלות אשמח אם תעזרו לי:

1.איזו מהן עדיפה בכללי?

2.איזו אמינה יותר?

3.כמה דלק הן צורכות?

ועוד משהו, האם עדיף לקנות אוטו שעבר את ה100000 כי כנראה הוחלף לו טיימינג ונעשה טיפול גדול או שמספר הק"מ לא אומר כלום?

 

תודה מראש

אלי.

פורסם

עד לפני שנה היתה ברשותי בורה בה נסעתי 7 שנים(2000, מנוע 2000 סמ"ק).

 

מרגע שיצאה מאולם התצוגה ועד מכירתה בתום 7 שנים, לא ידעתי מנוח לרגע: בעיות אינסופיות במערכות החשמל, בעיות בגיר, חיישנים שהתפוגגו בלי סיבה, חלונות שנפלו, חיישני אלפא שהשיבו נשמתם לבורא עולם בקצב מסחרר, חיישני אוויר במנוע שהוחלפו בתדירות מבהילה ועוד ועוד ועוד.הוצאות כספיות בלי הפסקה. מאחר וביליתי במוניות די הרבה(יש להתפלא?) מצאתי שהיתה הסכמה מלאה בין נהגי המוניות שבורה היא מהדגמים הפחות מוצלחים(בכ"ז יש להם ניסיון המגוּבֶּה בקילומטראז' אדיר, שלהם ו/או של עמיתיהם למקצוע...). הם טענו שהגיר מקולל(מוחלף סביב 150000) ובעיות אחרות למכביר. במוסכי השרות גיליתי עשרות בעלי בורות שממש כמוני גילו בדרך הקשה את האמינות הקלוקלת של הדגם. כולם -כמוני- נשבעו שלעולם לא עוד(פולקסווגן).גם כחיפשתי "לאפסן" את הרכב בטרייד אין(קשה למכור וגם אז בהפסד ניכר. השוק לא מדהים)לא רצו לקבל אותו אלא בקיזוז אדיר(וזה עוד לפני שראו טופס בדיקה) ורובם לא רצו בכלל.

המוזר בכל הסיפור הוא שבורה היא גולף עם בגאז' והיא חולקת -נדמה לי-פלטפורמה עם האוקטביה של סקודה. סקודה נהנית ממוניטין מדהימים בכל הקשור לאמינות ועמידות והיא אף במקום גבוה יותר במבחני האמינות של J.D POWER. מכל דגמי פולקסווגן(חברת האם). לא ברור לי למה זה קורה.

 

לשני מכרים שלי בורה 1600 סמ"ק ולשניהם לא היו בעיות כלל.

 

בקיצור, לא הייתי רוכש בורה.

 

אינני יודע דבר על האודי(לא מניסיון אישי) אז לא אחווה דעתי ללא ביסוס.

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

איני מפקפק לרגע בדברי קודמי על נסיונו. לי אגב נסיון שונה לחלוטין עם מכונית זהה למעט שנת הייצור ( 2001 ), שנכון להיום מגלה אמינות מופלגת. אני מכיר גם נהגי מוניות עם נסיון דומה לשלי בבורה והפוך באוקטביה. בכלל, השלכה מנסיון פרטני על מוצר מסוים היא למצער חסרת משמעות. ולענין, לבורה עדיפות בשנת ייצור מתקדמת יותר יחסית לאודי באותו מחיר, מנוע פשוט, עתיר מומנט באופן יחסי ושקט יותר בסיבובי מנוע גבוהים. האודי יוקרתית ומפנקת יותר, מרווחת יותר מאחור ומעט נוחה יותר בנסיעה.

צריכת הדלק והוצאות האחזקה של השתיים דומות. הבחירה להערכתי, בהנחה שמדובר בשתי אלטרנטיבות דומות מבחינת מצבן, היא יותר ריגשית מאשר ענינית.

פורסם

אני מכיר מישהו עם בורה ואין לו בעיות איתה כלל וחוץ מהגיר העדין חשבתי שהבורה מאד אמינה,

נסעתי בה כמה פעמים ונהנתי מהנסיעה, אוטו גרמני עומד טוב על הכביש בנוי טוב ודי נוח.

באודי לא נסעתי בכלל אבל קראתי שהיא אמינה ונוחה ולדעתי היא מאד יפה ואני ת'אמת מעדיף אותה על הבורה פשוט הבורה תהיה בכ4 שנים חדשה יותר אז אני לא בטוח.

מצאתי באתר MSN דירוגי אמינות של רכבים משומשים: http://autos.msn.com/home/reliability_ratings.aspx

ושמה כתוב שאודי A4 דגם 1997 יותר אמינה מדגמים אחרים, אתם יודעים אם זה נכון? ואם כדאי להתייחס לציונים האלו בכלל?

וגם קראתי פה בפורום שעלויות אחזקה של A4 יותר יקרות מב.מ.וו סדרה 3, זה נכון? כי אם כן אז סדרה 3 עדיפה בהרבה...

פורסם

אל תתקרב לבורה, לדוד שלי היה.. קילל את היום שהוציא אותה מהחברה, לא היה עובר שבוע (!!) והוא לא היה במוסך.

משהו באמת מפחיד.

אישית - אם הייתה לי את הבחירה שלך הייתי הולך על ה-A4. גם יפה וגם אופה. :-)

205GTi 1.9 :evil:

פורסם

למשפחתי יש A4 שנת 96 ידנית.

ה A4 רכב טוב אבל אסור לשכוח שהרכב נוסע כבר 10 שנים ואם הוא לא טופל כראוי אתה תסבול ממנו וגם תשלם ביוקר

האודי הוא לא רכב של קומבינות וכל אחת כזאת תשגע אותו ואותך, לכן אם תמצא רכב שמור שטופל נכון, אתה תהנה מרכב איכותי

ובטיחותי יחסית לגילו , (שתי כריות אויר, הגה קורס) מזגן מעולה ומנוע חזק.

יש לשים לב טוב לחלקי הפרונט כי הם לא הכי אמידים והם זקוקים להחלפה מידי פעם וזה עסק לא זול.

לכן אם תמצא אחת כזאת יש לבדוק זאת היטב ולהביא לידי ביטוי במחיר הרכב.

את הבורה אני לא מכיר ואני לא אוהב להיות מעביר שמועות.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

טוב אני אנסה לעשות את זה קצר...

היה לנו בורה במשפחה כמו שכתבו קודמי כל שבוע מוסך אין סוף תקלות ,לומרות שהיה נוח ומפנק. אגב מדובר בשנתון שציינת.

אני נוהג A4 שנת 1998 1800 לא טורבו כמו שציינת אבז לגבי הנוחות והפינוק כן מישהו כתב כאן גם יפה וגם אופה...

חשוב לקנות רכב כזה ששמרו עליו וטיפלו בו כי ההוצאות וההחזקה כמו בורה מאוד מאוד יקרות.

אני יכול לומר לך שאני מאוד מרוצה מהרכב 2 דברים שמפריעים לי ב A4

1.ברמזור אתה אחרון כבדה מאוד מאוד לא זזה .... אחרי שפתחת מהירות 70 80 אין בעיה כלל להיות ב 140 גם לא תרגיש אבל ברמזור כבדה כבדה, כנארה שבשביל חלק מהדברים צריך להתפשר.

2.עוד דבר שמאוד מאוד מפריע לי אין כמעט תא איכסון נגיד סתם הפלאפון אין איפוא "לתקוע" אותו ,,ארנק וכו...

רק בצידי הדלתות או בתא כפפות ,יש מתקן להחזיק כוסות אבל זה משהו לא ברור שלא עובד .

אחרי שמישהו ניסה לגנוב לי את הארנק והפלאפון ברמזור ,אני לא משאיר על המושב לידי יותר ואין מקום לשים זה מעצבן.

 

לגבי וולוו S40 זה גם היה אופציה בשבילי לפני ה A4 אבל על תקנה טורבו,ן ווולוו S40 רק משנת 02 לקנות אמר לי מישהו בכיר בוולוו.

בהצלחה.

פורסם

אני רואה שכדאי להתרחק מבורה...

קראתי שלהיות בעלים של A4 יותר יקר מBMW סדרה 3 E36 וגם הBMW הרבה יותר אמינה זה באמת ככה?

אם כן הBMW עדיפה בהרבה הבעיה רק למצוא אחת במצב טוב.

פורסם

אלי היכן קראת שלהיות בעלים של A4 יותר יקר מבמוו?

שאל את סוכן הביטוח שלך...

אם תכניס את הרכב לצמפיון מוטורס כל טיפול "לא יהיה לך נעים"

אבל אם תכניס במוו למרכזי יהיה לך שחור.

לי לעומת זאת לפני ה AUDI היה S70 וולוו ,היה לי מוסך טוב וידוע מרכזי ,לא היה נורא כל כך.

בהצלחה.

פורסם
אני רואה שכדאי להתרחק מבורה...

קראתי שלהיות בעלים של A4 יותר יקר מBMW סדרה 3 E36 וגם הBMW הרבה יותר אמינה זה באמת ככה?

אם כן הBMW עדיפה בהרבה הבעיה רק למצוא אחת במצב טוב.

השרשור הזה מהווה דוגמה מצוינת לאופן בו מונחלת דיעה קדומה. עכשיו אתה "יודע" שהבורה סובלת מאמינות לקויה וכדאי להתרחק ממנה. אחד כותב על חבר שלו, אחד על דוד שלו והשלישי שלפחות מעיד מנסיונו האישי, לא יחמיץ שום שירשור כאן שנוגע ל"בורה", בלי להתריע על ה"סכנה". בכל מקרה וברוח הדברים הללו, עזוב אותך מכל הגרמניות זוללות הכסף הללו ולך תמצא איזה קורולה.

פורסם

הסיכוי שלך למצוא A4 שמורה מאישה ,רופא וכד... גדולים הרבה יותר מבמוו שציינת אם מסכי די וי די ומערכות מפוצצות.

בדוק את הביטוח,אני לפני קניית ה וולוו S70 שלי עמדתי לרכוש במוו של שכנה מטופל בונבוניירה רכב יפה!

שצילצלתי לקבל הצעות ביטוח הבנתי הכל.

פורסם

בדקתי מחירי ביטוח באתר b2bit

BMW 318 1996 - מקיף+צד ג - 4400 ש"ח

BMW 318 1996 קופה - מקיף+ג - 7900 ש"ח

BMW 320 המחיר מעל 8000 אז אני אוכל להסתפק ב318.

רק חבל שעל הנייר הכל טוב ויפה אבל במציאות כמעט בלתי אפשרי למצוא אחת במצב שמור ויד נמוכה...

כנראה שA4 תהיה הבחירה הכי טובה בשבילי אם לא אמצא במזל 318 שמורה ועדיף ידנית8)

×
×
  • תוכן חדש...